15 Mart 2015 Pazar

Balık Burcunda Güneş Tutulması - Astrolozi



20 Mart 2015 tarihinde sabah 09:40 ta başlayarak, 11:36'da kesinlik kazanaca ve 13:50'ye kadar sürecek bir Güneş Tutulması gerçekleşecek; bu Kuzey Düğüm ile olan 10 derecelik uzaklığı nedeniyle bir Tam Tutulma. Grönland, İzlanda, Kuzey Avrupa ve Kuzeybatı Asya'dan izlenebilecek olan Tutulma, ülkemizden kısmi sadece bir hilal gibi seyredilebilecek. Aşağıda illerimizden izlenebileceği saatleri içeren bir tablo göreceksiniz. Okunması zor olduğundan, bilgisayarınıza indirip büyütebilirsiniz.





Tutulma Balık burcunun son derecesinde yani son dekanında; eski astrologlar bu derecelerin askerlerin vahşiliği, insanlıktan uzak olmaları olarak tanımlamış. Ayrıca Balık burcunun son dekanı Mars tarafından yönetilen Akrep yönetiminde. İlginçtir ki Tutulma da tam Neptün ve Mars'ın orta derecesinde yer alıyor; bence etki daha belirgin yani. Değişken gruplardaki Tutulmalar ise insanların durumu ve genel olarak ticaret ile ilintili. Su burçları, Dünya'nın sularını ve bunların ürünlerini de yani su canlılarını temsil etmekte. Neptün ve Mars'a yoğunlaşırsak; yoğun yağmur, seller, deniz kazaları, denizde volkanik tehlikeler, denizden gelebilecek tehlikeler, hapishaneler, gizli düşmanlıklar, baskılar, engeller, pusu, sürgün, hastaneler ve idealler uğruna savaşlar, düşünce savaşlarını, hırsızlık, çılgınlık, delilik, hileler, tuzağa düşme, entrika, silahlardan gelebilecek tehlikeler, yangınlar ve tabii su canlıları ile ilgili olarak tehlikeleri ifade ettiğini görüyoruz. Neptün'ün sanat ve sinema dünyasını da temsil ettiğini düşünürsek; bazı üzücü haberler alabileceğimizi öngörebiliriz. Uranyen prensiple baktığımda ise daha çok Amerika'nın su ile ilgili tehlike altında olduğunu düşünüyorum.

Tutulma oldukça kuvvetli; haritasında Yengeç burcu yükselmekte yöneticisi ile Güneş ile malum kavuşumda ve Tutulma 10. ev gibi kuvvetli bir yerde. 10. ev ve MC ulusların yöneticilerini, kralları, başkanları, düzenlerin yöneticilerini; mikro düzeyde ise mevkii, onur, saygınlık, statü, hırsları ifade ediyor. MC bölgesindeki tutulmalar ise genelde ilk 4 ay içinde etkilerini gösteriyor. Gözün görmediğine kalp üzülmeşmiş; neyse ki ülkemizden kısmi izlenebilecek. Tutulmanın gerçekleştiği Balık burcu yönetiminde olan ve seyredildikleri bölgeler daha fazla etki almakta.

Tutulmanın açılarına göz gezdirirsek; geri giden Jüpiter ile 135'lik ve geri giden Satürn ile bir üçgenini farkediyoruz. Fazla açısı yok ancak 10. evde Balık ve Koç burcunda bir yoğunluk dikkat çekiyor; haritanın en güçlü bölgesi.  135lik açılar sağlam, elle tutulur sonuçların üretiminde olağanüstü olabilirler; diğer bir deyişle "olay yağdırırlar". Dışsal olaylar nedeniyle enerji çıkışlarına izin verirler. Jüpiter'in 2. evde duruşu, karşışısındaki 8. ev yöneticisi olan Tutulmaya enerji akışını anlatan Satürn ile üçgen açı içinde olması bana bazı kazaların ve yukarıda saydığım tehlikeleri içeren durumların gerçekleşebileceğini fısıldadı. Bunun yanında bu aksın para ile direkt ilgisi olması nedeniyle ekonomik olarak bazı problemleri de beraberinde getireceğini görüyoruz. Dolar artışları, Merkez Bankası, faizler, enflasyon derken hepimiz zorlanıyoruz. Önümüzdeki günler ekonomik bazı gelişmelere gebe. Retro gezegenler nedeniyle sorunların da uyuduğunu düşünürsek bence yanılırız. Bu retro dönemleri, titiz, analitik tabii özellikle ekonomik önlemlerle değerlendirmek gerek; aksi halde işsizlik önümüzdeki günlerde daha büyük bir problem haline gelecektir. Tutulma sırasında Güneş ve Jüpiter, karşılıklı ağırlama pozisyonu içindeler; bu ifade ettikleri durumların daha baskın olmasına da neden oluyor. Dini, felsefi inançların, ideallerin hatta ahlakın bir şekilde kendimize göre yorumlanmasına neden olmakta; detaylar atlanabilir, bu bir tehlike oluşturabilir, bizim doğrumuz, doğru olmayabilir. Kendimizi aldatabileceğimiz, yanılabileceğimiz güçlü etkiler var haritada. Aralarındaki 135lik açı ise olayların oluşmasına izin verebilir. Özellikle önemli banka ve finans kuruluşları ile ilgili olarak da gündemde başlıklar oluşabilir; bazı kapanmalar, iflaslar, suçlardan dolayı hapis cezaları, sansasyonel haberler dikkatimizi çekebilir. Hem de Pluto kareli Uranüs ve Mars kavuşumunun Jüpiter'e yaptığı üçgen açı ile pek de bir hızlı olabilir bu işler..  Kadın cinayetleri ile ilgili de gerekli olanın bu süreçte yapılması ile ilgili adımlar atılabileceğini görmekteyiz (Uranüs/Mars orta noktasına Panaccea'nın teması ve bu aksın Venüs ve Tutulma direkt ilişkide olması nedeniyle)..

Gelelim meşhur, 29 derece Balık'taki Scheat sabit yıldızına.. Mars ve Merkür etkisindeki yıldız, şanssız olarak adlandırılıyor ve Tutulma ile derecesi derecesine kavuşumda, bu da etkisini arttırıyor tabii.. Bir kaç kaynaktan incelediğim kadarıyla ifade ettikleri arasında; hapis, cinayet, intihar, suda boğulma, kötü kaderi sayabiliriz. Olumlu olarak ise, farklı fikirleri, düşünceleri güçlü ifade edebilmeyi, hızlı düşünmeyi, fikir zenginliğini, imkansız olanı başarmayı, sanatsal buluşçuluğu da anlatmakta. Yıldızın Mars ve Merkür etksinde olduğunu tekrar düşünürsek bazı "mektup"ların ulaştırılmasının sorun yaratabileceğini söyleyebiliriz.

Pluto, Chiron ve Tutulma yöneticisi Jüpiter arasında Yod açı kalıbı gerçekleşmekte; psikolojik olarak yorucu etkilere sahip. İnançlarımızla, hayat felsefemizle, kendimizde tesbit ettiğimiz eksikliklerin iradeli ve güçlü bir şekilde tamirini dengeleyebilirsek, oldukça güçlü çalışabilecek bir görünüm. Jüpiter'in geri harekette olması nedeniyle bu içsel çözmemiz gereken bir problem; içsel bir analiz gerektiriyor. Chiron'un 150lik açılarının bazı kaza haritalarında belirgin olduğu söylenmekte; önümüzdeki süreçte Tutulma etkisi ile bazı üzücü haberler alınabilir.

Genel olarak toparlarsak; polis, asker, teröristler, hapishaneler, işsizlik, gemi veya deniz kazaları, banka/finans kuruluşları, hukuka aykırı bazı olaylar.. Senaryo pek de yabancı değil. Zaten Tutulma ülkemizin 9. evinde ve Ay'ı ile tam kare ilişkisinde; halkı zorlayacak nitelikte. Hukuksal, dini ve tabii düşüncesel gerilimler bolca olabilir. Karmaşık durumlara hazır olmak gerek; önlemlerimizi almalıyız.
Burçlar, dekanlarına bakılırsa, Koç burcunun ilk dekanının yöneticisi Mars ile başlarlar ve Balık burcunun son dekanının yöneticisi Mars ile biterler. Doğum da, ölüm de bir aksiyondur. 29 derece Balık sonlanmanın son eşiği; yeni bir doğum için. Bu noktada Balık burcunun gerektirdiği, sevgi, empati, Bir'lik bilinci önemli bir rol üstlenir. Bireysellik aklımızı çelebilir; bu kurban olmaya 1 kala'dır bu durumda. Bütün'ü düşünerek hareket etmek, günümüzdeki en önemli konu. 29 derece bunu anlatıyor bana. Eğer Güneş Tutulmaları, insanlık adına önemli gelişme, ilerleme basamaklarını ifade ediyorsa; güneşli yarınlara ulaşabilmek gibi merdivenden aşağı düşmeye de neden olabilir. Balık'ın iki yüzü vardır; bu bir bıçak sırtı. Bireysellik, egozim kurban olmayı getirir; diğer tarafta bütünsellik ise ideallere ulaştırır. Retro gezegenlerin gereklerini yerine getirebilmek, burada önemli. İçimize, kendimize dönüp sorgulamak, en doğrusu olacaktır. 1 adım sonrası ise astrolojik yeni bir dönemin doğuşu; bir eklips, gün ve gece eşitliği, bir mevsimin yepyeni bir başlangıcı.. bilmeme anlatabildim mi??


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder