13 Eylül 2020 Pazar

Başak Yeniayı (17 Eylül 2020) - Astrolozi

 

17 Eylül 2020 saat 13:59'da Başak burcunun 25. derecesinde Yeniay doğacak; Başak burcu fiziksel beden için hızlı bir başlangıcı vurgular. Toprak grubuna ait Başak zihnimiz kadar bedenlerimizin de önemini anlatır. Sistemin bir bölümünü beslediğimizde, diğerini de besleme gerçekleşir ve evrensel bir akış sergilenir. Yeni Ay'da başlangıçlar ve yeniden ele almalar kolaylaşır. Yeniay vücuttaki kimyasal ve sıvı dengesini vurgulayan Neptün ile karşıt açıda; bu da bize kafa karışıklıkları, aldanma / aldatma temaları ile zorlayabilir. Başak Yeniayı, Güneş'in Terazi burcuna geçişi ve yeni bir mevsimi başlatmasından önceki son döngü. İşimizi, birlikte çalıştığımız insanları ve arzularımızla ilgili en dürüst / gerçek duygularımızı inceleme zamanını vurgulamakta. Azalan yaz güneşi ile işbirliğindeki Ay bizleri çalışma alanlarına geri çağırmakta. Bir nevi oyun zamanının da şimdilik bittiğine işaret ediyor. Başak zamanları verimlilik talep eder; listeler, planlar, programlar oluşturmak adına çok uygundur. Retro Satürn ile partil üçgen açı, finans, ticaret, gayrimenkul, profesyonel gelişim ve yatırımlar açısından olumlu çalışabilir. Oğlak burcu hükümdarı sayesinde uzun vadeli hedeflerimizi ve planlarımızı netleştirmemize yardımcı olacak bir yapı oluşacaktır. Satürn, sıkıcı, yorucu ve karamsar olabilir ama başarı vaadeden ciddi ve kararlı bir süreci anlatabilir. Başak Yeniayı ile birlikte ilerlemeye ve yeni bir şeyler inşa etmeye hazır olduğumuzu hissedebiliriz, ancak açıklamakta zorlanabileceğimiz tereddütler, korkular ve belirsizlikler diğer yandan yorucu olabilir. 


Başak Yeniayı'nın anahtar kelimesi Satürn sebebiyle, sabır ve çalışkanlık olacak gibi. Sözlerimizde, eylemlerimizde ve tabii genel olarak yaşama karşı sabırlı olmamız gerekecek. Zira Yeniay huzursuzlukları ve öfkeleri uyandırabilir. Dolayısı ile bu olumsuzlukları yok saymak da, görmezden gelmek de hata olacaktır; onları kabul edip çözüm yolunda uğraş vermek gerekecek. Öfke duygusu altında korku barındırır; bizi öfkelendiren şeylerin aslında ne tüp duygusal baskılarla bağlantıda olduğunu analiz edebiliriz bu süreçte. Enerji seviyemize bu ay dikkat edelim, fiziksel sağlık önem arz edecek demiştik; egzersiz yapmak, rutinler oluşturmak, hayır demeyi öğrenmek, sınırları oluşturmak ve enerjimizi vereceğimiz şeyleri doğru seçmek gibi. Başak Yeniayı önümüzdeki 3 Süper Yeniayın da ilki durumunda. Bu 3'lü Süper Ay daha sonra bizi Aralık ayı içindeki Tam Güneş Tutulması'na taşıyacak; bu da yeni parlak başlangıçlara ışık tutacak. Bir nevi yeni bir paradigmaya, yeni bir sahneye geçiş yapacağız. Dolayısı ile bu yıl içinde gerçekleşen tüm dönüşümler, yıkımlar, nihayet yeni bir şeyin ortaya çıkmasına yardım edecek. Başak Yeniayı'nda ayrıca Ay, Ay Düğümleri ile kare açıda olacak; buna "yalpalama" denir ki, dengemizde sorun yani biraz sallantıda hissetmemiz oluşabilir. Bir nevi içsel gelişim ve ruhsal uyanışı da temsil eder, ancak bunun gerçekleşmesi için belirsizlikler ve dengesizlikler yaşanabilir. Üzülmeyelim, zaten 2020 yılı bizi bu konuda bol bol egzersize tabi tuttu; alıştık. Ama Eylül Yeniayı bunun yükselebileceği bir sürece işaret etmekte. Mars ve Satürn karesi düşmanlık içerebilecek söz ve eylemleri besleyebilir ve istikrarsız / güvensiz duyguları başımıza dolayabilir. Bu yüzden gerilim de uzak durmakta yarar var. Çevremizde panik ve korku yükselince içe çekilmek geri durmak gerekebilir. İçsel dengemizi oluşturabilirsek bu hayatta her ne olursa olsun, hangi karanlıklardan geçersek geçelim, merkezde ve dengede kalmayı becerebiliriz ki bu içsel sevgiye ve barışa bağlıdır. Başak Yeniayı bu alanda son derece yaratıcı bir enerji ile çabalarımızı destekleyebilir ve bizlere yardımcı olabilir. Demek ki öfke, bölünme, ayrımcılık ve nefretten uzak durmak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız ve bunların yerine sevgi, birlik hedefimiz olmalı. Dikkatinizi hayatınızda yaratmak istediğiniz şeye odaklayın ve dış dünyanın korkusundan, gürültüsünden etkilenmemeye çalışın. 


Teknik Bilgi;

Başak Yeniayı Başak takım yıldızında ve Cor Corali ile Copula yıldızlarına yakın alanda. Cor Corali hayallerin, emek verilenin gerçek olması ile ilgili. Toplumsal hümanist ve milli konularda başarı vaadediyor. Bunun yanında bir takım kriminal olaylara ve soruşturmalara yol açabiliyor. Copula ise bazı skandallara ve ruhsal hayatta sorunlara yol açabiliyor; genel olarak her iki yıldız da optik / bağırsak rahatsızlıkları ile birlikte görüş farklılıkları, dar görüşlülük yaratabiliyor. Bunun yanında haya kırıklıkları özellikle Copula'nın konuları arasında. Çabalamanın, emek vermenin önemini vurgulayan yıldızlar. İyi ve doğru verilen hizmette saygı görmek mümkün, denmiş. Copula genellikle kamu görevleri ile ilgili ancak dürüstlük yoksa kişiyi al aşağı edecek etkiler barındırıyor. Başak burcunda genel olarak bu tür yozlaşmalar, cezasız kalmamakta. Genel olarak Başak takım yıldızı Ptolemy'e göre biraz Merkür biraz da Mars gibi çalışıyor, abartılı, tartışmacı, güvenilmez, vicdansız, acımasız, mekanik yeteneklerle hızlı bir zihin ve tabii çok başarılı bir hatip özellikleri veriyor. 

Başak burcunun 3. dekanı çok kırılgan ve ve hastalıklara yatkın olduğu söylenir. Genel olarak rahatsızlıklar ilişkilerde net sınırlar belirleyememekten kaynaklanan bağışıklık sorunlarından kaynaklanmakta, denmiş. Bu bölgedeki Yeniay, arketip olarak bir hemşire gibi harika bir şifacı olabilir. Dolayısı ile Başak Yeniayı'nın etkili olduğu harita sahipleri kendilerine özen göstermeli. Eğer kendilerini ihmal ederlerse bu onları zor bir duruma sokabilir ve rollerinde hızlıca tükenebilirler. 3. dekanın karanlık tarafında, yardımseverliği ve görevine bağlı kalması karşılık göremezse, kişinin yükselecek agresyonu olabilir. Hiç yardım istememiş olabilirler ama hayal kırıklığı olduğunda her şeyi yargılama ve elinin tersi ile itme söz konusu olabilir. Bu dekan için iki zıt kutup vardır; biri yüksek bir özveri, diğeri ise bağımlılıklar. Dolayısı ile özverili, fedakar olayım derken bunun bir bağımlılık oluşturması ve bir anda görev haline gelmesi mümkün olabilir. İşte tam bu noktada oluşacak stresi bir şekilde basit işlere belki günlük rutine aktarabilmek çözüm olabilir; örneğin bahar temizliği gibi. Bu dekan Boğa burcu ve Merkür, Venüs ile yönetilmekte. Araştırmacılar, titiz kişiler ve organizatörler çıkar bu alandan. Kişi kendi düzenlemelerinin kontrolünü ele alamazsa, dış etkiler yüzünden hatta aynı Uranüs transitine benzer bir şekilde dramatik durumlar oluşabilir. Bu, sinirleri yoran etkiler verebilir. Endişesi bol bir bölgedir. Zihnin güçlü çalışması bu zemini hazırlar. Tabii Balık burcunun tam karşısı olarak sezgilerine güvenmekte de zorlanabilirler. Dolayısı ile beynin sağ ve sol yanını dengede tutmak önemlidir. Başak burçları görevlerine bağlı, özverili olurlar, çalışkandırlar. Başak 3. dekan ticari açıdan son derece başarılıdır. Bolluk, başarı ve sağlam temeller içerir. Çok çalışarak, kesinlikle şans eseri değil, kendiniz için bir çok iyi şey yapmanızı anlatır. Zenginlik ve güçlü finansal güven verebilecek bir alandır. 

Vedik;

Yeniay, Uttara Phalguni nakşatrasının 2. bölgesinde netleşecek; bu padada Güneş ve Satürn etkisini görüyoruz. Organizasyonlarda pratikliğin ve çalışkanlığın önemi vurgulanmakta. Tatil zamanının bittiğine ve iş odaklı olmanın gerekliliğine vurgu yapan bir bölge. Genel olarak gösteri dünyası, hizmet sektörü, medya ve gösteri dünyası, idari kadrolar, aktörler, matematikçiler, satış görevlileri, astronomlar ve astrologlarla ilgili bir alan. Eller kollarla bağlantı rahatsızlıklara, deri sorunlarına, dudak / ağız bağlantılı problemlere, kalp ve sindirim sistemi ile bağırsak hastalıkları yaratabiliyor. Yapılan işin iyi yapılmasını ifade ediyor, sorumluluk ve inisiyatif almaya teşvik ediyor. Bir nevi koruyucu bir baba enerjisine benzeyen bir alan Uttara Phalguni. Çalışmaya ve üretmeye müsait. Resmi halledilmesi gereken işleriniz varsa, tam da uygun zamandasınız demek oluyor. Resmi sözleşmeleri anlatabiliyor. Zorluk içeren işlerde başarı şansı verebilir; eğer ki niyetiniz çözüm oluşturmaktan ve emek vermekten yana ise tabii. Burada amaç keyif almak değil, sorumlulukları, görevleri halletmek ile ilgilidir. Güneş ile yönetildiğinden Uttara Phalguni de bireysellik önemlidir. İşinizi kendinize özgü bir tarzda yapmaya dikkat edin derim. Kendinizi ifade etmek, ekibinizi motive etmek adına ideal. Bunun sonucu popülerlik ve başarı şansı verir. Evlilik yatağı ile sembolize edilen, Shiva ve Shakti'nin  evlilik yıldızı olarak kutlanırUttara Phalguni, " sevgili dost " olarak çevrilen Aryama adında yardımsever bir tanrı tarafından yönetiliyor Bu yeni ayda arkadaşlar, aile ve partnerlerle olan bağlantıları güçlendiren düşünceli ve şefkatli bir enerji var. Uttara Phalguni Yeniayı, zihnimizi ilişkilerimizde daha yüksek ve daha iyi bağlanma biçimlerine açar ve hepimizin nasıl birbirimize bağlı olduğumuzu görmemize yardımcı olur. Her türden hayırsever, babacan eylemlere ve başkalarına hizmete enerji verir. Özellikle dünya üzerinde yaşanan olumsuz olaylarda yardıma ihtiyacı olanlara el uzatma ile ilgisi vardır. Yeniay sürecinde oluşabilecek her hangi bir olumsuzlukta oluşacak hayırsever bir etkiden bahsedilebilir. 


Başak, şifa burcudur; enerjisi yediklerimizle, ormanla ve denizlerle çevrili doğanın iyileştirici gücünü yaşamlarımıza kabul etmemizi isteyecektir. Enerji alanlarınızı yenilemek, yeniden oluşturmak için doğanın iyileştirici gücünü, bitkisel ilaçları, bitkisel besinleri kucaklayın. Başak aynı zamanda sindirim sistemini ifade eder, egzersizin yanı sıra sağlıklı beslenmeye dikkat edin. Bağırsaklar ve sindirim sistemi sağlıklı ise enerjik hissetmek ve aktif zihin mümkün olur. Sindirim sistemi sadece yiyecekleri değil, deneyimlediğimiz enerjileri işlememize ve özümsememize yardım eder. Hayatımızda işlememiz ve sindirmemiz gereken hangi olaylar var ya da hangi durumlar yaşanıyor, odaklanmaya çalışın. Zihninizi ve bedeninizi desteklemek için Başak Yeniayı enerjisini kullanın, tekrarlayan ya da güvensiz düşüncelerden kurtulun ve daha sakinlik, güven içinde kalmaya özen gösterin. Hepimiz düşündüğümüzden çok daha güçlüyüz. Bizi ileri götürecek yolu, çok iyi biliyoruz. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Sadece kendimize güvenmeye ihtiyacımız var. Dikkatinizi neye odaklayacağınızı seçebileceğinizi bilin. Sadece kendiniz için değil, tüm gezegen için ışığı yüksek tutmaya devam etme gücüne sahipsiniz. Bu şekilde Mars / Satürn karesinin neden olacağı yaşamın tüm alanlarını etkileyebilecek gecikmelerin, kısıtlamaların ve hayal kırıklıklarının yarattığı sorunları çözmeyi daha hızlı ve kolay hale getirebilirsiniz. Böylece, başarıya, tanınmaya, istikrara ve uzun süredir arzu edilen bir uyum yaratmaya müsait durumları kendinize çekebilirsiniz. Unutmayalım ki Yeniay ve Satürn partil üçgen açısı, Yeniay ile Mars'ın quinconx (150lik) açısından çok daha güçlü bir görünümdür. Bu kare ile ilişkili sorunlar büyük olasılıkla üretkenlik ve verimlilikle çözülebilecektir. İlk etapta bir çatışma içeren durumların çözüm için çabalama yoluyla denge oluşturmak mümkün olabilir. Kriz ortaya çıktığında keşifler hızlı yapılabilir, öğrenilmesi gereken görev anlaşılabilir ve mantık ile çözüm oluşturulur. Zamanla süreci nasıl kontrol edeceğinizi ve hızlandıracağınızı öğrenirsiniz. Durumlarda aktif ve olumlu tutumlar, çözümlemeleri kolaylaştırır. 



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, Member of OPA, ISAR Cap
Profesyonel Astroloji Derneği (P.A.D.) Kurucu Üyesi



Kaynaklar; 
- Numerology of Astrology / Degrees of Sun - Lynn Buess
- Fixed Stars - B.Brady
- The Living Stars - Dr. Eric Morse
- Zodiac Decan Handbook / Darkstar Astrology
- Vedik Astroloji - Şebnem Ekşib
- Takımyıldızların Mitolojil Öyküleri / Yasemin Örs
- Darkstar Astrology



1 yorum:

  1. Teşekkürler Zerrin hanım, yüreğinize, ellerinize sağlık. Çok aydınlatıcı, çok duru, çok net, çok anlaşılır bir yazı olmuş. Bir ve bütünün enerjisine şifa olsun bu yeniay, ruhsal olarak ilerlememiz gereken yola ışık olsun.

    YanıtlaSil