22 Aralık 2019 Pazar

Oğlak Burcunda Halkalı Güneş Tutulması (26.12.2019) - Astrolozi


26 Aralık'ta sabah 08:13'te Oğlak burcunun 4. derecesinde Halkalı Güneş Tutulması gerçekleşecek; Saros ailesinden 3 Güney serisine ait bu tutulmanın ilki 13 Ağustos 1208'te gerçekleşmiş ve seri 17 Eylül 2452'de sona erecek. Halkalı olmasının sebebi ise Dünya'da olan Ay'ın uzaklığı sebebiyle Ay çemberinin Güneş çemberinden küçük görünüşü nedeniyle, etrafında Güneş ışığından bir halka oluşmasından ötürü, yani Güneş'in ışığı tamamen kapanmayacak. Ancak halkalı tutulmalar tahmin edilemeyen olayları beraberinde getirebiliyor ve göçlerle çok bağlantılı görülmüş. Dişil enerjinin, eril olanı kapatması ancak halkalı olduğundan tam olarak örtmemesi söz konusu. Bu önemli karmik yani kadersel etkiler yaratabilir. Bir nevi bir karmanın tekrarlanmasını ifade edebiliyor; yani geçmişte çözülememiş olayların tekrar gündeme gelmesi gibi. Eğer kader planında öğrenilmemiş bir borç bir hata var ise, tutulma onunla ilgili bir bedel talep eder hale dönüşebilir. Bazı sinsi düşmanlıklarla karşılaşma yaratabilir; etkisi gizli ve kuvvetli olacaktır. Bir nevi sınanma gibi algılayabiliriz. Kronik, gizli rahatsızlıklar gündeme gelebilir. İlk önce can acıtıcı bir halde kendini gösterebilir ancak aslında çıkış sağlamak adına aslında gizli önemli bir fırsat olduğu sonradan anlaşılabilir. Özellikle eğer haritanızda retro konumda bir gezegeniniz tetikleniyorsa bir borç / alacak durumları ile karşı karşıya kalabilirsiniz kısacası. Halkalı tutulmaların etkisi bir sonraki halkalı tutulmaya kadar sürer diye bilinir ki bir sonraki 21 Haziran 2020'de. Etkisi öncü bir burçta olmasına rağmen ağır da gelişse yine de önemli bir enerji barındıracaktır.

 Bernadette Brady'nin kayıtlarına göre bu tutulma serisi beraberinde birliklerin, derneklerin, ilişkilerin aniden sona ermesini, muhtemelen daha yeni katılımlarla dönüşümleri, yeni genç insanların bu birliklere dahil olmasını beraberinde getirmekte. Pluto'nun dahil olduğunu düşünürsek büyük duygusal bileşenlerle birlikte travmatik dönüşümleri anlatabiliyor ki gelişmeler alınan haberler ya da kısa yolculuklarla kendini gösterebilmekte. Öncü burçlar politik konularla, hükümet veya yönetim değişiklikleri, devlet işlerindeki değişikliklerle ve insanlar arasındaki devrimlerle çok alakalı. Zaten Güneş tutulmaları özellikle ulusların yöneticilerini, kralları, başkanları ve bütün düzenlerin yöneticileri ile yakından ilişkili. Oğlak burcunun 1. dekanında olan tutulmalar için ise Sepharial, büyük adamların mutsuzluğunu ve kötülüğünü, asillerin ve halkın isyanını simgeler demiş. Bu tutulmanın Oğlak burcunun 1. dekanında oluşu sebebiyle hem satürnyen hem de Jüpiter kavuşumu ile jüpiteryen olarak adlandırılması normal. Satürn, ölümlülüğü, ölümü, kıtlığı ve her türlü sıkıntıyı temsil ederken, Jüpiter genişleyip yayılmaya yatkın gücü kanalıyla depremleri, fırtınaları, yöneticileri ve insanlar arasındaki aşırılığı, abartıyı anlatabilir. Uranüs üçgeni etkisi ile de isyanlar, devrimler, grevler, uyuşmazlıklar, göçler ve kırılmalara neden olan ani felaketleri ifade edebilir. Tutulma 3 dakika 40 saniye sürecek ve Orta Doğu, Güney Hindistan,  Güneydoğu Asya ve Avustralya'nın bazı bölgelerinden izlenebilecek. Tutulma Ay Düğümleri ile olan Güneş'in uzaklığına bağlı olarak Halkalı olarak gerçekleşecek. 



Geleneksel ve modern görüşlere göre tutulmanın görülebildiği bölgelerde tutulmadan önce veya sonra bir kaç ay içinde ki özellikle tutulma derecesinin tetiklenmesi ile birlikte bazı felaketler oluşabilir. Gökyüzünde Pluto ve Satürn birleştiğinden burada meydana gelecek olayların ülkeler arası bazı çatışmalara da yol açabileceği öngörülebilir; özellikle Tutulma / Asc ve Tutulma / Mc hatlarının astrokartografik haritalarda Riyad ve Tahran üzerinden geçişi sebebiyle İran ve Suudi Arabistan arasında oluşabilecek gerilimlere bu etkiler işaret edebilir. Hindistan, Sri Landa ve Endonezya için doğal afetler öngörülebilir. Jüpiter ise finansal bir gezegen olarak Uranüs üçgeni ile sıradışı, garip olaylara, dünya ekonomisinde durma noktasına gelmesi ve Satürn ile Pluto'nun 12 Ocak 2020'de birleşimi ile şaşırtıcı, beklenmedik gelişmelerle finansal felaketlere yol açabileceği tahminleri yapılabilir. 

Kişisel alanda ise tutulma etkileri çok tesadüfi, hızlı gelişen hatta bazılarımız için önemli şanslı fırsatlara yol açabilecek enerjiler barındırmakta. Güneş tutulmalarında tüm olasılıklar sanki masanın üzerindedir ve geleceğe yönelik yeni planları ön saflara yerleştirme zamanı gelmiş demektir. Yeni bir başlangıç yapmak adına ideal zamanlardır; bu nedenle yeni hedeflerinizi belirlemek ve oyuna sokma adına kullanılabilir. İlerlemenin yeni ve yaratıcı yollarını ararken, eski alışkanlıkları ve hatalı, eksik tutumları sorgulamak uygun olur. Kişisel, profesyonel ve ruhsal ilerleme fırsatları ile iyimserlik ve cömertlik vaad eden görünümler var. İlişkilerden kazanca kadar ilgili harita bölgelerinde etkili olacaktır. Yeni projelere ve belki uzun mesafeli yolculuklara, uzun vadeli hedeflere olanak tanıyacaktır. İlişkiler, yatırımlar, ticaret ve hukuki konular başarı vaad edebilir. Jüpiter bu esnada inançsal olarak yani manen genişleme ve kişinin kendini anlamasını sağlayabilir. Hoş sürprizler eş zamanlılıklarla gelebilir. İçgörü ile birlikte artan özgüven macera duygusunu tetikleyebilir. Hayatlarımızda önemli öncü değişimler yaratma zamanını ifade edebilir. Heyecan verici karşılaşmalar ve tesadüfler risk almayı kolaylaştırabilir. Evet bazılarımız daha muhafazakar yaklaşabilir gelişmelere ancak onlar bile içgüdülerin peşinden gitme isteği duyacaktır. Hayat durgunlaştı ise, bazı fırsatlar bizlere kadersel seçenekler sunacak. Yeni bir dil, yeni bir hobi, yeni bir ilgi alanı hayatımıza dahil edilebilir. 

Her Güneş Tutulması, ruh yolumuzda bizleri daha ilerlemeye yardımcı yeni bir kapı açar. Aralık tutulası de bizlere yeni yollar açacak; ilk önce bu çok belirgin görünmeyebilir ya da bazı endişelere şüphelere yol açabilir. Yepyeni bir düşünce veya yeni bir duygu esintisi olarak başlayacak ve yavaşça yerini yeni eylemlere bırakacak. Bir neyi uzanıp alabileceğimiz yeni bir enerji akışı gibi. Nasıl hayata entegre edeceğimiz bize bağlı tabii ve yolculuğun neresindeyiz, göreceğiz. Ama her ne olursa olsun hepimiz değişecek ve hepimiz bir şekilde uyanacağız. Bu süreçte en tatlı meyvelere dönüşecek tohumlara gerçekten dikmek adına fırsatlar var. Tutulmayı izleyen günler, niyetleri belirlemek ve yeni yılda hangi hedeflere ulaşmak istediğimizi düşünmek adına mükemmel. Sabır tabii ki şart ki bu sabır tutulmanın ne getirdiğini görmeye olanak tanıyacaktır. Eski kalıpların belki çocukluktan gelen travmaların artık gitmesi gerektiğini bizlere gösterebilir. Her şeyi aslında gereğinden fazla ciddiye aldığımızı bize fark ettirebilir; bu sayede içsel çocuk enerjimizi hayatımıza geri davet edebiliriz. Bu tutulma ile aile çevresinde bazı dramalar yaşamak ama bu sayede aile travmalarını aşabilmek ve dengeli bir biçimde değiştirebilmek fırsatı bulunabilir. Yaşamlarımızda bizlere artık hizmet etmeyen sağlıksız dinamikleri, kalıpları söküp atmak adına fırsat olarak kullanılabilir. Bugüne kadar zor olmuş olabilir ama bu kez kendiliğinden kolaylaşacak görünüyor, her ne kadar acı verse de. Bu yüksek enerji çıkışı ile birlikte affetmek, iyileştirmek, sınır koymak ve şefkat duymak adına kullanılabilir. Bazen köklerimizin kim olduğu, kusurları ve bunların kabulü, inanılmaz derecede iyileştirici etkiler verebilir ki belki de gereken rolleri yerine getiremediklerine dair daha ılımlı bir görüş ortaya çıkabilir. Oğlak enerjisi pratiktir ve işleri mantıkla halletmek ister. Gelişen olaylar hızlı bir duygusallık yaratsa da sadece gerçek olana öze odaklanmak işimize çok yarayacaktır. Gerginlikler artarsa, gerçek olana dikkatinizi verin, duyguları bir o yana bir bu yana süpürmeye geçiştirmeye çalışmak yerine mantıklı bakış açıları oluşturun. Elbette bunu söylemek kolay, yapmak zor ama özellikle aile çevresinde tetiklenen durumlar oluşursa, tetik noktası ne olursa olsun, halledebilmek için daha derine kazı yapmanız gerekebilir ki gerçek çekirdeğe ulaşın. Bunları çözmek adına Tutulma, enerjinizi destekleyecektir. Her hangi bir sorunun dengelenmesi ve daha fazla sevgi ve ve anlayışla sonuçlanması bu sayede muhtemel olabilir. 2020, önceki yıllardan daha farklı bir şeyler vaad ediyor ve bu etki Güneş tutulması ile start alıyor. Bugün her ne ortaya çıkıyorsa çıksın, bu enerji bizleri bir öteye taşıyacak bir etki yaratacak. Hepimiz sanki basamak atlamak, yükselmek ve yeni bir güç alanına davet alıyor gibiyiz; tutulma bu yolu aydınlatacak. 

Teknik bölüm;

4 derece Oğlak gökyüzünde Kaus Medius sabit yıldızı ile hizalı ki Ay ve Güneş kavuşumu bu derecede olacak. Ay ve Güneş kavuşumun Ay Düğümleri'ne yakınlığı ile bu tutulma adını alıyor; demek ki Düğümlerin dereceleri bu anlamda çok önemli. Güney Ay Düğümü bölümünde olacak bu kavuşum; Güney Düğüm ise 8 derece Oğlak'ta ve Facies yıldızı ile hizalanmış durumda. Başlatma enerjisi taşıyan Güneş tutulması için Facies acımasız bir kararlılıklar eleme enerjisi taşımakta. Jüpiter bu acımasızlığı arttırabilir. Facies bazı kayıtlarda faşizm ile bağlantılı görülmüş ki Hitler haritasında da mevcut. Kaus Medius ise hak, hukuk adalet dürtüsü ile birlikte idealist ve toplumsal fikirleri besleyen bir yıldız. Facies ise mükemmelliyetçi askeri stratejiler belirleyip hırslı bir felsefi görüş ile yakıp yıkabilir. Oğlak burcunun 1. dekanı hoşlanmasak da faşist bir zihniyet verebiliyor, evet bu kelime 2. Dünya Savaşı nedeniyle kötü bir şöhrete sahip, ama tanımı o kadar da kötü olmayabilir. Zor olanı yenmek ile ilgili. Kaos içeren durumları dizginlemek için güçlü bir otoriter lider gereklidir. Bu insani ve sadistlik arasında özgür irade seçimine bağlı olarak şekillendirilebilir. 

1. dekan Oğlak, siyasi şiddeti anlatabiliyor ama bunun yanında buradaki Ay genel olarak ile ve ulus birimini ifade eder ve güçlü bir ailenin / ulusun devlete egemen olmasını ister. Bu demek oluyor ki aile sadakati önem taşıyacak bu dönemde; kendi çıkarlarını gözeten ulus ya da gruplar olsun, aynı şeyler söylenebilir. Ay'ın bu bölgede gücü fazla değil, bu yüzden gerçekten başarılı olmak için başkalarının işbirliğine ihtiyaç duyabilir. Oğlak 1. dekan uzun vadeli hedeflere odaklanabilir. Sert Kış dönemleri, bir şeyleri stoklamayı, biriktirmeyi önemseme gerektirir. Açlığı, yokluğu ve bunların acısını daha önce tatmış olabilir; birliği oluşturmak ve bir arada tutmak biraz güç olabilir ki bu azim gerektirir. Kaus Medius; çevreden destek almak, işbirliği yapmak adına olumlu, minnettarlık verebilir. Sadece, Facies işleri zorlaştırabilecek bir bulutsu. Facies'in olumlu yanı, dağlara tırmanmak, yarışmak adıma olumlu yorumlanmış; ama yol boyunca birkaç kemik kırmak mümkün denmiş, bu göze alınmalı. Daha felsefi açıdan, bakış açılarını ve inançları bir yerde pratik bir etkiye dönüştürmek gerekliliğine işaret ediyor. Bu sayede görev ve sorumluluk üstlenerek, kendi birliklerini, ailelerini kuracak, kıtlık ve yoklukla mücadele edecek kararlılığı gösterebilir. Kaçınılmaz olarak bazı problemler yaşayabilir ama bu yarattığı eserin değerinde artış getirebilir. Dolayısı ile bu bölge amaç edindiğimiz konuya kesin bir odaklanma gerektirir ve bu yolda ne emek verdiğimiz, ne sorunları göğüslediğimiz ile ilgili olabilir. Ay Düğümleri işi tabii kaderselleştiriyor ve bu hepimizin hayatında önemli bir kulvarı da tarif ediyor. 

B. Brady, Facies için, ölümcül bir silahın delici bakışı, demiş. Gökyüzündeki en zor ve en şiddetli yıldızlardan biri. Başkalarına saygı duymadan, kimseyi gözetmeden bir eyleme de dönüşebilir. Facies, dokunduğu gezegene nüfuz edebilir ki Jüpiter ile bu etkiler büyüyebilir. Hedefe ve amaca ulaşma çabası acımasız bir hale dönüşebilir. Brady, diğer yandan Facies ve Ay Düğümleri ilişkisi için adaletsizlik ve yolsuzluk karşıtı olabileceğini dolayısı ile gücün kötüye kullanılmasını engelleyebileceğini savunmuş. Azınlık haklarını savunmak anlamına gelebilir demiş. Toplumların sanki tek bir hareketle değiştiği zamanlarla işaret etmiş, hani bir anda birlik olmak, tek bir noktaya odaklanmak gibi. Oğlak 1. dekan Yay tk yıldızı alanında; bu takım yıldızda insan karakterleri, hayvan sembolleri ile harmanlanmış; bir nevi insanın hayvan tarafına karşı üstünlüğü olarak yorumlanabilir. Dolayısı ile Yay tk yıldızı aklın keskinliğinin ve öneminin, hareketin hızına ve hırsına yorulmaz bir güç ile üstün gelmesini anlatabilir. Zayıf ve işlevselliğini kaybetmiş olanın artık gitmesine yardım edecek bir güç. 

Yaşamlarımızdaki otorite ile nasıl başa çıkacağımızı görme fırsatı verecek bir tutulma yaşayacağız. Bizler sanki  ufacık bir detay ile her şeye isyan ediyor gibi görünebiliriz ama altında bu otoriteyi sağlayamama acısı olabilir aslında. Bir otorite ne zaman otoriter olur? Örneğin önemsiz bir baş ağrısının ardına saklanıp, önemli bir toplantıyı es geçen bir CEO hayal edin. İşte Aralık tutulması bu dengeleri düzeltmemize yardımcı olacaktır. Peki ya seçtiğiniz, görevlendirdiğiniz, ekibiniz dediğiniz kişiler aslında size hizmet etmiyorsa, bir CEO ne yapar? Önce problem, sonra eylem ve aksiyon ve ardından çözüm sıralamasına riayet şart gibi. Kişisel yaşamlarımızda en romantik, en mutlu sürece işaret etmediği kesin önümüzdeki 6 ayın; ama çok kullanışlı ve pratik bir hale sokulabilir. Gerçekten ne istediğinize odaklanmak için bu tutulmayı ve işaret ettiklerini iyi kullanın; ileride yolunuzu açıkça görebilmek adına dikkatinizi dağıtanları ayıklayın. Bu süreç bir eleme dönemi yaratacak, belki de son 5 yıldır aslında hiç de kullanmadığınız her ne varsa, hepsini attıracak ve büyük bir açıklık sağlayacak. Bu açıklık, özgürlük yaratacak. Belki dosyaları silecek, sinir bozucu ilişkileri silecek ve büyük bir detoks etkisi yaratacak. Gerçek ailenizi, dostlarınızı manen size huzur verenleri bir araya getirecek ve bu sizin gücünüze güç katacak. Sorun gibi görünen bazı aksiliklerin aslında size hizmet ettiğinin farkına vardıracak. Bir faşist diktatör halinden bizleri Satürn kayasına, sürekliliğe, bilgeliğe ulaştıracak ve buna yardım edecek ilişkiler içine sokacak. Sadece siyah ya da beyaz olarak zıtlıklara inatlaşmak yerine daha insancıllık gerektirecek. Aşırı kutupsallık zarar verebilir. Bireysel hedeflere odaklanmak yerine Oğlak tutulması daha küresel düşünmeye bizleri sevk edecek ki bu bazen kendi kişisel çıkarlarımıza karşı hareket etmemizi de gerektirecek. 

Tutulmalar, bizleri keşfedilmemiş bölgeler iter ve içgörüsel olarak sınırların, içinde olduğumuzu zannettiğimiz kutunun dışında düşünmemizi sağlar. Özellikle güneş tutulmaları tüm farklı olasılıkları beraberinde getirdiklerinden en güçlü olarak tanımlanır. Yılın son Güneş Tutulması, büyüme, deneyim ve farkındalık gezegeni olarak Jüpiter ile hizalandığından, önemli bir kadersel faktör olmaya aday, değişimin dönüşümün ve tecrübe etmenin önemi. Güneş tutulmaları iç potansiyellerimizi şarj etme ve teşvik etme gücüne sahiptir. Bu nedenle tüm enerjileri kullanmak çok önemlidir. Bazılarımız aşırı uçlarda gel git enerjisi hissedebilir ama bazıları adına tutulma ılımlı sarsıntılara yol açacaktır. Ay Düğümleri evrimsel astrolojinin omurgalarıdır; kader ve karma ile ilgili sembolizma içerir. gezegen değiller; Ay'ın ekliptikten geçtiği yeri matematiksel olarak yansıtırlar. Bulundukları eksen bir meydan okuma yaratır; Güney Düğüm dirençli bir enerji barındırırken, Kuzey Düğüm yeni dersler içerir. Bulundukları bölge polariteyi değiştirdiğinden hayatlarımızda zamansal olarak döneme adını kazıtır. Ev, kariyer, duyarlılık, fırsat, şefkat ve otoriteye karşı olan konuları gündeme taşımakta Oğlak ve Yengeç aksında. Başka bir deyişle ait olma ihtiyacımız (Yengeç) ile üstünlük, başarı ihtiyacımız (Oğlak) arasındaki denge bu zamanda önemli. Hem Yengeç hem Oğlak aynı madalyonun iki yüzü gibi; güvenlik, yapı ve sistem, aidiyet.. Tutulma Güney tarafında olduğundan enerjisinin nitelikleri önümüzdeki ortalama 1.5 yıldır iyileşmeye ihtiyaç duymakta. 

Bir gezegen Güney Düğüm'de yerleştiğinde, harekete geçer. Bireysel anlamda bu bir nevi geçmiş bir yaşam yarası gibi görülebilir. Kollektif anlamda, gölge boyutları, endişeleri büyütebilir. Bu nedenle korku, yalnızlık ve dünyevi yaşamın yorgunluğu ifadeleri kollektif düzeyde tetiklenecektir. Çözüm ise Yengeç burcundaki kuzey Düğüm tarafında; bir nevi "eve gel" çağrısı gibi öze en gerçek en çekirdek olana dönüşe davet gibi. Ortalama olarak Düğümler ekliptik boyunda 18.5 yıllık bir hızla geriye doğru hareket eder. Yengeç - Oğlak  aksı 2020 Haziran ayına kadar aktif ve daha önce 2000 ve 1982 yıllarında da benzer döngüler yaşadık. İşte tahminler, öngörüler aslında bu önceki deneyimlere dayanmakta. Oğlak çok zorlu dağlardan yamaçlardan zirveye ulaşır; bunun bir maliyeti vardır; dünya yorgunluğu. Bir kayayı yokuş yukarı çıkmak için güç ve irade gerekir; bastığınız bazı taşlar uçar gider, ya da siz fazlalıklarınızdan kurtulmak zorunda kalırsınız. En iyi çabalarınız, imkansız koşullar tarafından engellendiğinde Oğlak burcunun gölge tarafları devreye girebilir; umutsuzluk, yalnızlık ve depresyon, tabii hayal kırıklığı.. Korku, Oğlak için olumsuz çalışır. Oğlak başarı için mücadele eder zira onaylanmamak ve ilgi görmemekten korkar. Derinde yatan bir başarısızlık duygusu, yetkin olamama, saygı görememe ve kontrol altına alınma korkusu şeklinde olabilir bu. Bu etkileri hem bireysel yaşamlarınızda hem da toplumsal düzeyde gözlemleyin. Her meydan okumada astrolojinin kozmik dili bir çözüm sunabilir; bu çözüm Yengeç'te. Bir nevi içimizdeki "anne"yi beslememiz, korumamız gerekmekte; sıcacık huzur veren bir ev gibi. Şefkat duygusu olmadan soğuk sınırlarla uğraşmayın der bu aks. Sizi neyin beslediğini ve ait olmak için nasıl bir alan yarattığınızı belirleyin. Bu doğacak negatif Oğlak temasına panzehir oluşturur. Korkuyu hissedin ama evinizin temelini atın. Duygusal ihtiyaçlarınızı kabul edin ve harekete geçin. Yengeç gözyaşlarını kabul eder hatta kalpten gelirse daha da önemser. Kendimizi güvende hissettiğimizde başkalarına da şefkat ve anlayış sunmak kolaylaşır. Kafanızda daha rahat şekillenmesi için önceki döngüleri gözden geçirin. 2000 ve 1982 yıllarında hayatınızda odak noktanız nelerdir, ne ile uğraşıyordunuz? Ev, vatan, aile sizin için ne ifade ediyordu? Hangi korkular, hayal kırıklıkları ve endişeler yaşadınız? Yolculuğunuzda neler size pratik öneriler sundu? Güçlü bir aidiyet duygusu bizleri dış dünyanın zulümlerinden korur ve kolektif bir vizyon kazandırabilir. Karşılıklı anlayış ve empati önceki oğlak Yengeç dönemlerinde olduğu gibi bir nevi operasyonel bir itiş sağlayabilir. İçsel huzurun ibre yönünde ilerlemeye özen gösterin. Kendinizi yuvada hissetme duygusu ile yaşamınızda barınma, beslenme, ilişki, yönetme, kontrol işleyişini değiştirebilirsiniz. Daha minimal, daha mikro düzeyde keyif almayı yeniden keşfedebiliriz. Oğlak etkisi ile sınırlarımızı, geleneklerimizi kabul etmek belki hatırlamak gerekecek; şişirilmiş egolardan çok içtenlik prim yapacak. Dolayısı ile Oğlak ve Yengeç akslarında yepyeni başlangıçlar, bazı sonlanmaları da beraberinde getirecek ancak hemen karamsarlığa kendinizi kaptırmayın, bu bitişler her birimizin hayatları için gerekli kapıların açılmasına yardım edecek..



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, Member of OPA, ISAR Cap



Kaynaklar; 
- Numerology of Astrology / Degrees of Sun - Lynn Buess
- Fixed Stars - B.Brady
- The Living Stars - Dr. Eric Morse
- Zodiac Decan Handbook / Darkstar Astrology
- Vedik Astroloji - Şebnem Ekşib
- Takımyıldızların Mitolojil Öyküleri / Yasemin Örs





1 yorum:

  1. Sayın.

    Ben Bayan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Singapur, Almanya, Hong Kong, Çin'de bulunan DEA LAE GLOBAL FINANCE LIMITED'den Vanda. Geri Dönüşsüz Kredi, Proje Finansmanı, Banka Garantileri (BG), Bekleme Akreditifleri (SBLC), Akreditif (LC) sunma kapasitesine sahip, kayıtlı özel borç veren, yatırımcı, finans tüccarı, doğrudan tedarikçisi ve finansal enstrümandan para kazandıran kuruluşuz. indirim oranıyla dünya çapında en yüksek puan alan bankalardan. RWA, ilgilenen herhangi bir müşteriyle birkaç bankacılık günü içinde anlaşma yapmaya hazırız, Anlaşma Belgemizde belirtildiği gibi derhal teslim ederiz. Lütfen ilgileniyorsanız, prosedürümüz için e-posta yoluyla bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    Not: Temsilciler, Komisyoncular, Danışmanlar ve Aracılar,
    Komisyona dayalı olarak dünyanın her yerinden müşterilerini getirin ve ilgili tüm tarafların faydaları için tam bir güven içinde birlikte çalışacağız. ŞİMDİ UYGULA!!! YENİ BİR İŞ BAŞLATMAK VEYA MEVCUT İŞLETMENİZİ GENİŞLETMEK İÇİN GERİ ÖDEME OLMAYAN KREDİ, PROJE FİNANSMANI VE BG / SBLC İÇİN. Lütfen ilgileniyorsanız, e-posta yoluyla prosedürümüz için bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    ŞİRKET BDT VE KAYIT DETAYLARI
    Firma Adı: DEA LAE FAST SERVICE
    Şirket Sicil No: 1916478
    Kuruluş Tarihi: 31 Mayıs 2013
    E-posta: dealae@usa.com

    YanıtlaSil