18 Aralık 2013 Çarşamba

18 Aralık 2013 - Astrolozi





Ay tüm gün Yengeç burcunda hareket edecek. Yengeç burcu annelik iç güdüsüyle ilgili olduğu için özellikle bugün daha şefkat dolu olabiliriz; ev, aile ve millet temalarının öne çıkabileceği bir gün geçireceğiz. Sezgilerimiz de bugün her zamankinden daha fazla çalışacaktır. Ruh halimiz oldukça değişken olabilir zira Yengeç bir su grubudur; dalgalı ruh halimiz bizi yorabilir. Duygularımızın bizi yönlendirmesine izin vermezsek zannediyorum bugün daha rahat oluruz; aksi halde hassasiyetimizin ve yoğun duygularımızın kurbanı olabiliriz.

Gün boyu oldukça sert açılar var gökyüzünde; dünkü dolunay ardından üzerine bir de bu açılar, oldukça hareketli, yüksek enerjili bir gün geçireceğimizin habercisi.. Sabah saatlerinde önce Mars ve sonra ardından da Uranüs ile sert bir açı yapacak olan Ay, adeta kavga, gerginlik, alınganlık, duygusallık, münakaşa ve düşünmeden kafa kol girişme saatleri yaşatabilir bize. Uranüs'ün de bugün ileri harekete geçtiğini düşünürsek ki bu konu ile ilgili yazımı  http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2013/12/koctaki-uranus-retrosu-bitiyor-astrolozi.html      adresinde bulabilirsiniz, ani sürpriz gelişmelere açık olmanızı önerebilirim. Sanki gerçek biz gitmiş, ortaya her an saldırmaya hazır bir panter çıkmış gibi hissedebiliriz. Bu transitlerde dikkatli olunmazsa kendimize zarar verebilir, ufak tefek kazalar yaşayabiliriz. Eğer olaylardan çabuk etkilenen, daha çok duygularınızla hareket edeb biri iseniz, herşey bu saatlerde birer tehdit gibi algılayabilir ve her şeyden nem kapabilirsiniz. Yok, eğer kendinize güvenen bir kişilik sahibi iseniz, bu zamanda fazla acele davranan, atak ve kritik davranışlara meyledebilirsiniz. 

Öğleden sonraki saatlerde ise Ay bu kez de Pluto'nun tam karşısına yerleşecek ve gökyüzünde öncü grupta oldukça sert etkilere sahip bir Büyük Kare oluşacak. Tüm gün bu etkiyi hisseder olacağız. Bu da zaten oldukça dalgalı duygulara sahip olan Yengeç'teki Ay'ı, daha da dengesizleştirebilir. İlişkilerimizde çekişmelere neden olacak durumlarala karşılaşabiliriz. Düşünceli ve bilinçli davranmak bu kare esnasında oldukça zordur. Bir yandan suçluluk, kıskançlık, aşırı sahiplenme, diğer yandan bunların hepsinden kurtulma isteği, bizi söz konusu karenin her bir ucuna ayrı ayrı çekiyor gibi güçlü gerginlikler yaşatabilir.

Her gökyüzü hareketinde olduğu gibi ne kadar zor görünürse görünsün yine de her açının farkındalıkla pozitif yönde kullanabileceğinden yanayım. Öncü büyük kareler en kolay çözüme ulaştırılabilecek açı kalıplarıdır. İnisiyatifi ele alıp harekete geçmeyi beklerler ve böylece çıkış yolu bulunur.. Büyük bir stres altında sorunlar patlayıcı bir enerjiye dönüşebilir. Amaç, enerjinizi dört bir köşeye dağıtmadan odaklayabilmek ve gerçekten istediğiniz konular üzerine yöneltmektir. Enerjinizi doğru akıtabilirsiniz, müthiş motivasyon kaynağı oluşacatır. Bu açı kalıbı bize dün başlayan olaylar sinsilesinin bugün de artarak devam edebileceğinin habercisi ayrıca.. Bu büyük karenin dışında, Ay, bir yandan da Chiron ile harika bir üçgen açı yapacak; farkındalık, bilgelik, değiştirmeye çalıştığımız yaralı yanımıza şifa olabilecektir.. Seçim her zaman ki gibi yine, özgür irademize bağlı..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder