30 Nisan 2014 Çarşamba

30 Nisan 2014 - Astrolozi



O kadar çok yazdık, o kadar çok çizdik ki Tutulmalar üzerine; neyse ki geride bıraktık. 6 Ay süre ile rahatız, Tutulma başlığı altında yazı görmekten kurtulacağız.. Aslında desem de inanmayın; çünkü Tutulmalar, gökyüzüne gerçekleştikleri derecelerde işaretler bırakırlar; yani 8 derece Boğa'yı unutmamak lazım aynı 25 derece Terazi gibi.. Bu derecelere değecek her transit, bu yazılığ çizilenleri harekete geçirir; yani tetikler. Ohh bitti kurtulduk demenize daha çok var yani.. tutulma anını geçirmiş olmanın huzuru ile yepyeni bir güne başlıyoruz; malum Ay Boğa burcunda, istikrar, sabır, üretim, sistemli çalışma bahşediyor.
Yoğun enerjili bir günün ardından 06:56'da Ay ve Satürn arasında karşıtlık oluşacak; kendimizi yalnız, mutsuz, şanssız hissedeip, sanki kimse bizi sevmiyor, istemiyor gibi düşünmek sabah erken saatler için mümkün. Tabii bu arada farkında olmadan canımızı sıkan konular hakkında açık verebilir, depresyon halleri göstererek etrafımızdakileri de sıkabiliriz; davranışlarımız soğuk ve duygusauz bir hal alabilir. Mümkünse sabah bu saatlerde görüşümüz karamsar olsa bile, harekete geçmekten uzak durun. Önemli ve iş bitirici kararlar vermek pek doğru değil. Etki süresi kısa olduğundan öğle saatlerine doğru kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
11:31'de Merkür ve Jüpiter birbirlerine olumlu bir etkileşimle dokunacaklar; iyimser düşünceler, pozitif zeka, çok geniş anlayış kapasitesi, öğrenmeye istek, bilim, din, psikolojiye merak, akıcı hukuksal projeler ve eğitime açıklık veren bir transit. Her alanda iletişim kurmak, kısa veya uzun yolculuklar yapmak, yabancı ortamları farklı gözle tanımak için çok uygundur. Eğitim adına sınavlar üzerinde yapıcı etkileri var; öğrenciler için süper.. Ve yine yazarlar, öğretmenler, konuşmacılar, medya ile uğraşanlar ve tüm insan ilişkicileri yönünden kaçırılmaması gereken enerjiler. Araştırmalar yapmak, kesin, açık ve anlamlı neticeler bulmak, hastalıklara kesin teşhis koymak, tedavi edici çalışmalara başlamak adına da çok iyi. Unutmayalım; doğru zamanda doğru başlangıçlar, iyi sonuçlara varmada önemlidir. İleriye dönük planlar kurmak, umut ve beklentilerimizin daha kapsamlı hale getirilmesi adına olumlu değerlendirmek lazım.
18:53'te Ay, Venüs'e olumlu bir açı fırlatıyor; tüm ilişki çeşitleri adına yapıcı, onarıcı, inşa edici etkiler barındırıyor. Bu sevgi dalgası, illa bir kişiye değil, bir eşyaya, bir mekana, hayvana, işe veya nesnel şeylere de yayılabilir. Bazı şeyleri düzeltmek, sevgiyi hissetmek ve duygulara yeni bir soluk kazandırmak için çok uygun bir akşam üzeri.. Eğlenceler, davetler, birden bire oluşabilir. Bu arada tembellik hissi ve doğal isteklerin artışı da gözlemlenecektir; yemeyi ve alışverişi dengede tutmakta fayda var. Bu açının ardından Ay, boşluğa giriyor ve 23:55'te İkizler burcuna geçene kadar hareketine açısız devam ediyor.. Son açısı Venüs ile olacağından, bu sevgi dalgası tüm akşama yayılacaktır..

Astrolozi






29 Nisan 2014 Salı

29 Nisan 2014 - Astrolozi



Bugün, sabah 09:14'te Parçalı Güneş Tutulması gerçekleşecek; bu konu ile ilgili yazımı http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/04/gunes-tutulmas-29-nisan-2014-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz. Önemli bir derece.. Tam bu dakikada, biraz durup içimize dönmek ve nefes aldığımız için şükretmek, Dünya ve Toprak Ana'mıza sevgi enerjileri göndermek, üzerimizde iyileştirici etkiler bırakabilir.

Tutulmalarda işaret edilen olayların yalnızca aracılık kanalıyla, yani aracı olan insanların işbirliği ile oluştuğunu kabul etmek durumundayız. İnsan bilincinin evriminin olumlu biçimde gerçekleşebilmesi için, özgür irade şarttır. İnsan, yaşamının amacına köstek olabilir; ancak onu hiç bir şekilde engelleyemez. Köstek işlevi sadece yereldir; asla evrensel olamaz. Bir insan, kendi iradesini, kendi bireysel gücü kadar kullanabilir ve bunu yaparken evrensel yasa dediğimiz önceden saptanmış düzene uygun veya ona karşıt da davranabilir. Tabii bunun sonucunda acı çeker veya doyuma ulaşır. Böylece dünyada, iyiyi ve kötüyü deneyimler, ruhun daha yüce amaçlarına hizmet eden deneyimleri yaşarız.  Tutulmalar da genel olarak bazı şeylerin sinyalini verdiklerine göre, aracılar sayesinde yani özelde de bu sinyali verirler. Kolektif sonuçlara, bireylerin işbirliği ile ulaşılabilir; malum bir bütün kendi içinde birimleri barındırmakta.. 

Güneş'in veya Ay'ın yansıttığı ışığın önünün kesilmesi, yani tutulmanın bize karanlığı getirmesi ve karanlığın kötü, korkunç ve zararlı şeyleri çağrıştırması nedeniyle, tutulmaların eski zamanlarda çeşitli sıkıntı veya terslik getireceği düşünülürdü.. Doğanın bu yapısından anlıyoruz ki Güneş ve Ay tutulmalarının birbirlerine üstünlükleri söz konusu değil; Güneş evrensel olarak erkeği, Ay ise dişiyi temsil etmekte.. Her ikisi de bizim dünyasal bütünlüğümüzü ve refahımızı sağlayıcı, kendilerine özgü, fonksiyonları ile gerekliler. İkisinin biraraya gelmeleri veya kavuşmaları, genel üretim ve oluşum dönemlerini, karşı karşıya gelmeleri de oluşturduklarını ortaya çıkartma ve doğurma dönemini, ve tutulmaları da ortak sıkıntılı, sancılı dönemleri anlatır. Çünkü birbirlerine gereklidirler ve her ikisi de kendi alanlarının hakimidirler.

Bugün açılardan bahsetmek yerine, tutulmaların gerekli olduğunu anlatmak istedim.. Tüm evrensel sistem kavranabilir yasalar tarafından yönetilmekte. Tüm olanlar Tanrısal Aklın doğal ifadeleri; o yüzden iyi niyetli bir kontrol altında her şey. Boğa burcundaki tutulma, bence, artık bunu algılamamız gerektiğini ve planlarımızı bu sistem üzerinde yapmamızın daha doğru olacağına işaret. Bizim planlarımızdan çook daha büyük bir Plan var; her birimiz onun detaylarını yaşıyoruz. Yapılması gerekeni yaptıktan sonra, kendimizi o Plan'ın sevgi dolu ellerine bırakmayı artık öğrenmeliyiz.. 23:13'te Ay'ın Chiron ile bir olumlu bir etkileşimi var; işte yukarıda bahsettiğim gerçekleri ve eksiklerimizi farketmenin ve bunlarla yüzleşmenin önemini vurguluyor; bu gerçek bir şifadır.. Bireysel egolardan, hırslardan, inatlardan kurtulup, hepimizin bir BÜTÜN'ün ufacık ve eşsiz parçaları olduğumuzu görmek zorundayız..


Astrolozi

28 Nisan 2014 Pazartesi

28 nisan 2014 - Astrolozi


Yepyeni bir haftaya giriyoruz.. Başlangıçlar, her zaman yepyeni umutlar barındırır içinde.. "Bu hafta bunu mutlaka halledeceğim..", "Bu hafta onunla mutlaka konuşacağım.", "bu hafta sonunda ilk adımı atacağım.." gibi gibi, bu liste daha böyle uzar gider. Hepimiz bir süredir Büyük Kare'nin etkileri ile bir o yana bir bu yana çekildiğimizi, uzadığımızı hissediyoruz; sanki herşey bir arada oluyor gibi.. Çoğunuz belki de diyorsunuz ki, ne karesi ne büyüğü; hep benim başıma geliyor zaten, bıktım artıkk.. Büyük Kare diye anlatmaya çalıştığımız şey, gökyüzünün bizi iteklemesinden başka bir şey değil; yepyeni şartlara, daha önce denemediğimiz durumlara.. Ama bizler hep içimizde bir yerde o küçük çocuğun güvende, sarıp sarmalanmasını istediğimizden, bir türlü kundağı açamıyoruz.. Halbuki artık yumurta kapıya dayandı. Herkes potansiyelleri çerçevesinde, haritalarımızın ilgili ev konularında, o meşhur dört köşeden darbeleri yiyerek, bu alanlarda reform yapmaya zorlanıyoruz.. Zira biz bunu beceremedik, eğer zorlu tecrübeler yaşıyorsak bilin ki daha evvel bunu becerememişiz.. Ama artık seçenek ya da kaçış kalmadı.. Kedi, fareyi buldu.. Karar verme vakti geldi, özgürlük mü, tutsaklık mı??

Ay haftaya Koç burcunda boşlukta ilerleyerek giriyor; yönetici gezegeni Mars malum geri harekette.. İçimizde kaynayan bir volkan homurdanıyor sanki.. Ay'ın açısız hareketlerinde yeni girişimler, başlangıçlar önerilmez; zira açısı ya da bir yöne bir bağlantısı bulunmamaktadır. Başlanan işlerde de bu enerji oluşabilir; netsizlik, belirsizlik, bir türlü sonu gelmeyen başlangıçlar..

17:23'te Ay Boğa burcuna geçiş yapacak; haftasonun hareketli, yüksek enerjiden sonra daha sakin, sabırlı, ayaklarımız yere basarak günün sonu getirebiliriz.  Daha uyumlu ve çekingen tavırlar sergilememiz mümkün. Koç burcunun enerjisi gibi öne atlamak yerine, beklemeyi tercih edebiliriz. Bir girişimde bulunurken tüm ihtimalleri gösden geçirmek isteyecek ve yeni fikirlere hemen atlamayacağız. Aceleyi hiç sevmeyebiliriz bugünlerde.. Güzel olan herşeye artan tutkumuz bizi keyife ve konfora sürükleyebilir.. Bu arada Ay artık tamamen yarın gerçekleşecek Güneş Tutulması etkisine girmiş bulunmakta; herkes için doğru başlangıçlara vesile olmasını dilerim..


Astrolozi



27 Nisan 2014 Pazar

Güneş Tutulması (29 Nisan 2014) - Astrolozi



Bulutların arasından bir merdiven uzatılmış bize; huzura, mutluluğa, değişime, özgürlüğe doğru.. Evet gökyüzünün sert etkileri sayesinde, ilk basamağa ayağımızı koyuyoruz ama sonra hoopp geri çekiyoruz.. Aradığımız, hep, içgüdüsel olarak güvenli sularda yüzme hali.. Ayağımız kuma değsin, uzaklaşmayayım ama yüzeyim.. Halbuki, çevremizdeki her şey değişiyor, dönüşüyor; doğa, toprak, su, düşünceler, şartlar herşey ama her şey.. Hiçbiri direnmiyor, gelene "Eyvallah" diyorlar.. Doğa basittir; karmaşık hiç değildir.. Karmaşık ve dolambaçlı olan sadece bizim aklımız.. Direnen bir kişi var; o da "içimizdeki çocuk"..

Güneş Tutuluyor, Salı günü, sabah 9:14'te.. Hem de gel elimi de tut, der gibi harika etkilerle.. Artık merdivenin basamaklarını teker teker çıkabilmek için yardımlar sunuyor bize.. Özgür iradeler bize ait tabii; ama doğayı, gökyüzünü kendimize örnek almamız gerek, harekete geçmemiz için gerekli şartlar hazırlanmış. Bu etkiler altında içindeki sese ayak uyduran kazanır; gezegenler tüyoları vermekte..

Gelelim detaylara.. Güneş Tutulması, Kuzey Ay Düğümü'ne olan uzaklığına bakarsak, parçalı olacak; 8 derece Boğa burcunda Güneş ve Ay birbirine kavuşacak.. Nisan içindeki Ay Tutulmasında tavan yapan enerjileri, yüzleştiklerimizi, artık harmanlama, gerekli dersleri çıkarıp, düzeltme etkileri var bu tutulmada.. Güneş ve Ay bir arada olunca, konu kimliğimize ve duygularımıza dokunmakta.. Güneş Tutulmaları özellikle ulusların yöneticileriyle, krallarla, başkanlarla, babayla, ailenin baştaki erkek temsilcisi ve bütün düzenlerin yöneticileri ile alakalı.. 8 derecede olduğundan, 1. dekan ile ilintili. Tutulma yöneticisi gibi bu dekan da Venüs yönetiminde; Tutulmada Venüs baş rolde. Kadim astrologlara göre bu dekandaki tutulmalar, anlaşmaları ve kontratları bozar, ticarette, iş hayatına zarar verir; ekinleri tüketir. Tabii bu anlamların oldukça kısmi, eksik, hayali ve yöresel oldukları çok açık. Büyük olasılıkla çeşitli Avrupa ülkelerinde bu kurallar yazılırken, tutulmaları izleyen sıkıntılı dönemleri izleyerek yazılmış. Ama genelleme yaparsak, başroldeki Venüs etkisi altında kadınlar, uygar bir toplumun standartlarına göre kötü olaylar yaşayabilirler; bu tabii çok genel bir yorum.. Ama kadınların, aşk, sevgi ve merhamet duygularının, sosyal, ailevi ilişkilerin, evlilik konularının öne çıkması çok normal olacaktır. Özellikle 8 derece Boğa noktasında bulunan Buteyn (Sümer-Arap Astrolojisi'ndeki Ay durakları / 28 sanal noktadan biri), tutulmayı daha da önemli bir hale getirmekte; anlamı, tatva zamanı olmasıdır. Tutulmanın olumlu etkilerinden yararlanma adına ruhani ritüeller yapılabilir. Özellikle kadınlar üzerinde etkisi çok büyük olabilir.  Tutulma anında yapılacak enerji çalışmaları, dualar, zikirler etkinin 32 kat daha fazla olması nedeniyle, ses getirebilir; dişil enerjiyi yükseltir. Özellikle bebek arzu edenlere bu çalışmalar tavsiye edilebilir..

Tutulma haritasında, 01:40 derece ile Yengeç burcu yükseliyor, yöneticisi Ay Güneş ile kavuşuyor; parçalı da olsa kuvvetli etkilere sahip bir tutulma diyebiliriz. 8:51 derecede olan Tutulma, Hamal ve Schedir sabit yıldızları ile kavuşumda.. Hamal biraz,  acımasız bir babayı, biraz şiddeti ve zulümü anlatsa da zor şartların altında şifa verici bir etkiyi de temsil eder. Diğer yıldız Schedir ise, güç uğruna yapılabilecek her türlü entrikaya işaret ediyor. Başrolde Güneş olduğunu düşünürsek, liderlerin, yönetici konumundaki kişilerin bazı bu tür girişimlerinin oldukça görünür hale gelmesi muhtemel.. Bu yıldız yazılı eserleri ve metafizik, astrolojik, okültik çalışmalara da işaret ediyor. Artık bir çoğumuz Tutulma profesörleri olduk zaten.. Merkür, tutlumanın hemen yanı başında olduğundan, yazılı basın ya da iletişim konularının bu yönde artışından söz edebiliriz.  Ayrıca Merkür olayların hızlanmasına, görüşmelerin, haberleşmenin hızlı ve yoğun olmasına etki edecektir.


Tutulma haritanın doğu bölümünde oladuğundan etkilerinin de önümüzdeki 4 ay içinde belirgin hissedilir olması muhtemel; ancak biliyorsunuz ülkemizden izlenemeyecek; Avustralya ve Güney Kutbu etki altında.. Tutulma, Mars ile 150'lik, Pluto ile 120'lik ve Neptün ile 60'lık bir açı yapmakta.. Mars, malum geri harekette ve anlaşmazlıkları, savaşları, kazaları, ateş ve silahtan gelen tehlikeleri bazen hırsızlıkları, çılgınlıkları ve insanların genel duygularındaki patlamaları temsil ediyor.. Herkes için zorlayıcı bir dönem olduğu belli ama enerjisini daha dışa vuramadığı da aşikar; harekete geçmek, o cesareti göstermek adına biraz hazırlanma döneminde gibi.. 150'lik açılar bazı kaza enerjilerini ve ani oluşabilecek problemleri barındırır; dikkatli olmakta fayda var, özellikle trafikte. Pluto olumlu etkileşimi ise kabul edemediklerimizi, gölge yanımızı ve doğru olduğunu bildiğimiz ama direndiklerimiz ile yüzleşme gücünü ifade ediyor. Haritanın 7. evinde yani "ayna"mızı temsil ettiği bölgede olmasi da çok manidar. Pluto'nun en olumlu açısı bile zorlu olabilir; değişim krizlerini büyük ilerlemeleri, kadersel olayları ve büyük yaşamsal gücü temsil etmekte. Tutulma,11. evde gerçekleşmekte; müttefiklerimiz,
aynı görüşte olduğumuz ve beraber harekete geçtiğimiz kişileri temsil ediyor; ayrıca umutlarımızın evi.. Umutlarımızı gerçekleştirebilme, hayata geçirebilme ve birliği sağlama adına ilişkilerimiz yoluyla bir takım yüzleşmeler yaşayabiliriz. Neptün'ün olumlu açısı ise sevgi, şefkat, merhamet ve artık "Tam" olmanın önemini temsil ediyor. Yardımlaşma ve destekleşim bu tutulmada çok önemli olacaktır.

Tutulma yöneticisine döndüğümüzde, Venüs 10. evde ve Balık burcunda; oldukça kuvvetli pozisyonda.. Affedicilik ve yaratıcılık bu dönemin ana başlıkları olabilir. Su grubundaki Venüs, dünyevi konulara ait fiziksel ihtiyaçların artmasına neden olabilir ancak olumlu açıları ile bu ihtiyaçların daha kolay giderilmesine neden olacaktır. Tutulma derecesine 45'lik bir açı yapsa da, Karma'nın yöneticisi Satürn'e harika bir üçgen açı yapıyor. Yanlış anlaşılma etkileri olsa da, kararlarımızın, ideallerimizin, tasarılarımız, kalıcı olması, bizleri dönüştürmesine yardım eder gibi.. Bu alanlardaki sorumluklarımızın altına elimizi sokmayı temsil etmekte. Bu dönemde başlayacak ilişkiler eğitici ve ders verici olacaktır Yaratıcılığımız detaylara inici, teknik, düzen ve disiplin içeren konularda düşünme ve uygulama tarzı ağır basıcı olacaktır. Etki süresi içindeki tüm çalışmalar düşündürürcü, ibret verici ve etkileyici durumlar içerebilir. İdeallerimiz uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımız bir süreç.. Önümüzdeki 4 ay içinde gerçekleşecek evlilikler, tabii genel anlamda, oldukça şanslı gibi.. Bu dönemde, haritalarda yerleşimlere bağlı olarak olumlu sevgi ilişkileri ve kalıcı maddi gelişmeler yaşanabilir.

Genel olarak değerlendirmek gerekirse, hayatlarımızda yeni sayfalar açmak üzereyiz. Bir hazırlık döneminde olduğumuzu Tutulma etkilerinden anlayabiliyoruz. Merkür ve Jüpiter arasındaki olumlu etki de tüm bildiklerimizi artık uygulamaya geçebileceğimize işaret. Bu dönemde yurt dışı, eğitim, hukuk, felsefe, seyahat, ticaret, iş konularında yeni fırsatlar, yaşamın detayları; bazen de endişeler ve kaygılar bir başlangıç heyecanı ile birleşebilir. Araları açılsa da Jüpiter ve Neptün arasında ki üçgen ise, ilahi olarak korunduğumuzu söylüyor; bir de dikkatinizi çekerim Neprün haritanın Tepe Noktasına (MC'ye) yerleşmiş. Bu dönemdeki içe doğuşlar, rüyalar oldukça etkili olabilir. Yardımlaşmanın önemini, aslında sadece kendimizden sorumlu olmadığımızı anlayacağız. Güneş Tutulmaları biliyorsunuz ki aslında Yeni Ay zamanları; başlandıçları temsil etse de Yeni Aylar üzerinden birkaç gün geçmesini beklemek, önümüzü görmek açısından her zaman önemlidir. Bu Tutulmanın da mesajı bu; artık planlarınızı, programlarınızı, güvenle yapabilirsiniz. Ekim ayındaki Güneş Tutulması'na kadar önümüzde bir süreç var; bu süre de bize sunulanları sindirmeli ve üzerimizdeki gerekli çalışmaları yapalım. Pluto gücü ile derinden, bilinçaltımızda artık hiç işe yaramayan tortuları kazıyıp, yenilerini ekmek için yeterli fırsatlar bize sunulmuş. Yepyeni bir düzene ihtiyacımız var hepimiz..  Her birimiz, yaşadıklarımız nedeniyle buna hazırlanıyoruz. Belki zor dalgalar arasında bugüne kadar savrulduk.. Şimdi kafamızı öne koyup, gerekli olanı yapma zamanı.. Emin olun ele aldığımız düzeltmeler Boğa burcu etkisi ile kalıcı olacaktır. Tutulma haritasında Toprak ve Su grubu yoğun; iki birbirine aşık element..

Gerçekçi, azimli, kararlı, sabırlı, çalışkan, ileri görüş ile akıllıca planlar üret, hedeflerine ulaşmak adına çalış ve gerisini evrenin gücüne, Yaradan'ın ellerine bırak ve değişime açık ol.. (Toprak ve Su bereberliği)..


Astrolozi


27 Nisan 2014 - Astrolozi


Hayat, birbinbir türlü rengi barındırmakta içinde; belki hepsi bizim favori rengimiz değil. Bazılarını seviyor, bazılarını ise kara listeye alıyoruz. Unutmamak gerek ki, hepsi sadece birlikte iken bir bütünü temsil ediyor. Biri varken, diğeri anlamını yitiriyor.. Güzel olmasa çirkininin farkında bile olmayacağız. Aynen tecrübelerimiz gibi; hepsi bir arada güzel.. Bir başarı nasıl başarı olabilir ki, başarısızlık seçeneği yoksa, ya da tam tersi.. Hayatlarımızda, her detay bizi biz yapıyor; aynı mutluluk ya da mutsuzluk gibi.. Hepsini kucaklamalı ve sevgi ile onurlandırmalıyız..

Ay güne, Koç burcunda ilerleyerek giriyor; hareketli enerjik, belki biraz sinirli ve taktikten yoksun davranışlar sergilememiz mümkün. Bugün aniden bir şeye karar verebilir , sonucunu düşünmeyebiliriz bile. Sabırsız hareketler, yanlış kararlar vermemize neden olabilir. İçimizde yükselen enerjiyi, fiziksel efor gerektiren uğraşlar ile atmaya çalışmak, gün içinde sert açıların tehlikesinden bizi koruyabilir.

10:27'de Ay, Mars'ın tam karşısına yerleşecek; yani bizim meşhur Büyük Kare, yine hızlı Ay sayesinde tetikleniyor bugün. Uyumsuzluk enerjisi veren, zıt duygular arasında iki uca çekilmiş hissedebilir ve kısa sürede nur topu gibi problem sahibi olabiliriz. Kolaylıkla sinirlenebilme, alınganlık kaprisleri, duygusal heyecanlar, işlerin karışmasına, ufak olayların bile büyük sorunlar oluşturmasına neden olabilir. Çevremize karşı toleransımız bugün diğer zamanlara göre daha az olacaktır.. Malum; dikkat..

12:26'da Ay'ın Pluto'ya fırlatacağı sert kare ile durum daha da ciddileşebilir. Eğer duygusallığımız ile başımız dertte ise, bizim için iyi olmayacak ani çıkışlar yapmamız, güç mücadelesine girmemiz, istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda bırakılıyormuz gibi hissetmemiz oldukça mümkün. Kin, hırs, fanatizm, kıskançlık türü negatif tüm duygularımız kabarabilir. Etrafımzıd olan herşey bizi yok yere sinirlendirebilir.. Malum; dikkat..

13:01'de Ay, Uranüs ile kafa kafaya veriyor; işte tam deli fişek gibi, diğer açıların da etkisi ile düşüncesizce, sabırsız bir anda harekete geçirebilecek bir enerji.. Ruh halimiz, biz bile ne olduğunu anlayamadan değişebilir. Maalesef bu saatlerde bir konu üzerinde konsantre olmak, neredeyse imkansız olacaktır. Acele yüzünden daha sonra pişman ola bileceğimiz her şeyi yapabiliriz. Ancak, uzun zamandır üzerinde her detayı düşünülmüş girişimler için ise, harika bir başlangıç da olabilir. Bu detayı iyi değerlendirmekte fayda var. Bu zamanda yapılacak en uygun şey, problemlere yeni çözüm yolları ile yaklaşmak ve çabukçabuk yeni bakış açıları üretmektir.. Malum; dikkat..Ay bu etkileşimin ardından bşluğa girmekte..

14:01'de Ay, Jüpiter'e sert bir kare daha atıyor; aşırı iyi niyetin ya da vurdum duymazlığın, görülmesi gereken şeyleri görmemize mani olacağı enerjiler etkili maalesef.. Hoşumuza gitmeyen, gözümüze problem olarak görünen her şeyi sanki yokmuş gibi algılayabiliriz. Maalesef üstüne üstülük yüksek bir kibi ve ego eşliğinde de buna ısrar edebiliriz; sanki karşımızda bir dev aynası durmaktadır. Malum; dikkat..

Tüm bu sert açıların arasında, aslında bir kaç gün etkili, ancak 13:33'de kesinleşecek olan Güneş ve Neptün arasındaki olumlu etkileşim sayesinde çevremizdeki olaylara ve insanlara olan hassasiyetimiz artacağı gibi, yardım etmek de duygularımızı tatmin ve kendimizi ispatlama yönünde bize iyi gelebilir. Hayırseverlik işlerini arttırabileceği gibi, kendimizi günlük işlerden biraz olsun geri çekip oturup düşünebilme, tefekkür kolaylığı, meditasyon, dua, niyet tarzı ruhani çalışmalar yapma açısından olumlu etkiler barındırır. Manevi ve dinsel olaylar bu sürede daha fazla ilgimizi çekecektir.. Sanatçılar açısından oldukça olumlu etkileri mevcut. Yoğun duygusal enerji hissedilebilir..


Astrolozi



26 Nisan 2014 Cumartesi

27 Nisan - 3 Mayıs 2014 Haftası ve Burçlar - Astrolozi




Koç Burcu ve Yükselen Koç
Salı günü yaşanacak Güneş Tutulması, 2.evinizde gerçekleşeceğinden maddi konularda bazı gelişmeler yaşamanız olası. Durumlar sizi zor soksa da önünüze ortaklıklar, ikili ilişkiler ve eş destekli olarak yeni fırsatlar çıkabilir. Kariyer alanında yakalayabileceğiniz şartlar bir anda ayağınıza takılabilir. Geliriniz ile ilgili görüşmeler, planlamalar, iş seyahatleri, eğitim programları gündeme gelebilir. Bu dönemde ortaklaşa gelirlerden, kredi, borç, vergi, miras konularında pek şanslı değilsiniz; harcamalarınızı kontrol altında tutmanızda fayda var. Ancak önümüzdeki günlerde maddi açıdan daha şanslı olacaksınız. İlişkilerinizde bazı üzeri kapanmış olaylar netliğe kavuşabilir. Hafta sonu Venüs, 29 Mayıs'a kadar kalmak üzere burcunuza geçiş yapacak. Bu dönemde tüm ilişkilerinizde iyileşme, sağlık ve fiziksel alanlarda bakım ve düzelme, hatta bazılarınıza aşk mümkün olabilir. Kişisel bakım ve arkadaşlıklar açısından oldukça güzel bir döneme girmektesiniz. Ani gelişmeler keyfinizi yerine getirebilir...
Boğa Burcu ve Yükselen Boğa
Salı günü yaşanacak Güneş Tutulması burcuuzda gerçekleşecek; tüm ikili ilişkileriniz, sağlığınız ve fiziki durumunuz üzerinde etkili olacaktır. Yurt dışı, hukuk, eğitim, iletişim, medya, seyahat, ulaşım alanlarında bazı ani gelişmeler, sizi psikolojik anlamda zorlayabilir, bazı sırlar ortaya dökülebilir. Yakın çevreniz ile ilgili bazı ani gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ancak bilinçli vereceğiniz kararlar bu sorunların size başka kapılar açmasına neden olacaktır. Kafanızda bazı sorunlu noktaların artık çözüme ulaşması olası. Aileniz ve evinizle ilgili güzel gelişmelere hazır olun.  İkili ilişkilier, ortaklıklar ya da evlilik konusunda üzerinizde baskı hissetmeniz, sizi zorlamasın; bu alanda yeni kararlar almak durumunda kalabilirsiniz. Hafta sonu Venüs, 29 Mayıs'a kadar kalmak üzere Koç burcuna geçiş yapacak; bu dönemde gizli saklı tüm durumlardan uzak durmanızda fayda var, sonradan üzülebilirsiniz. İlişkilerinizi rölantiye almak isteyebilir, daha içe dönük kalabilirsiniz. Sanatçı olanlar içi oldukça yaratıcı bir dönem olacaktır. Bilinçaltınızı sorgulamak, gerçekten sizi ne mutlu eder, bulabilmek adına da olumlu bir süre..

İkizler Burcu ve Yükselen İkizler
Salı günü yaşanacak Güneş Tutulması, 12. evinizde gerçekleşeceğinden, kendinizi yalnız hissetmeniz olası. Bazı durumlar kontrolünüz dışında gelişebilir. Üzeri kapatılmış olaylar, sırlarla yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. Bazı içe doğuşlar size yol gösterebilir. Hiç ummadığınız bir yerden maddi destek bulabilirsiniz; ancak yine de harcamalarınızı kontrol altında tutun.. Bazı arkadaşlarınızla aranızda para ile ilgili sorun yaşanabilir ya da bu dönemdeki eğlence ve sosyal hayatınız harcamalrın artmasına neden olabilir. Özellikle iletişim cihazı ya da ulaşım aracı satın almak istiyorsanız; bir süre daha beklemenizde fayda var. Ayrıca öneümüzdeki dönem çalışma hayatınızda ya da sağlık konularında kendizi baskı altında hissetmeniz normal; hastane ya da bakım evi ziyaretlerindizde artış olacaktır. Ancak psikolojik olarak kuvvetleneceğinizi söylemeliyim. Hafta sonu Venüs 29 Mays'a kadar kalacağı Koç burcuna geçiş yapacak; sosyal ve arkadaş çevrenizde yeni arkadaşlıklar hatta yeni aşklar yaşanabilir. Sanatsal aktiviteler için de çok uygun bir dönem. Kariyerinizden elde ettğini gelirle ilgili olarak da hızlı gelişmeler gündeme gelebilir... 

Yengeç Burcu ve Yükselen Yengeç

Salı günü yaşanacak Güneş Tutulması, 11. evinizde gerçekleşeceğinden; sosyal çevreniz ve üyesi olduğunuz guplar etki altında. Arkadaş çevreniz ile seyahat ya da eğitim planları organize edebilir; felsefe, din konularında sohbetlere katılabilirsiniz..Yaratıcılığınızın oldukça artacağı ve kendinizi şanslı nitelendirebileceğiniz bir dönem. Kariyerden elde ettiğiniz gelirler konusunda yaşanacak bazı gelişmeler sizi zorlasa da, yeni fırsatların karşınıza çıkmasına az zaman kaldı. Çevrenizden bazı aşk ve çocuk haberleri almanız muhtemel. Bu dönemde çocuklarınız ya da sevgilinizle iletişimiznizde daha sabırlı ve olgun davranmanızı öneririm; bir süre soğukluk yaşanabilir. Bu dengeyi kurabilirseniz, ilişkiler konusunda kalıcı başarı elde edebilirsiniz. Arkadaş çevreniz ile girişebileceğiniz işler bu dönemde kar getirebilir; yeniden umutlarınız yeşermekte. Hafta sonu Venüs, 29 Mayıs'a kadar kalmak üzere Koç burcuna geçmekte; kariyer alanında hızlı gelişmelere, güzel haberlere hazır olun. Patronlarınız, amirleriniz ya da ebebeyn ilişkilerinde düzelme olası; kalıcı başarılar elde edebilmek adına güzel bir dönem başlıyor. İş ortamında, aşk haberleri duyabilirsiniz..


Aslan Burcu ve Yükselen Aslan

Salı günü yaşanacak Güneş Tutulması, 10. evinizde gerçekleşeceğinden, büyükleriniz, ebebeyn ilişkileriniz ve kariyerinizle ilgili gelişmeler yaşamanız muhtemel.. Bu dönemde ev, aile konuları ve kariyeriniz arasında üzerinizde baskı hissedebilirsiniz; sabırlı ve olgun davranmak fayda sağlayacaktır. Bazı aslanlar evlilik teklifi alabilir bazılarınızda boşanmalar, ikili ilişkilerde sorunlar yaşanabilir; unutmayın her bitiş bir başlangıç getirecektir. Hayata karşı duruşunuz daha sağlamlaşmakta.. Bazı gelişmeler, çalışma ve günlük hayatınızla ilgili olarak temponuzun artmasına neden olacağı gibi, sağlığınız ile ilgili olarak da güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Müşterileriniz ve çalışma arkadaşlarınızla ilişkilerinizde düzelmeler yaşanabilir. Yurtdışı, hukuk, eğitim, ulaşım, seyahat, medya alanlarında yaşayacağınız ani gelişmeler bazı konuların ortaya dökülmesine neden olabilir; unutmayın uzun vadede şanslısınız.. Bu dönemde içsel doğuşlar, rüyalar size yol gösterebilir. Hafta sonu Venüs, 29 Mayıs'a kadar kalacağı Koç burcuna geçiş yapıyor; yabancı kültürler, iletişim, medya, internet ve pazarlama alanlarında şans sizden yana olacak. Öğrenciler için başarılı bir dönem olabileceği gibi, hukuksal başarı da sizden yana olacaktır.Halkla ilişkiler ve yurt dışı bağlantılardan gelir sağlamanız mümkün. Bu konulara ağırlık vermenizde fayda var; aniden seyahat planları yapmanız gerekebilir. Pasaport ve vize işlemleri içinde oldukça uygun etkiler var...

Başak Burcu ve Yükselen Başak

Salı günü yaşanacak Güneş Tutulması, 9. evinizde gerçekleşeceğinden önümüzdeki aylarda uzun seyahatler, hukuksal işlemler, eğitim programlar, medya ve internet, pazarlama, halka ilişkiler ve ticaret konuları hayatınızda önemli olacak. Bu alanlarda üzerinizde baskı hissedebilirsiniz; ancak eliniz oldukça kuvvetli. Gözterceğiniz sabır ve olgunluk, durumların çözülmesine neden olacaktır. Maddi konuları kontrol altında tutmanızda fayda var; bazı hesapsız harcamalar ortaya çıkabilir; iş gelirinizde kesintiler oluşabilir, ummadığınız bir konudan borç doğabilir, vergi, sigorta, kredi işlerinizde dikkatli olun. İletişim alanında bazı aksilikler, cihazlarda arızalar oluşabilir, araçlarınızın bakımını etkis etmeyin, yeni alımları da bir süre erteleyin. Akademik başarılar için oldukça olumlu bir dönem; çocuklarınız ya da sevgilinizden başarı dolu haberler gelebilir. Hafta sonu Venüs, 29 Mayıs'a kadar kalacağı Koç burcuna geçiyor; ortaklaşa gelir konularında güzel bir döneme giriyorsunuz; beklenmedik burs, prim morlainizi yerine getirebilir. Miras alanında gelişmeler yaşayabilir, kredi işlerinizi başlatabilirsiniz..


Terazi Burcu ve Yükselen Terazi

Salı günü yaşanacak Güneş Tutulması, 8. evinizde gerçekleşeceğinden; bu dönemde ortaklaşa gelirler, kredi, borç, vergi, sigorta, miras konuları gündemde olacaktır. Bazı Teraziler bu dönemde operasyon geçirebilirler. Kısa dönemde maddi olarak baskı hissedebilirsiniz; harcamalarınızı kontrol altına alın. Ailenizden veya ebebeynizden destek alabilirsiniz. Hayatınızdaki tüm önemli konularla ilgili olarak derinlemesine araştırmalar, programlar yapmak adına oldukça uygun bir dönem; hayatınızı yeniden yapılandırmanız için gerekli fırsatlar önünüze dökülebilir. Taşınma işlemleri, gayrimenkul alım-satım konuları gündeme gelebilir. Şartlar sizi zorlasa da; uzun vadede gelişmeler moralinizi düzeltebilir. Bu dönemde arkadaş çevreniz de size destek olacaktır; ikili ilişkilerinizde doğabilecek sorunlarda yardım alabilirsiniz. Ortaklık, evlilik alanında köklü değişimlere hazır olun. Hafta sonu Venüs, 29 Mayıs'a kadar kalacağı Koç burcuna geçiş yapıyor; bu süreyi ikili ilişkilerdeki problemlerinizi çözmek adına olumlu değerlendirmeniz mümkün; evlilik kararı ya da ortaklıklarınızdan kar edebilmek adına girişimlerde bulunabilirsiniz.. 

Akrep Burcu ve Yükselen Akrep

Salı günü yaşanacak Güneş Tutulması, 7. evinizde gerçekleşeceğinden; ikili ilişkiler, ortaklıklar, evlilik, profesyonel rehberlik ve taşınma konularında gelişmeler yaşayabilirsiniz.. Bazılarınız önümüzdeki dönemde evlenebilir, ortaklık kurabilir, önemli anlaşmalara, sözleşmeler imzalar atabilir. Profesyonel olarak güvendiğiniz kişilerden danışmanlık ve rehberlik hizmeti alabilirsiniz. Çalışma ortamınızda, iletişim konularında problemler yaşayabilirsiniz; bazı müşterilerinizle ya da çalışma arkadaşlarınızla sorunlar yaşanabilir; ancak uzun vadede bunlar size yarar sağlayacaktır. İkili tüm ilişkilerinizde kendinizi baskı altında hissetseniz de, olun ve sabırlı davranışlar olumlu gelişmelere neden olacaktır. Bu dönemde zorda olan tüm ilişkiler sizi bir yol ayrımına getirebilir; ya da olumlu gidenler adına da güzel gelişmeler yaşanabilir. Önemli kararlarınızı, bir süre yalnız kalarak vermek durumunda kalabilirsiniz. Hafta sonu Venüs, 29 Mayıs'a kadar kalacağı Koç burcuna geçmekte; sağlık kontrolleri ve kişisel bakım adına çok uygun bir dönem olacaktır, diyet ve egzersiz programı düşünüyorsanız hemen başlayın. Günlük ve çalışma hayatınızda ilişkilerinizi sağlamlaştırmak, müşterilerinizle ya da kiracınızla kar elde edebileceğiniz bağlantılar kurmak mümkün. Bazılarınız ise bir evcil hayvan edinebilir.

Yay Burcu ve Yükselen Yay

Salı günü yaşanacak Güneş Tutulması, 6. evinizde gerçekleşeceğinden, çalışma ve günlük hayatınız, yardımcılarınız, müşterileriniz ve kiracılarınız, varsa evcil hayvanlarınız ve tabii sağlığınızla ilgili gelişmeler önümüzdeki dönemde önemli olacaktır. Bu gelişmeler baskı altında ve depresif hissetmenize neden olsa da, uzun vadede yeni fırsatların oluşmasına neden olacaktır; psikolojik problemler sağlığınızı tehdit edebilir. Çalışma ortamında ya da yardımcılarınızla yaşayacağınız bir aksilik, başka arayışlara girmenize neden olabilir. Sağlık ve kişisel bakım amaçlı bir programa girmek, üzerinizde olumlu etkiler yaratabilir.. İş ortamında yaşayacağınız bazı değişimler, maddi olarak sizi etkileyecektir; bu dönemde harcamalarınızı kontrol altında tutmanıza, eğlence ve lüks alışverişlerinize dikkat etmenizde fayda var. Hafta sonu Venüs, 29 Mayıs'a kadar kalacağı Koç burcuna geçiş yapıyor; bu dönemde yaratıcılığınız tavan yapabilir. Spekülatif piyasalarda şans sizden yana olacağı gibi aşk ve çocuk konularında da güzel gelişmeler yaşamanız mümkün. Kendinizi romantik ve sevgi dolu hissedebilirsiniz..

Oğlak Burcu ve Yükselen Oğlak

Salı günü yaşanacak Güneş Tutulması, 5. evinizde gerçekleşeceğinden; özellikle yaratıcılık, yetenekler, aşk, çocuk ve ağlence alanlarında gelişmeler yaşamanıza neden olacaktır. Bebek isteyenler bu zamanı olumlu değerlendirmeliler. Yeni bir aşk, romantik deneyimler, keyfinizi yerine getirebilir. Yepyeni yeteneklerinizin, hobilerinizin farkına varabilir, keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Sanat ile uğraşanlar için de harika bir dönem. Hayatınızın önemli alanlarında bir süredir yaşadığınız zorluklar, sizi yeni yollara sevkedebilir; sosyal olarak baskı altında hissetseniz de, büyük dönüşümler yaşamaktasanız.. Sonunda bazı işe yaramayan düşünce tarzınızı geride bırakabilir ve kendinize yepyeni bir yol çizebilirsiniz; bir nevi yeniden yapılanma dönemi. Hafta sonu Venüs, 29 Mayıs'a kadar kalacağı Koç burcuna geçiş yapacak; eviniz, haneniz, aileniz ve gayrimenkul konularında yarar sağlayabileceğiniz bir dönem olacaktır. Bu alnda alım-satım işlerinden kar elde etmeniz, hanenizde dostlarınızla keyifli toplantılar düzenlemeniz, eviniz ile ilgili alışverişler adına renkli bir süre var önünüzde. Aile arasında ilişkilerinizi düzeltebilmek adına da olumlu kullanılabilir..

Kova Burcu ve Yükselen Kova

Salı günü yaşanacak Güneş Tutulması, 4. evinizde gerçekleşeceğinden; ev, aile, ebebeyn ve gayrimenkul alanlarında gelişmelere yaşamanız muhtemel. Bir süre ev ve kariyer arasında ya da otorite figürlerinden dolayı baskı altında hissetseniz de, uzun vadede değişimler size yarar sağlayacaktır. Aile üyeleri arasında bazı problemler çözüm için tekrar su yüzüne çıkması, çalışma ortamında yaşayabileceğiniz bazı aksilikler, iletişim konusunda oluşan problemler sizi daha olumlu yönlere sevkedecektir. Yurtdışı, hukuk, eğitim, seyahat, medya, pazarlama alanlarındaki uğraşlarınızda yeni oluşumlar, akrabalar, kardeşler, komşularla ilişkilerinizde değişimler tecrübe etmeniz olası. Hayata bakışınız değişmekte. Yaşadığınız evi değiştirme, güzelleştirme, revizyon ve tadilat işleri ile de bu dönemde uğraşmanız mümkün. Hafta sonu Venüs, 29 Mayıs'a kadar kalacağı Koç burcuna geçiş yapacak; yakın çevreniz ile ilişkilerinizş düzeltebilmek adına size fırsat sunacaktır. Yayıncılık  ve tüm iletişim konularında gelişme kaydetmek mümkün. Eğitim, internet, seyahat organizasyonları size yarar sağlayabilir.. İletişim şeklinizde romantizm etkilerini farkedeceksiniz. 

Balık Burcu ve Yükselen Balık

Salı günü yaşanacak Güneş Tutulması, 3. evinizde gerçekleşeceğinden, kardeşler, komşular ve yakın akrabalarınız ile ilişkileriniz bu dönemde öen çıkabilir. Seyahat ve eğitim programlarına katılmanız, çevrenizle daha yoğun bir iletişim halinde olmanız mümkün. Fikirlerinizi çevrenizle paylaşmak ve kendinizi daha rahat ifade edebilmeniz bu dönemde mümkün. Özellikle çalışma ve günlük hayatınızda iletişim öne çıkacaktır. Bir süredir yaşadığınız maddi ve sosyal problemler, değişimler, hayata bakışınızı değiştirmekte. Bu değişimlerin aslında size farklı bakış açıları kazandırmasına şahit olabilirsiniz. Yayıncılık ve internet alanlarında güzel çalışmalara başlayabilir, bazı anlaşmalara sözleşmelere imza atabilirsiniz. Hukuksal olarak detayları atlamamaya özen gösterin. Bu dönemde harcamalrınızı da kontrol altında tutun; sosyal ya da özel hayatınızdaki değişimler size yeni tecrübeler kazandıracaktır, bazı arkadaşlarınız ile maddi konularda tatsızlıklar yaşayabilirsiniz.. Hafta sonu Venüs, 29 Mayıs'a kadar kalacağı Koç burcuna geçiş yapacak; maddi konularda harika etkilere hazır olun. Hızlı gelişebilecek bazı durumlar maddi olarak kar elde etmenize neden olabileceği gibi size yeni fırsatlar da sunabilir. Bu konuda  girişim yapmak için uygun bir dönem..





Astrolozi


26 Nisan 2014 - Astrolozi


Haftasonuna, Ay'ın boşluktaki hareketi ile merhaba diyoruz.. Balık burcunun etkisi ile kendimizi biraz dağılmış, kararsız ve hassas hissedebiliriz; hayaller ve gerçek dünyadan kaçış, etrafa bir sis bulutunun ardından bakış, günün ilk yarısı için normal olacaktır.  Amacımız ideallerimizi yerine getirmek ve tamamlanmak olduğundan, en ufak bir engel moralimizin bozulmasına neden olabilir; ne de olsa Balık en hassas burçlardan biridir.. Ay gün içinde burç değiştiriyor ve bu sisli hava yerini sert enerjilere bırakıyor; ancak unutmayalım Venüs ve Satürn arasında dün kesinleşen etkileşimin enerjileri yolumuzu bulmamıza yardım edecektir, karanlıkta süzülen bir ışık hüzmesi gibi..

06:27'de Güneş, Merkür ile kavuşum yapacak; birkaç etkisi birden olabilir. İlki, kişiliğimizin tam ortaya konulmasıdır; tüm iletişim yollarında kendi görüş ve düşüncelerimizi aktarmak amacı ağır basabilir ve görüşmeleri başlatan biz olabiliriz. İletişim kurmak için en iyi saatler, sabah saatleri olacaktır; ifadelerimizi dile getirmek te hiç zorlanmayacağız. Ticaret türü işlerle ilgilenmek,  bir atılım yapmak için kaçırılmaması gereken bir fırsat ayrıca; tecrübelerimizi arttırmak ve yeteneklerimizi sınayabilmek için çalışabiliriz. Gelecekle ilgili planlar yapmak ve ileriye dönük ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek çalışmalara başlamak, bu transitin kolaylaştıracakları arasındadır.

13:00'te Ay, Koç burcuna geçiyor; bu geçiş öncü gruptaki Büyük Kare'yi tetikleyici etkide. Oldukça girişken, cesur hissedebiliriz, kendimize güvenimiz tam olacaktır. Denenmemiş olanı denemek, yeni başlngıçlar yapmak adına korkusuz olabiliriz. Zekamızı ön plana çıkaracak her meydan okuma bizi cezbedecektir. Rekabetçi özelliklerimiz, sanki damarlarımızda akıyor gibi, olayları bir tehdit gibi algılamak da mümkün.. Dezavantajı, malum, düşünmeden hareket ve olayların derinine inmeden görünenle sinirlerimizin zıplaması; dürtü ve heveslerimizin peşinden gitmek maalesef çok kolay.. Hedefimiz, her alanda birinci sırada olmak olacağından, önümüzdeki engelleri yıkmak için yeterli gücü hesapsız harcamak, yarar yerine zarar getirebilir.

20:26'da Merkür, Neptün ile oldukça olumlu bir görünüm sergileyecek; hele ki Merkür Güneş ile de etkileşimde iken.  Gizemli fikirler, güç durumları bile kolaylıkla çözebilme becerisi, soyut zeka, derinliğne görebilme ve bildiğimizden emin olduğumuz için de inatlaşma verebilecek bir transit. Tüm gizli, karışık, güç durumları çözebilmeyi isteme dürtüsü yükselebilir. Göz önünde olanı değil, derindekini, gizli olanı örtaya sermek adına tam doğru zamandır. Araştırma yapma, bazı konuları derinine inceleme isteği, özellikle edebiyat alanında yaratıcılık adına uygun bir akşam. Bir de bu saatlerde her hangi bir teklif alırsak, hemen karar vermek yerine, iyice araştırmak, her sorunun cevabını yerine oturttuktan sonra son sözü söylemek isteyebiliriz. Bu etki altında aldatılmamız, yanıltılmaya çalışmamız hatta kullanılmamız, suistimal edilmemiz pek mümkün olmayacaktır. Bu nedenle bu akşamı ve yarını, dikkatli kullanmak; uzun vadede bize büyük yarar sağlayabilir.


Astrolozi

25 Nisan 2014 Cuma

25 Nisan 2014 - Astrolozi


Bir süredir özlediğimiz huzur; bugün gökyüzünün bize sundukları arasında başta geliyor.. Yarın yine etkilerin sertleşeceğini göz önüne alırsak, bugünün değerini bilmeli ve tadını çıkarmalıyız.. Olumlu enerjileri, ruhumuzun en küçük ceplerine kadar iyice doldurmamızda fayda var.. Biliyorsunuz ki her zaman böyle etkileri bulamıyoruz..

08:15.. Muhteşem Venüs ve Satürn üçgeni.. Tüm gün etkili olacağından tadını çıkarın.. Yaratıcılık alanında detaylara inici, teknik, düzen ve disiplin içeren konularda düşünme ve uygulama tarzı ağır basacaktır. Bugün yapılacak çalışmalar düşündürücü, ibret verici ve etkileyici olacaktır. bugün arkadaşlık ve aşk ilişkilerinde eğitici ve ders verici yönü ağır basacak gelişmeler yaşanabilir; heyecan verici olmaktan ziyada öğretici tecrübeler yaşayabiliriz. Otorite figürlerinden, büyüklerimizden olumlu yönde fayda sağlamak mümkün.. Maddi olarak da hızlı olmasa da kalıcı etkiler oluşabilir.

08:53'te Ay ve Pluto arasında oluşacak olan olumlu görünüm sayesinde derin duygu ve hissedişlerimiz canlanabilir. Sabah saatlerinde karşılaştığımız olaylar hakkında, derine inme araştırma dürtüleri hissedebiliriz. Kendimizde de hissedeceğimiz kuvvet ile olayları kararlılık ve tutku ile ele almak mümkündür..

09:54'te Ay'ın Jüpiter ile yapacağı harika üçgen ile işlerimizin daha akıcı, iyimserlik ve mutluluğun daha hissedilir olacağı bir sabah yaşayabiliriz. Yardımlaşma, bilgi alış verişleri, duygusal ve cömertlikte artış, ayrıca hayatın farklı yönlerine doğru merak artabilir.. Dünyaya bakmak için pembe gözlükleri takabiliriz bu saatlerde..

21:47'de ise Ay'ın Satürn ile olumlu görünümü sayesinde duygularımızı kontrol edebilme, hayata karşı daha akılcı ve ölçülü bir yaklaşım içine girmek mümkün. Bu saatlerde otorite figürleri ile de ilişkilerimizde yapıcı etkiler mevcut. Ciddi olan her konuyu bu saatlerde görüşmek, ele almak oldukça yarar sağlayabilir. Zorluklara rahatlıkla göğüs gerebilmek, sabretmek ve kimseye ihtiyaç duymadan tüm değerlendirmelerimizi yapmak adına harika bir akşam. Saygı duyduğumuz kişilerden problemlerimiz ile ilgili olarak fikir almak bizlere destek olabilir. Geçmişe dönük düşünceler, nostalji, bu akşam hoşumuza gidecektir.

23:02'de ise Ay ve Venüs kolkola giriyor; günün olumlu açıları gece de aynı hızla devam ediyor.. Kendimizi olumlu, neşeli ve sevecen hissedebilir; çevremizdekilerle güzel vakit geçirmek, yemek, içmek, sevmek, eğlenmek için olumlu girişimler yapabiliriz. Maddi olarak da şans getirecek bir transittir. İsteklerimiz hiç ummadığımız şekilde oluşabilir. İyi başlangıçlar için çok uygun olduğu gibi kısa süreli olduğundan iyi değerlendirmekte fayda var. Bu güzel Cuma gecesinin bence hakkı verilmeli..


Astrolozi



24 Nisan 2014 Perşembe

24 Nisan 2014 - Astrolozi


Varsın Ay güne boşlukta girsin, varsın gökyüzünde büyük abiler kendileri gibi Büyük Kare oluştursun.. An'da bulacağımız ufacık bir mutluluk, tüm zorlukları kolaylaştırır.. Ufacık bir gülücük bile olsa üzerimizdeki tozların dağılmasına neden olur.. Yepyeni bir güne Ay'ın Kova burcundaki açısız hareketi ile başlıyoruz. Birkaç gündür zihnimiz çok çalıştı; ancak 09:55'te Ay'ın Balık burcuna girişi ile duygular, sezgiler, sevgi, şefkat ve merhamet çok daha öne çıkacaktır.. En azından kendimizi duygusal olarak daha kuvvetli hissetmek, moralimizi yerine getirebilir. Çevremizle ilgilenmemiz gerektiğini düşünebilir, duygusal iniş ve çıkışlar sayesinde mutsuzluk ya da sevinç gösyaşlarına boğulabiliriz. Duygusal incinmelere karşı daha hassas olacağımızdan, patlamalar da yaşamamız mümkün. Merhamet duygusu oldukça güçlü olacaktır; bunu abartmamakta fayda var, zira ardından tüm dünyanın yükü omuzlarımızda gibi hissetmek olası.

13:40'da Ay Merkür ile olumlu bir etkileşime girecek; öğle saatlerinde iletişim ve haberleşme trafiğini arttırıcı bir etkisi var. Anlamlı konuşmalardan tutun da dedikodu türü lafazanlıklar yapmak kolaylaşacaktır. İnsanlar arasında sıcaklık ve yumuşaklık etkisi yaratır. Geleceğe dönük planlar, programlar kafamızda uçuşabilir.

17:13'te ise Ay bu kez de Güneş ile yine olumlu bir açı yapacak; olayların kargaşası arasında rahat bir nefes alma molası tarzında, duygularımızı kontrol ederek, bizi boğmalarına engel olabilir ve durumlar üzerinde kolayca konsantre olabiliriz. Erkek-kadın, ototrite figürleri ve tüm ilişkiler açısından yapıcı enerjiler barındırmakta. Gerçek duygu bağı üzerine kurulu arkadaşlıklar için harika bir akşam üstü olacaktır. Kendi ihtiyaçlarımızı düşünürken, başkalarının da haklarını göz ardı etmeyebiliriz. Arkadaşlığın ve dostluğun yararlarının en fazla görüldüğü saatler diyebiliriz.

21:49'da Ay Neptün ile kolkala girecek; kolay farkedilmese de oldukça kuvvetli bir etkidir. Çevremizde olan herşeye karşı hassasiyetimiz artacaktır. Değişik fantaziler, fark etmeden gerçeklerden uzaklaşma görülebilir. Bu akşam alkol alımına dikkat etmekte fayda var; her zamankinden daha zayıf olabiliriz. Kuşkulara ve aldanmaya açık olabileceğimiz bir akşam olacağından, dalgınlıklara, küçük yanlışlıklara ve sakarlık tipi küçük kazalara da neden olabilir. Yoğun merhamet duygumuz da, suistimale açık olabilir; dikkat etmekte fayda var.


Astrolozi



23 Nisan 2014 Çarşamba

23 Nisan 2014 - Astrolozi


Güne Ay'ın Kova burcundaki hareketi ile giriyoruz; yumurtasını kırmak isteyen civciv misali hayatlarımızda artık değişimin sancılarını iyice hisseder olduk.. Kova zekidir, çılgındır, delidoludur.. Kova düzeni sevmez, özgür ruhludur, çoğu kez anlaşılmazdır, ezberbozandır, idealisttir, entellektüeldir, en önemlisi anarşisttir ve devrimci ruhludur.. Hepimiz, öyle veya böyle, bugüne kadar eyvallah deyip düzen bağımlılığı uğruna kabul ettiğimiz bir çek şeyin artık aslında, hiç de öyle sağlam temellere oturmadığının farkındayız. Kendimizi fakediyoruz, isteklerimizin, yaşam amacımızın farkına varıyoruz; bir nevi uyaıyoruz. Çoğumuzun bugüne kadar devam eden hayat rolleri değişiyor; maskelerimizi bir kenara bırakmak için can atıyoruz. Artık "Ben" kıyafetlerimizi giymeye hazırız..

Ay, 06:18'de Uranüs'e ılımlı bir açı ile bakacak; bu etki özgürlük ve değişim haykırıyor.. Sert açıların enerjisi altında yorulduğumuzdan, ne olursa olsun dediğimiz nokta.. Sabah saatlerinde çabukluk, tez canlılık, telaş, garip bir heyecan hissetmemiz mümkün. Etrafımızda yenilikler yaratmak, her zamankinden daha değişik bir şeyler yapmak için özlem duyabiliriz. Hemen ardından 06:24'te ise Ay ve Mars arasında güzel bir üçgen açı var; her zamankinden daha fazla güven ve cesaret duyabileceğimiz, var olan tüm özelliklerimizi rahatlıkla ortaya koyabileceğimiz bir süre. Kararlara start vermek adına yeterli enerji ve ataklık sabah erken saatlerde yeterince etkin. Ancak bu kararlar hakkında yeterli düşündük mü?? Onu da sorgulamak gerek..

10:08'de Mars, Uranüs'ün tam karşısına yerleşiyor; Büyük Kare gümbür gümbür çalışıyor.. Uranüs'ün devrimci karakterini, sabırsızlık, ani tepkisellik, adeta sağa sola yumruklar sallatıcı şekilde harekete geçirebilecek olan Mars sayesinde, anlaşmazlıklar, muhalefen, çatışma yaratıcı bir etki verecektir; devirmek, yıkmak adına düşüncesizce davranışlara yol açabilir. Hararet öylesine fazlaşabilir ki, her an patlamalar olması şaşırtıcı olmayacaktır. Elektirikli, kesici, zarar verici aletlerden, ateşlenebilecek maddelerden ve trafik kazalarından senaryolar yazılabilir. Polisi devreye sokabilecek durumlar yaşanabilir. Bazılarımız için de özgürlüğümüze mani olan gereksiz pürüzlerden temizlenme fırsatı verebilmesi. Azim ve istek ile kendimiz için yepyeni yollar yaratabilir, istemediklerimizden sıyrılma hünerini gösterebiliriz. Ancak ne kadar doğru olur; bilmem, tartışılır..

Bu kadar sert açının arasında bir de Merkür Boğa burcuna geçiş yapıyor; saat 12:16'da.. Dikkatlerimiz 7 Mayıs'a kadar daha maddesel veya manevi değerlere yönelik olacaktır. Genelde hangisi bizler için daha baskınsa ilgi o yöne daha fazla kayabilir. Mal, mülk, para, gelir getirebilecek iş alanları, ilerisi için güvence verecek şeyler üzerinde düşünme, faydalı olanı bulup plan yapma gibi konularda yoğunlaşabiliriz. Daha çok iş ve ticari meseleler gündeme gelebilir. Para konularında hareketlenmeler oluşur; bu alanlarda görüşmeler yapmak, araştırmak, plan ve projeler üzerinde çalışmak, iş seyahatleri önemli hale gelebilir. Düşünceler ve iletişim daha yapıcı ve sakin bir hal alabildiği gibi pratikleşecektir. Daha sağduyulu olmak, artistik zekamızı daha iyi kullanabilmek ve önlemci, dayanıklı düşüncelere sahip olmak kolaylaşacaktır. Koç'ta geçirdiği sürede patavatsızlığa da neden olan Merkür, Boğa'da biraz ağır, inatçı, yavaş düşünür ya da yavaş konuşur hale getirebilir bizi. Çok yönlü fikirler yerine daha sabit fikirli olmak, hayallerden uzaklaşmak bu sürede mümkün olacaktır.

Mars, sert Uranüs karşıtlığının ardından 16:37'de Pluto ile sert bir kare gerçekleştiriyor; sanki en serti en sona saklamış gibi.. Anlaşmazlıklara, güç mücadelelerine, mücadeleye ve tersliklere zemin hazır.. Bu aralar insanlarla çok yakın olmak biraz tehlikeli sanki.. İnsanların içindeki o yanardağ sanki patlamaya hazır bir bomba gibi. Kararlarınızda olgun ve sabırlı davranmanız sonradan telafisi güç durumlara düşmemenizi sağlar. Bu transitin önemli bir getirisi, yolsuzluk, haksız ve kanunsuz olayları açığa çıkarmasıdır. Gizleriniz, sırlarınız varsa bunlarla karşılaşmaya hazır olun; dedik ya maskeler düşmekte.. Belli bir şeye olan bağımlılıklar için ise tüm gücümüzle savaşma ya da erkeklik biz de kalsın diye tamamen vazgeçme dürtüsü verebilir.. Yani ya siyah ya beyaz.. Grinin olmadığı günler..

Bu da yetmez diyen gökyüzünde son olarak 19:11'de Ay ve Satürn arasında sert bir kare daha gerçekleşiyor; bu kadar sert görünümlü etkiler altında ani bir depresyon, duygusal karamsarlıklar, yalnızlık, sevilmeme, ilgi görememe ve olanları hak etmeme hisleri uçuşacak.. Duygular ve düşünceler birbirine geçmiş bir halde.. Önemli ve ciddi görüşmeleri bu saatlere bırakmamakta fayda var; zira ilişkiler adına oldukça soğuk ve olumsuz etkiler mevcut. Pek çok ayrılığa ve olumsuzluklara zemin hazır bu akşam..


Tüm bu olumsuz etkilerin yanında, 23 Nisan çocuklarımız ve hep çocuk kalacaklar için kutlu olsun.. 


Astrolozi


22 Nisan 2014 Salı

22 Nisan 2014 - Astrolozi



Yılın en sert haftalarından birine girmiş bulunuyoruz.. Yukarıda gördüğünüz şekil, şu anda tam tamına gökyüzünü anlatmakta.. Bu tarz, damarlarımıza basan açılar, unutmamak gerekir ki büyük değişimler getirir.. Bugünlerde kendini belli edecek olan bazı ana hatlar, bir iki yıl içinde hayatlarımızda oluşacak büyük değişimlerin habercisi; zira güçlü Ay ve Güneş Tutulmalarının bir ya da iki yıl etki süresi olduğunu artık hepimiz bilmekteyiz. Korktuğumuz, çekindiğimiz, alışkanlıklardan sıkıca sarıldığımız her ne varsa, hepsi ile birden yüzleşeceğiz.. Değişime direnmeden, kapılarımızı yeniliklere açmak en doğrusu olacaktır.

Ay, Oğlak burcunda ilerlerken yeni güne merhaba diyor.. Bir gün evvelden Büyük Kare'nin tüm köşelerine dokunduğu için kendimizi depresif ve baskılanmış hissetmemiz normal. Bir çoğumuzda kemik ağrıları, cilt problemleri baş göstermiş olabilir. Sorumluluklarımıza ciddiyetle sarılmak ve üstlenmek, sistemli ve düşünerek yapılacak her hareket bugünlerde değerli, unutmamak gerek. 02:20'de Ay'ın Merkür ile yapacağı sert kare, ilişkilerde kritik saatlere neden olabilir. Hisler ve duygular mantığın esiri olacağından bu iletişim şeklimize de yansıyacaktır. İnanın uyku, bu saatler için önerebileceğim en uygun şey; zira olayları akışına bırakmak, söz ve davranışlarımızın üzerinde durmamaya çalışmak çok doğru olacaktır. Ani haber bombardımanı da bu saatlerde oluşabilir; sakin kalmakta fayda var. Ay, bu hareketinin ardından 07:17'de Kova burcuna geçene kadar boşlukta kalacak..

Sabaha Kova burcunun etkisi ile, son derece özgür, yaratıcı, az biraz "farklı", alışılmadık hisler içinde, sıradanlıklar arasında fark yaratma dürtüsü ile uyanabiliriz. Zeka gerektiren her aktivite ve uğraş, entellektüel yaklaşımlar, farklı olan her şey bugün aklımızı başımızdan alabilir. Grup aktiviteleri, sosyal ve insanlık adına yapılabilecek her uğraş adına uygun bir gün. Reformist, orijinal, şaşırtıcı fikirler havada dolaşabilir.. Duygular değil, bugün önde olan mantık olacaktır..

10:51'de Ay ve Güneş arasında, artık bugünlerin kadrolu açısı haline gelen sert bir kare oluşacak; başta kadın - erkek ve otorite figürleri ile olan ilişkilerde tansiyonun yükselmesine ve tüm davranışların gerginleşmesine neden olabilir. Alınganlık her zamankinden daha yoğun; küçük problemler farkedilmezse aniden krize dönüşebilir. Kenidimizi haklı görmekte ısrar etmek ve tüm olanları hak etmediğimizi düşünmek, yapılacak en yanlış şeydir; unutmayalım.. Bu kadrolu açı tüm gün etkili; kendimizi kutsuz ve hasta hissetmemize neden olacağından, enerjimizi yükseltmek adına her türlü çalışmayı tavsiye ederim..

22:27'de Büyük Kare'nin bir köşesi daha kesinleşiyor ve tamamlanıyor.. Mars ve Jüpiter karesi.. Bizim kadrolu iş başında yine.. Yüksek seviyeli bir enerji.. Çok ama çok dikkatli olmak şartı ile başarılı olmaya fırsat verebilir. Fakat acele davranmaya, bütün satır aralarını düşünmeden harekete geçmeye, rayına otrumasına fırsat vermeden oldu sanmaya itici bir sabırsızlık vereceğinden, tüm çabalarımızın boşa çıkmasına da neden olabilir. Kendimizi fiziki ve psikolojik yönden güçlü ve kuvvetli hissedeceğimizden tüm sınırlarımızı aşmak isteyebiliriz. Ancak sonradan ödememiz gereken bedel çok hoş olmayabilir. Düşünmeden, dikkatsice yapılacak hareketlerin kaza ile sonuçlanmasına neden olacak etkiler de oldukça yoğun..


Astrolozi

21 Nisan 2014 Pazartesi

21 Nisan 2014 - Astrolozi


Ay, dünden beri Oğlak burcunda ilerlemekte; hayata ciddi bir perspektiften bakarak, ayaklarımızın yere sağlam bastığı, sorumluluklarımızın farkındalığı ile yepyeni bir haftaya giriyoruz. Bugün elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Gökyüzü zorlu da olsa, Oğlak burcunun etkileri ile bu zorlukların altından kalkabilmek pek zor olmayacaktır umarım. Verdiğimiz sözleri tutmak, disiplinli ve azimli çalışma isteği, hafta başına yakışır etkiler olacaktır.

Jüpiter 02:26'da Pluto'nun tam karşısına geçere, Büyük Kare'nin hatlarının keskinleşmesini sağlıyor; azim ve yüksek güç çekişmesi gibi görünse de yardım duygularını da engel tanımaz tarzda aşırı harekete geçirebilen bir transittir. Ama dengeli, güvenilir bir tempo değildir, yani yerine göre çok olumsuz veya olumlu güç kullanımına sebep verebilir. Uygulanması zor idealler peşine düşmek, boş aptalca, realist olmayan girişimlere ilgi duymak zaman zaman huzursuzluk yaratcaktır. Yaşamı normal sürdürmek için gerekli sağlam duruşu sağlamak oldukça zordur. İnsanlar arası ilişkilerde garip, tuhaf gelişmeler yaşanabilir; verilen sözler boş çıkabilir veya uygulamada güçlükler doğar. Güçlü olmayı istemek ama aciz hissetmek mümkündür. Bu tatminsizlik, dinsel, ruhani arayışlara itebilir. Yüksek ama sağlam olmayan istekler yüzünden kanuni, finansal, eğitimsel, mesleki tehlikelerin eşiğine gelmek kolaydır. Dengeler bozulabilir, temeller zarar görerek, görülmemiş sallantılar yaşanabilir.

Evet pek iç açıcı olmadığını biliyorum; ama daha bitmedi.. Ay da geceyarısının ardından Büyük Kare'nin köşelerine dokunmaya başlıyor; derdi onu kışkırtmak olabilir.. 
03:27 Ay, Uranüs'e sert bir kare fırlatıyor; isyancı bir ruh hali bizi sabırsız, aceleci ve daha önemlisi huzursuz edecektir.. 
03:31 Ay, Pluto kavuşumu; derin duyguların ortaya çıkması; çok bunaltıcı olabildiği gibi, kafamızdaki kaygı, kıskançlık, kin, aşırı sahiplenme gibi duyguların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bir iyi tarafı, olaylar karşısında kesin tavır koymak mümkün olacaktır.. 
03:32 Ay, Jüpiter'in tam karşısına oturuyor: içimizdeki meydan okuma dürtüsü kabarabilir, özgürlük hissi yükselebilir ve tüm engellerden, yüklerden sıyrılma ihtiyacı bizi rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Mecburi sorumlulukların bize ağır gelmesi bu saatlerde çok normal..
04:55 Ay ve Mars karesi; kavga, gerginlik, alınganlık, duygusallık, münakaşa ve düşünmeden kafa kol girişme zamanları. Kaza ihtimallerinin yüksek olduğu saatler.. Yaşadıklarımızı bir tehdit gibi görebilir ve ufak şeyleri büyük problemler haline getirebiliriz.

Sabaha kadar maalesef Ay'ın açıları çok sert.. Umarım bu saatlerde duygularımızı kontrol edebiliriz.. Zira Ay'ın gün içinde daha olumlu açıları var; ancak genel durum sert olduğundan ne kadar sakin kalmayı başarabiliriz, bilmiyorum..

08:53'te Ay'ın venüs ile olumlu şirin bir etkileşimi var; bazı şeyleri düzeltmek, sevgiyi hissetmek ve duygulara yeni bir soluk kazandırmak adına uygun bir sabah neyse ki; bunun yanında tatlı bir rehavet ve tembellik hissedilebilir. Zorlu enerjilerin altında, arkadaşlığın, dostluğun, sevginin sıcaklığını hissetmek güzel olacaktır. 

16:48'de ise Ay ve Satürn arasında bir olumlu açı daha var; bu saatlerde yalnız kalmayı, ciddi konular üzerinde çalışmayı, ciddi ve olgun kişilerle görüşmeler yapmayı isteyebiliriz. Derin düşüncelere dalmak, sakin ve sessiz bir hal takınmak çok mümkün. Görev ve sorumluluklarımızın önemini kavrayabilir, duygusal ihtiyaçlarımızı dengeleyebiliriz. Bir kaç saatliğine de olsa, mantıklı ve doğru düşünebilmeyi deneyebiliriz.

Ay'ın hareketleri yumuşasa da, ağır gezegenler nefes almadan sert Büyük Kare'yi sağlamlaştırmaya uğraşıyorlar. 22:20'de  Uranüs ve Pluto karesi tekrar kesinleşiyor; hayata karışıklık, sert köşeler ve ani büyük değişimler getirebilecek bir transit. Bunlar çok orijinal, alışılmışın dışında kalan, hatta tuhaf ve akıl almaz tarzda olabilir. Toplum baskısı artabilir ve bir şekilde bizleri değişen şartlara adaptasyona zorlar. Belki memnun olmadığımız şeylerden kurtulabilmek adına iyi olabilir ama rahatımızın kaçıracağı gibi, düzeni de ters yüz edebilir. Sosyal ve kişisel skandallar, doğa olayları, politika, devrimler, fanatik çabalar, insanlık için mücadeleler, transitin ana başlıkları. Arkadaşlık ve dostluk ilişkileri yara alabilir Bu noktada çok dikkatli olarak, koruyacağımız iyi, yararlı ve olumlu olan ile, gerekli olmayan, atacağımız, vazgeçmeye hazır olduğumuz herşeyi iyi ayırmalı ve değişim sürecini başlatmalıyız.


Astrolozi



20 Nisan 2014 Pazar

20 Nisan 2014 - Astrolozi


Ay, Yay burcunda ilerleyerek haftanın son gününe giriyor; iyimserlik, yardımlaşma, bilgi paylaşım konuları gece yarısı saatlerinde bizler için önemli olacaktır. 04:16'da Güneş ile yapacağı harika üçgen açı sayesinde, gece yarısının ardından kendimizi fizik ve psikolojik açılardan uyumlu bir harmoni içinde hissedeceğimiz saatler yaşayabiliriz. Her konuda samimi, rahat ve olumlu olabilmek, olumlu enerjilerin devrede olması mümkün. Geç Cumatesi gecesi için, grup ilişkileri, aktiviteleri, eğlence kısaca pek çok şey için iyi bir saat dilimi olacaktır. 

Güneş ile açısının ardından, çok kısa süreliğinie boşluğa girecek olan Ay, 04:27'de Oğlak burcuna geçiş yapacak; sğlıklı düşünebileceğimiz, sorumluluklarımızın farkında ve işkolik olabileceğimiz bir kaç gün var önümüzde. Bu sürede elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağımız gibi, etrafımızdakilerden de aynı gayreti bekler olabiliriz. Azim ve disiplin eşliğinde, amaca ulaşmak adına her türlü zorluğu göze alabilmek mümkün olacaktır.

06:55'te ise bu kez de Güneş, burç değiştirmekte; bir ay boyunca Boğa burcunda hareket edecek.. Güzelliklere olan ilgimizin artacağı, asaletin, uyumun ve ihtirasların önem kazanacağı bir ay var önümğzde. Bahar yorgunluğunun verdiği tembellikle daha yavaş hareket edebilir, işlerimizi şansa bırakmadan üzerimize aldığımız projeleri her ne pahasına olursa olsun bitirmek isteyebiliriz. Aceleden hoşlanmayacağız; zorlansak bile adımlarımızı hızlandırmayabiliriz. Kolay sinirlenmesek de, öfkelendiğimizde gerçekten korkunç bir ifadeye bürünebiliriz. Maddesel ego, para ile ilgili işler, doğa, sanat, lüx, güzellikler; bu ay içinde öne çıkacak anabaşlıklar olacaktır. Amaçlarımız için istikrarın ve dengeli çalışmanın önemini farkedebiliriz. Uzun vadeli hedefler, her zamankinden daha fazla kafalarımızı meşgul edecektir. Duygusal ve fiziksel olarak kendimizi güvende hissetmek, duyularımızla kendimizi ifade etmeye çalışmak, maddiyata düşkünlük ve sahip olduklarımızı kaybetme duygusu ve tabii, çatışma durumlarında da inanılmaz inatçı olmak, çoğumuz için kaçınılmaz olacaktır. Anahtar kelime; sorumluluk ve sadakat.. Tabii aynı şeyleri, etrafımızdan da talep ediyor olmak oldukça mümkün..

Zor etkilerin baskın olacağı bir haftaya giriyoruz. Bugün 10:28'de kesinleşecek Jüpiter ve Uranüs arasındaki sert kare ile etkiler start almakta.. Beklenmedik, ama istenmedik şekilde şans yaratarak hayatımızı aniden değiştirebilecek bir transit. Uygulanması pek mümkün olmayan, aşırı iyimserlik ve idealistlik verici etkisi huzursuz, sabırsız, hemen sonuca varma, sıkı ve hırslı olma, sorumsuzca özgür olma, abartılı ama gerçeklerle pek bağdaşmayan davranışlara eğilim verir. İçsel dürtüler macera, uçuk seyahatler, hiçbir maksada yaramayan aktivitelere itebilir. Beklenmedik güçlükler doğabilir, değişik din, kültür ve inanış biçimleri ile ilgili organizelere ilgi duyulabilir. İlişkiler arasında rahatsız edici durumlar belirebilir. Düşmanca davranışlar, birbirini mat etme, geride bırakma gibi tavırlar doğabilir. Bu dönemlerde yapılacak en doğru şey, doğal dürtülere kapılmadan sakin kalmak, çıkan fırsatları objektif görmeye çalışmak, mümkün olduğ kadar çılgınca işlere kalkışmamaktır. Unutmayalım bu etkiler tüm haftaya damgasını vuracaktır.

16:15'te ise Ay ve Neptün arasındaki olumlu görünüm sayesinde çevremizdekilere karşı hassasiyetimiz artabilir, yardımlaşma kendimizden ödün verecek hale gelebilir. Dua, niyet, ruhani çalışmalar için olumlu saatlerdir. Fazla iyi niyet, suistimale neden olabilir; bu noktada dikkatli davranmakta yarar var..


Astrolozi

19 Nisan 2014 Cumartesi

20 Nisan - 26 Nisan 2014 Haftası ve Burçlar - Astrolozi




Koç Burcu ve Yükselen Koç
Pazar günü Güneş'in, hafta içi de Merkür'ün 2. evinizdeki Boğa burcuna geçişi ile önümüzdeki bir ay boyunca maddi alanlarda yeni fikirler, bu konuların hayatınızda önem kazanması, özdeğerinizin artışı gibi alanlar sizin için önem arzedecek..Maddi olarak kendinizi güvende hissetmek isteyeceksiniz ve bu nedenle girişimlerde bulunabilirsiniz, tüm iletişim yollarını aktive edebilirsiniz. Bu alanlarda görüşmeler yapmak ve imzalar atmak, seyahatler için uygun bir dönem. Tüm haftaya damgasını vuracak olan Büyük Kare, önemli köşe evlerinizi ilgilendirmekte; sağlık, ikili ilişkiler, ev / aile, kariyer alanlarında değişik problemlerle uğraşmak durumunda kalabilir, dört köşeye çekilebilirsiniz. Agresyon, hırs ve intikam türü düşük frekanslı tüm hislerinizden kurtulmaya çalışmalı, değişime ayak uydurmalısınız.. Önemli girişimler açısından çok uygun bir hafta değil. Bu haftayı şartlara uymaya, hoşgörü ve sevgi enerjisini yükselterek affediliğinizi devreye sokarak geçirmeye bakmalısınız. Sizin için önemli olan alışkanlıklarınız, düşünce kalıplarınız artık değişim yolunda; direnmemek ve yeni şartlara uyum göstermek, en doğru davranış biçimi olacaktır; bu şekilde Büyük Su Üçgeni'nin de yardımınu kazanabiliriz. Acelecilik ve sabırsızlık, kazalara, hastalıklara neden olabilir; bu konuda ayrıca dikkatli olun....
Boğa Burcu ve Yükselen Boğa
Pazar günü Güneş'in, hafta içi de Merkür'ün bir ay boyunca kalmak üzere burcunuza geçiyor. Bu sürede kendinizi, fikirlerinizi daha rahat ifade edebilme şansı yakalayabilir, ikili ilişkiler açısından yeni oluşumlara imza atabilirsiniz. Yaratıcılığınız ve dış görüntünüzle parlayacağınız bir dönem olacaktır. İletişim tarzınız ve fikirleinizle öne çıkabilirsinzi. Bu dönem anlaşmalar, sözleşmeler imzalamak, seyahat organizasyonları için uygun. Tüm haftaya damgasını vuracak olan Büyük Kare, çalışma hayatınız, sağlık durumunuz, varsa evcil hayvanlarınız, yurtdışı, hukuk, eğitim, seyahat alanlarınız ve kardeşleriniz, komşularınız ile ilişkilerinizde sizi zorlayabilir. Özellikle trafikte ve seyahatlerinizde dikkatli olun. Çalışma arkadaşlarınız ya da müşterilerinizle ilişkilerinizde agresyon oluşabilir. Bu zorlanmalar sizi psikolojik olarak rahatsız edebilir, sinirlerinizi yorabilir..Ancak, sosyal çevrenizden ve fikirlerine önem verdiğiniz arkadaşlarınızdan yana şanslı olacaksınız. Büyük Su Üçgeni ise bu tarz yardımlar sakinliğinizi korumanıza yardımcı olabilir ve yeni çözüm yolları üretebilirsiniz; ortaklaşa ve toplu yürütülen işlerden yana şanslısınız. Yeni ortaklık/evlilik fikirleri, umutlarınızı yeşertebilir.

İkizler Burcu ve Yükselen İkizler
Pazar günü Güneş'in, hafta içi de Merkür'ün 12. evinizdeki Boğa burcuna geçişi ile önümüzdeki bir ay boyunca daha kendinize dönük yaşak isteyebilirsiniz. Kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz; bazı konulara takıntı haline getirmeye meyilli olabilirsiniz. Gizli saklı işlerden, dedikodulardan uzak durmanızda bu dönemde fayda var; bu süreyi iç gözlem yaparak, hatalı yanlarınızı tesbite çalışıp bir hazırlık dönemi tadında geçirmenizde fayda var. Tüm haftaya damgasını vuracak olan Büyük Kare, maddi alanlarınızı, ortaklaşa gelirlerinizi, çocuk, aşk, yaratıcılık ve sosyal hayatınızı etkileyebilir. Bu ana başlıklar arasında dört bir köşeye çekilebilirsiniz; harcamalarınız artabilir. Bir iyi tarafı, daha önce farketmediğinizi bir yeteneğinizin öne çıkabilmesidir. Bu yüksek enerjiyi yaratıcılığınızı arttırmak açısından kullanmanızı, yeni çözüm yolları üretmekte kullanmanızı tavsiye ederim. Sevgiliniz, çocucuklarınız ve arkadaşlarınızla ilişkilerinizde obkektif olmanızı ve agresyondan uzak durmanızı öneririm. Bunun. yanında oluşacak. Büyük Su Üçgeni sayesinde ise kariyer anlamında sorumluluklarınızın farkında olmanız, saygınlığınızın artmasında ve çalışma hayatınızda ise güzel haberlere neden olacaktır; hayata karşı duruşunuz sağlamlaşabilir. Sağlığınızla ilgili olarak da güzel haberler var; diyet ya da egzersiz programlarına başlamak açısından uygun bir dönem. 

Yengeç Burcu ve Yükselen Yengeç

Pazar günü Güneş'in, hafta arası ise Merkür'ün 11. evinizdeki Boğa burcuna geçişi ile önümüzdeki bir ay boyunca sosyal hayatınız, çevreniz ve üyesi olduğunuz gruplar sizin için önem arzedecek. Çevrenizde, fikirleriniz kabul görebilir, tavsiyeleriniz işe yarayabilir, sosyal çevreniz ile ufak seyahatler, eğitim programları düzenleyebilirsiniz. Haftaya damgasını vuracak olan Büyük Kare, önemli köşe evlerinizde etkili olacak; sağlığınız, ikili ve tüm ilişkileriniz, aile / hane, kariyer konuları arasında dört bir köşeye  çekilebilirsiniz. Egosal tüm hareketlerden uzak durarak olaylara objektif yaklaşmanızda fayda var. Acelecilik ve sabırsızlık size zarar getirebilir, ayrıca yemenizi ve içmenizi abartmayın. Değişecek şartlar karşısında esnek olmak, alışılmış kalıplar üzerinde ısrarcı davranışlar sizi zora sokacaktır. Önünüze aniden çıkabilecek fırsatları enine boyuna araştırmanızda ve düşünerek hareket etmenizde fayda var. Bunun yanında oluşacak Büyük Su Üçgeni sayesinde ise çocuklarınızla ilgili eğitim konularında, yurtdışı, hukuk, seyahat, medya, internet alanlarında yaratıcılığınızı konuşturmak ve en önemlisi aşk açısından şanslı bir hafta var önünüzde. Bu ana başlıklar altında yeteneklerinizi keşfetmek ve doğru adımlar size başarı getirecektir..


Aslan Burcu ve Yükselen Aslan

Pazar günü Güneş'in, hafta içi ise Merkür'ün 10. evinizdeki Boğa burcuna geçişi ile önümüzdeki bir ay boyunda, kariyer ve otorite figürleri ile ilişkileriniz sizin için önem arzedecektir. Kariyer alanında fikirleriniz, önerileriniz, değerinizi yükseltebilir, bu alanlarda, görüşmeler, imzalar, sözleşmeler ypğunlaşabilir. Kariyeriniz ile ilgili konularda iletişim trafiğiniz artacaktır. Haftaya damgasını vuracak olan Büyük Kare, çalışma ortamında, çalışma arkadaşlarınız, müşterileriniz, sağlığınız varsa evcil hayvanlarınız, iletişim, seyahat, ulaşım, hukuksal olaylarınız, eğitim ve medya ile ilgili tüm konularda sizi dört bir köşeye çekebilir. Bu alanlarda agresyondan uzak kalmaya, objektiviteye, sakin durmaya özen gösterin. Ani gelişebileck durumlar karşısında, düşünmeden hareket etmeyin, iyice şartları değerlendirin. Sağlığınıza özen gösterin, diyet ve egzersiz programlarınızı düzenleyin. Çalışma ortamınızdaki düzen değişebilir, eski şartlarda ısrarcı olamdan değişime ayak uydurmaya çalışın. Ayrıca Büyük Su Üçgeni sayesinde ise, maddi anlamda destek bulabilmeniz, kredi, borç, miras, vergi, sigorta, burs, prim konularında gelişmeler, hane içinde rahatlık sağlayabilir, bazı gayrimenkul alım-satım işlerinde gelişmeler oluşabilir. Aile içinde desteklenebilirsiniz. Operasyon ihtimalleri içinde olumlu bir hafta....

Başak Burcu ve Yükselen Başak

Pazar günü Güneş'in, hafta içi ise Merkür'ün 9. evinizdeki Boğa burcuna geçişi ile, önümüzdeki bir ay boyunda yurtdışı, hukuk, eğitim, iletişim, medya, internet, seyahat ve pazarlama alanlarında iletişim trafiğinizde artış görülebilir ve bu konularda fikirleriniz önem kazanabilir; sözleşmeler, anlaşmalar ve seminerler için oldukça uygun bir dönem. Din, felsefe ve yabancı kültürler her zamankinden daha fazla ilginizi çekebilir. Haftaya damgasını vuracak Büyük Kare, finansal açıdan sizi zorlayabilir; harcamalarınıza dikkat edin. Kredi, borç, vergi, sigorta, burs konuları ile uğraşmak durumunda kalabilirsiniz;  eş gelirinde problem yaşanabilir. Sosyal hayatınızdaki hareket, eğlence hayatınız, çocuklarınız ya da sevgilinizle ilgili olarak da masraflarınızı bu hafta dengelemenizde yarar var.. Ayrıca Büyük Su Üçgeni sayesinde, ikili ilişkilerde düzelme, problemleri sonuca ulaştırma mümkün olacaktır; evli çiftler aşk tazeleyebilir, beraber kısa seyahatler organize edebilir. Konuşarak sorunları halletmek adına güzel etkiler mevcut. Yayıncılık, eğitim, ulaşım, seyahat alanlarında danışmanlık almak, sözleşmeler imzalamak adına da uygun bir hafta. Kardeşleriniz ve komşularınızla yapıcı ilişkiler kurabilir, ilişkilerinizi sağlamlaştırabilirsiniz. Taşınma işleri için de uygun etkiler mevcut.


Terazi Burcu ve Yükselen Terazi

.Pazar günü Güneş'in, hafta içi ise Merkür'ün 8. evinizdeki Boğa burcuna geçişi ile ortaklaşa gelirler, kredi, borç, vergi, sigorta, miras, burs, prim gibi alanlarda anlaşmalar, sözleşmeler imzalayabilir, bu konularda detaylı araştırmalar girebilirsiniz. Hesap analizleri, muhasebe konuları vaktinizi alabilir. Araştırma sonucu vereceğiniz kararlar önem kazanacaktır. Bazılarınız için ameliyat riskleri doğabilir. Haftaya damgasını vuracak olan Büyük Kare, önemli köşe evlerinizde etkili olacağından, sağlığınız, tüm ilişkileriniz, ev/hane, kariyer alanlarında dört bir köşeye çekilir hissetmenz olası. Hırs, kin, inat bu alanlarda sizi olumsuz etkileyecektir; nedensiz ani agresyonlardan, düşüncesizce yapılacak hesapsız girişimlerden uzak durmanızda fayda var. Yüksek enerjiyi fiziksel olarak dengelemeye özen göstermeli mümkünse spora daha fazla vakit ayırmanızda fayda var. Acelecilir ve sabırsızlık kazalara neden olabilir. Estetik amaçlı değişimleri ileri atmanızda fayda var. Ayrıca, Büyük Su Üçgeni sayesinde çalışma ortamınızda gelirinizi arttırıcı gelişmeler, müşterilerinizle ilgili olarak sağlam ilişkiler kurmanız maddi anlamda sizi rahatatabilir. Egzersiz ve kişisel bakım, hafta içi sizi rahatlatabilir. 

Akrep Burcu ve Yükselen Akrep

Pazar günü Güneş'in, hafta içi ise Merkür'ün 7. evinizdeki Boğa burcuna geçişi ile önümüzdeki bir ay boyunca ikili ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik ana başlıkları sizin için önemli olacak. Bazılarınız taşınabilir ya da profesyonel danışmanlık, rehberlik işlerine başvurabilir. yeni ortaklıklar kurmak, evliliğe adım atmak için uygun denilebilir; sözleşmeleri anlaşmalar, iletişim trafiği bu alanda artabilir. Özel hayatınızda fikirleriniz kabul görebilir. Haftaya damgasını vuracak olan Büyük Kare, çalışma ortamınızda, çalışma arkadaşlarınız veya müşterilerinizle, yurtdışı, hukuk, eğitim, medya, pazarlama ve seyahat alanlarında da çeşitli problemlerin çıkmasına neden olabilir. Bazı gizli saklı işler, dedikodular sorun yaratbilir. Kişisel olarak agesyondan uzak durmanız, sağlık problemlerinin oluşmasına engel olabilir; bu dönemde sağlığınıza özen gösterin. Psikolojik olarak nedensiz sinir sizi yoracaktır. Aniden hesapsız önünüze çıkabilecek fırsatları iyice değerlendirmeden girişimlerde bulunmayın. Değişime direnmeden, esnek davranmak olumlu sonuçlar getirecektir. Ayrıca Büyük Su Üçgeni sayesinde, sorumluluklarınızın farkına vararak, yeteneklerinizi yaratıcılığınızı geliştirebilirsiniz. Sanat ve edebiyat ile uğraşanlar için harika etkiler mevcut. Aşk ve çocuklar alanında keyifli haberlere hazır olun; yepyeni bir aşk ya da bir bebek haberi keyfinizi yerine getirebilir...

Yay Burcu ve Yükselen Yay

Pazar günü Güneş'in, hafta içi ise Merkür'ün 6. evinize geçişi ile önümüzde bir ay boyunca, çalışma hayatınız, yardımcılarınız, sağlık konuları varsa evcil hayvanlarınız öne çıkacak başlıklar olacaktır. Müşterileriniz ya da kiracılarınız ile iletişim trafiğiniz artabilir, sağlık kontrolleri yaptırabilir, çalışma ortamınızda iletişim trafiğiniz artabilir. Çeşitli anlaşmala, sözleşmeler imzalayabilir, toplantılar, iş seyahatleri düzenleyebilirsiniz. Haftaya damgasını vuracak Büyük Kare, maddi konularda sizi zorlayabilir; sevgiliniz, eğlence hayatınız, çocuklarınızla ilgili olarak harcamalarınız artabilir. Bazı dostlarınızla aranızda maddi konular problem yaratabilir. Kariyerinizden elde ettiğiniz gelirde beklenmedik kesintiler canınızı sıkabilir. Aniden gelişebilecek bu durumlar karşısında, düşüncesizce girişimlerden uzak durmakta ve bir çuval inciri heba etmemkte fayda var. Değişen şartlara karşı esnek olmakta ve ısrarcı davranışlardan uzak durmanızı öneririm. Borç, kredi, vergi, sigorta alanlarında beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, bu alanlarda mümkünse bu hafta girişimlerde bulunmayın. Ayrıca Büyük Su Üçgeni sayesinde, evinizde keyif alacağınız bir hafta var önünüzde, ev ile ilgili alışverişler, gayrimenkul satışlarından kar elde edebilmek, aile arasında problemleri çözebilmek ve bazı kötü alışkanlıklardan kurtulmak adına girişimlerde bulunmak adına uygun bir hafta.. Hane içinde dostlarınızı ağırlamak, keyifli sohbetler yapmak adına harika etkiler mevcut..

Oğlak Burcu ve Yükselen Oğlak

Pazar günü Güneş'in, hafta içi ise Merkür'ün 5. evinizdeki Boğa burcuna geçişi ile, aşk, çocuklar ve yaratıcılığınızı ilgilendiren konularda iletişim trafiğiniz artacaktır. Yeni bir aşk ya da bebek haberi keyfinizi yerine getirebilir; yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz alanlarda göz önünde bulunabilirsiniz. Bu alanda kararlar almak, fikirlerinizi etkin olarak ifade edebilmeniz adına güzel bir dönem. Hobilerinize daha fazla vakit harcayabilirsiniz. Haftaya damgasını vuracak olan Büyük Kare, önemli köşe evlerinizde etkili olacaktır. Otorite figürleri, ebebeyn ilişkilerinde ani dengesiz agresyon içeren çıkışlardan uzak durmanızda fayda var. İletişim şeklinizde sertleşme sorun yaratabilir. Önemli bir değişim sürecinde olduğunuzdan, şartlarda ısrarcı olmadan, yeniliklere uyum göstermenizde fayda var. Kariyer, ev/hane ve ilişkiler açısından döst bir köşeye çekildiğinizi hissedebilirsiniz. Ani gelişecek olaylar karşısında, objektiviteye ve serinkanlılığa önem verin. Ayrıca, Büyük Su üçgeni sayesinde sosyal arkadaş çevrenizden, kardeşlerinizden ve komşularınızdan gelebilecek desteklere hazır olun. Arkadaşlarınızla bir eğitim ya da seyahat programı organize edebilir; arkadaş ilişkilerinizde fikirlerinizle, iletişim şeklinizle öne çıkabilirsiniz. Sorunlu dostlukları tamir edebilmek adına harika etkiler mevcut...

Kova Burcu ve Yükselen Kova

Pazar günü Güneş'in ve hafta arası Merkür'ün 4. evinizdeki Boğa burcuna geçişi ile, ev, aile, hane, gayrimenkul ve ebebeyn ilişkilerinizde iletişim trafiğinizde artış ve bu alanlardaki fikirlerinizin kabul görmesi muhtemel. Eviniz ile ilgili olarak bazı anlaşmalar, sözleşmeler imzalamanız, taşınma işlemleri organize etmeniz mümkün. Haftaya damgasını vuracak olan Büyük Kare, yurt dışı, hukuk, eğitim, seyahat, medya, internet konularında ortaya çıkabilecek problemler yüzünden çalışma hayatınızı, günlük işlerinizi, müşterileriniz ya da kiracılarınızla ilgili olarak problemlere neden olabilir. Psikolojik olarak etkileneceğiniz için özellikle oluşabilecek sağlık problemlerine karşı dikkatli olun. İçinizde hissedeceğiniz nedensiz agresyon, baskı, sağlığınıza etki edebilir. Bazı gizlilikler, dedikodular işlerin gidişatını değiştirebilir. Yeni çözümler üretmeniz ve değişen şartlara uyum göstermeniz açısından esnek olmanız çok önemli. Ego ve kibir çarpışmalarından uzak durmanızda fayda var. Ayrıca, Büyük Su Üçgeni sayesinde, hafta arası, maddi olarak beklenmedik güzel gelişmeler keyfinizi yerine getirebilir; kariyerinizde saorumluluklarınızı bilen çalışmalarınız meyvelerini verebilir. Zam, terfi, ekstra bonus elde etmeniz mümkün.

Balık Burcu ve Yükselen Balık

Pazar günü Güneş'in, hafta arası ise Merkür'ün 3. evinizdeki Boğa burcuna geçişi ile, kardeşler, komşular, yakın akrabalar, eğitim, ulaşım, seyahat ve yayıncılık konularında fikirleriniz öne çıkacak, iletişim trafiğiniz artacaktır; bu alanlarda imzalar, sözleşmeler söz konusu olabilir.. Haftaya damgasını vuracak olan Büyük Kare, gelir-gider hanenizde dengesizliklere neden olabilir.. Bazı, kredi, borç, vergi, sigorta ya da oluşabilecek banka masrafları sorun çıkarabilir. Eğlence hayatınız, sevgili veya çocuklarla ilgili olarak harcamalarınızda artış görülebilir. Spekülatif alanlarda da şanslı bir haftada değilsiniz. Sevgilinizle aranıza kıskançlık konuları girebilir; kin ve inat içeren tüm davranışlardan hafta içi uzak durun. Operasyonlar için de kesinlikle uygun bir zaman değil, ertelemenizde fayda var. Eşinizin gelirinde oluşabilecek bir sorun canınızı sıkabilir. Ayrıca Büyük Su Üçgeni sayesinde, manevi yönünüzde güçlenme ve affedicilik, sevgi, merhamet hislerinizde artış görülecektir. Bu tarz, felsefe, din, yabancı kültürlerle ilgili konularda araştımalar yapmak ve grup çalışmaları içinde olmak oluşan şartlara kendiliğinden gelişen bir uyum sağlamanıza neden olacaktır. Yükselen sevgi, şefkat, affedicilik potansiyeliniz, zor şartları kolayca altetmenize yardımcı olacak...





Astrolozi