11 Şubat 2022 Cuma

Aslan Dolunayı (16 Şubat 2022) - Astrolozi

 


16 Şubat 2022 saat 19:57'de Aslan burcunun 27. derecesinde Ay Düğümleri ile sert bir ilişkide yani tutulma derecelerini aktive eden bir Dolunay netlik kazanacak. Tıpkı bir aslanın kükremesi gibi, kendimizi, işlerimizi, ilişkilerimizi ve tutkularımızı ön plana çıkarmak adına cesur olmamızı talep edecek etkiler barındırmakta. Genel olarak Kurt Ayı olarak bilinen Şubat Dolunayı yoğun kapanışlar, bitişler, sonlanmalar getirebilir. Retro süreçlerinin ve gölgeli etkilerinin de bitimi ile gerçekten sahip olduğumuz potansiyelleri kullanma zamanı olarak vurgulu etkiler verebilir. 2021 yılının son devresinde hem Jüpiter'in burç değişimi hem retro enerjileri farklı enerjiler yarattı. Neyse ki şimdi artık bir muhasebe olarak bizi elde kalanlarla yeni bir yıla iteleyen etkiler başladı. Güneş'in de Kova burcundaki seyahatini bitirmek üzere oluşu bizi geleceğe daha fazla odaklandıracak ve Aslan Dolunayı ile birlikte bizden, geleneksel görüşlerden ve kendimizi ifade konusundaki kısıtlamamızdan kurtulmamızı, özgürleşmemizi talep edecek. Venüs ve Mars, Dolunay haritasında tam bir kavuşum içinde, bu kavuşum bir süre etkisini gösterecektir. Bir kedi fare oyununu ya da rol değişimlerini başlatabilir. Dolunay genel olarak sonlarla ilgili olduğundan ya da sonlanmanın bir aşamasının / dinamiğinin tamamlanması gibi de yorumlanabilir. İleriye doğru bir yol açılır ve bu yolu takip etmek için bir etabı bitirmek durumunda kalırsınız. Dolayısı ile herhangi bir "hayır"ın hemen ilerisinde gizlice bir "evet" beklemede olacaktır, unutmayın. Cesaretin tadını çıkarın. Savunmasız kalmanız gerekebilir, fikirlerinizi, endişelerinizi paylaşın. Kendinizi savunun. Ama kendinizi diğerlerinden asla ayrı düşünmeyin. Sonlanmalarınız bile sevgi ile bütünleşsin. Ay Düğümleri ile kare açısı ve Kasım tutulmasını derece bazında tetiklemesi aslında önemsiz gibi görünse bile gelişmelerin kadersel olduğunu vurguluyor.  Yaşamdaki iniş ve çıkışlara daha yakından dikkat etmeye davet ediliyoruz. Bu süre zarfında yaptığınız konuşmalara, kullandığınız ifadelere dikkat edin. Hayatlarınıza giren / çıkan insanlar, yeni açılan kapılar / tamamen kapatılması gereken kapılan anlamında bir aşamanın tam da başındayız kısacası. Dolunay ışığı ile yolu aydınlatacaktır; bu nedenle beklenmedik yeni aşamaların takip edilmesi için neye dikkat kesilmemiz gerektiğini bize gösterecektir. 

Matematiksel noktalar olan Ay Düğümleri gökyüzünde bizleri düşüncelerimiz, tutumlarımız, inançlarımız ve alışkanlıklarımızla birlikte kim olduğumuzu anlatan her şeyle bağlantımızı anlatır. En yüksek kaderimizi temsil eder bu noktalar. Dolunay etkisi ile bu en yüksek seviyeye ulaşmak için mücadele etmek (kare açı) hiç de aslında uzak bir ihtimal değil. Astroloji bu bilginin ruhta kayıtlı olduğunu bilir. İşte çok derinlerimizde, içimizde yaşayan, küçük, sessiz o alanı hatırlamaya yönlendirileceğiz. Genelde yaşamda hayatımızı bir amaç doğrultusunda yönlendirme ile kariyerimizi, zamanımızı nasıl harcayacağımızla ilgili başkaları ya da kökten inançlardan ayrılmak zordur. Bunlar yaşam yolculuğu için mantıklı yollar olabilir, var olmak için gerekli gibi gelir. Ne yaptığınız önemli değil; amacınızla uyumlu olmak daha derinden çok daha basit bir yerden hatırlandığında, amacın aslında dışarıdan değil içeriden geldiğini de fark edersiniz. İşte bu derindeki aslında basit görünen yoğunluk yaptığınızdan çok farklı şeyleri çağrıştırabilir. Sizde hangi duyguları yarattığını gözlemleyin. Amacınızla ve en yüksek kaderinizle uyumlu olmanın siz neler hissettireceğini bir düşünün. Söz konusu kendini belli eden duygular dikkatimizi nerede tutmamız ve hangi alanları keşfetmemiz gerektiğine dair ipuçları içerecektir. Dolunayın yeni fikirler yaratmasına ve şekillendirmesine izin verin, bu şekilde o basit ve sessiz alanın uyandığına şahit olacaksınız. Bir kopya vereyim; bu fikirler içinizde bir sevinç yaratma eğilimi gösterecektir, bir çocuk gibi hissetmek gibi. Bu yolu izleyin. Zor şartlar içinde hayal kırıklığı hissediyor olabilirsiniz; belki de artık bu sessiz alanla bağlantı kurma vakti gelmiştir. En azından her şeyin geçici olduğunu hatırlamak bile hafiflemenize yardım edebilir. Venüs ve Mars etkisi ile yolumuza, tutkulu, yaratıcı ve dengeleyici enerjiler etkilerini gönderecektir. Bazı ilklerin doğuşuna ve kalplerimizi açabileceğimiz tutku dolu alanları güçlendirmemize yardım edecekler. Bir ilişki, hayatınızda daha uyumlu bağlantılar / iş birlikleri ya da mükemmel bir rehber / akıl hocası arıyorsanız, yaşamınızı değiştirmek üzere bir köşede bekliyor olabilir. Yaşamla ilgili tutkulu duygularla daha derin bağlar kurmak için önce kendi yüreğinizle ve duygularınızla bağlantıda olmanız gerektiğini de anlatıyor olabilir. Sizi güçlü hissettirecek kararlar bu tutku titreşimleri ile süslenecektir. Kendimizi ve gerçek amacımızı sorgulatacak olan Dolunay, hayatımıza daha derin anlamlar ararken kendimizi bulmamızı sağlayacaktır. Kendi içinize bakmanız bu yolda yeterli olacaktır, aslında size neyin mutluluk / tatmin / sevinç hissettirdiğini bu şekilde keşfedebilirsiniz. 


Şubat Dolunay'ları kızılderili kültüründe Açlık Dolunayı ya da Kurt Dolunayı olarak isim buluyor. Genel olarak kış için depolanan yiyeceklerin  azalmasını, ulaşım zorluklarını, kar ve fırtınayı, en önemlisi don olaylarını ve havanın sertleşmesini anlattığı söylenir. Kötü şöhretli Algol'lü tutulma derecesini tetiklerken Ceres ve Pluto üçgeni ile doğa ananın ve yasalarının güçlü vuruşlarını içerebilir. Biraz yakından incelediğimizde etki eden sabit yıldızlarla birlikte daha olumsuzluklar bulabiliriz. Ceres örn. trajik bir anne figürüne, kötü bir dadı haline dönüşebilir. Ceres karanlık ruhlu, yiyip bitiren bir anne haline gelebilir. Hatta B. Brady bu konumlar için vatan güvenliğinin risk altına girmesi olarak yorum yapmış, zira Ceres bir anne figürünün yanı sıra vatan topraklarını da anlatır. Dolunay derecesine yakın olan yıldız Alfard; Su Yılanı / Hydra tk yıldızında ve Satürn / Venüs karakterinde. Ay ile birleştiğinde Alfard, sanatsal yeteneklere, tehlikelerle gelen başarılara işaret edebiliyor. Hükümet ve halkla ilgili konularda başarı vaad edebilir, genellikle isteklerin elde edilmesine yardım edebilir ama kişiler kendi tutumları yüzünden zor durumlara düşebilirler hatta yetkilerini / pozisyonlarını kaybedebilirler diye yazmış Öner Döşer hocam, Sabit Yıldızlar kitabında. İş yaşamında da hobilerle ilgili de kayıplar yaşatabilir Alfard. Bu yıldız yakınlardan maddi destek görmeye yardım edermiş. Neşeli, hafif meşrep ya da hovardalık özellikleri barındırmakta. Anne ile ilgili problemler yaşamaya ya da erkekler için eş ile sorun yaşamaya yol açabilir. Özellikle Dolunay'ın Satürn karşıtlığı bazı iflaslara, kayıplara, kıtlığa, üzüntüye, şanssızlıklara zemin hazırlayabilir. Alfard, Su Yılanı'nın boynunda bulunur; o yüzden ses sanatçıları ile de ilgili görülür. Boyun sesin şekillendiği yer olduğundan söylemlere dikkat etmekte yarar var. Genel olarak Alfard bilgelik, müzikal / sanatsal başarı, güçlü tutkular, özdenetim eksikliği, ahlaksızlık ve isyankar özelliklere işaret eder. İşte tam bu noktada, Dolunay etkilerinin sertleştiğine tanık oluyoruz, değil mi? Hydra zehirli bir yılan, zehirlenmelere hem fiziksel hem duygusal dikkat etmekte yarar var. Hatta aklınızı başınızdan alacak zehirlere karşı özellikle. Aslan burcunun 3. dekanının otoritesini korumak için ayık olmaya ihtiyaç var, aksi halde bedel ödemek zorunda kalınabilir, statü, şöhret, intiba yerle bir olabilir. Aslan 3. dekandaki Ay, zorlu bir komutan gibidir. 

Aslan burcunun 3. dekanı Mars ile yönetilir. Aslan burcunun gerçek alanıdır. Regulus'u da barındıran alan, en ışıltılı bölgedir. Bu bölgenin ana teması, kralların ilahi haklarına olan inançlarıdır, yani kendilerine. Her zaman haklı olduklarını düşünebilir ve yönetimlerini mutlak görebilirler. Otoritelerine karşı herhangi bir meydan okumayı ihanet olarak görebilirler. Sadakat sevdiklerinden bir numaralı talepleridir. Size olan bağlılıklarının karşılığı olarak ki gerçekten bağlıdır, sizden onları savunmanızı da beklerler. Herhangi bir sapmayı isyan olarak algılayabilirler. Bu dekan güçlü liderlik özellikleri taşır ama onların otoritesine bütünüyle itaat talep edilir. Bazı Aslan 3. dekan kişileri zorluklar yaşayabilir ve birilerinin gölgesine girmek zorunda kalabilir. Genel olarak günlük yaşamda özgüvenli ve asil bir görüntü verirler. Bir konuda gerçekten yanlış / hatalı olsalar bile kendilerine inançları güçlüdür ve başkalarını kendilerinin haklı oldukları konusunda ikna edebilirler. Tabii ki kibir ile suçlanabilirler. Sonuçta Aslan insan yiyen bir hayvan olduğundan tehdit edildiğinde çok acımasız olabilir. Bu dekana ait bir dostunuz varsa emin olun kanlarının son damlasına kadar savaşabilir ve sizi savunabilir. Onlar için kan önemlidir, kan bağı, damarlarında kaynayan kan ya da kana karşı bir soğukkanlılık. Olumsuz yanlarında zalimlik ve intikam duygusu vardır. Mars etkisinden ötürü ateşli bir bölge ve son sınıra kadar zorlamayı bilir hatta ne zaman pes etmesi gerektiğini bilmeyebilir. Aslan 3. dekan son derece asil bir duruşa, tutkuya ve baş döndürücü bir özgüvene sahiptir. Zırhındaki çatlak ise sadakatsizlikle sarsılabilir. Bu kez intikam ile zaman harcayabilir. Dolayısı ile bu duyguya karşı dikkat şarttır, bu sayede tacını koruyabilir. Haklı olmak zorunda hissederler kendilerini; bu bölge onur ve elit bir statü anlamındadır. Diğer yandan bu bölgenin başarısı cesur ve dürtüsel sıçramalar yapmaktan gelir. Ama dikkatli planlama gereklidir. Adrenalin patlamasına düşkündürler. İşler istediği gibi gitmediğinde kabalaşabilir. Büyük cömert kalpleri vardır ve gururları, dürüstlükleri motive edicidir. Önemli bir rekabet enerjisi barındıran bir alan 3. dekan. Kuvvetli olmak / emin / ikna yeteneği, savunmacı , agresif, saldırı altında savaşabilen özellikler bu dekan için söylenir. Genel olarak Aslan 3. dekanda gerçekleşen gökyüzü olayları kendin için ayağa kalkman ve başkalarının senden faydalanmasına izin vermemen gerektiği ile ilgili işaretler taşır. Kendinden emin olanlar için daha fazla hırs anlamına gelebilir. Neyin peşinden gittiğiniz ile ilgili dikkatli ve planlı olmanızı gerektiren bir zaman dilimi olacaktır. Yüksek tutkular yanlış yönlendirmeye de müsaittir. Bu etki altında, Venüs / Mars enerjisi ile birlikte cinsellik içeren suçlarda yükseliş görülebilir, cinsel içerikli haberler artabilir. 

Kolektif alanda bu etkiler ekonomik sorunlara, kemer sıkma politikasına işaret edecektir. Ay bu dekanda bu riski taşır. Ay, Aslan 3. dekanda asla şekerle kaplanabilecek, hafifleştirilebilecek bir enerji türü barındırmaz. Bu kadar egolu bir alanda, kendisinden çok başkasına yardım edecek hale gelmeyecektir. Kendinizi ne kadar zehirlediğinize çok dikkat etmeniz gerekebilir. Herhangi ufak bir gelişme kişilerin acımasız taraflarını görünür yapabilir ve zalimlik yaşanabilir. Oldukça kavgacı, sert bir süreç olabilir. Dolayısı ile özellikle liderler arasında enerjinin sertleşmesinden bahsedebiliriz. Hatta bir nevi cesaret arenasına çıkabilirler. Öncü karakterler kendini öne çıkarabilir. Ülkeleri için ölmeye hazır büyük vatansever tutumlar kendini gösterebilir. İntikam duyguları içinde olanlar ise yanlarında kimin olduğunu umursamadan sert eylemler üstlenebilir; bu yüzden hain saldırılar, etkiye karşı zalim tepkiler oluşabilir. Eğer bir süredir enerjiniz düşük hissediyorsanız, Dolunay motivasyon adına sizi harekete geçirecektir. Ceres ve Pluto açısını çok önemsiyorum. Pluto ne kadar insanlığı köleleştirmeye ve manipule etmeye çalışsa da bu oyun bir Ceres ile bozulabilir ve mitolojik hikayesindeki gibi Persephone kurtulabilir. Unutmayalım ki Merkür ve Ceres üçgeni de aktif olacak. Güçlü zorlayıcı etkileri alt edebilecek zihinsel kıvraklık, yaratıcılık çok ama çok yardımcı olacaktır. Diğer yandan en çözümsüz durumlarda bile birilerinin aracı olması, denge kurma çabaları içeren görüşmeler, müzakereler işe yarayabilir. Dolunay liderlik, meydan okuma, şiddetli tutkularla dolu bir kalp hatta ihtiras ve her şeye karşı bir cesaret ile yankılanıyor. Pluto ölüm / kalım savaşı gibi son noktayı koymaya çalışıyor. Kendinize olan inancınız bu Dolunay ile birlikte dağları bile yerinden oynatabilir. Kendini gösterecek bu gücü fark edince siz bile kendinize şaşırabilirsiniz. Ama direksiyonda olduğunuzu unutmamalısınız.


Vedik Astroloji'ye göre Dolunay Magha nakşatranın 2. bölgesinde. Magha'nın sembolü "taht"tır.  Küçük Güneş olarak anılan bölge yöneticileri, idarecileri, devlet büyüklerini, devlete bağlı üst düzey çalışanları, bürokratları, hakimleri, aristokrat kesimi, aktör ve aktrisleri ifade eder. Kalp sorunları yaratır, mide ülser, gastrit hassaslıklarını arttırır. Dişe eti ve uçuk problemleri yaşanabilir. Özellikle Ay bu nakşatrada çabuk sinirlenen, galeyana gelebilen, tahammülsüzlük eğiliminde olur. Asıl isteği güç ve otoritedir ama bu yönde küstahlaşabilir, çirkinleşebilir. Yardım ederken bile komutan edası takınabilir. Magha Ketu yönetiminde ve Ketu bu esnada Anuradha bölgesinde. Dolayısı ile özellikle arabuluculuk yapmaya çalıştığınız işlerde çok dikkatli olmanız gerektiği ile ilgili olabilir zira Ay, Ketu ile görünüm içinde. Özellikle takım çalışması arzulanan konularda birilerinin agresifleşmesi ile dengeler bozulabilir. İki ekstrem noktayı bir araya getirmeye çalıştığınız bir uğraşınız varsa daha fazla sorumluluk almak gerekebilir. Magha / 2. pada yöneticisi Venüs ise Mars ile birlikte Purva Ashadha'da; acımasız olmaya çok meyilli. Bu durum diğerlerinin fikirlerini önemsememeye yol açabilir. Hatta dengeler bozulduğunda işler çığırından çıkabilir anlamında. Magha genel olarak devlet yöneticilerini ve idarecilerini anlattığından, taht savaşlarına tanık olabilir, farklı kırılmalar deneyimleyebiliriz. Şirket yönetimleri özellikle çalışma alışkanlıklarını kalıcı olarak değiştirme yoluna gidebilir; diğer yandan çalışanlarla idareciler arasındaki iplerin daha da gerginleştiğine şahit olabiliriz. Ay Düğümleri görünümü dikkatimizin aslında daha toplumsal alana kaymasına da yol açacaktır. Ülkemiz Jüpiter'i ile irtibatta olması sebebiyle önemli kadrolardaki görev değişimleri bizi bizden alabilir. Asla değişmez zannettiğimiz kadrolarda değişim bizleri şaşırtabilir. Muhalefet ve iktidar arasındaki söylemler daha ne kadar sertleşebilir diye düşünüyorsanız bence bu Dolunay sürecini bekleyin derim. Jüpiter ile kavuşum içinde olan Dolunay, bazı konularda iktidar cephesinin geri adım atmasına zemin hazırlayacaktır, zira Dolunay haritasındaki Jüpiter, TC Solar Return haritasında tam olarak Ketu üzerinde. Hem kadrolardaki değişimi hem de belki bazı zamları diyelim. Biraz batı tekniklerini de düşünürsek, Ceres İkizler etkisi ile erken seçim söylemlerinin daha yoğunlaşması, bu konunun sıkça gündeme gelmesinden de bahsedebiliriz.


Zerrin Zindancıoğlu

ASA, MAPAI, Member of OPA, ISAR Cap
Profesyonel Astroloji Derneği (P.A.D.) Kurucu Üyesi



Kaynaklar; 
- Numerology of Astrology / Degrees of Sun - Lynn Buess
- Fixed Stars - B.Brady
- The Living Stars - Dr. Eric Morse
- Zodiac Decan Handbook / Darkstar Astrology
- Vedik Astroloji - Şebnem Ekşib
- Takımyıldızların Mitolojil Öyküleri / Yasemin Örs

- Darkstar Astrology
- Öner Döşer - Astrolojide Sabit Yıldızlar









1 yorum:

  1. emeğine bilgine yüreğine sağlık Zerrin hnm çok açık ve anlayabileceğimiz harika bir yazı olmuş. Çok teşekkürler.Başarılarının devamını dilerim. Harikasın <3

    YanıtlaSil