29 Haziran 2013 Cumartesi

29 Haziran 2013 - Astrolozi



Sabaha karşı, Balık burcunda ilerleyen Ay, 03:16'da boşluğa girecek. 16:06'ya kadar kayda değer bir açısı yok. Sabah boşluğa girmeden, Merkür ile olumlu bir açı yaptığı görülüyor. Bu, duygularımızın akışgan olduğu, kendimizi rahat ifade edebildiğimiz saatler, tabii uyumayanlar için söylüyorum. 16:06'ya kadar yeni girişimlere başlamak yerine, elimizdekilere odaklansak çok iyi ederiz, çünkü karasızlık, belirsizlik diz boyu. Daha sonra Koç burucuna giriş yapacak Ay ile, yapacaklarımıza pek düşünmeden hızlıca karar vermeye eğilimli ve coşkulu bir tavır takınacağız. Hareketliyiz, lider gibi hissediyoruz ve yeniliklere açığız, çok cesur ve girişgeniz, kendimize de fazlaca güveniyoruz. Rekabetçi özelliklerimiz bize zorluklarla mücadele yolunda destek verecektir. Ama çabuk sıkılmaya müsaitiz, haaa bir de, ufak kazalara açığız, tansiyona da dikkat etmekte fayda var.

Akşama doğru ise Ay önce Jüpiter ile bir kare, akşam ise Venüs ile üçgen açı yapacak. Buyrunn buradan yakın. Duygularımızı abartılı bir biçimde ortaya koymak isteyeceğimiz, isteklerimizin çabucak olmasında ısrar edeceğimiz saatler... bencillikten, egoizmden uzak durursak problem yok. Aksi halde tartışmalar çıkması muhtemel. Venüs ile olan olumlu açı ise bu kare açının stresli havasını dağıtacak nitelikte; aşk ve ilişkiler için oldukça güzel anların habercisi. Dikkat çekme, beğenilme, satın almaya duyulan aşırı istekler ön planda, malum ego da oldukça yüksek.. Eğlencenin dibine vurmaya uygun bu gece, Cumartesi gecesine yakışır şekilde...

Ülkemize bakarsak, sabah erken saatlerde, geceden başlayan ve gün boyu etkisini sürdürecek olan transit Güneş'in, Mars'ımıza olan karesi netleşiyor. Bu sert bir açı, duyguların allak bullak olmasına neden olacaktır. Transit Ay da zaten bu arada, Ay'ımıza kare yapmakta; bu insanlarımızda endişe ve karasızlık duygularının ortaya çıkmasına neden olacaktır. Ancak transit Ay'ın yöneticisi Neptün, Güneş'imize olumlu bakıyor, bu bizi oldukça destekleyici bir oluşum, sevgi ve kardeşlik yolunda alınmış kararların koruyucu eli üzerimizde, dikkatimizi dağıtmadığımız sürece, hedefe odaklı ilerlediğimizde, endişeler korkulu rüya görmemize neden olmaz.

Gelin bu sevimsiz açıyı, biraz farkındalık, biraz sağduyu ve geniş bakış açısı ile birlikte olumlu hale getirelim ve haritayı aşalım, Mars'ın desteğiyle eğlenceli, bol aktiviteli, enerjisi yüksek bir hale getirelim ve haftasonunun tadını çıkaralım..


Twitter: @Astrolozi



"DALGA

Mesut sanmak için kendimi
Ne kağıt isterim, ne kalem,
Parmaklarımda cigaram,
Dalar giderim mavisinden içeri
Karşımda duran resmin.

Giderim deniz çeker;
Deniz çeker, dünya tutar.
İçkiye benzer bir şey mi var?
Bir şey mi var ki havada
Deli eder insanı, sarhoş eder?

Bilirim, yalan, hepsi yalan;
taka olduğum, tekne olduğum yalan;
Suların kaburgalarımdaki serinliği,
İskotada uğuldayan rüzgar,
Haftalarca dinmeyen motor sesi,
Yalan..

Ama gene de,
Gene de güzel günler geçirebilirim;
Geçirebilirim bu mavilikte.
Suda yüzen karpuz kabuğundan farksız,
Ağacın gökyüzüne vuran aksinden,
Her sabah erikleri saran buğudan,
Buğudan, sisten, aşktan, kokudan..

Ne kağıt yeter ne kalem,
Mesut sanmam için kendimi.
Bunların hepsi.. hepsi fasafisso.
Ne takayım, ne tekneyim.
Öyle bir yerde olmalıyım
Öyle bir yerde olmalıyım ki,
Ne ışık, ne sis, ne buğu gibi..

İnsan gibi."

Orhan Veli Kanık



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder