7 Ocak 2014 Salı

7 Ocak 2014 - Astrolozi





Salı günleri Mars yönetiminde bir gündür. Ay'ın da Koç burcunda ilerleyerek güne başlaması oldukça manidar diye düşünüyorum; özellikleri daha vurgulu olabilir. Düne göre daha hareketli, biraz sinirli ve enerjik hissetmek, inadımızın bizi çabucak öfkelendirmesi ve taktikten yoksunluk başımız bugün iş açabilir Bir şeye karar verip, sonucunu düşünmeden o an harekete geçmek, dikkatsizliğe neden olabilir. Hissedeceğimiz bu yüksek enerjiyi kontrollü kullanmak bize yarar sağlayabilir. Daha girgin, cesaretli ve korkusuz davranışlar içinde olabiliriz.

Ay, öğle saatlerinde Uranüs ile kavuşuyor ve akşama doğru 18:13'te de Pluto sert karesi kesinleşiyor; duygusal güç mücadelelerine girebilir, istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda bırakılıyormuş gibi düşünerek, yanlış ve fevri hareketlerde bulunabiliriz. Eğer duygusallığımız ile başımız dertteyse, bizim için iyi olmayacak ani çıkışlar yapmamız mümkündür. Eğer kendimize karşı dürüst ve duygularımızı kabul eder bir tutumumuz varsa fazla zorlanmayabiliriz. Aksine kendi içimize uzanıp, gerçekten neler istediğimize bakabilir, duygularımıza analiz yapabiliriz. Bunu yapabilmek pek kolay olmayacaktır, hele bir de geceyarısına yakın Ay'ın Mars ile karşıtlığını hesaba katarsak.. Ay'ın Koç burcundaki hareketi ile kocaman öncü T-kare tetikleniyor.. Zor günlere bir yenisi daha ekleniyor. Gün boyu bizi şok edebilecek enerjiler mevcut.

Maalesef bu akşam saatleri, adeta kavga, gerginlik, alınganlık, duygusallık, münakaşa ve düşünmeden kafa kol girişme enerjileri içeriyor. Bu tür fiillere iten olayları sanki mıknatıs gibi üzerimize çekebiliriz. Özellikle hem Mars, hem Uranüs, hem de Pluto sahnedeyken, dikkatli olunmazsa kendimize zarar verici tecrübeler yaşayabiliriz; özellikle kesici aletlerden uzak durmalı ve ufak tefek kazalara karşı daha itina ile hareket etmeliyiz. Atak ve kritik davranışlara meyletmek ve olayları bir tehdit gibi algılamak mümkündür. Zıt duygular bizi iki uca çekebilir ve kısa sürede önemli problemlere neden olabilir.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder