26 Aralık 2020 Cumartesi

Yengeç Dolunayı (30 Aralık 2020) - Astrolozi

 


30 Aralık 2020 saat 06:28'te yılın son Dolunay'ını Yengeç burcunun 8. derecesinde deneyimleyeceğiz. Sonunda 2020'nin kaotik tutulma etkisinden kurtulup yeni ılın taze başlangıç enerjisini deneyimleyebileceğiz. Yengeç Dolunayı sanki tüm yılın duygusal hallerini vurgular nitelikte kuvvetli. Yeni hevesler, yeni umutlar tüm olumsuzlukları geride bırakma yolunda bizlere yol gösterici olabilir. En zor haller bile son dolunayda sanki altına bulanmış gibi gelebilir; Ay'ın Yengeç burcundaki gücü ile diğer gezegenler başa çıkamayacaktır. Evet Venüs ve Neptün arasındaki kare açı ilişkiler açısından ufak tartışmaları, gerilimleri hatta kafa karışıklıklarını vurgulayabilir ama iki gezegen her zaman barıştan yana ve affedici olmanın yanı sıra şefkat doludur. Yanlış anlamalar ufak karşılıklı anlayış hamleleri ile alt edilebilir. Bunun yanında Yengeç enerjisi ile birlikte aşırı duygusal hareket etmeye teşvik edebilir. Özellikle su grupları bu yoğun duygusal enerjiden yoğun etki alabilir. Yılın son Dolunay'ı, yeni bir yılın eşiğinden geçmeden önce tüm enerjimizi toplamamız için bir çağrı niteliğinde. 21 Temmuz Yengeç Yeniayı'ndaki kişisel niyetlerin ortaya çıkması için de bir fırsat sunmakta. Dolunay, dünyevi ve göksel benliklerimizin bir nevi evliliği gibi. Dolayısı ile bir adım geri atma ve evrenin doğuştan gelen yaratıcılığının bizlerin aracılığı ile doğmasına izin verme zamanı denebilir. Kendi burcundaki Dolunay'la doğal gel - git hareketleri yaratabilir. Duygusal kapasitesi oldukça güçlü olduğundan, doğal tepkimiz bu duyguları yok saymak olacaktır. Aksine akmasına izin vermek en doğrusu. Bu duygular içinde olmamızın nedeni çoğunlukla, zihnimizin duygusal halleri bunaltıcı görmesidir hatta bundan korkmasıdır. Halbuki duygular su gibi akmak ister; bizler ise içimizde kalmasını yeğleriz. Fırtınalar olacağını kabul etmek ile birlikte okyanus olmayı kabul etmek gibi. Yüzeyde tsunamiler olsa da derinlerde yine de dinginlik olacaktır. Aynı şey bizler için de geçerli.  Duygular yüzeyi karıştırabilir; ancak asla o derindeki merkeze ulaşamazlar. Dolunay hayatımızın temelleri ile ilgili dünya enerjisine, fikirlerine, projelerine bir nevi doğum enerjisi verecek.  Yengeç ile birlikte ev, aile hayatımız, duygusal güvenlik ihtiyacımız en öne çıkacaktır. İçimizde istikrar hissinin de ötesine geçebilir. Bu huzur dolu yer gerçekte içinde yaşadığımız evden ziyade çok daha derinlerde bize tatmin veren merkez ile ilgili olacaktır. Dolunay, bu burçta gerçekleşen tutulmaların son örneği olduğundan, hem yeni bir enerjinin salıverilmesi hem de davet edilmesi gibi görülebilir. Hatta taa 2028 yılında tekrar bu burçta olacak tutulmalara kadar. Sanki bir dönemin sonu gibi. Sanki 2020'nin oluşturduğu boşluğun taze enerji ile giderilmesi ve yeni 2021'in davet çağrısı gibi. 


Oğlak Güneş'i anaç Ay'a karşıdan bakıyor. İç erilimizdeki bu gerilim ve kimliğimizle, özellikle ataerkil olarak 2. sıraya yerleştiğinde, ışığı ile dişil yanımıza ışık verecek. Kendinize nasıl anaç davrandığınız, bilinçte yeni varoluş biçimleri, yaratıcı projeler, ilişkiler ve hatta yaşam temellerimizle ilgili yeni fikirler oluşturma. Yaşamımızı üzerine inşa ettiğimiz temele, ailemize, ev dediğimiz yere ve derinden gelen sevgiye ışık gönderen bir Dolunay. Doğamızın, derinlerimizin en yumuşak yerlerinin görülmesine izin verme zamanı. Merkür, Güneş'in hemen yanında bunun gerçekleşmesine yardımcı olmak için biraz gerilim katabilir. Egonun bir tarafa adım atmasına izin vermemizi, içimizin derinliklerinde dolaşan duygulardan korkmamızı, daha derinde yatan duygulara geri dönüş yolu olarak görmemize yardım edebilir. Duygularımızın akmasına ve mevsimler gibi değişmesine izin verebildiğimizde bizler de doğa gibi oluruz. Güney Düğüm yönünde olan bu kavuşum, bu karanlığa adıma atmaya, zırhımızı çıkarmaya ve derin duygularımızın ortaya çıkmasına izin vermemizi söylüyor. Zira bir çıkış yolu arıyorsak, o yol derinlerde saklı; Merkür bu yolu gösterecektir. Duygularımızı ifade edebilmek için bizi cesaretlendirebilir ki bu ilk başta çok zor gibi gelebilir. Bir şiir, bir şarkı kadar size ait olsa da zor görünebilir. Kendimize bu hediyeyi vermek, dişil yanımızı uyandıracaktır; önce kabul ediş. Bizleri, içimizdeki derin sevgiyi kabul etmeye, kendimizden daha büyük bir şeye odaklanarak bunu yapmaya, büyütmeye çağırıyor. Doğa anayı, tanrıçaları, tanrıyı, yüksek benliği ya da ruhumuzu onurlandırmak gibi. 2020 size hangi inişleri, çıkışları sundu ise o alanlarda muhtemelen dokunulmayı bekleyen bir miktar sevgi, umut ve neşe ihtiyacı vardır. Yılın son Dolunayı işte o bölgelere fokurdayan yüksek bir duygu frekansı gönderecek. Taşıdığımız duygusal ağırlık ne kadar olursa olsun bu yüzden ekstra ağırlık söz konusu olabilir. Bu ekstra hal temizleyici ve özgürleştirici olacaktır. Bırakın gitsin ve su gibi aksın. Ev dediğimiz bu bedensel kapta her zaman güvenlik, rahatlık ve sıcaklık yaratma gücüne sahip olduğumuzu hatırlayacağız. Vücudumuzun, kalbimizin ve ruhumuzun ihtiyaçlarını dinlemek için zaman ayırın. Bu yıl, sağlığımızın durumuna çok dikkat verdik, korktuk. Bu yüzden ruhumuzu onurlandırmak, beslemek için biraz durun. 2020'yi de 10 Ocak'ta Yengeç Dolunayı ile açtık ve şimdi Yengeç Dolunayı ile kapatıyoruz. O zaman ile bugünün arasındaki fark şartların daha yumuşaması, alışmamız, enerjilerin o kadar güçlü olmaması.. 


2020'nin sayısı da 4'tü; evi temsil eder. Evde çok vakit geçirdik. Bu bize ne öğretti, yol boyunca ne keşfettik? Chiron Dolunay haritasında çok aktif; bir şeyleri düzeltmeye ya da bir şeylere müdahale etmeden önce suların durulmasına izin vermemiz gerekiyor. Yılın son Dolunay'ında Chiron kendimizi kimseye kanıtlamamız gerekmediğini bize hatırlatıyor. Dünyanın yükünü omuzlarımızda tutmamıza gerek yok. Denememize bile gerek yol, sadece olmasına izin verelim. Nerede aşırıya kaçıyoruz, nerede ateşi fazla körüklüyoruz, ne sizi fazla uğraştırıyor? Bu soruların cevapları bize güvensiz hissettiğimiz alanları gösterir. Çok önemsediğiniz yer, Ay'ın aydınlatan ışığı altında keşfetmeye değer olabilecek daha derin olan bir şeyi bize gösterecek. Uranüs olumlu açısı, çabalarımızın bazı ödüllerini ya da doruk noktalarını bizlere gönderebilir; belki somut hediyeler ya da dolaylı fırsatlar olabilir. Belki de gerçek hediyemiz ne kadar başardığımızı, ne kadar büyüdüğümüzü ve dünyaya ne kadar sevgi verdiğimizi fark etmektir. Üretkenliğimizi, başarılarımızın somut ölçülerine göre belirliyoruz, ancak neden ne kadar sevdiğimiz, minnettar olduğumuz ve nezaket, anlayış gösterdiğimiz ile ölçmeyelim ki? Dolunay bizi ağırlaştıran her şeyi ve ağır hissettirenleri geride bırakmamız gerektiğini söylemekte. Yeni yıla beraberimizde götürmek istemediklerimizi özellikle. Mücadele ya da çabayla değil, kendimize sadece olabilmeye izin vererek bırakmaktan bahsediyorum. 

Teknik;
Dolunay uyarıcı eşzamanlılıklar ve heyecan dolu olaylar vaadediyor. Engellerin azalması, daha fazla kişisel özgürlük, aktif olarak değişim yaratacak görünüyor. Pandemi nedeniyle yaşanan yasakların gevşetilmesi denebilir. Diğer yandan günlük rutinlerinizde, kişisel yaşamlarda yeni bir deneyim alanı oluşturmak adına da ideal. Sezgiler yön belirlemede hızlı karar almada işe yarayabilir. Tesadüfi karşılaşmalara, önünüze çıkabilecek hızlı fırsatlara dikkat vermenizi öneririm. Uranüs bir takım tuhaf tutumlara ve değişen ruh hallerine işaret edebilir. Aynı zamanda eski alışkanlıkları bırakmak ve yeni bir şeyle yer değişimin sağlamak adına kullanılabilir. Dolunay İkizler tk yıldızında netleşiyor. Dolunay derecesine en yakın sabit yıldız Alhena, İkizlerden Pollux'un sol ayağında. Sabit yıldızlardaki ayak bölgeleri, bizleri zemine bağlayan alışkanlıklarla ilgili olabiliyor ki sol, dişil yanımız yani maruz kaldığımız olaylar olarak görülebilir. Yani deneyimlerin sonucu oluşan şartlar gibi. Pollux İkizi ise devamlı mücadele eden kavgacı yanımız, kaba yönlerimiz ya da kendimize kaba davrandığımız yanlarımız. Alhena ise sanatta üstünlük sağlayan ama ayakları kazalarla yaralayabilen bir yıldız. Sanatsal becerilerle, özellikle yazılı veya sözlü insanlar arası anlaşmazlıklara barışçıl çözüm getirme becerisinde kendini gösteriyor. Alhena gurur, rahatlığa düşkünlük, lüks ve zevk arayışını ifade edebiliyor. Bir misyon, bir amaç arama ya da onunla özdeşleşme arzusu demek. Büyük ya da zor görevlerle meşgul bir yaşam sürmek anlamında. Veya, hedefsiz ve amaçlı bir hedef olmadan kendini kaybolmuş hissetmeye yol açıyor. Konfor alanımızdan ayrılmak, yeni insanlarla tanışmak ve tamamen farklı bir şey denemek adına uygun. Yakın çevrede ilişki sorunlarını gidermek adına da kullanılabilir. 

Yengeç burcunun 1. dekanında aile değerleri oldukça yüksektir. Bu nedenle eş, çocuklar veya ebeveyn destekleyici ise büyük başarılar vaadeden bir alandır. Bu Dolunay hırslardan ziyade doğru insanlara ve iş projelerine kişiyi ulaştırabilir; tam ihtiyacınız olduğu zamanda eş zamanlılıkla karşılaşmak mümkün olabilir 1. dekan söz konusu olduğunda. Son derece olumlu kabul edilen bir bölge; sosyal toplantılar ve aile buluşmaları adına harikadır. Olumsuz yanı ekstra duygusal halidir. Aşırı disiplinli işler adına pek uygun bir zaman değil. İşyerinde veya ev içi durumlarda sorumlu olduğunuz kişilere yumuşak davranmaya özen gösterin. Sonrasında oluşan kızgınlık zorlayıcı olabilir ve yaralı tarafın acısı pahalıya mal olabilir. Yengeç burcun 1. dekanı Venüs ve Ay yönetiminde. Son derece düşünceli ve nazik bir yapıya işaret eder. Cesaret açısından çok kuvvetli bir bölge değil. Sadık, özverili bir doğayı anlatır. Gölge yanında havlasa da, sahibinin bir dur komutu ile uslu hale dönüşen bir köpek gibidir; bu alanın bir bölümünde Köpek tk yıldızı mevcut. Dış dünyaya vahşi, kaba, yabani görünen ama özgür ruhlu şakacıları anlatabilir. Ödün vermeyen aktivistler, cesur, korkusuz ve tuhaf davranan çılgınlar olarak kendini gösterebilir. 1. dekan Yengeç güçsüzler, zorlu, açık sözlü savaşçılar haline dönüştürebilir. Bu kişiler gerçeği amansızca kovalayan kişiler olurlar. 1. dekan Yengeç kişilerini tanıdığınızı düşünmeyin; bir anda başka bir şeye dönüşebilirler ki bu onları büyüleyici, yakalanması zor niteliklerle bezer. Ama yine de derin duygusal, samimi ve sevgi dolu yanı oldukça baskındır. Bu dekanda ilişkiler kıskançlık ya da sahiplenme olmadan, bağımsızlıklarını, arkadaşlarını, hobilerini paylaşabilen haldedir. Bir nevi ikizini bulmayı da anlatabilir bu dekan. Soğuk kış gecelerinde paylaşılan sıcacık duyguları anımsatması da ayrı bir hoşluk sunar. 

Ülkemiz;

Yengeç Dolunayı ülkemiz haritasını yakından ilgilendiriyor; Yükselen derecesi ile yakınlığı ve Jüpiter ile 135lik açısı dikkat çekici. Özellikle 6 ev konuları olan sağlık ve hizmet sektörü açısından ilgi çekici durumlara yol açabilir. Asgari ücret ile ilgili görüşmeler, sağlık çalışanları ile ilgili şartlar ve tabii yeni vergi düzenlemeleri söz konusu olabilir. Bir takım sendikalarla ilgili hızlı gelişmeler yaşanabilir. Ceres'i etkileyen görünümler toprak ve tarım ile ilgili yeni düzenlemelerden de haber verebilir. Ayrıca ekonomik zorluklar arasında gündemi değiştirebilecek hızlı başlıklar, kredi - faiz oranları gibi, bulmamızı da pek zora sokmayacak. Tekrar alevlenebilecek erken seçim söylemleri yine de zorlu ekonomik haberlerin önünü kesemeyecek görünmekte. Meclis gündeminde uzlaşamamalar Chiron etkisi ile daha da kendini gösterebilir ki 11. ev ayrıca hazine ile ilgilidir. Arka arkaya çıkacak kararlara yetişmekte zorlanabiliriz. ABD'de tarafından gelebilecek haberler sonucu ekonomi etki alacaktır her zaman olduğu gibi. Hükümetin alacağı kararların hayatı kolaylaştırıcı yönde olacağını düşünüyorum, belki bir takım indirimlerle ekonomiyi canlandırmak adına çözüm arama çabaları olarak. Gayrimenkul alanlarında belki yeni düzenlemeler stopaj kararlarına eklenebilir. Dünya üzerinde aktivist hareketlerin artması, zıtlıklar arasında restleşmeler görülebilir. Aşı ile ilgili olarak taşların yerli yerine oturmaması belki farklı çözümlerin gündeme gelmesi olası. Çocuklarla ilgili hastalıklarda çözüm yolunda hızlı olumlu haberler yükselebilir. Ülkemizin 12. evinde bulunan Ay söz konusu olduğundan hapishaneler ve hastaneler gündem oluşturabilir. Kapı arkasındaki bazı gelişmelerden haber alabileceğimiz gibi yardımseverlikte cömertliğin artacağı, iyilik yanlısı eylemlerin yükselebileceğini de söyleyebiliriz. Pandemi sürecindeki yasaklar hafifleyebilir ki hastalıkla ilgili oranların düşmesinden henüz bahsetmek pek uygun olmaz. Mars / Uranüs hattının Akdeniz'den geçmesi sebebiyle, Mavi Vatan ile ilgili haberlerin de artması söz konusu olabilir. Bunun yanında önemli illerin belediyeleri ile ilgili hızlı gelişmeler de yaşanabilir.


 

Zerrin Zindancıoğlu

ASA, MAPAI, Member of OPA, ISAR Cap
Profesyonel Astroloji Derneği (P.A.D.) Kurucu Üyesi



Kaynaklar; 
- Numerology of Astrology / Degrees of Sun - Lynn Buess
- Fixed Stars - B.Brady
- The Living Stars - Dr. Eric Morse
- Zodiac Decan Handbook / Darkstar Astrology
- Vedik Astroloji - Şebnem Ekşib
- Takımyıldızların Mitolojil Öyküleri / Yasemin Örs

- Darkstar Astrology

2 yorum:

  1. Sayın.

    Ben Bayan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Singapur, Almanya, Hong Kong, Çin'de bulunan DEA LAE GLOBAL FINANCE LIMITED'den Vanda. Geri Dönüşsüz Kredi, Proje Finansmanı, Banka Garantileri (BG), Bekleme Akreditifleri (SBLC), Akreditif (LC) sunma kapasitesine sahip, kayıtlı özel borç veren, yatırımcı, finans tüccarı, doğrudan tedarikçisi ve finansal enstrümandan para kazandıran kuruluşuz. indirim oranıyla dünya çapında en yüksek puan alan bankalardan. RWA, ilgilenen herhangi bir müşteriyle birkaç bankacılık günü içinde anlaşma yapmaya hazırız, Anlaşma Belgemizde belirtildiği gibi derhal teslim ederiz. Lütfen ilgileniyorsanız, prosedürümüz için e-posta yoluyla bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    Not: Temsilciler, Komisyoncular, Danışmanlar ve Aracılar,
    Komisyona dayalı olarak dünyanın her yerinden müşterilerini getirin ve ilgili tüm tarafların faydaları için tam bir güven içinde birlikte çalışacağız. ŞİMDİ UYGULA!!! YENİ BİR İŞ BAŞLATMAK VEYA MEVCUT İŞLETMENİZİ GENİŞLETMEK İÇİN GERİ ÖDEME OLMAYAN KREDİ, PROJE FİNANSMANI VE BG / SBLC İÇİN. Lütfen ilgileniyorsanız, e-posta yoluyla prosedürümüz için bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    ŞİRKET BDT VE KAYIT DETAYLARI
    Firma Adı: DEA LAE FAST SERVICE
    Şirket Sicil No: 1916478
    Kuruluş Tarihi: 31 Mayıs 2013
    E-posta: dealae@usa.com

    YanıtlaSil
  2. Sayın.

    Ben Bayan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Singapur, Almanya, Hong Kong, Çin'de bulunan DEA LAE GLOBAL FINANCE LIMITED'den Vanda. Geri Dönüşsüz Kredi, Proje Finansmanı, Banka Garantileri (BG), Bekleme Akreditifleri (SBLC), Akreditif (LC) sunma kapasitesine sahip, kayıtlı özel borç veren, yatırımcı, finans tüccarı, doğrudan tedarikçisi ve finansal enstrümandan para kazandıran kuruluşuz. indirim oranıyla dünya çapında en yüksek puan alan bankalardan. RWA, ilgilenen herhangi bir müşteriyle birkaç bankacılık günü içinde anlaşma yapmaya hazırız, Anlaşma Belgemizde belirtildiği gibi derhal teslim ederiz. Lütfen ilgileniyorsanız, prosedürümüz için e-posta yoluyla bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    Not: Temsilciler, Komisyoncular, Danışmanlar ve Aracılar,
    Komisyona dayalı olarak dünyanın her yerinden müşterilerini getirin ve ilgili tüm tarafların faydaları için tam bir güven içinde birlikte çalışacağız. ŞİMDİ UYGULA!!! YENİ BİR İŞ BAŞLATMAK VEYA MEVCUT İŞLETMENİZİ GENİŞLETMEK İÇİN GERİ ÖDEME OLMAYAN KREDİ, PROJE FİNANSMANI VE BG / SBLC İÇİN. Lütfen ilgileniyorsanız, e-posta yoluyla prosedürümüz için bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    ŞİRKET BDT VE KAYIT DETAYLARI
    Firma Adı: DEA LAE FAST SERVICE
    Şirket Sicil No: 1916478
    Kuruluş Tarihi: 31 Mayıs 2013
    E-posta: dealae@usa.com

    YanıtlaSil