22 Haziran 2017 Perşembe

Yengeç Yeniayı (24 Haziran 2017) - Astrolozi


24 Haziran günü saat 05:31'de Yengeç burcunun 2. derecesinde bir Yeniay doğacak; Yengeç burcunun 1. dekanı, kariyer, ebeveyn, bakıma muhtaç kişiler ya da hayvanlara yardım, hızlı öğrenme, yemek pişirme, sağlık terapileri, masaj, kişisel bakım, ev ya da gayrimenkulle ilgili her türlü alım-satım ve ticaret, iletişim, nakliye konularını öne çıkarmakta. Ay Durakların'dan Hena'da olacak Yeniay için hemen her konuda olumlu bir dönem olduğu söylenebilir. Eskilerce, evlilik, nişan, başklarından istekte bulunmak, mal almak, yeni dostluklar ve sağlıkla ilgili çalışmalara başlamak için uygun bir zaman olarak tavsiye edilirdi. Ticarete başlamak, ortaklık kurmak, mülk edinmek için olumlu bir süreci anlatır. Diğerlerinden hediye ya da destek almak bu zamanlarda kolaylaşırmış. Uranüs ve Kad orta noktasına denk gelen Yeniay ayrıca Uranüs / MC orta noktasını da tetiklemekte; ayrıca Yeniay derecesinin Antiscia'sı da 27 İkizler burcunda bulunan Ceres ile kavuşumda. Hak edenler için, zamanında gereğini üstlenmiş olanlar için çok hızlı kadersel ve kariyerle ilgili gelişmelere olanak tanıyacağını söyleyebileceğimiz gibi affedicilik, korumacılık, gözetmecilik, kollayıcılık ve ılımlı kabul ediş tarzında davranışlar bu Yeniay sürecinde olumlu anlamda prim yapacak diyebiliriz.


Sabit Yıldızlar açısından değerlendirmek gerekirse;
Pherkard / Asc'de (Satürn ve Venüs karakterinde bir yıldız); azınlıkları temsil eder, bağlı olduğu yerel yönetime, klasik olana karşı baş kaldırabilir. 

Propus (Tejat Prior) / Yeniay (Venüs ve Merkür karakterinde); yüksek ve bazen aşırı özgüven, övünme, şiddet, düşünce bazında diğerlerini etkileme yeteneği, dizlerde problemler, kreatif yetenekler vermekte. Robson'a göre bu yıldız, güç ve şans bahşedebiliyor.

Dirah (Tejat Posterior) / Merkür (Venüs ve Merkür karakterinde); şiddet, güç, gurur, fazla güven, bazen utanmazlık, sınır tanımamazlık. Yeniay derecesi ile aynı deklinasyonda bulunan Propus'un etkilerini daha da güçlendiren bir yıldız; hatta ona ek kuvvet ve koruma etkileri de verebiliyor.

Bu yıldızlar İkizler Takım Yıldızı sınırları içinde olduklarından iletişim, ulaşım, fikirler, kararlar, yeni kararlar, genişleyen düşünceler, sosyallik, ortaklık, yeni iş başlangıçları, liberallik, zeka, ticaret açısından destekleyici etkideler. Duygusal hassaslığı ve psişik gücü arttırdıklarından sosyal açıdan daha anlayışlı ve yeni ilişkiler, ortaklıklar kurmak adına ki bu bireysel ya da profesyonel bazda olabilir, oldukça uygunlar. Bir şey alıp/satmak, iletişim, transport ve pahalı bisiklet, araba ya da iletişim cihazlarını daha ucuza satın alabilmek açısından da olumlu etkilere sahipler; dolayısı ile indirimli satış bölümlerine göz atmakta yarar var. Propus yıldızı, Castor ile ikiz yıldızlar. Takım yıldız sembolünde de sağ ayağı temsil ettiklerinden özellikle Propus adım atmak ile ilgili. William Herschel bu yıldızı keşfettiğinde yanında Uranüs de yakın yerleşimdeymiş. Hatta gökyüzünde bu alana Telescopium Herschilli adı verilmiş. Ptolemy de İkizlerin bacaklarında bulunduklarından bu yıldızlara Merküryen demiş. Eris Morse'e göre ise bu yıldızlar fikirleri kabul edilir kılmak, ikna yeteneği olarak yorumlamış.

Algorab / Jüpiter (Asc ve Yeniay yücelme yöneticisi) (Mars ve Satürn karakterinde); ünlü ve maddi ekonomik gücü temsil ettiği gibi bunun yanında Jüpiter ile birlikte şeytani yani kötü niyetli bir bilinçaltını anlatmakta. Yıkıcı doğa, aldatma, eziyet etme, kazalar, hırs ve açgözlülükle ilgili bir yıldız.

Mars / Juno / Jüpiter arasında öncü bir T-Kare,
Satürn / Chiron / Ceres arasında değişken bir T-Kare,
Uranüs / Kad / Satürn arasında ateş Büyük Üçgeni,
Venüs, toprak grubunda singleton,
Jüpiter, hava grubunda singleton,
1. evde Yengeç burcunda stelyum ve su yoğunluğu,
Mars / Satürn - Jüpiter / Mars ve Merkür / Pluto - Uranüs / Kad - Uranüs / Mc orta noktalarını tetikleyen Yeniay.
Aile, çocuklar, kadınlar, tüm ilişkiler, ortaklıklar, sağlık ile ilgili her konu, gelecekle ilgili idealler, amaçlar, gayrimenkuller ve tabii yatırımlar açısından önümüzdeki dönem önem arzedebilir. Kırgınlıkları gidermek, yolculuğa, tatile çıkmak, kavuşmalar yaşamak adına da bayram tatiline yakışır bir süreç. Aile üyeleri ile olan ilişkilerimiz, zihnimiz ve duygularımız açısından farklı bakış açıları edinebiliriz. Yeni insanlar yeni ilişki formları açısından yeni bir dönem ki zaten 21 Haziran'da yaşanan soltist ile de arası oldukça az. Empati oluşturmak, yeteneklerimizi geliştirmek, duygusal anlamda yoğunluklar içinde olmak ki bunun dış görüntümüzde, yaşam stilimizde ve kararlarımızda dolayısı ile tüm ilişkilerimizde, mümkün. Savunduğumuz değerler önem kazanacak. Toparlayan, koruyup kollayan, etrafını da kendini olduğu gibi yatıştırabilen kişiler tabii ki kazançlı çıkacak. Eylemden çok sözler önemli hale gelebilir. Ruhsal, duygusal ve dini, felsefi konularda yatıştırıcı rol almak önemli. Pozitif kelimelerin gücüne şahit olabiliriz. Farklı perspektifler edinmeli, farklı bakış açılarına da ılımlı yaklaşmalıyız. Cümlelerimiz kelimelerimiz pozitif yüklü olursa mucizeler yaratabiliriz.

Beklediğimizden farklı duygusal tepkiler verebileceğimiz bir Yeniay süreci var önümüzde. Koşuşturmalar, kafa karışıklıkları, hızlı düşünceler ve tabii duygusal anaforlar bizleri ele geçirebilir. Tatil sürecinde kazalara karşı kesinlikle önlem alınmalı; eşyalarımızı, evraklarımızı, rezervasyonlarımızı, biletlerimizi sıkı kontrol edelim. Eğitici, kendi doğrularımız olan, sorumluluk bilinci ile yarım kalan işlere odaklanarak, planlı ve disiplinli olabilirsek, oldukça üretken olmamız gayet kolaylaşacak. Biraz nefes de alınabilecek günler; daha doğrusu önceki uğraşların meyveleri hızlıca toparlanabilir. İnsancıl, hümanist ve kesin söylemlere, açıklamalara şahit olabiliriz. Bazılarımızda zaaflar öne çıkacağından önceden yapılan bazı planlar değişebilir. Hazır olmadığımız durumlarla karşılaşabiliriz. Bağımlı yaşayanlar, zaafları olanlar için kendilerine artık bir yol çizmeleri tavsiye edilmeli. Yaşamlarımızdaki düzensizlikler, hep ileri atılan görevler, dağınıklıklar için harekete geçmeliyiz. Çocuklarla, kadınlarla ve korunmaya muhtaç kişilerle ilgili tepkisel durumlara çok açık olacağız; bedeni ve ruhsal durumu koruma ihtiyacımız artabilir. Tepkilerimiz ise net ve keskin olabilir ki ani gelişen olaylar sakarlıklara, kazalara neden olabilir. 

Duygularımızı tamir etmeye kalkarken tabii fiziksel sağlık da önem kazanacak. Su, hafızayı taşır; dolayısı ile üzerini kapattığımız, hep ileri ötelediğimiz rahatsızlıklar varsa bu dönemde bu hastalıklarla yüzleşmek durumunda kalabiliriz. Az önce yazdığım gibi arka plandaki dağınıklıklar artık görünür olabilir; halının altındaki çöpleri temizlemeliyiz. İddialı yaklaşımlar aynen sezgiler gibi artacak; manevi olarak barışçıl ve çözüme yönelik iletişime ağırlık verilmeli. Uranüs'ün Düğümlerle ilişkisi bir süredir devam eden miras, ortaklık problemleri, emeklilik hakedişleri, ortaklıklardan alacaklar açısından destekleyici yerleşimde. Bazılarımız hiç ummadıkları kadar kazançlı çıkabilir. Üst düzey ya da göz önünde olan kişilerle ilgili şaşırtıcı haberler oluşabilir. Teknoloji tabanlı bazı problemler yaşanabilir ve bunun yanında farklı sosyal ilişkiler kurabilir ve bunlarda kalıcılık sağlayabiliriz. Hak edene ödül verdiği gibi bunların yanında da farklı sorumluluklar yükleyecek günlere hazır olmak gerek.


Ülkemize bakarsak Yeniay derecesinin ve haritanın Asc'nin yerleşimi, Türkiye ve özellikle İstanbul ile yakından ilgili diyebiliriz. Bu dönemde dünyada epey konuşulacağımızı söylemek yanlış olmaz. Halkın duygusal tepkisini yükseltecek ani gelişmelere çok açık bir sürece giriyoruz. "Adalet" için yapılan yürüyüş ile ilgili olarak önemli gelişmelerle karşı karşıya kalabiliriz; muhalefet partilerinden bazı kişiler yargı ile karşı karşıya kalabilir. Yazarlar, gazeteciler ve medya ile ilgili tutuklamalar ya da sınırlamalar bizleri şaşırtmaya devam edebilir. Su ve Toprak yoğunluğu olan Yeniay haritasının etkisi ile bazı üzücü doğal zorluklar yaşayabiliriz. Arkeolojik bazı çalışmalarda ilginç haberler oluşabilir. Bazı geçmiş konular ile ilgili belgeler görünür hale gelebilir. Satürn / Chiron / Ceres arasındaki değişken T-Kare nedeniyle açlık grevinde olanlardan üzücü haberler alınabilir. Finansal açıdan işler yolunda gibi görünse de ardındaki bazı gerçekler ortaya dökülebilir. Gizlilik içeren bazı durumlar duyabiliriz. Ordu ile ilgili olarak sağlık sorunlarını içeren haberler artabilir. Komşularımızla ilgili hızlı gelişebilecek ortak çalışmalar, şaşırtıcı bir hal alabilir. Tepkisel mücadele dürtüsünün artacağı bu dönem özellikle İstanbul açısından bazı kritik etkilere sahip; duygusal anaforlara kapılmamakta yarar var. Temel olarak halkı ilgilendiren sistemler, inançlar konusunda kolay duygusal tepkiler vermek, üzücü sonuçları beraberinde getirebilir.


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder