7 Nisan 2021 Çarşamba

Koç Yeniayı (13 Nisan 2021) - Astrolozi

 


Nisan aynındayız ki genel olarak işlerin hızlı ilerlemesine vesile olacak Koç mevsimindeyiz demek oluyor bu. Mars ile yönetilen Koç burcu, başlatma, eylem, hareketlilik ve güç gösterileri anlamı taşımakta. Nisan ayı agresifçe hedef belirlemeleri ile birlikte tam kapsamlı etkileşim zamanı da şimdi başlamakta. Kişisel düzeyde ateş elementinin yoğunluğu enerjimizi yükseltecektir. Kışın ekilen tohumların, çiçek açması anlamına gelir.. Nisan ayına şükredelim hep birlikte, kışın gelişen bilgeliği ve umutları taze enerji ile harmanlayacak ve adım atmamıza yardım edecek. Bilmeniz gereken ancak kaçındığınız bazı şeyleri yüzünüze vurabilir ki böylece daha bilerek ilerlersiniz. Güçlü bir Yeniay, biraz vahşi bir potansiyel içeriyor, dolayısı ile huysuzlukları da barındırmakta. Basitçe ifade etmek gerekirse; açık ve dürüst olun. Ne yöne gidiyorsunuz ve neden? Olmak istediğiniz konumla bu hedef uyumlu mu? İnceleyin ve sonra kendinize bir söz verin. Sözlerin gücü büyüktür; yapabileceğiniz en önemli şey de budur. Sonra harekete geçin; ateş elementi ile destekleneceksiniz. Koç hareket ister, direkt hedefe yönelik. Evet kulağa iyi geliyor tabii ama diğer yandan şartların, gelişmelerin de bu ateş ile sertleşebileceğini hesaplayın. Ama gaz pedalına basmak da gerekecek. Gayret ve motivasyon enerjisi sağlayacak, bir öz güven patlaması yaşanabilir. Koç, oldukça cesur, dürtüsel ve cesur harekete müsait; kendimizi savunmak kolay gelebilir. Bu yüzden kişisel ihtiyaçlar listemize de öncelik tanımaya bizi itecek. Kardinal aksta yer alan Yeniay burcun titreşimini arttıracak 4 gezegen barındırıyor. Ay ve Güneş'e Merkür ve Venüs eşlik ediyor. Kişisel hedeflerimize ek olarak ilişkiler, maddi konular ve iletişim söz konusu olduğunda son derece cesur olmak söz konusu olacak.

12 Nisan 2021'de saat 05:30'da netleşecek Ay ve Güneş kavuşumu yeni başlangıçlar adına güçlü ve oldukça taze bir enerji barındırıyor. Ay bu esnada Güneş'in ışığı ile kendini gösteremez. Tuvalimizi renklerle doldurmak için sanki bize yeni, taptaze bomboş bir sayfa açar. Mars ve Jüpiter üçgeninin orta noktasında yer alması sebebiyle tezahür gücümüzü arttırıcı ve isteklerimizi kendimize çekme yeteneğimizi yoğunlaştırıcı bir etki. Büyüme, ilerleme ve fırsatlardan yararlanma anlamında. Seçimlerimiz, kelimelerimiz ve duygularımız ise bu Yeniay sayesinde sanki daha da güçlü hissedilecek, etkileri de artacak. Dolayısı ile düşüncelerinize, ifadelerinize ve seçimlerinize bu aralar çok dikkat edin; kendinize çekmek istediğiniz anlamlarla denge içinde olmalarını sağlayın. İstemediklerinizden çok ne istediğinize odaklanın. Kelimelerinize, ifadelerinize dikkat edin; sözler büyü etkisi yaratabilir. Kendinize "bunu yapamam" ya da "bu bende işe yaramaz" gibi kendinizi sabote edici, sınırlayıcı düşüncelerden, söylemlerden uzaklaştırın. En azından "zor olabilir, ama deneyebilirim" e dönüştürün. Kendinize her anın yeniden başlamak için bir fırsat barındırdığını hatırlatın. Venüs ve Merkür'ün yanı sıra Eris, Ceres ve Chiron da bu bölgede; oldukça sıcak bir bölgenin ateşini daha da körüklüyorlar. Ateşin enerjisini yolumuza rehberlik etmesinde tutkuya çevirmek ve arzularımıza izin vermek olarak kullanalım; bizi durgunluktan çıkaracak yüksek bir enerji. Yeniay sırasında hiç bir gezegen geri harekette değil. Evrenin bize ilerlememiz ve daha cesur seçimler yapmamız yolundaki desteğine yeşil ışık yanmış. Pluto ve Venüs kare açısı bazı ilişkileri karıştırabilir ve neye enerjimizi, odağımızı vermemizle ilgili sorgulatabilir. Kendimizi güçsüz hissettiren bir kişi ya da bir olay, bir durum mu söz konusu? Bu alanlarda bazı güç mücadeleleri ile karşılaşabiliriz. Her zaman bir seçim hakkımız olduğunu asla unutmayın; aynı yerde sıkışıp kalmak ve aynı sorunların tekrarlanmasına yol açmak yerine bu seçenek kullanılmalı. Venüs ve Pluto ekstra bir hassaslık yaratabilir ve desteğe ihtiyacımız olduğunu düşündürtebilir. Kendimizi yatıştırmayı da keşfetmemiz gerekecek. Dinlenmek ve tekrar şarj olmak için bedenin, zihnin ya da ruhun çağrısına kulak verin. Ne zaman durmak gerektiğini bilin. Yeni olana uzanmak için nelerin bitme zamanı geldiğini görün. Evet güç olabilir ama asla imkansız olmadığına inanın.


Yeniayın etki aldığı sabit yıldız bölgesi utangaçlık / depresyon ve kişisel sınırlamaların üstesinden gelmeyi gerektiren enerjiler de barındırmakta. Dolayısı ile ilerleme ve başarıya giden engelleri aşma gerekliliğini vurguluyor. Koç burcundaki toplaşma yine de aldığı açılar sebebiyle pozitif enerjiler de içermekte zira Mars / Jüpiter orta noktası oldukça dikkat çekici. Astrolojide minör büyük üçgen adı verilen bir açı kalıbı oluşturuyor. Huber ekolünde buna yetenek üçgeni de denir. Çok fazla olanak sağlayabilir; mevcut yeteneklerin, yetkinliğin, ifade gücünün, duygusallığın ve uyum adına çaba göstermenin nimetlerini içerir. Minör Büyük Üçgen, size doğal sunulacak fırsatların daha bilinçle ele alınmasını sağlar, ekstra zeka gibi. Diğerleri ile iletişimi destekler ve projelerinizi çalışır duruma getirmenize yardımcı özel bir mantık geliştirmenize yardımcı olur. 

Orta Noktalar kitabımdan bu konu ile ilgili kısa bir alıntıyı paylaşmak isterim;


Mars / Jüpiter


Prensip olarak; kişinin başarı konusunda devamlı istekli ve hevesli olması, kişinin kendini etkili bir şekilde savunması, güven, başarı, eğlence / mutluluk, nişanlanmak, başarı arzusu, bir şey tasarlamak, üretmek, üremek, jenerasyon, tohumlar, çocuklar, doğumlar, hamilelik, gösterişli, saygı talep etmek, bir hedef doğrultusunda çalışmak, kendini yüceltmek, kendini engellenemez hissetmek, ne yaptığı konusunda kişinin yeterince bilgi sahibi olması, kişinin cesaretinin ve enerjisinin başarısızlığa neden olabileceği koşullar, kişinin aşırı maceraperestliği, zarar verici aşırılıklar, müzakere yeteneği, yüksek yaratıcı enerji, ileriye dönük başarı getirebilecek kararlar.


Psikolojik olarak; 

(+) doğru yönlendirilecek hevesler ve arzular, atılımcı ve girişimci yapı, yaşamdan keyif almak, aktif yaşam isteği, onur, espri ve mizah yeteneği, özgürlük ihtiyacı, organizasyon kabiliyeti, yaratıcı enerji, üretken ve doğurgan.

(-) kurallara ve geleneklere, otoritelere karşı gelmek, abartmak, abartıya meyil, kabalık ve özensiz doğa, ölçüsüz ve dengesiz, aceleci ve telaşlı.

(Bulundukları burçların da anlama değer katması mümkündür; belirli bir hedefe odaklanan, yüksek enerjili, hırslı, aceleci, hızlı karar verebilen ve bulunduğu şartlarla başa çıkabilen kişilik yapısına işaret edebilir.)


Biyolojik olarak; organların çalışması, yumuşak kas yapısı, kalp kasları, doğum ve bebeğin ilk ağlaması.


Sosyolojik olarak; girişimciler (üreticiler ya da yöneticiler olarak girişimcilik), yetenekli organizatörler, propagandacılar, eğitim ve öğretim alanında çalışanlar, eğitimli kişiler, profesyonel hukukçular, gazeteciler ve yayıncılar, kanunları hazırlayanlar, resmi ve kamu çalışanları, hükümet çalışanları.


Muhtemel bulgular;

(+) diğerlerine coşkulu ve cömertçe yaklaşmak, fikir çatışmaları ile bakış açısı geliştirmek, kişinin yıkıcı dürtülerini aşarak gelişmesi, başarı girişimler, başarılı iş anlaşmaları, kişinin profesyonel başarıları (mesleki), kontratlar, anlaşmalar, nişanlanmak, evlenmek, doğum yapmak.

(-) ayrıştırıcı ya da ayrımcı fikirler, fikir çatışmaları, anlaşmazlıklardan ve tartışmalardan sonra yatışmak, koruyucu şartlara ve vasilere karşı gelmek, evlilikle ilgili ihtilaflar ve fikir ayrılıkları.



Yeniay güveninize, gücünüze ve cesaretinize destek verecek; egzersiz, el emeği ya da spor ve iş gibi rekabetçi fiziksel aktiviteler adına mükemmel. Yeni gelene direnç göstermeyin. Hem maddi hem de bazı şeyleri artırma açısından olumlu. Eğitim ve seyahatlerle ufkunuzu genişletmeniz mümkün. 22 derece Koç burcu Balık tk yıldızında; Cetus (Balina) tk yıldızında ve balinanın göbeğinde bulunur. Mitolojik hikayesinde Andromeda'yı yutmak için gönderilen balinadır. Bu derecede bulunan Baten Kaitos sabit yıldızı, Satürn doğasındadır ve zorlu taşınmalara, değişimlere ya da göçe veya kaza ile talihsizliklere, gemi enkazlarına, aynı zamanda kurtarmalara, darbelere işaret eder. Hatta Titanic'in batışında kendini göstermiş bir yıldızdır. Engellere, ihtiyat, yalnızlık gibi özellikleri hep Satürn yüzünden. Bazen yaşamı zorlaştıran ve zahmetli hale getiren fikirlerin yükselmesine yol açabilir. Baten Kaitos, depresyona ya da ölüm düşüncelerinin kafa yormasına yol açabilir; intihar vakaları görülebilir. Diğer yandan bu yıldız, birinin sık sık, aptallığından dolayı bir duruma takılıp kalmasına da işaret edebilir. Bazı olumsuzlukları bir deneyim gibi algılamak burada önem kazanır. Balina (Cetus) tk yıldızının tembellik yarattığı bilinir; özellikle savaşta komuta etme yeteneği ile duygusal / hayırsever bir doğa da sağlar. Kayıp malların bulunmasına yol açabilecek etkiler de barındırır ve sağduyu yaratabilir. Genel olarak konfor alanınızdan yani kabuğunuzdan çıkıp harekete geçmek adına bu etki kullanılabilir. Dinamik Yeniay, çok uzun süredir önümüzde duran engelleri aşmak adına kullanılabilir. Sınırların, kısıtlamaların üstesinden gelmek için mükemmel bir etki. İş kurmak, bir ilişkiye başlamak adına cesaret ve kararlılık bir arada. 


Koç burcunun 3. dekanında Ay pek kuvvetli sayılmaz; sulu ve duygusal Ay, Koç burcunda oldukça rahatsız hatta oldukça savunmasızdır. Ancak Venüs / Jüpiter tarafından yönetilen bu dekan, denizciliğe işaret eden yıldızlar etkisi ile birlikte yine de su enerjisini barındırır. Doğru şekilde yönlendirilen duyguların, sabit yıldızların yaratabileceği olumsuz durumlara rağmen bizleri başarılı kılabileceğine inanıyorum. Ay bu dekanda sert denizlerde alçalıp, yükselebilir. Bu dekanın karanlık yanı, hayal gücünün gerçekten gelişebileceğine de işaret ediyor. Şu anda tutkularımızı açığa çıkaracak yaratıcı bir çıkış yapabilmek çok önemli görünüyor. Koç burcunun 3. dekanındaki Güneş gibi, sürekli değişen duygularımızı birilerine göstermek, dışa vurmak gerekecek. Dans eden duygular eğlenceli olabilir. Deneyimlerimize bağlı sıradan bir ahh çekme, inleme yerine maceralı bir arayışa dönüşebilir. Yeniay sürecinde günlük yaşamın ince ayrıntıları, heyecanlı sürükleyici bir film gibi drama potansiyeline sahip diyebiliriz. Koç burcunun 3. dekanı bir çatışma sonrası uzlaşma içermesine rağmen, durumun değişken doğasına kulak vermemizi ve ilgili kişilere kibar bir saygı çerçevesinde yaklaşmamız gerektiğini de savunuyor.  Bu bir pasiflik olarak asla alınmamalı, aksine alçakgönüllü doğanın durumu aktif çözmesine yardım edebilir. Bu bölge barış vaad edebilir ama bu asla basit görülmemeli. Dekan gel - git bir enerji yaratabilir ve hava her an tersine dönebilir. İyilik diye uğraşırken, diğerlerini zor da olsa mutlu etmeye ve saygılı davranmaya özen göstermeliyiz. Bu dekanda bulunan tk yıldızlar azgın bir denize ve alevli duyguların tsunami etkisine yol açabilir. Ama Koç 3. dekan savaşmak değil sevişmek zorundadır; bunu beceremediğinde ise savaş gerçekten canavarlaşabilir. Bu dekan Venüs ve Jüpiter yani 2 iyicil ile yönetilmesine rağmen barındırdığı yıldızlar Jüpiter / Satürn etkisinde. Dolayısı ile bazen kanunu kendilerine yontan yargıçlar gibi de çalışabilir; hatta korsanları, bazı kanunsuz iş yapanları hatta kendini haklı gören Robin Hood gibi karakterleri barındırabilir. Dekan bol tutkulu aşkları da barındırır, sanki şehvetli Boğa burcuna giderken alevlenen duygular gibi. Bu tutkuyu olumlu bir yöne akıtamadığında kendine zarar verebilir. Olumlu yanında sanatın ve mizahın iyileştirici ve yatıştırıcı gücünü barındırmasıdır. Austin Coppock bu dekan için "tanık olan herkesin kalbini ateşe veriyor" diye not düşmüş. Sanki bir hippi, silahın namlusuna gül yerleştiriyor diye de eklemiş. Sert etkisine rağmen ödül verebilen bir alan olarak bilinir hatta hak edilmiş, özveri gösterilmiş ve ertelenmiş ödüllere yardım edebilir. Sıkı bir çalışma ve kararlılık ile bir durumun, projenin başarı elde etmesini müjdeleyebilir. Memnuniyet etkisi yaratacaktır.


Güneş Koç burcunda yücelir, güçlü konumdadır. Sabit yıldızların etkisi ile canavarca potansiyelleri ile kişilerin kendilerini dizginlemek zorunda kalabileceğine işaret edebilir. İçinde 2 ters yöne giden balığı barındıran Balık tk yıldızı, kişinin içindeki düğümü sembolize edebilir. Kişi kendini tamamen ikiye bölünmüş gibi hissedebilir ki baş ağrıları da bu süreçte artabilir. Koç burcu başı yönetir. Kişi bazen gerçekten bu 2 yönün hepsine birden sahip olamayacağını kabul etmek zorunda kalabilir. 2 yönlü bir çekme ikileminin eğlenceli yanını da görmek zorunda kalabilir. Yetenekleri test etme ihtiyacı duyulur.


Vedik astrolojiye göre Revati nakşatrasının 4. bölgesinde gerçekleşecek Yeniay, Merkür ve Jüpiter yönetiminde. Yaratıcılık bahşeden bir bölge olmasına rağmen aşırı hayalperestlik tehlikesi de barındırmakta. Revati gençlerle ve çocuklarla ilgili hastalıklara işaret edebiliyor ki son zamanlarda salgın hastalığın daha çok çocukları etkilemesi zaten bilinmekte. Eğitim sisteminde yeni değişimler de gözlemlenebilir. Film yıldızları, fizikçiler, gazeteciler, dinsel konular, editörler, hükümet işleri, yayıncılar, seyahat işleri ve uçuş görevlileri ile bağlantıda olduğu bilinir. Şifa ile ilgili bir alandır; bazı ilaç / aşı haberlerini beraberinde getirebilir. Diğer yandan şu anda uygulanan aşı ve tedavi yöntemleri ile ilgili yanlışları da gözümüzün önüne serebilir. İletişime son derece açık bir nakşatra; ayrıca sorunlara karşı da çok duyarlıdır. Özellikle başlayacak olan Ramazan ayına bu etki ile girmenin yardımlaşmayı arttıracağını söyleyebiliriz. Haberleşmenin, gündemin hızlı değişimleri bizi yoracak bir hale sokabilir. Hızlı anlaşmalar, hızlı girişimler hatta bazı saldırı haberleri, meydan okumalar yükselebilir. Denizler, kanallar, boğazlar başlıklardan inmeyebilir. Susmaya alışık olanların bile konuşması gündem yaratabilir. Tabii bazı ülkelerde halk ayaklanmaları, karşı duruşlar havayı gerginleştirebilir. Silahlar, silah sistemleri, askeri hareketlilik çok konuşulabilir. Hukuksal yargı süreçlerinde de hızlanma görülecektir. Yeniay sürecinde havaların ısınmasına şahit olacağız. Diğer yandan sınırlarımızda gerçekleşebilecek askeri hareketlilik hatta yeni hareketler enerjilerin yükselmesine yol açabilir. Ekonomik alanda hızlı alınan kararlar bazen gerçek yaşamda beklenen iyileşmeyi sağlamayabilir. Belediyeler, meclis, borsa ve para piyasaları çok konuşulacak listelerinde olacaktır. Yeniay ayrıca yeryüzü hareketliliğine, kazalara ve bazı üzüntü yaratabilecek durumlara da açık bir sürece işaret ediyor. Bazı gizli bilgiler, evraklar açıklanabilir. Hem maddi hem duygusal güvenliğimizle ilgili hızlıca girdiğimiz bir dönem denebilir. Yeniay sırasında Güneş'in gandanta pozisyonda olması bir takım deniz kazalarına ve su ile ilgili üzücü gelişmelere yol açabilir. Revati ayrıca bir davul ile sembolize edilir; bu süreçte sessiz kalmak bu ince ritmi duymamıza yol açar. Revati'in davulu, zamanın sonunda oturur ve ardından gelen tüm döngülerin başlangıcını temsil eder. Yolunuzda kaybolmuş hissediyorsanız ya da hedefleriniz konusunda kafanız karışıksa, Yeniayın gücüne teslim olun ve bekleyin. Revati'nin yol gösterici etkisi, kalbinize yeni bir plan vizyonu ile ilham verecektir ve ileriye giden yolunuzu da aydınlatacaktır.


Zerrin Zindancıoğlu

ASA, MAPAI, Member of OPA, ISAR Cap
Profesyonel Astroloji Derneği (P.A.D.) Kurucu Üyesi



Kaynaklar; 
- Numerology of Astrology / Degrees of Sun - Lynn Buess
- Fixed Stars - B.Brady
- The Living Stars - Dr. Eric Morse
- Zodiac Decan Handbook / Darkstar Astrology
- Vedik Astroloji - Şebnem Ekşib
- Takımyıldızların Mitolojil Öyküleri / Yasemin Örs

- Darkstar Astrology





2 yorum:

  1. Sayın.

    Ben Bayan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Singapur, Almanya, Hong Kong, Çin'de bulunan DEA LAE GLOBAL FINANCE LIMITED'den Vanda. Geri Dönüşsüz Kredi, Proje Finansmanı, Banka Garantileri (BG), Bekleme Akreditifleri (SBLC), Akreditif (LC) sunma kapasitesine sahip, kayıtlı özel borç veren, yatırımcı, finans tüccarı, doğrudan tedarikçisi ve finansal enstrümandan para kazandıran kuruluşuz. indirim oranıyla dünya çapında en yüksek puan alan bankalardan. RWA, ilgilenen herhangi bir müşteriyle birkaç bankacılık günü içinde anlaşma yapmaya hazırız, Anlaşma Belgemizde belirtildiği gibi derhal teslim ederiz. Lütfen ilgileniyorsanız, prosedürümüz için e-posta yoluyla bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    Not: Temsilciler, Komisyoncular, Danışmanlar ve Aracılar,
    Komisyona dayalı olarak dünyanın her yerinden müşterilerini getirin ve ilgili tüm tarafların faydaları için tam bir güven içinde birlikte çalışacağız. ŞİMDİ UYGULA!!! YENİ BİR İŞ BAŞLATMAK VEYA MEVCUT İŞLETMENİZİ GENİŞLETMEK İÇİN GERİ ÖDEME OLMAYAN KREDİ, PROJE FİNANSMANI VE BG / SBLC İÇİN. Lütfen ilgileniyorsanız, e-posta yoluyla prosedürümüz için bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    ŞİRKET BDT VE KAYIT DETAYLARI
    Firma Adı: DEA LAE FAST SERVICE
    Şirket Sicil No: 1916478
    Kuruluş Tarihi: 31 Mayıs 2013
    E-posta: dealae@usa.com

    YanıtlaSil
  2. Lucky Club Casino Site – Free Slot Games and Tips
    Lucky Club is a casino site that has 카지노사이트luckclub got you covered by hundreds of games including free casino slots, blackjack, baccarat, roulette, and much more.

    YanıtlaSil