23 Eylül 2016 Cuma

23 Eylül 2016 - Astrolozi


Ay, yeni güne Ay'ın İkizler burcunda ilerleyişi ile merhaba diyor; bilgiye olan merak ve bol iletişim içinde olmak adına uygun bir görünüm. 00:11'de Ay ve Uranüs arasında oluşacak ılımlı görünüm sayesinde ise yaratıcı zekamızı rahatlıkla kullanabilir ve gruplarla çalışma içinde olabiliriz. Zeka gerektiren durumlar, yeni tanışmalar, dost çevresinden destek görme ve problemlerimize yaratıcı çözümler oluşturma, rutin dışı bazı gelişmeler bu etkinin konuları olarak sayılabilir.

01:20'de Ay, 24 derece Balık burcundaki Ay Tutulması'na ilk karesini yapacak dolayısı ile Tutulma ile ilgili konuları mücadele gerektirecek bir şekilde öne çıkarabilir. http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/09/balk-burcunda-ay-tutulmas-16-eylul-2016.html adresindeki Tutulma yazısını tekrar olumakta yarar var.

06:53'te ise Ay ve Mars karşıt pozisyonda olacaklar; ufak detayların bile agresyonu arttırması söz konusu. Kendimizi her an kızmaya hissedebilir, dolayısı ile sabah erken saatlerde tartışmalara açık olabiliriz. Sakin kalmakta zorlanacağımızdan bu yüksek enerjiyi, fiziksel güç isteyen çalışmalara yöneltmek en doğrusu. Daha önce cesaret bulamadığımız konularda harekete geçebilir, daha atak davranabiliriz. Ancak İkizler burcunun yöneticisi Merkür'ün de geri hareket bitiminin ardından daha oldukça yavaş hızda olduğunu da hesaba katarsak kazalara, tartışmalara, kavgalara kolayca bulaşmak söz konusu. Dikkatli olmakta yarar var.

10:56'da Ay ve Venüs üçgeni kesinlik kazanacak; arkadaşlıklar, dostluklar, davetler adına uygun bir etkileşim. Gözümüz güzellik ve estetik dokunuşlar arayabilir. İlişkilerde olan problemleri çözebilmek bu etki altında mümkün olacağı gibi, tembellik etmek, yemek içmek, alış veriş yapmak adına da istek duyabiliriz. Ay, bu açının ardından boşluğa girecek ve 11:33'te Yengeç burcuna geçmesi ile ailevi, hane ve milli konulara daha ilgili olacağız. Anaç duygular, etrafımızdakileri en az kendimiz kadar koruyup kollamak bu transitin etkisi arasında. Geçmiş konular, anılar daha fazla kafamızı yorabilir, kadınlarla ilgili konular öne çıkabilir.


11:51'de Merkür ve Pluto arasındaki üçgen açı bir kez daha kesinleşiyor; Merkür'ün geri hareketini bitirmesi ile son kez etkin olacak. Dünden beri kendini hissettiren bu transit, bugün tümüyle etkili. Virüs tarama sistemi gibi adeta;  tüm rahatsız edebilecek düşünceleri, fikirleri tarayıp yok edebilir ve olması gereken tatmin edici hale getirebilir. Kavrayış, anlayış, bir şeyin iç yüzünü gösterici derin zeka vereceği gibi, önemli öğretici bir etkileşim. Eğitim, öğrenim, ders çalışma, araştırma adına ideal zamanlar. Gizlilik içereni doğaüstü konulara ya da uğraş gerektiren derinlik taşıyan konulara bizleri çekebilir. Tanışacağımız yeni kişiler bilinç düzeyimizde arttırıcı etki yapabilecek güçlü kişiler olabilir. Seminerler, konferanslar vermek, etkin kararlar oluşturmak, önemli bir seyahate, eğitim konusunda karar vermek mümkün. Kardeşlerimiz, komşularımız, yakın akrabalarımız ve yakın çevremizle olan iletişimimizde kalıcı değişimler oluşturabilir. Kendimizi ifade tarzımızda güç ve irade kullanabilir bir çelik gibi kuvvetli olabiliriz.

12:56'da Ay ve Güneş karesi netleşecek; bu da ilişkiler açısından sert bir etki. Duygular ve mantık arasında mücadele gerektirecek gelişmeler, dış yüzeyde agresif davranışları beraberinde getirebilir. Sakin kalmakta, sözlerin ve davranışların özellikle ailesel sorunlara fazla takılmamak en doğrusu olacaktır.

16:48'te Ay ve Jüpiter karesi kesinleşiyor; abartılı hareketleri beraberinde getirebilir, kendimizi dev aynasında görebiliriz. Aşırı iyimser davranışlar, bazı problemleri küçümsememize ve gerekli önemi vermememize neden olabilir. Yardımlaşmaya, değişik tecrübelere anlayışla yaklaşmamız gereken bir zaman dilimi.

17:50'de Venüs, 17 Ekim 2016'ya kadar kalmak üzere Akrep burcuna geçiş yapacak; Venüs'ün rahat ettiği bir pozisyon değil. İlişkilerde uyum ve denge arayan Venüs, bu transitte çıkarcı hareketlere neden olabilir. İlişkiler konusunda bazı krizler, yüzleşmeler nedeniyle bu süreç bazı ilişkilerin daha önem kazanmasına ve bazılarında ise daha önce fark edilmeyen farklılıkların daha görünür olmasına sebebiyet verebilir. Ortaklaşa gelirler konusunda, kendi kazancımızın dışında oluşabilecek bir gelir oluşabilir. Kredi, vergi, sigorta, burs, prim, miras ve nafaka alanlarında gelişmeler oluşabilir. Olumlu olarak ilişkilerde derinlik arayan, sosyal alanda hırslı, tutkulu, gizemli ve ihtiraslı davranışlar içine girebileceğimiz gibi; olumsuz olarak yırtıcı, aşkı tüketen, paralayan, kavgacı, kendi kendine zarar veren, abartılı zevkleri olan, pasaklı ve zevksiz, kaba, şiddet yanlısı, huzursuz, kıskanç, şüpheci, atak ve yıkıcı hareketler oluşabilir.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder