31 Ağustos 2013 Cumartesi

Renkler ve Burçlar (Yay) - Pınar Altanoğlu Salman




Yay Burcu ve Renkleri
Doğa ve doğal olan herşeyi seven Yay burcu insanı, içinde kaynayan ateşi ile doğadaki en hareketli, sevecen parçalardan biridir. İnsancıl, merhametli, iyi niyetli ve çoşkuludur. Çoşkusu tüm çevresindekileri sarıp sarmalar. O denli iyi niyetli ve temiz kalplidir ki herkesi kendi gibi zanneder ve bu nedenle bazen büyük hayal kırıklıkları yaşar ama dostluğu kardeşcesine, aşkı tutkuyla yaşar. Yay burcu bir dostunuz varsa bilin ki hayat boyu yanınızdadır, sizde ona aynı temiz kalp ve sevgiyle bağlıysanız.
Sürekli eğitime ve kendini geliştirmeye aç olan Yay burcu insanı, gezerek öğrenmeyi seven, kaşif ruhu sayesinde özgür, neşeli, maceralara açık ve gözüpektir. Bazen konsantrasyonunu zor toplaması bir çok işi aynı anda yapma çabasındandır ki bu durumda aslına onlara pek yakışır.

Ateş grubu Yay burcu insanının elbette ana renklerinden biri kırmızıdır, ancak ben kırmızı üzerinde bundan evvel bolca durduğum için, Yay burcunun diğer renklerinden birini anlatacağım bugün.


Yay renklerini arasında turkuaz, deniz yeşili, koyu mavi ve kahverengi de vardır aslında... Bu denli doğa sevenlerin doğanın bu eşsiz renkleriyle can bulmamaları olası değil zaten. Deniz Yeşili dünyayın en büyük alanlarını kaplayan denizlerin rengidir, her insana huzur verir ve rahatlatır. İnsanlara güven veren renklerin ikincisidir. Mavi ve deniz yeşili güveni sembolize eden iki renktir. Aynı zamanda yeniliği, gençleşmeyi ve yeniden canlanmayı çağrıştırması nedeniyle bence bu anlamda yaylara yakışan en güzel renklerden biridir. Yeşil sevenler paylaşımı, cömertliği ve uyumu severler. Çevrelerinde aranan insanlardır. Genellikle üretken, çevresiyle barışık, içten ve samimi yapılarıyla toplum içinde diğerlerinden ayrılırlar. Aynı zamanda hareketlerinde dengeli, düzenli ve ahenk içindedirler.

Deniz yeşili üretkenliği arttırdığı için çalışma odalarınızda, mutfakta ve bürolarda belli duvarlarda çok başarılı sonuçlar verir. Hastane, banka gibi kurumlarda girişlerin deniz yeşilinin tonlarında olması girilen ortama güven duymaya ve rahatlamaya neden olur. Deniz yeşili insanın gözlerini dinlendirir ve kalp hastalıklarında kullanılan bir renktir. Mağaza vitrinlerinde yeşil diğer renklerle en iyi kombinlenen ve vitrine can katan renklerdendir, tıpkı Yay burcu insanının çevresinde ve toplum içinde, diğer renklerle en iyi anlaşanlardan, onların ortak özellikleriyle bağ kurarak herkesin mutlu hissetmesini sağlatan yapısı gibi. Yay burcu insanının çevresinde olmayı hepimiz severiz, çünkü doğal bir sıcaklık ve çoşkuyla sarmalanır, iyi zamanlarımızda olduğu gibi kötü zamanlarımızda da aynı içtenlikle yanımızda olacağına güvendiğimiz için.

Deniz yeşili mide rahatsızlıklarında da iyi gelen bir renktir, tıpkı yeşil renk sebzelerin mideye iyi geldiği gibi. Zehirli maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, sinirleri destekler ve hücrelerin yenilenmesinde ve onarılmasında sadece yeşile bakmak bile iyi gelir, bu nedenle organik ürünlerin organik olduğuna bizi inandırmak için deniz yeşili ambalajlar veya logolar kullanılır, anti-aging ürünlerde deniz yeşili tercih edilir, sadece renk bile ürüne güvenmemizi sağlar. Yani sadece yay burcu olması bile dostunuza güvenmenizi sağlayacağı gibi. Olumsuz olarak çok aşırı kullanılan deniz yeşili bazen yorgunluk veya aşırı rahatlık sonucu biraz fazla uyku yapabilir bu nedenle uyku terapistleri uyuyamayanlara odalarını açık uçuk deniz yeşili veya nil yeşili boyamalarını tavsiye ederler. Benden söylemesi... Yay için kırmızı ve yeşilin vurgusu her zaman uğurlu ve onların ışıltısını daha da ortaya çıkaracak iki renktir... Ama hep dediğim gibi en güzel renk sizin öz enerjinizle evrene yaydığınız renktir. Renginiz hiç solmasın.



Pınar Altanoğlu Salman

31 Ağustos 2013 - Astrolozi




Gün boyunca Ay Yengeç burcunda ilereleyemeye devam ediyor. Oldukça hassas, hatta utangaç, anne iç güdüsü ile olaylara yaklaşacağımız, şefkat dolu bir gün geçirebiliriz. Ailevi ve milli duygular öne çıkabilir; duygusal tavırlar bizi ele geçirebilir.

Sabah çok erken saatlerde Ay ile Güneş arasındaki görünüm, etrafımızdaki arasında kalsak bile, nötr olarak duracağımız bir zaman dilimine işaret. Adeta yoğun ilişkiler arasında rahat bir nefes alma molasıdır. En azından duyguları kontrol ederek bizi boğmasına fırsat vermez, böylece daha dingin bir halde olaylara konsantre olabiliriz. Arkadaş veya grup ilişkileri için bu sabah saatleri, özellikle otorite durumunda olanlar için kolaylık verici olacaktır.

Öğlene doğru Ay önce Pluto ile karşıt duruma gelecek sonra da Uranüs ile kare yapacak.. Bu saatte duygular oldukça derin fakat dengesiz olabilir. İlişkilerde çekişmeler, kıskançlıklar, suçluluk, aşırı sahiplenme ve bir o kadar da bunların hepsinden kurtulma isteği, güçlü gerginlikler yaşatabilir. Ayrıca Uranüs, gereksiz ve tuhaf bir acelecilik verecektir ve bizi hiç ilgilendirmeyen konuların içinde bulabiliriz kendimizi. İsyankar hareketlerde bulunabilir, huzursuzluk, ilişkilerde rahatsızlık hissedebiliriz; kendimizi herkesten farklı görebiliriz.

Akşam saatlerinde Ay'ın Jüpiter kavuşumu ile yine gergin T-karemizin damarına basılacak. Abartılı, isyankar davranışlar artabilir. Aslında bunun yanında tek başına Jüpiter kavuşumu, gayet masumca endişe ve korku duygularını bastırabilir, kendimize daha fazla güven duyabiliriz. Milli ve ailevi konularda biraz daha toleranslı olabiliriz; eğer ki Pluto - Uranüs - Jüpiter arasındaki T-karenin bu negatif enerjisini motivasyona çevirebilirsek, yani yaratıcılık yolunda aktive edebilirsek..Diğer yandan ise düşüncelerimiz, yaşamın anlam ve derinliğine kayabilir. Manevi veya hissedişe bağlı konulara ilgimiz artacaktır. İnançlar, hayat felsefemiz, dine ilgimiz bu saatlerde öne çıkabilir konular..

Gece saatlerinde ise, Ay ile Merkür arasındaki olumlu açı sayesinde, sosyal ilişki tempomuz artabilir. Anlamlı konuşmalardan tutun, dedikodu türü lafazanlıklar yapmak kolaylaşacaktır. Ayrıca telefon, internet, her türlü iletişim yollu haber alışverişleri de yoğunlaşabilir.

Zaten Merkür ve Jüpiter arasındaki olumlu açı da günboyu etkili olacak. Zihinsel olarak gayet uyumlu ve coskulu bir gün geçirebiliriz. Yazma, eğitim, öğrenim bugün oldukça tavsiye edilebilir. Gözlemsel yetenekler ve daha iyi stratejilerin farkına varabiliriz. Öğle saatlerinde ki sert hareketlerin olumsuzlukların yaratıcı enerjiye çevirebilirsek, Merkür ve Jüpiter'in nimetlerinden faydalanabiliriz.


Twitter: @Astrolozi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/


30 Ağustos 2013 Cuma

Renkler ve Burçlar (Akrep) - Pınar Altanoğlu Salman






Akrep Burcu ve Renkleri
12 Ağustos’ta sevgili Zizi'mle bu yazı dizisine başlamaya karar vermemiz aslında KIRMIZININ ADI GELINCIK.... başlıklı gruptaki paylaşımım sonucudur...
Kırmızı kanımızın hızlı akmasını sağlar ve enerjimizi yükselten bizi uçuran bir renktir kırmızı. Gök kuşağı renk skalasındaki ana renklerimizden biridir kırmızı, bayrağımızın ve kanımızın rengidir kırmızı. Türk olup da kırmızıyı sevmeyen yoktur sanırım, o zaman kırmızının bir çok burcun insanının rengi olmasına şaşmamak lazım ama kırmızı özellikle su grubu burçların rengidir, çünkü suyun temsil ettiği maviliğin verdiği soğukluğu yani kanı daha sakin akıtma özelliğini su grubu burçları kırmızı ile dengeler.



Akrep'in kırmızısı ise daha bordoya kaçan vişne kırmızısıdır. Bordo diyemeyiz kırmızı diyemeyiz ama vişnenin inanılmaz lezzetini aklımıza getiren bir kırmızı-bordo vardır ya işte o renk tam bir akrep sembolüdür benim için. Bence kadın olsun, erkek olsun tüm akrepler iste tam o vişne kırmızı-bordosu gibi seksidir) bibbbb.. ama gerçek bu Akrep insanı insana keyif veren enerjisi ile, güçlü karakteri ile, sanatçı kişiliği ile çok çekicidir...




Ben bir Balık olarak Akrepler'i hiç atlamam tanırım, tanımaktan da çok keyif alırım. Elbette temkinliyimdir, çünkü asla unutmazlar, sezgileri çok ama çok güçlüdür. Doğru bildikleri yolda sonuna kadar hiç ama hiç yılmadan büyük bir inatla devam ederler. Mücadeleden asla korkmazlar ve sonuna kadar mücadele edebilirler. Ama elbette kolay affetmezler aman ha ufak da olsa pek hata yapmayın derim; Akrepler unutmaz bu da size aslında onlara karşı temkinli davranma konusunda dikkat verir daha iyi değil mi?
Çok üstlerine gitmek istemem ama bayanlara Akrep beylere karşı iki kat dikkatli olmalarını hatırlatmak istiyorum, çünkü aşk acısı çekmeğe meyilli Akrep erkeği kindar ve acımasız olabilir bazen, acımasız derken elbette bunu duygusal anlamda söylüyorum yoksa Akrep erkeği son derece kibar, kadın ruhundan anlayan, sanata düşkün ve yeteneklidir.. Ben Akrep sevgiliden ziyade Akrep bir arkadaşı tercih ederim ama elbette hayat size her zaman sürprizlerini hazırlamaktadır... hayatımın uzun bir bölümü yükseleni Akrep olan bir erkekle geçtiği için gayet iyi bilirim ki artılar ve eksiler, duygusal olarak dengeler hemen yer değiştirebilir ve siz neye uğradığınızı şaşırırsınız.
Onlar ya sever ya nefret eder, unutmayın, bu nedenle Akrep burcunun en karakteristik rengidir kırmızı-bordo yani kırmızı bile yetmez onları anlatmaya daha da koyusu kırmızının koyusu kırmızı-bordodur onlar.
Pembe saf aşkın rengiydi ya hani dün konuşmuştuk, kırmızı-bordo saf tensel zevklerin rengidir burda ben bu kadar yazıyım siz gerisini anlayın.. Gösterişin, dikkat çekmenin, et yedirmenin de rengidir kırmızı-bordo, inanılmaz enerjik olması nedeniyle sadece et restoranlarının menülerinde ve ev dekorasyonunda detaylarda yastık-perde-masa örtüsü gibi detaylarda çok yakışır.


Akrep kadınına saç renginde kızıl, ojede kırmızı-bordo birebirdir, alev alev bir kadındır Akrep kadını..bu enerji iş hayatlarında başarılı olmalarını, özel hayatlarında renkli bir kişilik olarak aranan ve sevilen bir insan olmalarına neden olur. Cemiyet hayatının vazgeçilmezidir onlar.
Kırmızı-bordo lezzet ve keyfin sembolü olarak insanlara doğada bir çok üründe sunulmuştur, en güzel üzümlerde, kiraz ve vişnelerde, en güzel renkler zaten doğada gözümüzün önündedir ama yinede sizin içinizdeki enerji ile hayata kattığınız renk kadar güzel olamaz. İyiki varsınız akrepler, iyiki hepimiz varız...




Pınar Altanoğlu Salman


30 Ağustos 2013 - Astrolozi





Bu güzel bayram sabahına, Ay İkizler burcunda boşlukta ilerlerken merhaba diyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun.. Sabah saatlerini yeni girişimler için değil, elde bekleyen diğer işlerimizi bitirmek adına kullanalım. Bu konuda oldukça destekliyiz, zira Ay'ın İkizler burcundaki hareketi, yöneticisi Merkür'ün de yarın kesinleşecek olan, Jüpiter'e olumlu açısı sayesinde, bize ihtiyacımız olan çabukluğu ve iş bitiriciliği kazandıracağı gibi, bilginin ve iletişimin tüm olanaklarından yararlanmak için yarar sağlayacak.

14:32'de Ay, Tengeç burcuna geçiyor. Bayram kutlamaları için oldukça manidar; milli ve ailesel konular öne çıkabilir.. Bu konularda duygusal ve çekingen tavrımız, çevremizdekilerin ruh hallerinden oldukça kolay etkilenecektir. Hergangi bir meydan okuma halinde huysuzluğumuz ortaya çıkabilir. Etrafımızdakilere güvenene kadar çekingen davransak da, alışılmışın dışındaki espri yeteneğimiz farkedilir olabilir. Bugün kendimizi duygusal güvende hissetme ihtiyacımız tavan yapacaktır, eğer bunda başarılı olamazsak, oldukça üzülebilir ve içimize kabuğumuzun altına çekilebiliriz.

Gün boyu Güneş ile Satürn arasında güzel bir görünüm var. Herşeyi iyi düşünebilme, somut görebilme ve disiplinli bir şekilde uygulayabilme kolaylığı hissedebiliriz. Böylece yapmak istediğiniz işte başarılı bir sonuca ulaşabilirsiniz. Otorite figürleri ile aramızda gayet kalıcı iyi ilişkiler kurulabilir. Eğer fazla dikkat ve konsantre gerektiren işleriniz varsa, özellikle bugün yapın. Büyük olasılıkla ciddiyetiniz, işinize karşı olan tutumunuz ve ne yaptığınızı bilir tarzınız otorite figürlerinin dikkatini çekecektir.

Akşam saatlerinde Ay ile Neptün arasında yine güzel bir açı mevcut.. Hayallere daldıran, düşler kurduran bir transit. Gerçek dünyadan uzaklaşmak isteyip, içinize çekilmek, bazı ruhani çalışmalar, yaratıcılık gerektiren bazı konular ve sanatsal çalışmalar için oldukça uygun saatler. Gün boyu etkin Güneş ve Satürn açısını da düşünürseki fantazilerle gerçekleri birbirinden ayırarak isabetli seçimler yapmak mümkün olacaktır. Bu saatlerde herkese içten yaklaşmak, iyi kötü ayrımı yapmadan samimiyetle yaklaşmak ve yardım etmek oldukça kolay olacaktır...


Twitter: @Astrolozi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/



29 Ağustos 2013 Perşembe

Renkler ve Burçlar (Terazi) - Pınar Altanoğlu Salman





Terazi Burcu ve Renkleri
Kibar, zeki, adil ve dengeli sanatçılar Teraziler'den çıkar. Terazi her zaman estetik anlamda yaratıcı, görsel anlamda çekici ve mutlaka hoş sohbettir. Dışa dönük, insancıl, iyi niyetli ve yardımsever hali yapmacık değil gerçektir. Bazen o kadar iyi niyetli olabilir ki bir su grubu burcu olan saf Balık ile karıştırılabilir O kadar saf ve gerçek iyi niyetlidir ki, herkesi kendi gibi sanarak son derece sömürüye açık olabilir. Ancak benim Teraziler'de en sevdiğim özelliklerinden biri aptallara ve aptallığa tahammül edemez olmalarıdır. Etraflarında hep kendileri gibi zeki insanlar olsun isteyen terazilerin elbette bu noktada işleri zordur. Terazi eğer o muhteşem dengesini bozarsa o zaman vay halinize yada vay onun haline... Son derece güzel arkadaşlıklarıyla çevrenizde bir Terazi kadını ve erkeği varsa sizin için hayat daha çekilir bir hal alacaktır, sadece onlara sizin de dönem dönem sabır göstermeniz aynı ince ruh haliyle onlara ilgi göstermeniz ve içtenlikle samimi olmanız lazım. Eh her güzelin bir kusuru vardır, Terazi kusurlarıyla bile hayatınıza estetik katacak bir insandır.
Terazi'nin renklerinden biri bir çok burçta da karşımıza çıkan pembe...Yorumlarınızda görüyorum ki bazen bazı renklerin sizinle tam uyuşmadığını veya o rengi çok fazla kullanmadığınızı söylüyorsunuz. Benim amacım sizlere burçlarınızla birlikte istatistiksel olarak o burcun en yakın olduğu renklerden birini seçerek rengin psikolojik anlamları ile burcunuzun karakteristik özellikleri arasında bir bağ kurarak, kendi mesleğimin içinde var olan renklerin psikolojik anlamlarını aktarmak. Yine üstüne basa basa yazıyorum ki, renkleri seçerken giyinme anınızdaki psikolojiniz ve astrolojik etkiler o an seçtiğiniz rengi etkiler. Umarım zaman içinde bu konunun daha da detaylarıyla incelemesini yapabiliriz.

Gelelim Pembe’nin özelliklerine ve güzelliklerine. Kırmızı ile beyazın karışımı ile elde edilen pembe saf aşkın rengidir. İlahi anlamda karşılık beklemeden sevmeyi simgeler ki bu terazinin o saf ve iyi niyetli mizacını en güzel ortaya koymasıdır bence. Pembe neşe ve mutluluk veren bir renktir ve kalpleri yumuşatan bir renktir. Pastanelerin, parfümerilerin, en fazla kullandıkları renklerdendir, çünkü bizim perakende sektöründeki bazı araştırmalar, pembe giyen kasiyerlere müşterilerin daha rahat para ödediği ve daha rahat iletişim kurduğunu gösterir. Pembe aynı zamanda hayallerin rengidir, hepimizde olumlu duyguların oluşmasına destek verir ve sakinleştirici bir renktir, sadece mutfakta pembe renk kullanırsanız tatlı yeme isteğiniz artar ve kilo alırsınız. Pembe kilo aldırır bebek odalarında pembe sakinleştiren ve bebeği rahatça uykuya daldıran bir renktir bu nedenle kız erkek bebek odalarında açık ucuk pembeler ve yavruağzı en gönül ferahlığı ile kullanabileceğiniz iki renktir.

Pembe rengi sevenler genelde duygusal, neşeli, sorumluluklarının bilincinde ama bazen biraz çekingendirler hem de bunu pek belli etmek istememelerine karşın..
Hatta biliyor musunuz ki, uykusuzlukta nil yeşili ve açık uçuk maviler kullanılırken, bazı psikolojik rahatsızlıklarda, epilepsi tedavisinde ve böbrek hastalıklarında hastaların odalarının pembeye boyanması tavsiye edilir. Ben en çok pamuk şekeri pembesini severim))bir Balık kadını olarak, pembe pamuk şekeri bana hem çocukluk günlerimi hatırlatır, hem tadını severim, hem de bence son derece çekicidir...
Sevgili okurlarım; Teraziler'den ve pembelerden vazgeçmeyin ama en güzel rengin sizin enerjinizle yaşama kattığınız renk olduğunu da unutmayın derim...


Pınar Salman Altanoğlu


29 Ağustos 2013 - Astrolozi





Ay güne İkizler burcunda ilerleyerek merhaba diyor. Kıvrak bir zeka ve esprili bir konuşma stili, ama bir o kadar da huzursuz ve bol zihinsel meşguliyet.. Bir konuya saplanıp kalmak yerine, sürekli değişik konular bizi çok cazip gelebilir. Devamlı fikir üretme ve sosyal faaliyet konularında pek bir başarılı olabiliriz bugün; kalabalık ortamların içinde olmak için fırsatlar yakalayabiliriz. Değişen ruh halimiz ve kararsızlıklarımız da etraftan garipsenebilir. Aman, dedikodudan ve ayak üstü hikayelerden mümkün olduğu kadar uzak durmakta fayda var.

Sabah çok erken saatlerde, Ay ile Venüs arasında ışık saçıcı bir görünüm oluşacak. Mutluluğun kolayca filizlenebileceği, çevremizdekilerle aramızda hoş duyguların uçuştuğu, dostluk ve eğlence saatleri. Sabah erken kalkanlar çok şanslı olacaklar, hele ki bugün Perşembe ve Jüpiter günü. Hemen ardından 07:44'te Ay boşluğa girecek ve tüm gün kalacak. Ama dileğim, en son Venüs'e temas etmiş olan Ay'ın bu etkisini tüm gün sürdürmesi. Ay boşlukta iken daha evvel çok bahsettik; yeni girişimlerde bulunmamakta fayda var, zira sonuçlar istediğimiz netlikten uzak olacaktır. Elinizde devam eden işere yoğunlaşıp, enerjimizi onlar üzerine yoğunlaştırmak daha isabetli.

Merkür, Jüpiter'e harika bir gülücük atmak için gittikçe yaklaşıyor, etkileri başladı. İyimser düşünceler, pozitif zeka, geniş anlayış kapasitesi, öğrenmeye istek, bilim, din, medya, internet, yayıncılık ve psikolojiye merak ve eğitime açıklık veren bir transit olacak. Cumartesi kesinleşiyor. Her alanda iletişim kurmak, kısa veya uzun yolculuk kararı almak, yabancı kültürleri farklı gözle tanımak için çok uygun bir haftasonu geçireceğiz. Kişisel çalışmalar yönünden de uygun tanımlanabilir, keyfini çıkaralım..


Twitter: @Astrolozi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/



28 Ağustos 2013 Çarşamba

Renkler ve Burçlar (Başak) - Pınar Altanoğlu Salman







Başak Burcu ve Lacivert
Her zaman aşırı düzenli, tertıpli, çalışkan ve üretken, dürüst, ayrıntıcı, yardım sever olan Başak burcu insanı aşırı alçak gönüllü ve sadıktır. Bazen insanı deli edecek şekilde kendine güvenmeyen tavrı insanların onun hakkında yanlış izlenimler edinmesine neden olur.
Başak burcu kadını, titiz, sorumluluk sahibi, ayakları yere basan bir annedir. Ama bazen kimseye güvenmeyen tavrı ile kendini ve çocuklarını baskı altında tutabilir.
Sarı bu burcu görsel anlamda ifade eden en iyi renk olsada, başak burcunun ana rengi, laciverttir. Lacivert; sakinliği, derinliği, sadakati ifade eder bu anlamda Başaklar'ın karakter olarak ortaya koyan en iyi burçtur. Lacivert düşüncenin rengidir. Sezgileri güçlendirir ve karar vermeyi kolaylaştırır, bu anlamda Başak burcunun hızlı karar vermesinde önemli bir rol oynar. Evlilik kararları gibi önemli kararlar vereceğiniz günler lacivert giymeye dikkat edin;) çünkü burçlar içinde evlenmeye en zor karar veren burç Başak burcudur.


Lacivert öte yandan göklerin rengi olarak, sonsuzluğun rengidir. Mutlaka gökteki yıldızlar misali pırıltılı sarılar ve pırıltılı griler ile birlikte giyilmelidir. Lacivert, başarı ve güç göstergesi olan bir renktir. Bu nedenle iş hayatında en çok tercih edilen renktir. Lacivert giyen insanlar, karşılarındakilerini inandırma gücüne sahiptir. Demekki kız istemeye giden başak erkekleri lacivert takım elbise ve pırıltılı renkte bir kravatla giymeliler. Odanızın duvarlarını koyu maviler ile boyadığınız zaman, düşünce ile yoğun çalışılabilinir. Ama uyumak içn her zaman açık su yeşili, nil yeşili gibi açık tonları tercih etmelisiniz.
Sevgili Başaklar, unutmayın en önemlisi sizin enerjinizde dünyaya kattığınız renktir.
Pınar Altanoğlu Salman

28 Ağustos 2013 - Astrolozi





Güne başlar başlamaz Ay, 01:57'de boşluğa giriyor ve 02:07'de İkizler burcuna geçiyor. İletişim ve bilginin öne çıkacağı bir güne uyanacağız; merakımız sonsuz olabilir. Çok hızlı düşünüp, hızlı hareket edebilir, bir fikirden diğerine, ya da bir düşünme biçiminden diğerine kolaylıkla atlayabiliriz. Birden fazla şeyle aynı anda uğraşmak istememiz de çok normal bugün; enterasan sohbetlerin ve dikkatimizi her ne çektiyse onun peşinden koşmak isteyebiliriz.

Sabah gözlerimizi Ay ve Neptün'ün arasındaki sert kare açının enerjileri altında açacağız. Zayıflık, güvensizlik, karışık duygular, tuhaf bir ruh hali hissetmek olası.. Bu saatlerde, belirli bir netlik veya istediğimiz netliği yakalamamız zor. Aşırı şüphecilik ve endişe de işin cabası olabilir; bırakın başkalarını, kendimiz hakkında bile yanlış düşünebiliriz. Bu saatlerde hassas kişilerde alerjik reaksiyonlar bile görülebilir.

Az bir aradan sonra da Ay, Güneş ile kare yapacak ve Neptün - Güneş ve Ay arasında kısa süreli bir T-kare açı kalıbı oluşacak. Sosyal ve özel ilişkilerde, özellikle otorite figürleri ile aramızda gergin, hassas saatler yaşanabilmesi mümkün. Bu T-kare ise, üzerimizde, sürekli duygularda değişim yaşama, işleri düzene koyamama, fazla şeyle uğraşıp dağılma, sinirsel gerginlik etkisi yapacaktır. Bu saatlerde, koşullara uymak yerine, kendi koşullarımızı ortaya koymalı ve kendimize önem vermeliyiz. Bu değişken gruptaki açı kalıbı, diğer gruplara göre aşılması en kolay kalıptır.

Akşama doğru Ay, bu kez de Merkür'e terslenecek. İlişkiler açısından kritik saatler.. Hisler ve duygular, mantığın esiri olacağından, konuşmalar sert olabilir.
 Ya da, bizlerle sorunu olan kişiler de kırıcı bir dille karşımıza çıkabilirler; fazla önemsemeye gerek yok diye düşünüyorum. Gökyüzünün ağır ağabeyi Pluto, Merkür'ü kanatlarının altına almış; olayların büyümesine, yıkıcı olmasına değil, onarıcı bir şekil alması için destek veriyor. Bizler de kendimizi dün de bahsettiğimiz gibi, gayet istikrarlı ve güçlü ifade edebiliyoruz.

Gece ise Ay ve Uranüs uyumlu açısı, sıkıntılı ve gergin bir günden sonra avucunda sürprizlerle belirecek. Hoş bir telaş, tez canlılık hissetmek, heyecan verici hoş tesadüfler, sürprizler ile karşılaşmak mümkün. Bulunduğumuz yerlerde ufak değişiklikler yapmak, yaratıcı fikirler üretmek ve olayların, durumların gidişini değiştirme isteği duyabiliriz.

Bugün Mars Aslan burcuna geçiyor, kendini rahat hissetmediği özelliklerini içselleştirdiği Yengeç'ten ayrılıyor. Burada daha rahat kendini ifade edecektir, çünkü Aslan da Mars'ın yöneticisi Koç gibi ateş grubundandır. 15 Ekim'e kadar da haritalarımızda Aslan burcunun olduğu evlerde geçişini sürdürecek. Kendimizi ifade etmek bizler için oldukça önemli olacak, duygularımızı diğerlerinden saklamamız da bu dönemde epey zor olacak. Aklımızdan geçen herşeyi anında söyleme eğiliminde olabiliriz. Açık ve dobra davranışlarımız yüzünden eleştiri alabiliriz. Aşk hayatlarımız, çocuklarla ilgili konularımız, eğlence hayatımız, sporcular ve sahne sanatçıları, özellikle yeteneklerimiz ve yaratıcılığımız bu sürede oldukça öne çıkacak konular.  Kendimizi herkesten üstün görebilir, inanılmayacak kadar çalışkan olabiliriz. Heyecana kapılmak, sinirlenmek, aksileşmek, kalbi yormak ve yukarıda bahsettiğimiz alanlarda masrafların artması gibi gölge yanları da var.. İnsanları ezme arzusuna kapılabiliriz. Ancak dürüst, yardımcı, cömert iyi niyetli ve merhametli davranışlar sergilemek oldukça kolay olacak. Bu zaman süresinde kalp sağlığımıza ayrı bir önem göstermemiz gerekebilir.


Twitter: @Astrolozi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/


27 Ağustos 2013 Salı

Ruhun Bilince Tanıklığı - Şefkat Değer Leblebici (Şifa Perisi)



Dünyada bitkilere yakın, yaşamlarına bitkileri ortak etmiş halklar vardır. Kızılderililer, Keltler, Hindular, Çinliler, Türkler gibi… Sonra ne oldu peki? Uzaklaşıldı bitkilerden, onlar çoğu kez folklorik öğeler olarak kaldılar, adlarına anonim kullanım denildi. Sistemler insanları bitkilerden uzaklaştırdı. Aslında tek neden bu değildi tabii. Tek neden, sistemlerin ticari bir ilaç piyasası oluşturmak, ilaç sektörü denilen bir kar sektörü yaratmak ve bundan rant sağlaması değildi. Daha hızlı çözüm istiyorlardı. Birden ağrıyı kesen, hemen mide bulantısını gideren, 3-4 günde yataktan tamamen kaldırıp kişileri normal yaşantılarına, düzenlerine döndüren bir çözüm istiyorlardı. Bu sistem, gelişen dünyada, hızlı yaşamak ve koşturmak zorunda kalan insanlar tarafından öyle beğenildi ki, yıllar içerisinde, gitgide doğallıktan uzaklaştıklarını fark edemediler bile. İnsanlar bu çark içerisinde koşturmakta iken ise, ruhları yorulmuş, yorgun düşmüştü. Oysa ruh, doğallığı sever. Çünkü doğallık onun kosmos ile olan bağlantısını kuvvetlendirir ve yolunu hem görmesine hem bulmasına yardımcı olur. Yeni çağ ile beraber insanlar neyi kaybettiklerini tekrar anlamaya başladılar. Ruhları kayboluyordu. Bazılarının ki kaybolmuş, bazılarının ki ise kaybolmak üzereydi. Ruhların kaybolması ise tekâmül içinde olan ruh bilincinin olduğu yerde saymasından başka bir şey değildi. Uyanış işte böyle başladı. Bedenin eksik olan eşini kaybettiğini fark etmesiyle !


TAHA 117 : “Dedik ki: “Ey Âdem, kesinlikle şu (iblis, vehmini tahrik eden kendini beden kabul etme fikri) senin ve eşin (bedenin) için bir düşmandır! Sakın sizi (kendinizi şuur {melekî yapı – kuvve} olarak yaşadığınız) cennetten (bedenselliğe – bilinç yaşamı boyutuna) çıkarmasın; sonra şakî (kendini beden sınırlamasının mutsuzluğu içinde bulan ve bunun sonuçlarını yaşayarak yanan) olursun!”
Oysa 10.000 yıl önceki atalar, yolculuğun ruhun yolculuğu olduğunu anlamışlardı. Anladıklarını taşlara kazıdılar, bu taşlar genellikle yüksek dağlarda idi ve böylece bir buzdolabına saklanmış bilgiler gibi hiç bozulmadan çağdan çağa aktardılar kendilerini. Evet, kendini bilen ruh, kendini yeniden anlamak ve hatırlamak için bir yola çıkmıştır. Kendini bilmesi için gereken bilgiler ise zaten etrafındadır. Bilinç, bilgileri fark ederek harekete geçmelidir. Farkındalık ise eylem olmadan işlevini tamamlamaz. Ruhun kendini tanıması, bilincin aydınlanmasını sağlar ve aydınlık bilinç ise sistem yanlılarının hoşuna gitmez. Çünkü aydınlanmış bilinç, kandırılamaz ve boyun eğmez. Dahası, aydınlanmış bilinç korkutucudur, çünkü güçlerini hatırlamıştır ve yöneticidir.

AYDINLANMIŞ BİLİNÇ YÖNETİCİDİR ! Astroloji, ruhun kendisini tanıma yolculuğunda, seçimlerinde, deneyimlerinde öylesine yardımcıdır ki buna dudak bükenler ruhun varlığını unutturmak isteyen, varoluşu sorgulamayı bilmeyen kişilerdir. Orta çağda, Batı’da bitkiler ve astroloji ile ilgilenen bir çok kimse cadı ilan edilip ateşte diri diri yakılırken, Doğu’da ise baş tacı kabul edilmiş, köyün kıdemli kişisi olmuş, saygı duyulmuştur. Onun adı KAM’dır. Yani Şaman. Yeni çağda ruhun kendini bulma yolculuğunu fark ettiğimizde, hepimiz doğal olana yeniden döndük. Doğal taşlar, doğal beslenme, doğal giysiler, hatta doğal sözler … evet, artık çoğumuz öz’ün ağzından, o bilinçle konuşmaya başladık bile. Yeni bilgilerle, bedenimizin uyumlanma sürecine girdik. Öz bilgilerle genişlemiş bilinç, artık bir büyüme ve anlama yoluna girdi ve bu yolu sevdi. Onu bu yolundan döndüren yanlış hareketler, yanlış beslenme vb. ise eşikte beklemektedir “ne yapsam da vazgeçirsem?” diye söylenerek.
Ağır yağlı bütün gıdalar, su dahil işlenmiş bütün içecekler, organik olmayan şartlarda yetişmiş meyve sebzeler, canımız yemek istemediği ve tok olduğumuz halde sırf önümüze konulduğu için yediğimiz her şey, bilincin aydınlık yolda ilerleme yolculuğundan bizi geri koyar. İçinizden gelerek, severek yediğiniz her şey ise o an bedeninizin biyokimyasal ihtiyaçlarından ileri gelir, susayınca su içmek gibi. İşte bu nedenle, asla her şeyi yemeği kalkmayın. Bu kurala uyarsanız kilo almadığınızı da göreceksiniz. Ruhun çıktığı aydınlığa doğru ilerleyen bu yolda, ona beşeri entrikalarla engel olmamak gerek!
BEDEN TOPRAĞA YAKIN OLMALI Kİ GÖKYÜZÜNE ULAŞABİLSİN. Aslında gökyüzü hep toprağa dokunur vaziyettedir. Gök her zaman yere değer. Zaman sınırında dolaşıyoruz hepimiz. Zamanın içine girmek hatta zamanın içine hapsolmayı öğrenmemiz gerek. Bu yolculuğun zamanın yolculuğu olduğunu anlayabilmek, zamanın ne olduğunu anlayabilmek için ise zamanla daha uyumlu yaşayabilmek gerek.
Zamanı okumayı öğrenmeliyiz!
Zamanı okumayı öğrenmek demek, akrep ve yelkovanı takip etmek demek değil elbet, enerji okumayı öğrenmek, salisenin milyon kere milyon küçük her an’ın da kendini bilip seyretmek demektir. Ruhun bu bilişe uyumlanırsa, bedenin mutlu ve evren ile uyum içinde yaşar. Ruh yavaşı sever, yavaş hareket etmeyi sever. Fakat onun yavaş hareketinde doğrusal ve ahenk içinde bir hız vardır aslında. Ruhumuzun kat ettiği bu mesafeye bedenimizi yaklaştırmalıyız. Size hiç yol almıyormuşsunuz gibi gelebilir, fakat ruh, hep bir adım ileriye ya da geriye gittiği bir yolda sürekli hareketler halindedir. Ve ne yazık ki yanlış beslenme onun geri gitmesine neden olur. Yanlış beslenme, bedeninize aldığınız yanlış gıdalar, ruhunuzu aşağıya çeker.


Ruh ve beden, an’da ortak hareket etmek zorundadır. Bu saç üçlüsünün diğer ayağı olan zihinden ise henüz hiç söz etmiyorum. Doğru beslenme tablosu olarak verilen her liste size uygun olmayabilir. Her zayıflama diyeti listesinin size uygun olmadığı gibi. Her önerilen fitoterapi tedavileri size uygun değildir. İşte bu nedenle, burada bireysel bazda kan-idrar örnekleri, anamnezi alınmadan uygulanabilen, herkesin kullanabileceği formüller veriyorum.
Fitoterapik yöntemler kişiye özeldir, aynı doğum haritaları gibi. Bu formüllerde, kişinin gezegen konumları, ev yerleşimleri, şimdi yaşadığı bölge-iklim dahi incelenerek, dikkate alınarak kişiye özel terapiler verilmelidir. Eskinin hekimleri mutlaka astroloji bilirlerdi. Şimdiki hekimlerin astrolojiye yaklaşımı ise ancak gülümseme şeklinde. Eskiden eczacılık diye bir meslek grubu da yoktu, hekim hem astrolog, hem eczacı, hem de filozoftu. Konvensiyonel tıp hekimleri astroloji ve felsefeden uzaklaştırılmıştır.
Filozofi varoluşu anlamaya çalışmaktır, varoluşun yokluğunda kaybolmaktır. Bu yokluğu anlayan ise maddeye hükmedebilir. Henüz uyumlanmadık, bu sürecin çok başlarındayız. Bu uyuma yardım etmek bizim elimizde. Sizin için “doğru” her ne ise onu bularak ve adı başlangıç ile son olan iki noktayı, düz, sapaksız bir çizgi ile birleştirebilmeniz dileğimle.


Şefkat Değer Leblebici





 
 
ÖLÜMSÜZLÜK MACUNU Kuru siyah üzüm( çekirdekli) …….. 1 su bardağı Çam fıstığı …….. yarım kahve fincanı Zerdeçal …….. 2 çorba kaşığı
Uygulanışı: Çam fıstıklarını fırında biraz kavrulup pembeleşinceye kadar bekletelim. Bir blendarda üzümü, kavrulmuş çam fıstıklarını ve zerdeçalı birlikte karıştırarak püre haline getirelim. Eğer çok katı bir kıvam oluşursa bunu biraz çam balı ekleyerek seyreltebilirsiniz.
-- Yaşlanmayı geciktirir -- Hücre yenileyici -- Cilt sıkılaştırıcı -- Akne tedavisinde -- Damar hastalıklarında -- Safra kesesi rahatsızlıklarında -- Kanserden koruyucu -- Kalp hastalıklarından koruyucu -- Kolesterol ve lipid düzeylerini dengeleyici -- Afrodizyak -- Zengin mineral ve vitamin desteği -- Anemi -- Kilo düzenleme
*Günde 1 tatlı kaşığı, tercihan sabah aç karnına, limonlu su ile birlikte tüketilmelidir. *Sabah kahvaltısında marmelat olarak, ekmeğinizin üzerine sürerek de kullanabilirsiniz. *Şeker hastaları için önerilmez.
Şifa hep üzerinizde olsun.


Twitter: @SifaPerisi


Renkler ve Burçlar (Aslan) - Pınar Altanoğlu Salman





Aslan Burcu ve Renkleri
Ben yükseleni Aslan olarak bu aralar kendimi daha fazla Aslan'a yakın hissediyorum. Aslanlar her zaman cömert, görsel anlamda güzelliklere düşkün, neşeli, gülmeyi ve güldürmeyi seven, asil ruhlu, yetenekli, yaratıcı, iyi niyetli, bazen gözü kara ve cesur, olumlu ve uyumlu, inatçı ama tutarlı, dengeli ve çalışkan en önemlisi de bolca romantik ve lider ruhlu olurlar ya arada olumsuz yönleri de yok değildir hani bazen inatçılıkta sınır tanımayabilirler örneğin, ya da müsriflik yapabilirler keyifleri uğruna, romantiklikle aşırı duygusallık arasındaki kıldan ince kılıçtan keskin köprüde yönlerini şaşırabiliyorlar.

Lükse olan düşkünlükleri bazen ana renklerini de etkiliyor elbette altın sarısı en sevdikleri renk, İkizler'in sarısından daha ışıltılı daha güneş sarısı aslında tam altın sarısı Aslanlar'ın rengi. Şöyle heybetli bir aslanın güneş altında pırıl pırıl ışıldayan yelelerinin altın sarısı onların rengi. Işıltılı sarı iyi bir mantık, tinsel bir esinti, keyifli bir denge ve olayları ve insanları birbirine bağlama yeteneği anlamına gelir.


Tam altın rengi yüz yıllardır hatta altın madeni dünyada var olduğundan beri en duygusal iletişimin simgesi olmuştur... Beylerin bayanlarla en duygusal iletişimini bu renk ve bu maden sağlamıştır öyle değil mi? İşte Aslan burcu beyler bu iletişim kaynağını pek rahatlıkla kullanır; Aslan burcu hanımlar da sosyalleşme yeteneklerinde altın sarısını tercih ederler.
Aslında renklerin psikolojisi içerisinde tam sarı iletişim yeteneğini simgeler ve düşüncelilik ifade eder. Çevresiyle empati yapabilme yeteneği ve büyük bir kalbe sahip olmayı da simgeler altın sarısı.
Bu arada Aslanlar'ın bir diğer rengi de turuncudur. Turuncu dostluğun, turuncu şevkatin, turuncu budist rahiplerin rengidir ama turuncuyu ana rengi olan burçlardan birine saklıyorum, yine yakında ... beni takip etmeye devam edin..

Biliyorsunuz değil mi en kıymetli maden sizin içinizde ve altın kalbinizde, en güzel renk de sizin yaşam enerjinizle dünyaya kattığınız renkte, siz olmasaydınız dünyada bir renk eksik kalırdı...



Pınar Altanoğlu Salman


27 Ağustos 2013 - Astrolozi





Bugün de Ay, Boğa burcundaki hareketine devam ediyor. Merkür ve Güneş'in de devam eden Neptün karşıtlığı, maalesef bazı müsait olanlarımızı öylesine hayallere dardırabilir ki, insanın etrafında olup bitenden adeta haberi olmayabilir.. Yanlış anlaşılma, zayıf iletişim ve yalanlar, karmaşık durumlara, alışılmış çalışma düzeninde aksamalara ve zor çalışma koşullarına neden olabilir. Otorite figürlerine karşı utangaç ve çekingen davranabiliriz. Ancak öğlene doğru bu puslu hava biraz dağılacaktır, işte o arayı iyi değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Ay, Satürn'e olumlu bir açı yapacak; işte bu biraz kafalarımızı toplamamıza yardımcı olacaktır. Düşüncelerimize ağır başlılık, ciddiyet katan, olgunluk verici, yararlı deneyimler yaşatıcı kritikel baktırıcı bir etki. Öğle saatlerinde bu krtitik etme, yıkıcı yönde değil aman yanlış anlamayın; dalgınlıklarımızı bir kenara bırakıp, iyileri geliştirme, kötüleri iyileştirme kapasitemizi arttıracaktır, bilinçli kararlar almamızda bize yardım edecektir.

Haftasonu başlayan, Venüs ve Jüpiter'in sert karesi de etkilerini hafifleterek devam ediyor; bu bizi ilişkilerimizde epey zorladı, herkes birbirine hırladı.. Ama biraz rahat nefes alabileceğiz diye diüşünüyorum. Özel ilişkilerde zorlayıcı davranışlara neden olduğu gibi, hepimizin huzursuz hissedip belki yeme içme, alışveriş, lüks ve konfor, maddiyat düşkünlüğü ve hırsı konularında abartıya kaçmamıza neden oldu. Etkisi yavaşça hafifliyor, aman son dakika golüne maruz kalmayın..

Gece geç saatlerde Ay, Mars ile olumlu bir açı yapmaya hazırlanıyor, güzel bir 60'lık. Bu saatlerde başkaları ile çalışmak ve liderlik rolünü üstlenmek kolay olacaktır. Özgüveninin ve cesaretin ölçülü bir şekilde hissedilmesi, bu girişimlere destek olacaktır. Görüşlerimizi etkili olarak savunabilir ve geri adım atmayız, böylece diğerlerinin güvenini de kazanabiliriz. Nerede olduğumuz, ne yaptığımız, amaçlarımızın ne olduğu hakkında gayet bilinçli olduğumuz kısa bir zaman aralığı. Bence gece gece çok iyi gelecek bu etki bize, erken yatmasak mı ne yapsakk..


Twitter: @Astrolozi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/


26 Ağustos 2013 Pazartesi

Renkler ve Burçlar (Yengeç) - Pınar Altanoğlu Salman




Yengeç Burcu ve Renkleri
Ben Yengeç'leri çok severim ayrı bir severim onları... Sanırım ben de bir su grubu burcu olduğum için nerde bir Yengeç var hemen hissederim. Yengeç sakin, yumuşak, asil ama çocuksu tavırlarıyla beni her zaman yanına çekmeyi başarır. Yengeç insanının o içten ve samimi hali, gözlerinin ışıltısı ve her zaman güvenebileceğinizi bilmek onları dost olarak, sevgili olarak seçmeğe yetmez mi sizce???

Evcil, duygusal, sezgisel, sabırlı, yaratıcı, şevkatli, sevgi dolu, cömert, sadık, duyarlı, hoşgörülü, yetenekli, azimli, huzurlu, esprili ve hassas olan yengeçlerden biri şansınıza sizi bulmuşsa bence kaybetmeyin derim. Bu konuda tecrübeli olduğumu belirtmeme gerek kalmadı sanırım)) Sevgili Yengeç’in astrolojik olarak renkleri beyaz, gümüş rengi ve açık gridir. Gümüş rengi asaletin sembolüdür. 

Tüm asil kadınlar, prensesler ve kraliçeler özel günler ve gecelerde öncelikle gümüş rengini yani metalik griyi tercih ederler. Metalik gri her girdiği ortamda ortamın kalitesini arttırıcı bir etki yaratır.
Sizce Apple markalı ürünlerde metalik grinin çokça kullanılması tesadüfi olabilir mi? Elbette hayır metalik gri seçkin, asil ve diğerlerinden kaliteli mesajını verir. Bu nedenle arabalarda da çok fazla kullanılan ve tercih edilen bir renktir. Gümüş rengi seven insanlar ayrıca diğerlerine yardım eli uzatmakta usta ve güçlü karakterli insanlardır tıpkı Yengeç burcu insanı gibi.

Gri ayrıca alçak gönüllülüğü ifade eden, uzlaştırıcı ve denge unsuru olan bir renktir. Tam Yengeçler'in doğal yapıları gibi, dengeli ve uzlaştırıcı, onlarla kavga edemezsin, çünkü o derin mantıklarıyla kavgaya neden olan durumu araştırmaya başlarlar. Gri ciddiyet ve hareketsizliği çağrıştırır. Belki de bu yüzden pek çok devlet kurumunda da çokca tercih edilen ve öne çıkan bir renktir.
Gri rengi seven insanlar genellikle olaylardan uzak durmayı ve karışmamayı tercih ederler. Kuralcı, tutucu ve hareketsiz yanları ağır basabilir. Bazen karamsarlık ve içe kapanıklığa da neden olabilir. Bu da Yengeç'in olumsuz yönlerindendir aslında, bazen karamsarlaştıklarında onlara ulaşmak imkansız olabilir. Gri doğada en fazla kayalarda karşımıza çıkar ve gri severlerde kaya gibi sağlam insanlardır. Yengeçler'e torpil geçmiş olabilirim ama onlarda kaya gibi sağlam ve kolay kolay yıkılmaz yapılarıyla bazen pozitif enerjili insanlar adına örnek teşkil edebilirler. Yengeçler ayrıca temizliğin, saflığın ve hijyenin rengi beyazı da severler ama beyaz bir başka burcun da asıl rengi olduğu için beyazı bir başka sefere yazacağım. Ama unutmayın en güzel renk sizin yaşam enerjinizle dünyaya kattığınız renktir, siz olmasaydınız dünyada bir renk eksik kalırdı sevgili Yengeç...

Pınar Altanoğlu Salman


26 Ağustos 2013 - Astrolozi





Ay tüm gün Boğa burcunda ilerleyecek. Yumuşak başlı, sakin, kolay kolay sinirlenmeyecek gibi görünsek de günün tamamına etki eden enerjiler yüzünden, sınırlarımız ihlal edilirse öfkemiz korkunç olabilir. İstikrarli ve dengeli çalışmanın günü bugün, evet tembel hissedebiliriz ama planlı hareket için enerjimiz mevcut. Konfor ve lüks düşkünlüğümüz artabilir. Hirişimlerimizin kalıcı ve somut olması bizler için oldukça önemli olacaktır. Bugün önceliğimiz, duygusal ve fiziksel açıdan güvende kalmak.. Çok erken saatlerde Ay ile Satürn karşı karşıya gelecekler; güne engellenmiş, kısıtlanmış, güvensiz hissederek girebiliriz. Ama korkmayın, arkasından gelecek Pluto üçgen açısı bize hafta başı için gerekli enerjiyi temin edecek. Duygusallığı canlandırıcı, herşeyi daha güçlü hissettirici bir transit. Bir fikri kafaya takıp onun esiri olabilir ve duygularımızın kontrolü altına da girebiliriz. Bu süreçte önemli olan şey duyguları ne tamamen serbest bırakmak ne de sizi idare etmesine izin vermemek.

Öğle saatlerinde Ay ile Jüpiter arasındaki görünüm sayesinde daha iyimser, cana yakın olmaya ve bu tür insanlarla bir araya gelmeye özen gösterebiliriz. Etrafımızdaki insanların rahatı ve mutluluğu bizim için önemli olacaktır. Maddi olarak da girişimler için oldukça uygun saatler; iletişim her konuda oldukça akıcı.. Akşama kadar da etki devam edecek.

Gün genelinde, Merkür ve Güneş, Neptün'ün tam karşısında yer alıyorlar. Bu bazı belirsizliklere ve karmaşalara neden olabilir. Ego enerjimiz düşük olacaktır, zor durumların üstesinden gelici ve kendimize güvenen bir ruh halinde olamayabiliriz. İlişkiler, görüşmeler ve anlaşmalar çok başarılı geçmeyebilir. Yanılgılara, hayal kırıklıklarına mahal vermemek için hedefleri iyi belirlemeli ve detaylara gerekli önemi vermeliyiz. Önsezilerimiz oldukça kuvvetli çalışabilir, başka insanların düşüncelerini adeta okur olabiliriz. Hayallere dalmak da epey kolay görünüyor. İhtiyaçlara karşı duyarlılık ve hassasiyetimiz artabilir. Disiplinli düşünce, açıklık, kesinlik isteyen işleri yapmak için aslında oldukça verimsiz bir iki gün geçirebiliriz. Randevuları, vaat ve sözleri unutma, yolunu şaşırma, araba kullanmada dalgınlık, konuşma tutkluğu, yanlış anlama, kasıtlı veya kasıtsız yalan söyleme gibi durumlar bu iki gün için normal sayılmalı. Şaşırtıcı bir söz söylemek veya birinden bu tür sözler duymak da oldukça mümkün.

Akşama da Venüs ile Uranüs karşıtlığı devreye giriyor, sanki Neptün yetmemiş gibi..Bir kaç gün boyunca aniden, beklenmedik tarzda karşımıza çıkacak durumlar, huzursuzluk ve şaşkınlık, heyecan verecektir. Maalesef, ikili ilişkilerde, maddi olaylarda, sanatsal ilişkilerde denge bozulabilir. İlişkilerimizin formunda değişiklik yaptırabilecek çekişmeler yaşayabiliriz. Yeni ilişki başlangıçları, maddi girişimler için uygun zamanlar değil. Bu zamanda yapılacak en iyi şey, hoşumuza giden bir uğraşı, hobi, yaratıcı sanat etkinlikleri, yeni fikirler, yeni teknikler ile uğraşmak olacaktır..


Twitter: @Astrolozi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/



25 Ağustos 2013 Pazar

Renkler ve Burçlar (İkizler) - Pınar Altanoğlu Salman






İkizler Burcu ve Renkleri
Bir İkizler annesi olarak gayet iyi biliyorum ki, İkizler burcu özgür ama sınırsızca özgür, son derece sosyal, öyle ki siz çevrenizde olan biteni algılamaya çalışırken onlar çoktan insanlarla dost olmuştur, sempatik, cana yakın, dost, esprili, atılgan, yaratıcı, pozitif ve enerji doludurlar. Aynı zamanda inanılmaz gözlem yetenekleri gelişmiştir. Bir İkizler ile birlikte yaşarken hayat her zaman olduğundan daha hafif, daha eğlenceli ve daha güzeldir. Elbette inanılmaz çocuksu olabildikleri hatta fazla asi, düşüncesiz ve yüzeysel davranabildikleri de bilinen özelliklerindendir ama olsun öyle çok artı özellikleri vardır ki eksiler arada kaybolur gider ama dediğim gibi ben biraz taraflı düşünebilirim, çünkü yaşantımın en anlamlı parçası bir İkizler burcu erkek.. oğlum.. müzik ve resim konusunda son derece yetenekli ve iletişim anlamında sınırsız özgür bir genç adam.
Benim gözlemlerim ve yazılanlar sonucu bildiğim İkizler için öncelikli renk tercihi sarıdan yanadır. Oğlum onlarca resim defterinde en çok sarı rengi kullandı bugüne kadar ki bu bir tesadüf değil. İkizler ilkin sarıyı sever.
Güneşin rengi olan sarı; mental çabayı, zihinsel parlaklığı, iyimserliği, sevgi ve merhameti içerir. Bu renk yeni fırsatların, akıllılığın ve bilgiyle tanışan birisini yansıtabilir, İkizler bilgiye aç bir burçtur, öğrenmekten yılmaz ve her zaman yeni şeyler öğrenmeye açıktır. Sarı şakacılığı, aydınlığı, yaratıcılığı, samimiyeti ve hayata karşı rahat bir tutumu simgeler. Tıpkı güneşli bir gün gibi davet çekicidir. 

Sarı, psişik yeteneklerin, sezgilerin canlanmasını ve düşünce güçlüğünü temsil eder. Sarı severler çok yönlü kişiliğe sahiptirler. Bu kişiler azimli arayışlar, farklı uğraşları seven, hızlı düşünen, öğrenmeyi seven ve meraklı kişilerdir. Ayrıca iyimser, canlı, şefkatli, aşırı derecede duyarlı ve insaflı davranan kişilerdir. Sarıyı diğer renklerden fazla seven ve ille de sarı ille de sarı diyen kişiler başka insanlara güvenir veya onlarla iyi anlaşırlar. Neşeli ve coşkuludurlar, ayrıca bu neşeyi başkalarıyla paylaşmayı da severler. Sarının psikolojik anlamları ve etkileri ile ikizlerin kişilik özellikleri neredeyse birbiriyle tıpatıp uyum sağlar.
Sarı aynı zamanda dikkat çekme konusunda tüm renklerin önünde gelir, gözün ilk algıladığı renk sarıdır ve sarı tüm renkler içinde ilk algılanandır, tıpkı İkizler burcu bir insanın toplum içinde ilk algılanan kişi olduğu gibi, sizce bu bir tesadüf müdür?? Bence değil..

Bebeklerin odalarını parlak sarıya boyarsanız bebeklerin ağlamasına ve büyüklerin sinirlenmelerine yol açarsınız, genç beylere hiç bir zaman odalarını sarı boyamamaları gerektiğini söylerim seminerlerde, çünkü kızlar sürekli gelir geçer, kalıcı bir beraberlik için odanın duvarları asla sarı olmamalıdır sarı geçiciliğin sembolüdür, tıpkı taksilerin sarı olması gibi, ihtiyaç anında rahat bulduğumuz ama işimiz bitince kolayca ayrıldığımız taksiler gibi.... Bu “geçici” olma imajına sahip olmamak için kurumlar, amblem ve logolarında sarı rengi kullanma yoluna pek gitmezler. Sarı güneşin rengi olarak olgun başaklarla özdeşleştirilmiş, böylece bolluğu, verimliliği; öte yandan da altını çağrıştırmasından dolayı zenginliği simgelemek için kullanılmıştır. Sarı renk gençliği, canlılığı ve dışa dönüklüğü de simgelemektedir. Bu karakter yapısı daha çok sarının açık tonlarında net bir şekilde görülebilir.. Sarının yanında ikizlerin renkleri arasında gri, turuncu ve açık mavi vardır.

Dün maviyi anlatmıştım açık mavi çok açık uçuk mavi kendine güven ve sadakati temsil eder. İkizler tüm uçarı davranışlarına karşın aslında son derece güvenilir yapıları ile güvenin ve sadakatin temsilcileridir. Yıllara dayanan keyifli dostlukların insanlarıdır İkizler. Ama dün dediğim gibi en güzel renk sizin yaşam enerjinizle dünyaya kattığınız renktir, siz olmasaydınız dünyada bir renk eksik kalırdı...






ps: sarı gül ayrılık anlamına gelse de inanmayın eğer özde ask varsa ayrılık yoktur...

Pınar Altanoğlu Salman


25 Ağustos - 31 Ağustos Haftası ve Burçlar - Astrolozi








Koç ve Yükselen Koç:
Tam köşe evlerinizde oluşan sevimsiz bir büyük Kare ile haftaya giriyoruz. Tüm ilişkilerde oldukça tehlike oluşturacak bu görünüm. Ortaklıklar, ikili ilişkiler ve evliliklerde başlangıçlar olumlu görünmüyor. Çalışma hayatınızda ve sağlık konularında bir takım yanlış anlaşılmalar, kafa karışıklıkları olabilir, ama büyütmeyin, üstlerinizden destek alacaksınız. Günlük hayatınızda güzel çıkışlar yaşayabilirsini,z. 15 Ekim'e kadar Mars 5. evinizde kalacak; aşk, çocuk şans ve yetenekler konularında trafiğiniz, masraflarınız ve mücadeleriniz artabilir, bebek haberleri alabilirsiniz. 








Boğa ve Yükselen Boğa:
Büyük Kare, bu hafta sizi çalışma hayatında, iletişim, ulaşım, seyahatler, medya, internet ve hukuk konularında zorlayabilir, sağlığınıza da özen gösterin. Bazı gizli olaylar önünüze dökülebilir, psikolojiniz bozulabilir. Arkadaş çevrenizde yanlış anlaşılmalar, hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz; ancak büyütmeyin. Bu konularda önemli kişilerden destek alacaksınız. Halkla ilişkiler ve pazarlama konularında başarı söz konusu. 15 Ekim'e kadar Mars 4. evinizde kalacak; aile, hane, ebeveyn konularında artış ve mücadelelerinizde ve masraflarınızda büyüme görülebilir. 









İkizler Ve Yükselen İkizler:
Büyük kare, bu hafta sizi maddi konularda ve sosyal çevrede epey, zorlayabilir.Aşk, çocuklar, yetenekleriniz ile ilgili borç, kredi işlerine, fazladan harcamalara neden olabilir. Kariyer ve ev konularıyla ilgili bazı hayal kırıklıkları, yanlış anlaşılmalar yaşanabilir, sakın büyütmeyin. Bu konularda ummadığınız destekler alacaksınız. 15 Ekim'e kadar Mars 3. evinizde kalacak; kardeşler, komşular, iletişim, eğitim, ulaşım konuları ile ilgili trafiğiniz artacak, mücadeleleriniz ve masraflarınız büyüyebilir. İletişim cihazlarınıza ve arabanıza dikkat edin.










Yengeç ve Yükselen Yengeç:
Bu hafta Büyük Kare köşe evlerinize yerleşmiş; ailenizde, kariyerinizde ve tüm ikili ilişkilerinizde sevimsiz gelişmeler yaşayabilirsiniz, lütfen sakin kalın. İletişim, kardeşler, komşular, eğitim, ulaşım konularında yanlış anlaşılmalar, hayal kırıklıkları yaşasanız da ikili ilişkilerden destek göreceksiniz, çevrenizin fikirlerine önem verin. 15 Ekim'e kadar Mars 2. evinizde kalacak, malesef harcamalarınız artabilir ve bu konularda mücadeleleriniz fazlalaşabilir.








Aslan Ve yükselen Aslan:
Bu hafta Büyük Kare kardeşler, komşular, çalışma hayatınız, sağlık, eğitim, ulaşım, seyahat ve hukuk konularında sizi zorlayabilir. Madi konularda hesaplarınızı iyi yapın, bazı yanlış anlaşılmalar ve hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz, ama lütfen büyütmeyin. Çalışma hayatınızdan destek göreceksiniz, maaşınıza zam gelebilir ve ayrıca kişisel bakımlar sonuç verecektir. 15 Ekim'e kadar Mars 1. evinizde kalacak, oldukça yoğun bir döneme giriyorsunuz. Yeni başlangıçlar için çok uygun bir dönem. Hayatınız hız kazanacak ve çok enerjik hissedeceksiniz. 








Başak ve Yükselen Başak:
Bu hafta Büyük Kare sizi maddi gelirler, sosyal çevre, aşk ve çocuklar konusunda zorlayabilir; hiç kimse ile borç kredi işlerine girmeyin. İkili ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik konusunda yanlış anlaşılmalar, hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz ama lütfen büyütmeyin. Şansınız, yetenekleriniz ya da çocuklarınız ile ilgili güzel bir gelişme moralinizi yerine getirecek. 15 Ekim'e kadar Mars 12. evinizde kalacak; iç dünyanızda psikolojik olarak zorlanabilir, bazı dedikodular, gizli kapaklı işler size içsel sıkıntı yaratabilir ve yalnız kalmak isteyebilirsiniz. 








Terazi ve Yükselen Terazi:
Bu hafta Büyük Kare köşe evlerinize yerleşiyor. Tüm ikili ilişkilerinizde, ortaklık ve evliliğinizde zorlanabilirsiniz, lütfen sakin kalın, sinirleriniz havada olacak. Çalışma ya da günlük hayatınızda bazı dedikodular ve yanlış anlaşılmalar yaşayabilirsiniz ve psikolojiniz bozulabilir, lütfen büyütmeyin ve sağlığınıza dikkat edin. Ailenizden gelen bir destek ile bunu atlatacaksınız. 15 Ekim'e kadar Mars 11. evinizde kalacak; sosyal çevrenizde hareket artacak, ancak arkadaşlıklarda mücadeleler görülebilir.






 
Akrep ve Yükselen Akrep:
Bu hafta Büyük Kare sizi kardeşler, komşular, eğitim, ulaşım, seyahat, çalışma hayatı, sağlık, hukuk ve iletişim konularında zorlayabilir; gizli işlerden, dedikodulardan uzak durun. Psikolojiniz ve sağlığınız kötü etkilenebilir. Günlük hayatınızda veya çalışanınız ile ilgili hayal kırıklığı, yanlış anlaşılma yaşayabilirsiniz ancak büyütmenize gerek yok. Kardeşler, komşular, internet, medya ve bilginiz size destek verecek; eğitime başlamak ya da yazmak size iyi gelebilir.15 Ekim'e kadar Mars 10. evinizde kalacak; kariyer ve ebeveyn konularında mücadeleler başlıyor, enerjinizi doğru kullandığınızda bu alanda fark ediliyor olacaksınız. Aile ile ilgili harcamalar artabilir. 







 
Yay ve Yükselen Yay:
Bu hafta Büyük Kare maddi konularda, sosyal çevrede, aşk, şans ve çocuklar konusunda sizi zorlayabilir. Borç ve kredi için uygun zamanlar değil, hesaplarınızı iyi yapın. Kariyeriniz, aileniz ve ebeveyn konularında yanlış anlaşılmalar, hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz ama lütfen büyütmeyin. Yeni ortaya çıkabilecek bir maddi imkan ve özgüveniniz sayesinde moraliniz yerine gelecektir. 15 Ekim'e kadar Mars 9. evinizde kalacak; yurtdışı ilişkiler, hukuk, medya, eğitim, inançlar ve seyahatler konularında artış ve mücadeleler yaşanabilir. Yeteneklerinizi kullanma fırsatı yakayabileceksiniz.







 

Oğlak ve Yükselen Oğlak:
Bu hafta Büyük Kare köşe evlerinize yerleşiyor. Kariyer ve tüm ikili ilişkilerinizde orlanabilirsiniz, mümkün olduğu kadar sakin kalın. Kardeşler, komşular, iletişim, eğitim, ulaşım ve seyahat konularında hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz ama lütfen büyütmeyin. İnançlarınızla yurt dışı bağlantılı iletişimsel destekler alabilir, yeni anlaşmalara imza atabilirsiniz. 15 Ekim'e kadar  Mars 8. evinizde kalacak; ortak gelirler, kredi, miras, borç, burs, prim ve sigorta konularında hareketlenme ve mücadeleler yaşayabilirsiniz. Hesaplarınızı iyi yapın ve acele kararlar vermeyin. 








 

Kova ve Yükselen Kova:
Bu hafta Büyük Kare yurtdışı ilişkiler, hukuk, medya, internet, iletişim, eğitim, kardeşler, komşular ve ulaşım konularında sizi zorlayabilir, psikolojinizi altüst edebilir; lütfen sağlığınıza dikat edin ve sakin kalın. Maddi gelirler ile ilgili yanlış anlaşılmalar, hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz, lütfen büyütmeyin. Hiç ummadığınız bir yerden destek gelecek ve şaşıracaksınız. 15 Ekim'e kadar Mars 7. evinizde kalacak; ikili ilişliker, ortaklıklar ve evlilik ile ilgili konularda hareket, masraf ve mücadeleleriniz artabilir. Süpriz bir teklif ile de karşılaşabilirsiniz. 









 
Balık ve Yükselen Balık:
Bu hafta Büyük Kare sizi maddi gelirler, sosyal çevre, çocuklar, yetenek ve aşk konularında zorlayacak. Sakin kalmanın faydasınız göreceksiniz; borç, kredi için uygun bir hafta değil. İkili ilişkiler, ortaklıklar ve evlilikler konusunda hayal kırıklıkları, yanlış anlaşılmalar yaşayabilirsiniz ama lütfen büyütmeyin. Sosyal çevrenizden alacağınız destek ile düze çıkabilirsiniz, yeni ümitler doğabilir. 15 Ekim'e kadar Mars 6. evinizde kalacak; sağlık, çalışma hayatınız, yardımcılarınız ve varsa evcil hayvanlarınızla ilgili uğraşlar, mücadeleler artacak. Spor ve diyete başlayabilirsiniz, ama aşırıya kaçmayın. Bu konularda masraflarınız büyüyebilir. 





Twitter: @Astrolozi
Facebookhttps://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/