30 Eylül 2017 Cumartesi

Koç Dolunayı (5 Ekim 2017) - Astrolozi


5 Ekim 2017 akşamı 21:39'da, Koç burcunun 12. derecesinde Dolunay gerçekleşecek; Erraşa durağında netleşecek bu görünüm için eski kayıtlarda olumlu etkiler yayacağı, tarımda ekinlerin dikilmesi veya biçilmesi, bahçe ve tüm bahçecilikle ilgili yapılan işlerde iyi ürün alınabileceği belirtilmiş. Bu durağın Ay tarafından yönetilmesinden ötürü aile ve vatan konularının öne çıkması olasıymış. Dolunay haritasındaki güçlü Merkür vurgusu nedeniyle bizler için duygularımızı ifade etme konusu önümüzdeki 2 haftalık süreçte çok önemli olacak. Dolunay anından 2 saat sonra netleşecek Venüs ve Mars kavuşumu ise oldukça dikkat çekici. Kısaca bahsetmek gerekirse Kuzey Kore haritasında çok önemli dokunuşlar yapacak olan Dolunay, önümüzdeki 15 günlük süreçte bu bölge ile ilgili sarsıcı gelişmelere neden olabilir. Ayrıca aşağıda da Dolunay'ın Kuzey Kore üzerindeki astrokartografik izdüşümlerini görüyorsunuz; Asc/Jüpiter ve Dsc/Uranüs paranları ayrıca Ay/Satürn ile destekleniyor. Bunun yanında Sabah Yıldızı olarak doğan Venüs gezegenin Mars gibi bir kötücülle kavuşumunu eskiler savaş olarak yorumlamış.


Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Venüs ve Mars kavuşumları tutku yoğunluklarını arttırır; bu fırsat getirebileceği gibi tehlikeleri de beraberinde oluşturabilir.  Başak Yeniayı yaralarımızı bizlere hatırlatmıştı. İyileşme süreçlerinin başlaması ise beklenmedik değişimlere uyum sağlamaya ve uzun vadeli hedeflerin organize edilmesine, düzeltilmesine, revize edilmesine bağlıydı. Şimdi ise Dolunay'ın Neptün ile olan zorlayıcı açısı yanılmalara, paranoyalara, yalanlara, dedikodulara ve aldatmacalara neden olacak. Koç burcu enerjisi ile bunlar hırs, mücadele, politika problemleri ve savaş ile sırların ortaya dökülmesine seyirci kalmamıza olanak tanıyabilir. Birkaç konu, birkaç kişi ile bir arada uğraşmak durumunda kalabiliriz. Kafa karışıklıkları kolaylıkla yanlışlara düşürebilir. İnatçılık, aile/vatan, iddialı çıkışlar, cesur söylemler, korkular, endişeler tetiklenebilir. Kariyer alanında mücadele vermek durumunda kalabiliriz; aman işyerinde dedikodulara dikkat. Bazılarına karşı sabır göstermekte zorlanacağız. Küslükler ve eski problemler tekrar gündeme gelecektir; ancak bazı ilişkiler ise düzelmeyecek şekilde son bulabilir. Bazı parasal sorunlar tekrar kendini hatırlatacağından harcamalar üzerinde dikkat şart; evdeki hesap ile çarşıdakinin arası bu ay biraz fazla açılacak görünüyor. Birilerine dava açacaksanız, aman dikkat, kaybetme şansınız yüksek. Uykusuzluk ve psikolojik sorunlar sağlık açısından sorun yaratabilir.

Koç burcunun 2. dekanı Güneş tarafından yönetilmektedir; bu sembolik üretmekten çok korumaya çalışan bir savaşçıcır. Güçlü ve bağımsız olmayı öğütler. Egemenliğin önemli olacağını ve kralların alacakları kararları ifade eder. Korku ve gerilim filmleri gibi cinayet vakalarının gündeme geleceğini anlatabilir. Dolunay Güneş karakterinde ise ve tam karşısında da Güneş varsa, hırslarına yenilecek krallara kolaylıkla işaret edebilir. Zayıflıklarımız, yetkilere bağlılığımız kötüye kullanılmamıza neden olmuş olabilir. Hak etmeyen krallara ne kadar güç verirsek onların da bizlerden faydalanması o derece çoğalır. Tümden düşünceye olan bağlılığımızdan vazgeçip artık bireysellik geliştirmemiz gerekmekte. Unutmayın ki çoğu yaratıcı ve başarılı kişi, bireysel düşünür yani sürü psikolojisine bağlı değillerdir.

Sabit yıldızlar;
Asc'de Rigel (Jüpiter / Mars karakterinde); teknik ve artistik kabiliyet, mizah zenginlik, mutluluk, yazarlar, kitabevi sahipleri, gazeteciler, yayıncılık, yerleşik fikirlerle çatışma, orjinalite, hızla gelen başarı

Asc yön. Merkür ile Vindemiatrix (Satürn ve Merkür karakterinde); derin dindarlık ve hatiplik, karmik hesaplaşmalar, karmada hasat, kabalık vahşilik ve dul kalma ile ilgili problemli bir yıldız

Asc yön. Merkür ile Gienah (Mars ve Satürn karakterinde); hızlı yükselişlerin ardından gelen hızlı düşüşleri anlatır

Dolunay  ile Algorab (Mars ce Satürn karakterinde) kötü niyeti, yalan söylemeyi, açgözlülüğü ve yıkıcılığı anlatır, terörü ifade eder ki 9 Eylül İkiz Kuleler saldırısında Merkür ile kavuşumdaydı.

Güneş ile Aldemarin (Satürn ve Jüpiter karakterinde); çocuklarla özellikle kız çocuklarla problemler, aile kayıpları, aileyi bir araya getirememe, aile bireylerinde kayıplar, Cepheus tk yıldızında kralın sağ omuzu, zihni aktif bir kral ancak kralın bazı zamanlarda halk üzerinde acımasızlıklar sergilemesini ifade eder. Brady'e göre bu yıldız konsantrasyon, kültürünü korumak için geri dönen bir kralı, ılımlı olmayı, bütünün iyiliği için fedakarlıklar yapmayı da anlatmaktadır. Ancak dolunaydaki karşıtlık egoistçe davranan bir kralı da tarif edebilir.

Dolunay ve Güneş'in yön. Venüs / Mars ile Denebola (Uranüs, Satürn ve Venüs karakterinde); genel kanıya ters düşen toplum fikirleriyle zıtlaşan ve bu yüzden idam edilen kişi, genel kavramlara ters düşme, fikirsel sürtüşmeler, uzlaşmacı olmamak ve diğerlerinden farklı fikirler ortaya koymak, doğal afetler.


Dolunay haritası tutku ve ihtiras tuzaklarına düşmez isek fırsatlardan da yararlanabilmeye yardım edecek enerjiler barındırıyor. Ancak nevrotik bazı duyguların saplantılı hale gelmesinden, diğerlerini kontrol altına almaktan, dedikodudan ve aldatmalardan uzak durmak şart. Tembellik hissi açgözlülük gibi başka bir tuzak. Birilerinin üzerimizde hakimiyet kurması da bizleri hırçınlaştırabilir bu aralar. Motivasyonları arttırarak hedefler yolunda sıkı çalışmak için dolunayın sağlayacağı yüksek tutkulardan yararlanmalıyız. Bu sert enerjiler değişimlere daha ılımlı yaklaşmayı biraz belki bukelamun gibi renk değiştirmeyi de öğütlüyor. Fedakarlıklar evet şart ancak bunu olumlu mu olumsuz yönde mi göstereceğiz, ona özgür iradelerimiz karar verecektir. Sağduyu pek işe yaramayabilir, duygusal davranmak işleri zorlaştırabilir. Hava grubunun yoğunluğu ile mantığın öne çıkması öğütlenmiş. Aşırı dürtüsel konuşmalardan uzak kalmak, evliliklerde, önemli ortaklıklarda oluşabilecek ve geri dönülmesi zor ayrılıkların önüne geçebilir. Bazılarımızın kariyerleri yeniden şekillenecek, keskin kararlar arifesindeyiz. Ancak sabrın sonu selamettir sözünü kulağımızdan eksik etmeyelim. İhtiyaç dahilinde fikir danışarak bireysel kararlarınızı şekillendirebilirsiniz. Yaşamlarımızın krallarıyız; ancak dolunayın sert etkileri ile kendini hırslarına kurban eden bir kral olmayalım. 

Ülkemiz açısından ise askeri hareketliliğin artacağını söyleyebilir, başlayabilecek savaş türü bir sürecin etkilerinden bahsedebiliriz. Ekonomik olarak önemli bir kırılma noktasındayız denebilir zira Ay yani Dolunay'ın baş aktörü ülke haritamızın 1. ve 2. evini yönetmekte. Terör olaylarının artması, sınırlarımızla ilgili endişe verici gelişmelerin gündeme gelmesi şartların hızlıca değişmesi hepimizi ülke olarak olumsuz etkileyebilir. İşbirliğinde olduğumuz bazı önemli kuruluşlarında yol ayrımlarından söz edilebilir. Bu dönemde yöneticilerimizin sert tutumları, olayları çözümden çok daha karıştırmaya yönelik olacaktır. Diplomatik ilişkilerin son derece öne arzedeceği bir süreç diyebiliriz. Tüm bunların yanı sıra Pasifik'te oluşabilecek önemli bir deprem hepimizin yüreğini ağzına getirebilir.


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder