31 Mart 2016 Perşembe

31 Mart 2016 - Astrolozi


Biraz melankolik, biraz eleştirici, biraz da ciddi ve soğuk görünebileceğimiz bir güne giriyoruz.. Ay, tümüyle Oğlak burcunda. Herşeyin doğru şekilde, ahlakına, sistemine uygun bir şekilde yapılmasını istememizden kaynaklanan, kontrollü ve çalışkan davranışlar içinde olacağız. Çevremizdekilerden de aynı şekilde davranmalarını istememiz, hırslı hareketlerimiz ilişkilerimizde sorunlara yol açabilir. Bazen amaçlarımıza ulaşırken, takip ettiğimiz yol, hedefimize ulaşmaktan daha fazla mutlu edebilir bizleri.

17:16'da Ay ve Neptün arasında oluşacak ılımlı etkileşim nedeniyle çevremizdekilerle daha rahat empati kurabilir, yardımlaşma içinde olabiliriz. Gerçeklerle hayallerimizi birbirinden ayrı tutabilmemiz mümkün. Oğlak burcunun ciddiyetini biraz yumuşacaktır Neptün enerjisi; böylece vericiliği ve acıma hisslerimizi arttırabilir. Yardım çalışmaları, yalnız kalarak yaratıcılık gerektiren konularla ilgilenme, idealler konusunda sistem belirleme mümkün olabilir.

Dün gerçekleşen Merkür ve Pluto arasındaki kare açının ardından, 22:49'da Merkür ve Uranüs kavuşumu netlik kazanacak. Alışılmadık tartışmalara yol açabilir. İletişim konusunda hissedeceğimiz cesaret, bazen düşüncesizce konuşmalara itebilir. Yenilikçi, yaratıcı düşünceler, farklı metotlar, faydalı buluşlar oluşabilir. Bilim, teknik, elektronik, astronomi gibi konularla ilgilenmek adına çok uygun. Çabuk düşünme ve iletişim trafiğinin artışı, pratik ve akılcı çözümleri beraberinde getirebilir. Pluto etkisi ile yine de dikkatli olmakta yarar var; zira trafikte, ulaşımda, iletişimde çeşitli kazaları beraberinde getirebilir.


Astrolozi




30 Mart 2016 Çarşamba

30 Mart 2016 - Astrolozi


Ay, yeni güne Yay burcunda girse de günün büyük çoğunluğunu temel bir açısı olmadan geçirecek. Yay burcunun temsil ettiği konuları, titizlikle ele alabilir, sonlandırma amaçlı ilgilenebiliriz. Yeni başlangıçlar için olmasa da, ötelediğimiz işlerimizi rahatlıkla ele alabileceğiz. Yurt dışı, hukuk, eğitim, medya, seyahat başlıkları ile ilgilenebilir, konulara geniş çerçeveden yaklaşabiliriz. İyimserlik üzerimizde etkili olacağından, farklı bakış açılarına da daha ılımlı yaklaşacağız.

00:01'de güne geçişin hemen ardından Ay ve Uranüs arasındaki üçgen açı kesinleşecek. Yaratıcılığımızı besleyecek bu görünüm sayesinda bulunduğumuz ortamı, çevremizdekileri canlandırma, zeka gerektiren konularla ilgilenme mümkün. Rutin düzenin dışında farklı bir şeyler yapma isteği yoğunlaşabilir; imkanı olanlar bazı yeni tanışmalar yaşayabilirler.

Tüm hafta etkili olan ve 00:17'de kesinleşecek Venüs ve Güney Düğüm, ardından da 11:07'de Venüs Chiron kavuşumu ile Venüs, Güney Düğüm ve Chiron beraberliği bizleri geçmiş ilişkilerimize, eski tecrübelerimize, ilişkilerimizde eksik olarak gördüğümüz detaylara daha fazla götürebilir. Affetme, barışma, olduğu gibi kabul etme açısından olumlu. Nostaljik olan herşey bugünlerde bize ilaç gibi gelebilir. Bazı eş zamanlı karşılaşmalar, rastlantılar yaşayabiliriz. Bu etkileşimi karamsar duygularla beslemeden önce, hiç bir şeyin tesadüf ile yaşanmadığını anlayabilmeli ve belki bu tür rastlantıların bizlere bir mesajı olduğunu görebilmeliyiz. Geçmişi düzeltebilmek, onarabilmek adına dikkatli olmak gerek. 03:32'de Ay önce Düğümlere ardından da 03:54'te Venüs'e kare açı ile dokunacak. Bu konular kafamızı biraz yorabilir; tek taraflı bakış açısı, ilişkileri ya da durumları kendimize yontmak epey zorlayıcı etkiler barındırıyor. Bu negatif fikirler, uyku bile kaçırabilir. Kendimize zaman tanıyarak, geçmişten dersler çıkarabilmeli ve önlemler, farklı çıkış yolları idealize edebiliriz. Ay, Venüs temeasının ardından tüm gün açısız kalmak üzere boşluğa girecek; taa ki 19:44'te Oğlak burcuna geçene kadar.

Merkür dünden beri kendini hissettirdiği Satürn ile üçgenini 05:01'de, Pluto ile karesini de 16:53'te netleştiriyor; tüm gün ve yarın da aktif bir görünüm. Hele ki Ay'ın da Oğlak geçişi ile beslenecek bu transit ,letişimde, trafikte, seyahatlerde, görüşmelerde, anlaşma ve sözleşmelerde kendini belli edebilir. Yanlış yapmamaya özen verebileceğiz; pratik düşünme, isabetli, iş bitirici kararla bularak sorunlu konuları ele alabiliriz. Bir konu üzerinde yoğunlaşma, kararlı ve iradeli olabilme mümkün. Ancak gerekli titizliği göstermediğimiz projelerimizde önemli rota değişimleri oluşabilir. Ciddiyet ve konsantrasyon gerektiren konular rahatlıkla ele alınabilir. Çok fazla ve yoğun çalışma temposuna uymak önemli. Ancak kazalara, ani gelişebilecek talihsizliklere karşı da dikkatli olmakta yarar var.


Astrolozi


29 Mart 2016 Salı

29 Mart 2016 - Astrolozi


Ay, tümüyle Yay burcunda seyahat edecek bugün. Daha dışa dönük, özgürleşme yanlısı, değişik tecrübelere yatkın, kendimize özgü felsefeler ve adalet kavramları içinde olacağız. Uzun süreli amaçlar belirleyebilir ve bunları gerçekleştirmek için uğraş verebiliriz. Hayata daha iyimser ve olumlu bakabilmek, mücadele ne kadar uzun olursa olsun, bir şekilde işlerin lehimize döneceğine inanmak mümkün olabilir. Soyut düşünceler daha fazla ilgimizi çekebilir.

02:11'de Ay ve Güneş arasında netleşecek üçgen açı bu saatlerde ayakta olanlar için oldukça olumlu. Duygular ve mantık arasında oluştruabileceğimiz denge sayesinde problemlere net çözümler oluşturmamız mümkün. Yetenek ve yaratıcılık özelliklerimizi ortaya koyabilir, liderlik etmemiz gereken konularda ipi ele alabiliriz. Tüm ilişki türleri açısından da oldukça olumlu bir transit.

05:49'da Ay ve Neptün arasında oluşacak kare açı maaalesef sabah erken saatlere endişe, korku, özgüven problemlerini beraberinde getirebilir. Çevremizdekilere karşı aşırı hassas olmak, suistimallere de bizleri açık yapabilir. Bilinçaltından gelecek düşünceler, hatalı kararlara sebebiyet verebilir. Önemli işleri bu erken saatlerde ele almamakta yarar var. Hayaller ve gerçekler pek birbirini tutmayacak görünmekte.

14:55'te Ay ve Merkür arasında oluşacak üçgen açı iletişim trafiğinde önemli bir artışa neden olabilir. Merkür'ün Uranüs'e olan yakınlığı, Pluto ile kare açıya gitmesi sebebiyle, zeka gerektiren konularda yaratıcılığımızı kullanabilmemize ve iş bitirici kararlar alabilmemize yardım edebilir. Ancak boş olan her bilgi, hazırlıksız verilen her karar, sonradan düzeltilmesi imkansız sonuçlar yaratabilir, dikkat. Ufak olayları büyütmemeye, dedikodulara girmemeye özen gösterilmeli. Mantık çerçevesinin dışına çıkmamaya dikkat etmeliyiz.

15:55'te Ay ve Jüpiter karesi, ardından 17:17'de Ay ve Satürn kavuşumu, Jüpiter ve Satürn arasındaki uzun soluklu kare açıyı da harekete geçirir nitelikte. Huzursuzluk, belirsizlik, şüphe ve tereddüt, kuşku gibi hisler doğurabilir; ancak bunların gerisinde sabırlı olmayı öğretebilecek durumlara neden olabilir. Kendi davranışlarımızdaki uygunsuz ve gereksiz durumları fark ederek bunları gerçeğe veya kanunlara uygun hale getirmemize yardımcı olabilir. Ama tabii kısa sürede yaşayacağımız bazı deneyimler ise kafamızı bolca karıştıracağa benzer. Bazı detayların yanlış olduğunu bilir ancak bu olumlu mu olumsuz mu olur emin olamayabiliriz. Yapılacak en iyi şey, acele etmemek, yapacağımız işlerde veya alacağımız kararlarda iyice, sıkı sıkı düşünmek ve öyle harekete geçmek olacaktır. Çalışma hayatı, mesleki konularda sorunlar yaratabilir. Özellikle paranın rol aldığı durumlarda, çok daha dikkatli olmak şarttır.

Gece yarısının hemen ardından Venüs ve Güney Düğüm kavuşumu yaşanacak; ilişkiler konusunda bazı sınkıntılara, tatminsizliklere neden olabilir. Geçici bir etki olduğunu unutmayalım ama yarın ve öbür gün, çevremizdekilerle olan iletişimde karamsarlık, depresiflik konusunda dikkatli olalım. Geçmiş, anılar, nostalji kafamızı daha fazla yorabilir.


Astrolozi


28 Mart 2016 Pazartesi

28 Mart 2016 - Astrolozi


Yeni haftaya Ay'ın Akrep burcunda boşlukta ilerleyişi ile giriyoruz; ancak hemen 08:46'da Yay burcuna geçiş yapacak. Birkaç gündür üzerimizde etkili olan karamsarlığın dağılacağına işaret etmekte. Yay burcu iyimserdir, olayları geniş çerçevden ele alır. Değişik tecrübelere, farklı bakış açılarına yönelebilmek daha kolaylaşabilir. Yurt dışı, eğitim, medya, seyahat, hukuk konularını rahatlıkla ele alabiliriz. Cömertçe bilgimizi paylaşabilir, yardımlaşma içinde olabiliriz. Hedeflerimize odaklanma, problemleri adilce ele alma açısından olumlu bir gündeyiz.

22:11'de Ay ve Mars kavuşumu netlik kazanacak. Bur transit etkisiyle her an kızmaya hazır, oldukça ters ve hasta gibi hissetmemiz çok normal sayılabilir. Bundan dolayı ise tartışmalar, eleştiriler, tehlikeli bir boyuta ulaşabilir; zira dengemizi korumamız zor olabilir.  Fiziki gücümüzü kullanabileceğimiz işlere yönelmek ise bu içten gelen enerji yoğunluğunu dengeleme açısından olumlu.  Plansız, acele, iyice düşünmeden adımlar atmak, riskli olabilir. Ancak farkında olarak kendimizi kontrol elebilirsek, diğer zamanlara göre daha cesaretli, kararlı ve atak olabiliriz. Kendimizi zor olanı yapma konusunda güçlendirmek istiyorsak, bu kavuşumda bunu deneyebiliriz.


Astrolozi




27 Mart 2016 Pazar

27 Mart 2016 - Astrolozi


Ay, tümüyle Akrep burcunda haftanın son gününde.. En zor durumlarda bile kontrolümüzü kaybetmeyeceğimiz, tepkilerimizi ve düşündüklerimizi fazla ortaya dökmeyeceğimiz etkiler var. Gizliliğe önem verebilir, sık sık yanlış anlaşıldığımızı düşünebiliriz.. Kendimize güvenimiz tam olsa da, içimizde fırtınalar kopabilir ama bunu yüzeyde çevremizdekilere farkettirmeyebiliriz. Şüpheci ve eleştirici tavrımız, ilişkilerimizde zorluklar oluşturabilir, dikkat.

07:20'de Ay ve Pluto arasında oluşacak ılımlı görünüm sayesinde, derin duygusallık üzerimizde etkili olabileceği gibi, Akrep burcunun güçlü etkilerini daha yoğun hissedebiliriz. Derin araştırma ve yüksek konsantrasyon gerektiren konuları ele almak adına uygun bir erken sabah.

Ay bugün 04:31'de Yüpiter ile yapacağı olumlu etkileşimle birlikte, önce 09:25'te Venüs ile ardından 16:07'de Düğümlerle ve 16:44'te de Chiron ile üçgen açı içinde olacak; bu Venüs / Chiron / Güney Düğüm beraberliğine karşıtlık yapan Jüpiter açısını da aktive edecek bir görünüm. Gün içine yayılan bu etkiler tüm gün hissedilir olmasına neden olabilir. İlişkiler yönünden zorluklar, karamsarlık oluşturabilecek gelişmeler oluşabilir; ancak geçmiş tecrübelerden dersler çıkararak, ileriye dönük hedeflerimizde yapıcı, iyimser önelemler almamıza yardım edici transitler bunlar. Detayları atlamamak, bugünün işini yarına bırakmamak, titizlik göstermek biraz da yoğurdu üfleyerek yemek, geçmişteki hataların tekrarlanmasının önüne geçebilir. Olayları pozitif bakış açısı ile alabilir, farklı bakış açıları ile çözümlere ulaşabiliriz. Durumlara geniş bakış açısı ile yaklaşmalı ancak, ufak detayları atlamadan önlemler almalıyız. İlişkileri fazla abartmamak belki özveride de dengeyi bozmamak en doğrusu olabilir. Çevremizdekilerle destekleşim, birçoğumuzun işine yarayabilir. Farklı bakış açıları, değişik çözüm yolları bulabilmek adına olumlu etkiler var.

Ay, 09:25'teki Venüs temasının ardından boşluğa giriyor; yani gezegenlerle temel bir açı yapmayacak ve günü bu şekilde tamamlayacak. Dolayısı ile gün içinde bitirilmesi, sonlandırılması gerekeken işleri rahatlıkla ele alabiliriz. Tembellik edilecek bir gün değil, Pazar olmasına rağmen...


Astrolozi





26 Mart 2016 Cumartesi

27 Mart - 2 Nisan 2016 Haftası ve Burçlar - Astrolozi

Koç Burcu ve Yükselen Koç
Hafta genelinde, bilinçaltı korkularınız, endişeleriniz, kuşkulu halleriniz sizi rahatsız edebilir; özgüven konusunda kendinizi zayıf hissedebilir, her zamankinden daha fazla sevgiye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu tuzaklara düşmeden, belki nelerin sizi rahatsız ettiği konusunda içsel analizler yapmak en doğrusu olabilir. Bazı manevi, ruhsal çalışmalar yapmak, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, sanatsal konularla ilgilenmek sizi rahatlatacaktır. Kapalı yerleri ziyaret etmek durumunda kalabilir, kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Ruhsal enerjinizi düşürmemeye, ruhunuzu, güzelliklerle, sanatla beslemeye özen gösterin. Geçmiş tecrübelerinizden dolayı kendinizi suçlamak yerine, hatalarınızdan ders çıkarabileceğiniz bir hafta var önünüzde. Bazı kronik rahatsızlıklarınızın üzerine gitmek, sizi çözüme ulaştırabilir. Hafta ortasından itibaren ise ani gelişebilecek durumlar kariyerinizde, mesleki konularda, otorite figürleri ve büyüklerinizle ilişkilerinizde sorun yaratabilir. Sarfettiğiniz sözlere bu hafta dikkat edin. Sorumluluk ve görevlerinizle ilgili olarak üzerinizde baskı hissedebilir, özgürleşme, kurtulma dürtüsü duyabilirsiniz. Önceden planladığınız mesleki bir hamle adına yaratıcı fikirlerinizi işleme koyma adına cesaretle adım atabilirsiniz. Ancak spontane, hızlı gelişebilecek olaylar sizi zor durumda bırakabilir; tepkisel davranmayın. Ağzınızdan kaçacak bazı sözler, sır sayılan bir konunun ifşasına neden olabilir; dikkat...











Boğa Burcu ve Yükselen Boğa
Haftanın ilk yarısı içinde bulunduğunuz arkadaş çevrenizde, üyesi olduğunuz klüpler ve derneklerde, ilişkilerinizle ilgili sorunlar oluşabilir. Dostlarınıza fikirlerinizle destek olmaya özen gösterin. Bazı dostlarla aranızda olan eski konular tekrar sizi üzebilir. Grup çalışmaları ile birlikte sosyal yardım projelerinde yer almak adına çok uygun günler. Dost ilişkilerinde bazı detaylar sizi üzebilir, aradığınızı bulamayabilirsiniz. Sosyal çevrenizden bazı hastalık haberleri alabilir, üzülebilirsiniz. Bazılarınız ise dostalrı sayesinde şifa bulabilir, yardım görebilir. Hafta ortasından itibaren ise uykusuzluk çekmeniz muhtemel. Yurt dışı, hukuk, eğitim, medya, seyahat konularında kontrolünüz dışı ani gelişmeler karşısında zor durumda kalabilirsiniz; detaylar konusunda önceden önlem almakta yarar var. Yurt dışı seyahatlerde aksilikler yaşanabilir. Bunun yanında bu alanlarda yaratıcı zekanızı aktive edebilir, ileriye dönük farklı, değişik kararlar alabilirsiniz. Yaşayacağınız bazı yüzleşmeler farklı tecrübeler konusunda fikir değiştirmenize neden olabilir. Yabancı kültürler, inanç sistemleri, dini ve felsefi konular hızlı farkındalık duyguları oluşturabilir. İnançlarınızda önemli bir değişim, farklı bakış açıları kazanmanıza yardım edecek. Yalnız kalmak, fikir üretmek, derin düşünceler bazı konularda önemli rota değişimleri oluşturabilir. Eğitim, medya ve seyahat alanlarında tepkisel davranışlara mahal vermeyin. . 

İkizler Burcu ve Yükselen İkizler
Haftanın ilk yarısı mariyeriniz, mesleki konularınız, otorite figürleri ve büyüklerinizle ilişkilerinizde bazı sorunlar oluşabilir; bu kişilerle aradığınız samimiyeti oluşturmakta zorlanabilirsiniz. Aile büyüklerinize yardım etmek durumunda kalabileceğiniz gelişmeler oluşabilir. Bir türlü düzene giremeyen mesleki işlerinizde, kendinizi suçlama eğilimi karamsarlık yaratabilir. Göz önüne çıkma konusunda özgüven sorunu yaşayabilirsiniz. Bazılarınız ise büyüklerinden, otoritelerden gelebilecek destekler sonucunda mutlu olabilirler; ancak pozisyonlarından ötürü rahatsızlık duyanlar için biraz can sıkıcı günler olabilir. Haftanın diğer yarısı katılacağınız davetlerde, orgnizasyonlarda yeni tanışmalar yaşayabilirsiniz. Bazı dostlarınızla aranızda oluşabilecek iletişim sorunları nedeniyle de yüzleşmeler yaşayabilir, gerçeklerle karşılaşabilirsiniz. Kariyerinizden elde ettiğiniz gelir konusunda oluşacak kesintiler zizi üzebilir. Artan sosyal trafik, harcamaların da artmasına, bütçe dengenizde olumsuzluklara neden olabilir. Arkadaşlarınızla inatlaşma, hırs, kin içerebilecek her türlü tartışmadan uzak durmakta fayda var. Hızlı gelişecek grup aktiviteleri, davetler, sizi yorabilir. Umutlarınızda, hedeflerinie ani değişimler yapmak durumunda kalabilirsiniz...











Yengeç Burcu ve Yükselen Yengeç
Haftanın ilk yarısı yurt dışı, hukuk, eğitim, medya, seyahat alanlarında, din ve felsefi konularda ruhsal tatmin yakalamanız muhtemel görünmekte. Doğa ile ilgili tecrübeler, alternatif tıp, farklı inançlar belki bazı problemlerinize çözüm oluşturabilir. Geçmiş tecrübelerinizden dersler çıkarabilir, yeni bakış açıları oluşturabilirsiniz; tabii karamsarlığa düşmezseniz. Sanat, sinema, tiyatro, konser, sergi gibi organizasyonlara katılabilirsiniz. Bazı rahatsızlıklar için alternatif tıp yollarına başvurabilirsiniz. Tarih, eski kültürlerle ilgili konular size ilginç gelebilir. Eski yabancı dostlarla iletişime geçebilirsiniz. Olumsuzluklara farklı bakış açıları ile yaklaşabilir, çözüm elde edebilirsiniz. Yardımlaşma, cömertlik göstermek, adil olmak, aslında sizin kazançlı çıkmanıza yardım edebilir.Haftanın diğer yarısı ise kariyerinizde ve mesleki konularda ani gelişebilecek görüşmelerin sizi zor durumda bırakması muhtemel. Bazı ortaklık ilişkilerinde, evlilikte bazı gelişmeler hızlıda oluşabilir; dikkat. Düşünmeden konuşmamaya dikkat edin. Hukuksal bazı konular hızlıca gelişebilir ve taraflar arasında fikir birliği oluşturmak zorlaşabilir. İnatlaşma içinde sakın olmayın. Bazı anlaşma ve sözleşmelerde iptaller oluşabilir. Ortaklaşa çalışmalarla ilgili önceden detaylarını hesapladığınız beraberlikleri aktive etmeniz de mümkün tabii. Önemli başlagınlara ya da sonlanmalara takın olabilirsiniz. Büyüklerinizle ilişkilerinizde dengenizi bozmamaya özen gösterin.











Aslan Burcu ve Yükselen Aslan
Haftanın ilk yarısı ortaklaşa gelir, kredi, borç, vergi, sigorta, burs, prim, miras, nafaka gibi konularda problem yaşamanız olası; işler ağırlaşabilir. İlişkilerinizde yaşayabileceğiniz bazı yüzleşmeler, olayların gerçek yönlerini size gösterebilir. Hasta olanlar için bazı araştırmalar, müdaheleler gerekebilir. Bazı dostluklarda, aşk ilişkilerinde değişimler oluşabilir; kendinizi sorgulamak durumunda kalabilirsiniz. Fedakarlık ettiğiniz konular, gözünüze batabilir. Ortaklı işlerde veya eş gelirinde sorun oluşabilir, beklentileriniz karşılanmayabilir. Bütçe dengenizle ilgili olarak kararlar almak durumunda kalabilirsiniz; kart harcamalarınıza dikkat edin. Bunun yanında emeklilik konusu bazılarınız için gündem oluşturabilir ve işlemler başalayabilir. Bazı destekler alarak yolunuzda ilerlemek adına, psikolog, avukat, müşavir gibi kişileri ziyaret edebilirsiniz. Ummadığınız bazı borçlarla karşılaşabilirsiniz; mali konular vakit alabilir. Haftanın diğer yarısı ise yurt dışı, hukuk, eğitim, medya, seyahat ile ilgili detaylar sizi epey yorabilir. Çalışma ortamınızda, iş arkadaşlarınız ve müşterilerinizle ilişkilerinizde görüş ayrılıklarından ötürü ani tartışmalar oluşabilir, iş ilişkilerinizde toplantılarınızda sorun yaşayabilirsiniz. Uzak akrabalarınızdan alabileceğiniz hastalık haberlerine üzülebilirsiniz. Bunun yanında yabancı dil öğrenmek, pasaport, gümrük işleri, hukuksal bir konu ile ilgili işlem başlatmak, rutin dışı doğa sproları ile ilgilenmek, tarih, felsefe konusunda araştırmalar yapmak isteyebilirisiniz. Fiziki olarak yorulacağınızdan, sağlığınıza özen gösterin. Titizlik gerektiren konularda olayları bütünüyle ele almak yönünde kararlılık gösterebilirsiniz. İşlerinizi listelemek, kontrol etmek en doğrusu olabilir bugünlerde...











Başak Burcu ve Yükselen Başak
Haftanın ilk günleri ilişkilerinizde daha özverili, fedakar olmanız gerekebilir. Anlayışlı ve affedici olmak, ilişkiler konusunda iyileşme sağlayabilir. Partnerinizle sorunlarınız varsa bu şekilde çözebilirsiniz. Çevrenizdekilerden gelebilecek yardımlara, fikirlere kulak verin; kararlarınızı buna göre düzenleyin. İlişkiler konusunda yaşayabileceğiniz problemler karşısında ılımlı ve dengede kalmaya özen gösterin. Gelir beklediğiniz bazı ortaklıklar, anlaşmalar, sözleşmeler konusunda sorun yaşanabilir; geçmiş tecrübelerinizden dersler çıkararak hareket etmeye özen gösterin. Unutmayın aşırı merhamet de bazen suistimallere açı hale getirebilir sizi. Karşınızdakilere fikirlerinizle yardımcı olabilir, onlara yol gösterebilirsiniz. Yükselecek sevgi ihtiyacı, ilişkilerde anlayışı gerektirebilir. Haftanın diğer yarısı ise çocuklarınızla, sevgilinizle inatlaşma, hırs içerebilecek tartışmalar oluşabilir. Eğlence, lüks konuları ya da çocuklarınızla ilgili bazı harcamalar ise sizi zor durumda bırakabilir. Yoğun spordan kaçınmakta fayda var. Yatırım yapmak isteyenlerin dikkatli adım atmaları gerek; zira maddi olarak pek şanslı değilsiniz bugünlerde. Kalp rahatsızlıkları ve hamile olanlar kendilerine özen göstermeli. Özel ilişkilerinizde bazı yüzleşmelere hazır olun. Ego içerebilecek her türlü tartışmadan uzak durmakta yarar var...

Terazi Burcu ve Yükselen Terazi
Haftanın ilk yarısı kişisel bakım, sağlık, titizlik gerektiren işleriniz sizi yorabilir. Fiziksel enerjiniz düşük olabileceğinden yorgunluk hissedebilirsiniz. Sağlık konusunda güvendiğiniz kişilere danışmaktan çekinmeyin. Çalışma ortamında, iş arkadaşlarınız ve müşterilerinizle ilişkilerinizde bazı sorunlar sizi sıkabilir. Çevrenizdekileri eleştirmemeye özen gösterin. Günlük işlerinizi hallederken, yorulacağınızdan, psikoloji olarak bunu çevrenizdekiler aksettirebilirsiniz. Birilerine yararlı olma, himet etme isteği, tüm zamanınızı alabilir. Kimseyi sorgulamadan, eleştirmeden haftanın ilk yarısında üzerinize düşeni yapmak en döğrusu olabilir. Estetikle ilgili bazı konuları ele almak isteyebilirsiniz. Çalışma ortamlarında ise özgüveninizi sarsıcı olaylara karşı dikkatli olmakta yarar var. Haftanın diğer yarısı ikili ilişkiler, evlilik ,ortaklık konusunda ani gelişebilecek durumlar sizi epey huzursuz edebilir, dikkat. Hızlı gelişebilecek bir tartışma, uyumsuzluk, ilişkileriniz, anlaşmaları, sözleşmeleri ciddi olarak etkileyebilir. Önceden detaylarını hesapladığınız konularda ise başlangıçlar ya da sonlanmalara kalkışabilirsiniz. Ailevi ilişkileri de etkileyebilecek gelişmeler karşısından duygusal olarak yoğun etki alabilirsiniz. Ev, gayrimenkul alanlarında radikal kararlar alınabilir; güvendiğiniz kişilere, evukatlara başvurabilirsiniz..











Akrep Burcu ve Yükselen Akrep
Haftanın ilk yarısı aşk hayatıcnız, çocuklarınızla ilişkileriniz lüks ihtiyacınız biraz fedakarlık gerektirebilir. Çocuklarınızın hastalıkları ile ilgilenmek, onlara anlayış göstermek durumunda kalabilirsiniz. Ego gerektirecek, cesaret isteyen konularda pek şanslı olduğunuz söylenemez bu günlerde; daha verici davranmak isteyebilirsiniz. Sanatsal konular, nostaljik aktiviteler sizi daha fazla ilgilendirebilir. Eğlence amaçlı kalkışacağınız işlerde sizin özveri göstermeniz gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlara hazır olun; sanatsal aktiviteler, sanatsal beceriklilik konuları rahatlıkla gündeme gelebilir. Geçmiş tecrübelerinizden dersler çıkarak, yoğurdu üfleyerek yemekte fayda var; olayları mantık süzgecinden geçirmeyi ihmal etmeyin. Aşk ve çocuklar bugünlerde biraz sizi üzebilir; mantıklı olmaya çalışın. Haftanın diğer yarısı çalışma ortamınızda, günlük yaşamınızda hızlı gelişebilecek ani olaylar sizi yorabilir. İş arkadaşlarınız ve müşterilerinizle iletişimde dikkatli olmaya özen gösterin. Bazı sağlık problemleri nedeniyle seyahat, eğitim programlarınız varsa, aksayabilir. Trafikte, iletişimde, ulaşımda dikkatli olun, kazalara açıksınız. Yakın çevrenizde hızlı gelişebilecek detaylar karşısında zor durumda kalabilirsiniz. Yakın çevrenizle, komşularınız ya da yakın akrabalarınızla ilgili sorunlar oluşabilir. İletişim konusunda sözlerinizi sarfetmeden önce iyi düşünün, geri alınamayacak durumlara neden olabilir. Hızlı gelişecek rahatsızlıklar sizi yorabilir..












Yay Burcu ve Yükselen Yay
Haftanın ilk yarısı duygusal olarak hassas olmanız muhtemel. Ev, aile, gayrimenkul bağlantılı konularda işler, ilişkiler istediğiniz gibi gitmeyebilir. Emlakla ilgili beklediğiniz bir gelirde gecikme ya da kesintiler oluşabilir. Aile büyüklerinin rahatsızlıkları sizi üzebilir. Geçmiş tecrübeleriniz, anılarınız kafanızı yorabilir ancak bunları karamsarlıkla ele almamanız önemli. Hatalardan dersler çıkarabilir ve yanlışlarınızı tekrarlamamak için önlem alabilirsiniz. Duygusal huzursuzluklarınızı evinizde, ailenizle birlikte ele alabilir, hatta onlardan yapıcı destekler bulabilirsiniz. Bazı bağımlılıklardan hem maddesel hem de duygusal olabilir tabbi ki, kurtulabilme adına yapıcı destekler bulabilirsiniz. Evinizde onarım, yanilenme bekleyen konuları ele almak, bu şekilde oyalanmak, evde vakit geçirmek adına uygun bir süreç olabilir. Haftanın diğer yarısı ise düşünmeden yatırım yapmak, lüks tüketim ürünlerine para harcamak adına hiç uygun günler değil. Çocuklarınız ve eğlence yaşamınız sizi masrafa sokabilir; dikkat. Ani çıkabilecek organizasyonlar karşısında maddi olarak zorlanabilirsiniz. Sanatsal aktiviteler, hobiler için kesenin ağzını açmadan iyice düşünmekte yarar var. Değerli eşyalarınıza da bu günlerde dikkat edin; kaybetme tehlikesi var. Maddi değerleri, kendinizi göz önüne çıkarma aracı olarak sakın görmeyin; zararlı çıkabilirsiniz...









Oğlak Burcu ve Yükselen Oğlak
Haftanın ilk yarısı yakın çevreniz, kardeşleriniz, komşularınızla ilişkilerinizde bazı sorunlar canınızı yakabilir. Geçmişte yaşanmış problemlerin tekrar başınıza gelmesi gibi görmek yerine, bakış açınızı değiştirmek en doğrusu olacaktır; onlar için fedakarlık yapmak durumunda kalabilirsiniz. Bunun yanında ise bazılarınız onlara kulak vermenin faydalarını görebilir. Eğitim, seyahat, ticaret, yayıncılık, ulaşım, nakliye ve en önemlisi de iletişim konularında beklentinizi karşılamakta zorlanabilirsiniz. Bir araç ya da cihaz almak için uygun günler değil. Öğrenciler bu haftanın ilk günlerinde derslerine konsantre olmakta zorlanabilirler. Eski komşular, eski arkadaşlarla birlikte olmak, iletişim kurmak adına hoş bir etki. Konuşarak, düşünceleri kelimelere dökerek sorunlarınıza çözüm ulaştırabilirsiniz ancak farklı bakış açılarına yönelmek size çok iyi gelebilir. Soruna değil çözüme odaklı olun. Haftanın diğer yarısı ev, aile, gayrimenkul konularında ani gelişebilecek bazı durumlar üzerinizde önemli bir baskı oluşturabilir. Özellikle aile üyeleri ve büyükleri ile olan iletişiminizde dikkatli olun. Bir anda ilişkiler bozulabilir. Küs olduğunuz aile üyeleri varsa, bugünler barışmak adına çok uygun. Ev içinde elektrikli aletlerin gerekli bakımlarını yapın, sorun yaşayabilirsiniz. Huzursuzluk hissetmemek adına, değişecek şartlara ayak uydurmak en doğrusu olabilir...











Kova Burcu ve Yükselen Kova
Haftanın ilk yarısı maddi sorunlar sizi karamsarlığa düşürebilir; beklediğiniz bir meblağda aksilikler, kesintiler karşısında zor duruma düşebilirsiniz. Harcamalar, yatırımlar için de uygun günler değil. Gelirinizle ilgili olarak belki önlem almak, yeni bir düzen oluşturmak, bütçe dengesi kurmak en doğrusu olacaktır. Harcamalarınızla ilgili geçmiş hatalarınızdan dersler çıkarmak adına çok uygun etkiler var; yeni bir düzen işinize yarayabilir. Para biriktirmek, tasarruf önlemleri oluşturmak adına destekler bulabilirsiniz; fikir almaya açık olun, güvendiğiniz kişilere akıl danışın. Maddi değerlerinize sahip çıkmak adına güç bulabilir, hedef belirleyebilirsiniz. Haftanın diğer yarısı ise artacak iletişim trafiği bazı gizli durumlardan haber almanıza yol açabilir. Yakın çevrenizden duyduklarınıza şaşırabilirsiniz. Seyahatlerinizde, eğitim programınızda, yayıncılık, ticaret, nakliye işlerinizde bazı durumları kontrolünüz dışı hızlı gelişebilir. Özellikle trafikte kazalara açıksınız, dikkat. Yakın çevreniz, kardeşleriniz, komşularınızla iletişiminizde tartışmalar oluşabilir; düşünmeden sözler sarfetmeyin. Hızlı özgürleşme ihtiyacı, bulunduğunzu ortamlardan sıyrılma isteği doğurabilir. Bazılarınız yaratıcılıklarını yazdıklarına dökebilir; kitap, hikaye, roman yazma gibi yetenekleriniz aktive olabilir..











Balık Burcu ve Yükselen Balık
Haftanın ilk yarısı dış görünümünüz, ilişkileriniz, fiziksel veya ruh sağlığınızla ilgili olarak kendinizi karamsar hissetmeniz normal sayılabilir. Tekrar tekrar aynı sorunlarla karşılaştığınızı düşünebilirsiniz; ancak sakın unutmayın ki sadece negatif duygularınızı besleyecek bir düşünce tarzı olacaktır. Bakış açınızı değiştirmek, diğerlerinden yardım almak, akıl danışmak, farklı çözüm yolları araştırmak adına oldukça olumlu etkiler var. Nostalji sizi bu hafta başı daha duygusal yapabilir; hatta iniş ve çıkışlar yaşayabilirsiniz. Geçmiş yerine geleceğe yönelik, değişik bakış açılarına başvurabilir ve böylece tecrübelerinizden de dersler çıkarabilirsiniz. İlişkilerinizde fedakarlık yapanın hep siz olduğunu düşünebilir, veryansın edebilirsiniz. Aşırı hayalperest davranışlardan kaçının. İçinizden yükselebilecek sevgi ihtiyacını, yaratıcılık gerektiren alanlarla doldurabilir, yardım projelerinde yer alabilirsiniz. Haftanın diğer yarısı dostlarınızla katılacağınız grup çalışmalar, organizasyonlar, davetler harcamaları arttırabilir. Dostlarınızla maddi konularınızı paylaşmamakta fayda var; zarar görebilirsiniz. Ani çıkabilecek dernek, klüp ödemeleri sizi zorlayabilir. Bir grup seyahati, eğitimi hızlıca gelişebilir. Ödeme ile ilgili ani bir haber, posta, mesaj alabilirsiniz. .





Astrolozi


26 Mart 2016 - Astrolozi


Ay, dün akşam saatlerinden beri Akrep burcunda ilerlemekte.. Derin düşünme, sezgilerimizi kullanabilme, hayatı ciddiye alma anlamına gelir Akrep etkisi. Muazzam bir dayanma gücü sayesinde, zorluklara karşı koyabilme irademizi kolaylıkla sergileyebilir, her türlü engele karşı durabiliriz. Diğerlerinin desteğini hak ettiğimizi düşünmek kolaylaşabilir Kendimizde ve diğerlerinden beklentilerimiz bugün fazla olabilir.

12:32'de Güneş ve Mars arasındaki üçgen açı netlik kazanacak; dünden beri etkili olduğu gibi, bugün ve yarın da enerjisi hissettirebilir. İçinde olduğumuz projelerimizle ilgilenmek, kontrollerini yapmak, atılacak adımları saptamak adına çok uygun günler. Yeni bir işe atılmak için gerekli cesareti, kararlılığı rahatlıkla gösterebiliriz. Eğer yaşamımızda bir denge kurmak için atılım yapmamız gerekiyorsa, işte bunun tam zamanı. Kendimizi güçlü, kuvvetli, her istediğimizi yapacak kapasitede hissetmemiz mümkün. Tabii bu kapasite gerek fiziksel, gerek akıl ve gerekse idrak yönümüzden geçerli olacaktır. 

13:11'de ise dünden beri aktif olan diğer bir açı olan Venüs ve Pluto arasındaki sextil, kesinleşiyor; bu açı da bugün tümüyle etkili. Sosyal yaşantı, arkadaşlıklar, sevgiler, ilişkiler yönünden derinlik yaratarak, yüceltebilecek bir transit. Rutin devam eden özel ilişkiler için, derinleşme yönünden olumludur. Hisler her zamankinden daha yoğun çalışabilir. Yeteneklerimizi rahatlıkla kullanabileceğimiz bir gün. Sanatsal, yaratıcı ve artistik alanlarda aktiviteler yapılabilir. Ortak gelir hanesinden ise bizi sevindirebilecek sürprizler oluşabilir.

17:24'te Ay ve Neptün arasında oluşacak üçgen açı ise yaratıcılık kapasitemizi yoğunlaştırabilir. İçe doğuşlar, iç görüler, medyumik yetenekler artabilir. Hayaller kurabilir, hatta belki yalnız kalmaktan daha keyif alabiliriz. Çevremizdekiler karşı olan hassasiyetimiz tavan yapabilir; suistimallere karşı dikkatli olmakta yarar var. Bunun yanında bu akşamüstü saatleri, dua, niyet, meditasyon, namaz gibi manevi çalışmalar açısından oldukça olumlu; kendimizle yüzleşme, içsel analiz adına olumlu kullanılabilir.


Astrolozi


25 Mart 2016 Cuma

25 Mart 2016 - Astrolozi


Ay, yeni güne Terazi burcunda boşlukta ilerleyerek giriyor. Politik olma, ilişkilerde denge oluşturma, olayları tüm yönüyle ele alma akşam saatlerine kadar aktif olabilecek başlıklar. Ancak temel bir açısı olmadığından önceden başlamış, bitirilmeyi bekleyen konuları ele almak adına ideal. Güzelliklerle, estetik değerlerle uğraşmak da bugüne uygun olabilir.

00:44'te Merkür ve Mars arasındaki üçgen açı netlik kazanacak; dünden beri aktif ve yarın netleşecek Güneş ve Mars arasındaki üçgen açı ile de direkt bağlantılı. Bazı geriye attığımız, gereken önemi veremediğimiz konularda bizlere cesaret ve ataklık sağlayabilir. Her türlü iletişim, yazışma, görüşme, iş takibi için çok olumlu. Mantıksal ve zeka yönü yüksek düşünceleri uygun bir şekilde ortaya koyabilir ve etki sağlayabiliriz. Bazı belirsizliklerin daha görünür olması muhtemel. Sakın tembellik etmeyin, yapacak faydalı işler bulmak en doğrusu olacaktır. Moralimiz ve enerjimiz yüksek olacağından fiziksel aktivite gerektiren uğraşlar için çok olumlu. rekabet içeren konularda daha kararlı hareket etme fırsatı bulabiliriz. İçinde olduğumuz projelerimizle ilgilenmek, aşamalarını kontrol etmek, atılacak adımları saptamak adına cesaret ve kararlılık gösterebiliriz. Bu enerjiler bir iki gün devam edecek.

12:00'de Satürn geri hareketi başlıyor; 15 Ağustos'a kadar sürecek bir seyahat. Konu ile ilgili daha geniş bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/03/saturn-retrosu-baslyor-25-mart-2016.html adresinde bulabilirsiniz.

18:48'te Venüs ve Satürn karesi kesinleşiyor; bu etkileşim de bir kaç gün daha etkili ve ilişkiler konusunda bizleri epey zorlayacak bir transit. Hele ki Satürn'ün hızını geri hareketi için epey düşürdüğünü de göz önüne alırsak, oldukça problemli bir görüm olduğunu anlayabiliriz. Her türlü ilişki tipinde soğutucu, ayırıcı, uzaklaştırıcı etkileri var. Sevgi konusunda endişeleri, korkuları olanlar, bir şeylerden kaçtıklarını zannedenlerin yüzleşme zamanı diyebiliriz. Kendimizi bazı şeyleri yapmaya zorlanıyormuş gibi hissedebilir, yalnızlık hissinden kendimizi çalışmaya verebiliriz. Olumlu yanı, duyumsadığımız sorunları ilişkilerimizde tesbit edebilir ve bunları açığa vurabiliriz. Bu şekilde iç dünyamızı karartan bulutlardan kurtulabiliriz. Maddi konularda da işlerimizde engeller, zorluklar, azalmalar oluşabilir. Sevdiklerimizin şimdiye kadar hoş gelen halleri, bugünlerde bize batabilir; nedensiz soğumalar oluşabilir. İlişkiler konusunda dikkatli olmamız gereken bir süreç diyelim.

Güne boşlukta giren Ay, 20:08 itibarı ile Akrep burcunda geçiş yapacak; duygularımızın daha yoğun çalışabileceği, zorluklara karşı güç ve irade kullanabileceğimiz birkaç güne işaret ediyor. Ortak kazanımlar, bazı kamusal işler bugünlerde halledilebilir. Ancak çevremizdekileri kontrol altına almaya çalışmak, güç gösterileri, ihtiras ve tutku yükselmesi bizleri negatif etkileyebilir, dikkat. Konsantrasyon gerektiren, araştırma isteyen işler adına da ideal.


Astrolozi


24 Mart 2016 Perşembe

Satürn Retrosu Başlıyor (25 Mart 2016) - Astrolozi




Satürn ile ilgili mitolojide şeytani hikayeler bulunmaktadır. İyi huylu hikayeler hep Satürn'den uzaktadır. Onu alt etmek için ya güce ya da zekaya sahip olmalıdır. Akıl sahiplerinin sıksık mitlojide Satürn'ü yendikleri görülmektedir. Sümer, Babil, İncil Satürn'den bahsetmektedir. Zamanı yönettiği belirtilir. Tanrı Ea,Babillerin Büyük yaratıcısıdır. Yarısı keçi, yarısı balık ile tasvir edilen bir tanrıdır. Tapınaklarda rahipler balık benzeri kostümler giyerlermiş. Eski Çin'de ''Karanlık Savaşçısı'' olarak Kova ve Balık burcu ile birlikte anılır. Gündüz toprakta, gece suda yaşar.   Yunanlılar Pan ile de ilişkilendirirler. Tanrıların habercisi Hermes'in oğludur. Hermes, Pan'ı sıcak tutmak için bir tilki postuma sarar ve Olimpos'a götürür. Tanrılar Pan'ı böyle görünce pek güler ve alay ederler. ''Bütün'' aanlamına gelen Pan adınıda ona yakıştırırlar. Satürn ile Oğlak Burcunun ilişkilendirilmesi Romalıların Satürn onuruna her yıl kış dönümü(Ekinos) zamanı, yani Güneş Oğlak Burcundayken yaptıkları kutlamalardan kaynaklanır.

Bundan başka Saturn; bir "zaman, kehanet ve ölüm tanrısı" olarak çeşitli yerlerde karşımıza çıkar. Saturn'un etkisi ağır, sınırlayıcı ve uzun sürelidir, tıpkı zaman gibi. İnsanın kendini geliştirip yücelteceği sorumluluğunu, görev duygusunu, kişisel disiplinini, sabır, direnç ve kararlılığını arttıracak ve sınayacak bir güce sahiptir. (Tarottaki Dünya kartının temsil ettiği de; sorumlulukların kabulü yoluyla elde edilecek başarıdır.) Astrolojide Satürn kısıtlayıcı bir gezegen olarak bilinir. Bu sınırlama insanlara sorumluluklarını sürekli hatırlatmasından ötürü ortaya çıkar. İnsanın karakterinde henüz tamamlanmamış eksikliklerini karşısına çıkarır ve onları cesaretle ele alıp düzeltmesini sağlar. Soyluluk ve ağırbaşlılık verir.

Satürn'den ders almışlar bilir ki; O, kötülüğün tanrısı değil, müthiş bir gücün tanrısıdır, en aşağının ve en yücenin... Her güç gibi korkutucu ve tehlikelidir. Aynı zamanda özgürlüğün ve aşkınlığın anahtarı olabilir...


O Zamanın lordu, karmanın efendisi, başöğretmen ve astrolojide kendisine adanan büyük cümle 'Ne ekersen onu biçersin!'

Nerede? Haritalarımızda Yay Burcu'nun kestiği evde ve doğum haritamızda açılarla değdiği tüm gezegen ve evlerde.

Ne dedi; Size bir şans veriyorum, 15 Ağustos'a kadar bir durun da düşünün! Ya da...'Ateş düştüğü yeri yakar' sözünde olduğu gibi, Satürn, Yay burcu haritalarımızda hangi evimize düştüyse, orada her şeyi bir kere daha düşünmek için bir geri çekiliyor.  Bizim için nelerin öncelikli olduğunu, korkularımızla yüzleşmeyi, nerede disiplin gerektiğini ,nerelerde disiplin hatası yaptığımızı, neleri elememiz, neleri aşmamız gerektiğini, içimizde ve dışımızda ölen ve doğan soyut-somut her şeyi gözümüze gözümüze soktu. 


Retro hareketi ile birlikte bizim için hayatımızda her şeyi yeniden gözden geçirme ve dersler alma zamanı başlayacak. Daha önemli olan nokta ise bu dersleri ne zaman alacağımız ve kendimizi geliştirmek için nasıl çalışacağımızdır. Bu döneme engel ve kesinti olarak da bakabilirsiniz, mola ve kendini dinleme olarak da. Tabi ki bu size ve takınacağınız tavıra kalmış…

Satürn retro döneminde gözlerimizin üzerindeki perdeleri açar ve olayların ardındaki derin anlamı görmemizi sağlar. Çok çalışma ve elini taşın altına koyma sonucunda bilgelik elde etme olanağı tanır bizlere. Öncelikle kendimize sonra da çevremize göstereceğimiz şevkat ve anlayış bu bilgeliğin daha kolay gelmesini sağlar.

Yarım kalmış, tamamlanamamış işlerimizi tamamlama şansı tanır. Eskiden olmuş olayları hatırlatır, tekrar önümüze çıkarır ki varsa hataları çözelim ve yolumuza pürüzlerden arınmış bir biçimde devam edebilelim… Doğum haritamızdaki ana tema, birden ve çok belirgin bir biçimde çalışmaya başlar. Eğer dersimiz ilişkilerse birden üstü örtülmüş sorunlar su yüzüne çıkar. Ekonomik olarak da kısıtlamalara da neden olacağından, dikkatimizi bütçemize çevirmek durumunda kalabiliriz, yetersizlik hissi ise birden kendi kendimize yetmek durumunda kalabiliriz v.b. Bize limitlerimizi aşma ve normal şartlarda aklımıza gelmeyecek kadar zor şeyleri yapabilecek, engelleri aşabilecek güçte olduğumuzu gösterme eğilimindedir. Tabi bunun yanında dayanma gücünü de ruhsal olarak verir beraberinde..


Bu dönem hayatımızın hızını azaltma, süratle ilerleyen olayları yavaşlatma, ayağımızı frene dokundurup, etrafımızda olan bitene ve kendimize dönüp bakma zamanıdır. Herkes sorumluluklara olan bakış açısını tekrar gözden geçirir. Satürn retrosu ruhumuzun gerçek ideallerine ulaşabilmesi ve kendimizi gerçekleştirebilmemiz için neye ihtiyaç duyduğumuzu görme şansı tanır.  Hayatımızda olan ve başımıza gelen şeylerin gerçek anlamı ve değeri sorgulanır. Nelere devam etmeliyiz ve neleri bırakmalıyız sorularına cevap aranır. Gerçek anlamda ruhumuzun özüne uyan şeylerin ne kadarını gerçekleştirebiliyoruz diye bakmak, buna hizmet eden icraatlerin de önem kazanmasına vesile olur. 

Transit olarak bir yaşam alanımıza dokunduğunda orada almadığımız, ertelediğimiz, göremediğimiz sorumluluklarımızı hatırlatır. Aslında Satürn maddi dünya içinde ilerlememizi ister, bizi geliştirerek yaşamda ilerleme prensiplerimizi tayin eder.
Yaşadığımız hayat ile olan ilişkimiz almamız gereken sorumlulukları kabullenmemiz, disiplinli olmamız gereken alanlarda sorumluluklarımızı alarak gelişmemiz için itici bir güçtür. Yay burcu ile ilgili olarak sınanacağımız konuları bir hatırlayalım;

• Düşünce ve ifade özgürlüğü ile ilgili yasalar
• Din adamları ve onların toplumsal konuları 
• Üniversite eğitimi, akademik kariyer gibi konularda kısıtlama,
 zorlaştırma veya tamamen sistem değişikleri
• Yüksek mahkeme kararları
• Yazılı ve görsel basının alanlarında kısıtlamalar veya 
düzenlemeler
• Yabancı ülkelerle ticaret ve bu konularda değişiklikler
• Dünyada yönetim değişikliği, coğrafi sınırların değişmesi, 
devrimler ve kitlesel hareketler
• Savaşlarla ilgili konular, ordulardan çok hareket kabiliyeti 
yüksek birliklerin yaptığı operasyonlar
• Uzak ülkeler, uzak görüşlere sahip toplumlar arasında 
gerginlikler ve ardından yepyeni oluşumlar
• Yeni devletler
• Büyük devletlerden koparak bağımsızlıklarını ilan eden 
azınlıklar
• Bildiğimiz yönetim biçimlerinde değişimler
Unutmamak gerekir ki Satürn disiplinin gezegenidir; güvenlik ve emniyet isteklerimizi arttırıcı enerjileri yönetir. Ve tabii Yay burcu geçişinde, genişlemeye çalıştığımız her konuda kısıtlamalar ve az ile yetinmeye yönelik etkiler verecektir. Geri hareketinde diğer gezegenlerin retrosundan daha etkili bir durum ortaya çıkabilir. Özgür iradeye ve davranışlarımıza en iyi örnekleri temsil eder. Tabbii ki bir öğretmen, bizlere yeni ufuklar açacaktır; bizlerin işlerimizi ciddiye almamızı, öğretilen şeylerden ve disiplinden yararlanmamızı sağlayacaktır. Ancak onu gücendirirsek, öğretim metodu ile savaşırsak, bizleri sadece engelleyecek ve bizlere karşı koyacaktır. Farklılığı sadece bizim ona tepkimize bağlıdır. Geri hareketindeki negatif etkileri, güvensizlik hatta aşağılık kompleksliliği derecesinde endişe ve korku olabilir. Bu süreçte kendimize dönüp baktığımızda, gördülerimizden hoşlanmayabiliriz. Reddedilmekten korkup, onaylanmayacağımızı düşüdüğümüz durumlarda kendimizi çok kolay geri çekebiliriz. Rutinliğe, cesaretlendirilmeye ihtiyacımız olabilir; sanki bazı hırslarımız körelmiş gibi görülebilir. Ancak olumlu kullanımlarda, gerçekten neyi inşa etmek istediğimizle ilgili ned hedefler ve yöntemlerin tesbiti kolaylaşır; neler yapmamız gerektiğini net görebiliriz. Başarıya ulaşma adına acele etmeden sağlam adımlar atmanın planlarını yapabiliriz. Temkinli olarak ve kendimizi sıkıntıya sokmadan işlerimizi halledebiliriz.

Bu durumda 25 Mart'ta başlayacak gölgeli günlerinin ardından 27 Mart'tan 12 Ağustos'ta başlayacak gölgeli sürecin ardından 15 Ağustos 2016'da son bulacak. Bulunduğu evlerin ve Yay burcu ile ilgili daha itinalı, yapıcı, iradeli ve dikkatli çalışmamız gerekecek. Acelecilik ve hırs tuzak oluşturabilir.. Bu dönemi içsel disipline ile geçirmek ise, ileri harekete geçtiğinde Baş Öğretmen'in sınavlarından başarıyla geçmemize yardımcı olacaktır. Az ile yetinmenin önemi en çok bu zamanlarda kendini hissettirebilir; bu süreç ise güzel bir hazırlık evresi olarak kullanılabilir.


Astrolozi

24 Mart 2016 - Astrolozi


Ay, dün gerçekleşen Ay Tutulması'nın ardından tümüyle Terazi burcunda kalacak; ilişkiler, evlilik, hukuksal ve politik konular öne çıkabilir. Tek başımıza olayları halletmekten çok ortaklaşa konulara meyledebiliriz. Konulara objektif yaklaşım göstermek daha önemli olacağından, problemleri tüm bakış açıları ile değerlendirmek en doğrusu olabilir. Bazı durumlarda kararsızlıklar yaşayabiliriz; diğerlerinin fikirlerine kulak vermekte yarar var.

07:12'de Chiron ve Güney Düğüm kavuşum netlik kazanacak; bir kaç gün etkili bir transit. Bizleri karamsarlığa, olumsuz detaylara yöneltmeye müsait. Ancak geçmiş tecrübelerden dersler çıkararak, hedef belirlemek, belki gerekli düzeltmeleri yapabilmek, geleceğe dönük olarak hatalarımızı hafifletebilir. Bazı rahatsızlıkların nüksetmesine de neden olabilecek bu görünümde fiziki enerjimizi düşürmemeye dikkat etmekte yarar var.

16:33'te Ay ve Satürn arasında oluşacak ılımlı etkileşim sayesinde yalnız kalmaya yönelmek, olayları ciddiyet ve sabırla ele almak mümkün görünmekte. Sert enerjili bir günde bu olumlu transiti kullanabilmek, fayda sağlayabilir. Bizden olgun kişilerden de destek görebilmemiz mümkün olabilir.

18:25'te Ay, önce Pluto ile kare ardından 22:56'da ise Uranüs ile bir karşıtlık yapacak. Öncü grupta uzun soluklu Pluto ve Uranüs karesini harekete geçirici bir görünüm. Akşam saatlerinde ilişkiler açısından inatlaşma, sertleşme sorun yaratıcı olabilir. Hazırlıklı olduğumuz konularda ilk adımı atabilecek motivasyonu bulabiliriz ancak yine de dikkatli olmakta fayda var. Sürpriz ve hızlı gelişmelere açık bir akşam.

Geceyarısının hemen ardından kesinleşecek Merkür ve Mars arasındaki üçgen açı hızlı ve özgüvenli iletişime olanak tanıyabilir. Yeni bakış açıları, anlayış ve düşünce tarzı sunabilir. Etkisi bugünden hissedilebilir. Girişken, hızlı, verimli ve yaratıcı olabilmek daha kolay olabilir.


Astrolozi


23 Mart 2016 Çarşamba

23 Mart 2016 - Astrolozi


Bugün saat tam 14:00'te ülkemizden seyredilmeyecek, Terazi burcunun 3. derecesinde bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Ay ve Güneş'in arasında girecek olan Dünya ile ayaklarımız daha yere basabilir. Bazı konular daha realize edilebilir. Neler konusunda derseniz; tabii ki Terazi burcu söz konusu olduğundan, ilişkiler konusunda diyebiliriz.

Önceleri gölgede kalmış, belki geçiştirdiğimiz konularda, netlikler oluşacaktır. Önceden kestirelemeyen sonuçlar, aslında krizlerle tekrar gündeme gelebilir, rahatımız ve huzurumuz pahasına çözümlememiz gerekebilir. Ortaklıklar, ilişkiler, uyum ve hukuk alanlarında başlıkları öne çıkaracak bu Tutulma, nerelerde dengesizlik var, ne yapmak lazım, bizlere net gösterecek. Terazi burcu hangi evimizdeyse, gözler o konulara çevrilecek. Nerede ara bulucu olmamız, taviz vermemiz, ne karar almamız gerek; görebiliriz. "Önce ben" demeyi hiç sevmez Terazi; beraber hareket etmeyi sever. Karşısındaki Koç burcu ise silahları donanmış, düşünmeden, sormadan, saldırmaya yönelik çalışabilir. İşte tam bu noktadaki dengeyi sağlamal bu tutulmanın ödevi. Hedefe bağlı kalmak, bu ince zorlayıcı detaylara takılmamak sayesinde başarı elde etmemiz tabii ki mümkün. Kendimizi kandırmamak, hayal dünyasında yaşamamak tabii çok ama çok önemli; dedik ya Dünya girdi Ay ile Güneş'in arasında, gerçekçi olmak durumundayız.

Gerçek bir rekabet sahnesinde olacağız; belki birileri ile belki kendi egomuzla. Her istediğimizi bu süreçte ele edemeyeceğimiz kesin (Jüpiter / Satürn). Seçim yapmak zorunda kalabilir, azla yetinmek durumunda olabiliriz. Seçmemiz gereken, dengeye oturtmaya çalışmamız gereken konular ise Terazi burcunun bulunduğu ev olacaktır. Şimdi değişik bakış açılarını, alternatif çözüm yollarını farketmemiz gerekmekte. Karşımızdakilere, fikirlerimizi sindirebilmeleri için zaman ve özgür alan yaratmaya özen gösterelim. Unutmamak gerek ki, insanlar seslerinin duyulmadıklarını düşündükleri zaman seslerini yükseltirler ve tartışmalar böylece başlar. Alacağımız kararlar, denge bulucu hedefler içeriyorsa, bu süreçten kesinlikle korkmanıza gerek yok. Aksi halde önemli ses getirici trajik durumlar oluşabilir. Tutulmanın Hades ile yaptığı kare açılar, önemli dönüşüm zamanları yaşadığımızı ifade ettiğinden, sancılı mı sancısız mı olacağı bizlerin bakış açılarına bağlı olacaktır.

Tutulma ile ilgili daha detaylı bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/03/terazi-burcunda-ay-tutulmas-23-mart.html adresinde bulabilirsiniz.


Astrolozi




22 Mart 2016 Salı

22 Mart 2016 - Astrolozi


Yeni güne Ay'ın Başak burcundaki seyahati ile giriyoruz; tüm gün etkili. Enerjimizi, zekamızı, hangi fikrin, bizim için daha yararlı olacağını keşfetmeye kullanacağız bugün. Ciddiyet ve sadelik ise önem teşkil edebilir. Bunun yanında diğerlerine yararlı olabilme, hizmet dürtüsü yükselebilir. Titizlik ve pratiklik gerektiren konularla tüm gün ilgilenebilir ve kendimizi yorgun hissedinceye kadar çalışabiliriz. Tabii gün sonunda ise bu yorgunluktan bol bol şikayet edebilir, çevremizdekileri de eleştirebiliriz.

Merkür, 02:19'da, 5 Nisan'a kadar kalmak üzere Koç burcuna geçiş yapacak. Fikir ve düşüncelerimizi nrahatlıkla, çekinmeden ifade edebileceğiz. Tarafsız, objektif olarak iletişim kurabilir, kendimizi de eleştirebiliriz. Zeka ve mantık son derece aktif çalışacaktır bu süreçte. Zararlı açılar altında ise sinirli ve gergin olmak, mantıklı olmakta zorlanmak, ciddi konuşmalardan uzaklaşmak, konularla üstün körü ilgilenmek mümkün olabilir. Harekektlilik ve dışa açılma ihtiyacımız artacaktır. El becerisi gerektiren işleri ele alabilir, konuları çabuk kavrayabiliriz. Olumlu olarak; çabuk ve keskin düşünen, çabuk konuşan, güçlü fikirler, inandırıcı ve çabuk karar alan, harekete geçebilen, tartışmalarda rekabetçi etkilerin yanı sıra, olumsuz olarak; düşünmeden konuşan, iddiacı ve başkalarının fikirlerini görmekten uzak, sabırsız ve kavgacı etkiler altında olabiliriz.

04:06'da Ay ve Satürn arasında oluşacak kare açı nedeniyle, erken saatlerde üzerimizde karamsarlık duyguları etkili olabilir. Engelleniyormuş, onaylanmıyormuş, sevlmiyormuş gibi hissedebilir ve olaylara olumsuz yandan yaklaşabiliriz. Mümkün olduğu kadar enerjimizi düşürmemeye dikkat etmek en doğrusu olacaktır. Hemen ardından 04:26'da ise Jüpiter ile kavuşacak olan Ay, Satürn ve Jüpiter arasındaki kesinlik kazanmak üzere olan kare açıyı iyice harekete geçirecek nitelikte; tüm hafta etkili bir görünüm. Arzuladıklarımızı yapamama anlamına gelebilir. Fırsatlar daha azalmaya başlayacağından, olanlar da olmasaydı diyebiliriz. Özgürlüğümüzde, şansımızda, azmimizde sanki bir sınırlama görevi yapacaktır. Deli gibi çalışsak da, sonuç istediğimiz gibi olmayabilir. Finansiyel, maddi konularda, elimizdekilerde, kariyerimizle ilgili olumsuzluklarda sorun oluşabilir. Dikkatsiz harcama yapılacak bir dönem değil. Eğitim, seyahat, yurt dışı ile ilgili işler, medya konuları, hukuksal başlıklarımızda huzursuzluklar oluşabilir. Sabırla, sakince değerlendirmek, yanlışları saptayıp, belki güvendiğimiz kişilerden yardım almak en doğrusu olacaktır.

05:55'te oluşacak Ay ve Pluto üçgeni yukarıdaki konularda güç ve irade sağlayabilir. Derin düşünme, duygusallık bu saatlerde etkili olabilir. Sorunları kuvvetli ve kararlı bir şekilde ele alabilir, problemlerin altında yatan sorunlara ulaşabiliriz. 

Gün içinde Ay'ın 14:45'teki Chiron karşıtlığı, ardından 14:59'da Kuzey Düğüm ile kavuşumu sayesinde geçmiş tecrübelerden dersler çıkarmak, hatalarımızı tesbit etmek, diğerlerinden destek alabilmek mümkün olabilir. Yeni tanışmalar, akıl sormalar bu saatler için oldukça uygun. Karamsarlık yerine optimist yaklaşımlar, geçmiş sayesinde yeni bakış açıları oluşturmak, yapabilecek en doğru iş olabilir.

Ay 14:45'teki Chiron karşıtlığının ardından boşluğa giriyor ve günü temel bir açısı olmadan bitirmek üzere ilerleyecek. Mümkün olduğu kadar elimizde bitirilmeyi bekleyen işlere yönelmek adına harekete geçebilir, çalışkanlık gösterebiliriz.


Astrolozi