24 Mayıs 2022 Salı

İkizler Burcunda Yeniay (30 Mayıs 2022) - Astrolozi

 

30 Mayıs 2022, saat 14:30'da İkizler burcunun 9. derecesinde Yeniay doğuyor. Sonunda yılın ilk bölümündeki tutulma mevsimini Yeniay ile kapatıyoruz. Tutulmalar her zaman dönüştürücü önemli olayların gelişmesine yol açar. Yeniay, bu yüksek enerjinin ardından hayatın bu sürprizlerine göre ayarlama ve tabii bu gelişmeleri anlamlandırma zamanına işaret ediyor. Merkür retrosu hala sinyallerimizi karıştırsa da yeni bir aya girmeye ve bir tutulma sezonun tamamlamaya hazırlanırken, Mayıs ayında ihtiyaç duyulan netliği bize verecektir. Oluşan değişimlere ayak uydurmak için olumlu kullanılabilir. Yeniay hızlı düşünmeye ve girişkenliğe uygun İkizler burcunda gerçekleşecek; düşünme ve insanlarla bağlantı kurma açısından destekleyici. Yaşadığımız karışıklıklar göz önüne alındığında, bunun önemi büyük. Hele ki Merkür artık Ay Tutulması derecesini tetiklerken bitmesi gereken konular açısından sorumluluk almak çok çok önemli. İkizler etkisi ile iletişimde olmak, merak duymak ve belirsizlikleri netleştirmek mümkün olacaktır. Duyguların zihinsel olarak ifade edilebilmesi mümkün. Yeniayın majör bir açısı olmaması sebebiyle yöneticisi Merkür önemli bir konumda. Retro hareketi yardımı ile son adımları gözden geçirmeyi ve seçimlerimizi yeniden düşünmeyi içeren bir yolculuk yaratabilir. Satürn ile sert karesi bu düşüncelerin hiç de kolay etkiler taşımamasından haber veriyor; süreç zorlayacaktır. Kararlarımızın sonuçlarında gerçek ve dürüst olabilirsek, Satürn'ün ödülleri ile de karşılaşılabilir. Neptün ve Pluto arasındaki sextil açı, bu anlamda zorluklar karşısında sağlam ve idealist kalmayı öğütlüyor. Yeniay enerjisine umut ve heyecan katan bir görünüm. Bizleri değişimleri kabul etmeye ve geçişleri benimsemeye yönlendirecektir. Yelkenlerimize biraz rüzgar ile ufukta görünen heyecanı geri getirebilir. Kafamızı toplamamıza ve hayatın getirdiği son aşamalarda biraz ilham kırıntıları bulmaya yardım edebilir. İkizler'in havadar, sosyal etkisi ilişkiler ve ifadeler, iletişim ile bize güç verebilir. Biraz sosyalleşmek ve stres atmak için uygun. En stresli zamanlarda bile, duyguları, düşünceleri paylaşabilmek belki yazabilmek gerçekten bir rahatlamayı da beraberinde getirecektir. 

Tutulmalar çoğumuzu önemli kavşaklara getirdi. Her ne kadar zorlasa da biliyoruz ki bu yüksek enerjiler bizleri her zaman olmamız gereken noktaya getirir; isteyerek ya da zorlayarak. Bilinç seviyemizi arttırmaktır amaçları. Hazır hissetmemiş olabiliriz ki ardından oluşacak İkizler Yeniayı bu değişimleri sindirmek açısından bize rehberlik edecek. Her zaman, tutulmalar ardından gelen ilk Yeniay, çok önemlidir. Çünkü yeni bir enerjiye ve taze bir bakış açısına yol açarlar ki, ortaya çıkan yeni durumları her şeye entegre edebilelim. Retro Merkür hala sisli bir enerji veriyor olsa da yavaş ve sabırlı hareket etmemizi öneriyor. Yeni alanda kendini rahat hissedenler olsa da evren biraz daha sakinleşmemizi tavsiye ediyor. Dolayısı ile kendinize zaman ayırın ve herhangi bir kararda acele etmeyin. Nefes almak adına gökyüzü sanki ileriye giden en doğru karar için işleri yavaşlatacak gibi. Eğer Merkür retro üzerinizde olumsuz bir enerji yaratıyorsa ki bunu takıntılı ve tekrarlayan düşüncelerden anlayabilirsiniz, ana odaklanmaya ve endişeye mahal vermemeye özen gösterin. Zihni dağıtan düşüncelerden uzak durun. Merkür 4 Haziran'da geri hareketini sonlandıracak ve eski gücüne, hızına geri dönecek; sadece biraz zamana ihtiyaç duyulacak ki sonrasında işler kendiliğinden netleşmeye başlayacaktır. Diğer yandan Chariklo asteroidi ile üçgen açısı olan Yeniay, manevi enerjileri yükseltebilir. Şifalandırıcı doğal ürünler kullanmak bu süreçte çok iyi gelebilir, yardım doğadan gelecektir. Bazen doğada bir yürüyüş ya da sağlıklı bir bitki çayı, zihin dağınıklığına, takıntılara iyi gelebilir. İkizler malum mitolojide, biri ölümlü biri ölümsüz ikizi ifade eder; varlıklarımızın iki zıt kutuplarıdır bu ikizler. Bedenimiz ve ruhumuz birbiri ile dengede iken kendimizi çok iyi hissediyoruz. Dolayısı ile bu süreçte bu ikisine uyum getirmek önemli. İnsan tarafımızın ne hissettiği ve ruhsal yanımızın buna uyup uymadığı ile ilgili zıtlıklar varsa, birlik getirmeye niyet edin. Bir şey istiyorsunuz, inat ediyorsunuz, ruhunuz bundan emin mi ya da bir şeyler rahatsız mı ediyor, dinlemeye gayret edin. Yeniay derecesi ile hizalanmış Aldebaran, tarih boyunca çok önemsenmiş ve binlerce yıl önce mevsim başlatan olarak adlandırılmış, dolayısı ile Mars karakterinde. Yeniay enerjisini büyüten bir etki. Başarının, onurun ödüllerini verebilir. Aldebaran isteklerin artmasına da yol açabilir ancak eğer böyle bir telaş içinde iseniz, lütfen sindirmek adına kendinize zaman ayırın ve sabır gösterin. Sakın çılgın veya hızlı tempolu bir enerjiye kendinizi kaptırmayın; frene basın ya da bir kaç adım geri atın. Kendinize alan bırakın ve nazik davranın.


Aldebaran, gökyüzündeki 4 kraliyet yıldızından biri ve Doğu'nun bekçisi olarak Baş Melek Micheal ile ilişkilendirilmiş. Boğa'nın Gözü'nde konumlanmış; sol gözde, güney konumdaki. Yaklaşık 5024 yıl önce İlkbahar ekinoksunu başlatan yıldız olarak bilinmiş. Mars karakterinde olduğundan gökyüzünün savaşçısı, askeri olarak ve savaş ilgili nam salmış. Devrimci yanımızı kışkırtan bir enerji verir. Aldebaran 1284 yıldır İkizler burcunda. Doğu ile yapılan işlerde başarı vaadeder ancak işbirliklerinde ortaya çıkabilecek düşmanlıklara da işaret eder. Ekstrem bir enerji yarattığı söylenir. Yeni başlangıçlar için ilk adımlarda olumlu bir iyimserlik yaratır. Sosyal açıdan sorumluluk içeren görevler almaya yardımcı ve diğer yandan değişken, fırtınalı hava şartlarına işaret eder. Boğa tk yıldızı mitinde Zeus, beyaz bir boğaya kendini çevirerek, Europa'yı kaçırır. Bu hikayenin Girit'te geçtiği söylenir. Başka bir hikayede de Zeus ilk kez eşi Hera'yı Io ile aldatır ki Io, Hera'ya çok yakındır. Bunu öğrenen Hera beyaz Argus'a 1000 adet göz yerleştirir ki her şeyi görsün ve öğrensin. Io'yu korumaya çalışan Zeus, kendini beyaz bir boğaya çevirir. Hatta Zeus öldürmesi için Hermes'i Argus'a gönderir. Bunun üzerine Hera, Io'ya at sinekleri gönderir ve hayatını zindana çevirir. Io, kurtulmak için ölmek istediğini Prometheus'a söyler. Dolayısı ile Boğa tk yıldızının kıskançlıklar, intikamlar, gizli ilişkilerle ilişkisi olduğu bilinir. Aldebaran ile hizalanmış Yeniay da bu kez Mars ve Jüpiter'den destekleyici bir açı alıyor; dolayısı ile kolaylıkla agresifleşebilecek yüksek bir enerji yaratmaya müsait. Bu durum Doğu Avrupa'daki konuların agresifleşmesi olarak da yorumlanabilir sembolleri okuduğumuzda. Yeniay oluşabilecek öfke nöbetlerine meydan okumamız gerektiği ile ilgili olabilir. Merkür ve Satürn karesi olumsuz düşüncelere, iletişim kopukluklarına ya da bazı anlaşmaların sonlanma riskini arttıracaktır. Bu durum iletişim ya da seyahat, nakliye sıkıntısı yaratabilir, karamsarlık verebilir ki bu da sorunlarda eleştiri, dar görüşlülük, yalan ve iftira yoluyla olabilir. İnciten kararların, yalanların, olumsuz ifadelerin ödeteceği bedellere de işaret edebilir. Merkür ayrıca tutulma derecesinde yani Algol ile hizalanacak; bu da süreci daha tehlikeli ve şiddetli bir hale dönüştürebilir. Mars ve Jüpiter ile aşırı özgüven, yüksek coşku ya da daha güçlü bir düşmanla savaşmayı seçerseniz daha rekabetçi hale sokabilir sizi. Kavuşum Deneb Kaitos ile birlikte. Satürn karakterindeki yıldız kaba kuvvete, rezaletlere, talihsizliklere, dürtüsel hatalara yol açabileceği gibi spekülasyonlara ve gizli düşmanlara da işaret ediyor. Alışılmamış ölümlerde ya da intihar vakalarında bile görülebilen bir yıldız. Kişinin hırs ile kendini yok etmesine yol açabilir. Jüpiter burada yasal ya da dini üst konumdaki kişileri ifade edebilir ve ihanet görmeye açıktır.

Diğer yandan Hyades yıldızı, Satürn ve Merkür doğasında Yeniay derecesine yakın; ani olaylarla, vahşete, zehirlenmeye, körlüğe, silahla ya da ateşle yaralanmalara yol açabiliyor. Hyades şiddet ve zahmet içerir; hem karada hem denizde fırtınalara yol açar ve her zaman yağmur ve sellerle ilişkili tutulur. Güneş ile birleştiğinde, darbeler, kurşunlanma, bıçaklanma, gemi kazaları yaratabilir. Ay ile ise, taktiklere, yazı ile gelen zorluklara, taklit ve sahteciliğe, hastalık ve rezaletler ve göz yaralanmalarına işaret edebilir. Cezadan kurtulma ya da suça rağmen pozisyonu koruma olarak da bazen Ay ile anlam içerebiliyor. Yine insanın zihnini alevlendiren, sukenete ve barışa düşman olabilecek ve iç ve içsel savaşları besleyebilecek  Aldebaran ile birlikte bir çok konuda dikkat isteyecektir. İnsanı strese ve endişeye soksa da yine de Aldebaran'ın kazanç başarısı yolunda azim sağlayabileceğini unutmayalım. Bu etkiye Algol, Deneb Kaitos ya da Hyades gibi olumsuz enerjileri katmaya kalkışırsak sonu şanssızlık olabilir, dikkat edelim. Yeniay İkizler'in karanlık yönlerini vurgulayabilir ki Ay bilinçaltımızı temsil eder. Dolayısı ile 1. dekan İkizler kişinin gölgesi ile yüzleşmek zorunda kalması ile ilişkilidir. Buradaki sorun karanlıkta gölgeleri görmenin zor olmasında yatar malum Yeniay'lar karanlıktır. Bu durumda bu gölgeleri başkalarına yansıtmak kolaylaşabilir. Bu dekanın diğer bir sorunu yakınlıktan kaçmasıdır. Yeniay gerçekten derin duygularımızla rahat edemeyeceğimizi ifade edebilir. Yürek burkan, çirkin duygu ifadeleri söz konusu olabilir. Bu zamanda birilerine ağır duygusal bir yükleme yaparsanız karşınızda sizi bunu yaşatacak birini rahatlıkla bulabilirsiniz. Yeniay gerçekten zorlu ilişki yanlarını örneğin yapışkan ve mecbur hissettiklerimizi gözler önüne serebilir. Hatta bu ilişkileri reddetmeye kalkıştığınızda kendinizi kötü hissedeceğiniz türden duygusal ağırlık yapabilecek ilişkilerden bahsediyorum. Nefes almak için atağa kalkıştığınızda Yeniay tıpkı bir ayna gibi sizi diğer kutbunuzla yüzleştirebilir. Tabii diğerlerinin zor duygusal durumlarına ve nevrozlarına da sabrımız sınanacaktır. Ama yardımcı olmayı seçmek adına da çok destekleyici. Şimdi söyleseniz sert ve hoşgörüsüz görünen şeyler Yeniay sürecinde daha anlam bulacaktır. Tabii hem Mars ve Jüpiter hem Aldebaran derken fevkalade bir cesaret artışı ile deli bir şövalyelik yaratabilir. Hatta eğer Yeniay 10. evinizde ise iş açısından başarı getirebilir. İkizler 1. dekan, dualite ve kutuplulukla ilgilidir, hatta bazen restleşmelere işaret edebilir. İçinde bulunduğumuz durumun sorumluluğunu almak önemlidir. Bir başkasının sizi kurtarmasını asla beklemeyin. Zaten genel olarak kendi yarattığımız sorunlar içinde kendimizi debelenirken bulabiliriz. Başkalarının tuzakları ile karşılaşsak da kendimiz aslında bu tuzağa düşeriz yani kendimize düşme izni veririz. İşte burada dikkat gerektiren nokta budur. Kendi kurtarıcınız olmanız ise Aldebaran ile mümkün olabilir, ancak bunu göremeyecek kadar kör iseniz (Hyades), o zaman durum farklı. Maddi olarak karşılaştığımız sorunlar mutlak bir kısıtlanma anlamına gelmez. Olağanüstü mücadele ile normal üstü yetenekler geliştirilebilir. Örneği uçmak, yerçekimi kuvvetine karşı bir mücadele içerir. Korkunun üstesinden gelmek de öyle.

İkizler 1. dekan, Jüpiter ve Merkür yönetiminde. Bu dekan fırtınalı bir üne sahip. İkizler'in "İyi / Kötü" ikiliği bu dekanda çok kuvvetlidir. Jüpiter ile hararetli konular ile birlikte manevi ya da dini başlıklar yoğunlaşır. 1. dekan kendini ruhsal savaşçılar ve reformcular gibi görürler; sanki kötülükleri yok etmek için bu dünyaya gelmiş biri bir halleri vardır. Aynı zamanda sanatsal, eğlence içeren işlerle ilgilenen sosyo-politik mesajlar veren kişiler de bu dekandan çıkabiliyor. Statü kazanmak ve zekaları ile öne çıkmak isterler. Sohbet ve iletişim bu bölgede oldukça güçlü, harika bir üslup bahşeder. Ustaca karşısındakini yönlendirme yeteneğine sahiptir. Bir nevi Düşünen Adam'ın savaşçı hali gibidir. Zor durumda olanları kurtarmak isterler. Kan dökmek için değil bir şövalye gibi kahramanlık yapmak için savaşırlar. Ağızlarını tutamadıkları için bazen kendilerini zor durumda bulabilirler ki skandallar ve korkunç dedikodular oluşabilir. Jüpiter'in neşesi, Merkür'ün zekası en asık suratlı insanı bile karamsarlıktan çıkarabilir. Çevik parmaklara sahip olan piyanistler, gitaristler, heykeltraşlar bu alandan çıkabilir. Olumsuz yanı değişkenliktir. İyi ve kötü savaşından mükemmel hırsızlar, yankesiciler veya sihirbazlar da çıkabilir. Sağ el bir şeyle uğraşırken sol el başka bir şey yapabilir. İnandıkları şeye tutkuyla bağlı kişiler bu dekandan çıkabilir hatta işin ucunu kaçırıp bunu kibir konusu yapabilirler. Austin Coppock bu dekan için "Cennet Elması" demiş. bilgeliğe ve bilgiye düşkün bir dekan. Bilgi ile mest olanlar. Ayrıca çift sayıları da ifade eder ve ikili kod sayesinde hesap işlerimizi yaparız. Analizde güçlü olan zihin, ruhu ikiye böler ve onun ikili doğasının gerçekleşmesi bu sayede başlar. Gece ve gündüz, ışık ve karanlık, ikili olanın açığa çıkması, birliğin deneyimini paramparça eder. Şeytan ve Melek tek bedende, tek ruhta bulunur, der Coppock. İkizler çelişkilerle ilgilidir. Güneş bu bölgede ise harika bir yaratıcılığa sahip ve deneyimleme isteği yoğun çalışır. Harika taklitçiler çıkaran bir yerleşimdir. Herkes için her şey olmaya çalışan kişiler de bu dekandan çıkabiliyor. 1. dekan İkizler Güneş'i çoklu görevlere müsait kişiler olabiliyor. Çok sayıda çocuğa hatta ikizlere sahip olabilirler, hatta ilkokul öğretmenleri de çıkabiliyor bu bölgeden. Bir konuda çok fazla zaman harcamadan eğlenceli, çok yönlü işler yapan kişiler olabiliyorlar. Ama konunun ustası olmakta zorlanabiliyorlar. Bu dekan ile ilgili en önemli şey bulaşıcı zekası ve coşkusudur. Çocuksu bir hava verir ve bu canlılığı yaşlılıkta dahi koruyabilirler. Israrcı meraklarından kurtulmaları zordur. Sürekli deneme isteği ile eğer bir projede uzun süre dikkat kesilebilirlerse büyük yeniliklere imza atabilirler. İkizler 1. dekanı, kalbinden geldiği gibi farklı giyinip farklı karakterleri canlandırabilecekleri sahnelere ihtiyaç duyar. Yeniay sorasında bu bölgenin yönetici gezegeni Merkür geri harekette ve Satürn ile kar açı içinde olduğundan belki de bu tarz alışkanlıklarınızla vedalaşmak durumunda kalmanıza işaret edebilir. İkizler'in heyecanlı yapısından ziyade Satürn olgunluk isteyecek görünüyor. Yeniay Asc / Uranüs orta noktasını da tetiklediğinden yaşamınıza farklılık getirmeye çalışıyor ve yeni düzene uyum açısından bazı özverilerden haber veriyor olabilir. 


30 Mayıs Yeniayı Rohini nakşatranın Venüs yönetimindeki 2. padasında gerçekleşecek. Bu pada olumlu çalışan bir bölge ve her ne olursa olsun bir çoğu için bireysel anlamda iyi sonuçlar verebilir. Rohini büyümenin gücünü anlatır ve tarımla ve sanatla da ilgilidir. Sınırlarımızı genişletebilecek ve yeni duygusal bölgelere itebilecek dönüştürücü bir güce sahip. Kendinizi yargıladığınız, şüphe ettiğiniz için ağır kaldığınız veya kısıtlanmış hissettiğiniz başlıkları tesbit için harika. Sizi ilerlemekten alı koyan, kendinizi sabote ettiğiniz inançları, bakış açılarını ortadan kaldırmak için bir fırsat olabilir. Ay Rohini nakşatrada yönetici kabul edildiğinden güçlü. Diğer yandan Venüs, Boğa tk yıldızının yöneticisi olarak Ashwini'de olduğundan, hız arzulayacaktır. Venüs bu konumda tutkuları da alevlendirecek bir konumda. Dolayısı ile para piyasalarında hızlı bir sürece giriyoruz denebilir. Bu süreçte yatırım kararlarınızda dikkatli analizler tavsiye edilir. istekler yerine gelmediğinde öfke ve agresyon kolay harekete geçebilir. Ashwini, Ketu yönetiminde olduğundan geçmişten gelen sorunları çabuk ve hızlı halletmeye çalışmak ya da geride bırakmak da denebilir. Kararlılık yüksek çalışır ama amacınız doğrultusunda ilerlemek istersiniz. Arkadaşlıklar ve sağlık konuları gündeme gelebilir. İşlerinizde mutlaka sabır ve sükunet bu etki altında tavsiye edilir. Evet yaşam iniş ve çıkış içerebilir malum Rohini Ay yönetiminde ama sabır gösterdiğiniz takdirde özel hediyeler de sizi bulacaktır. Yeniay sürecinde tarım, bahçecilik, işlenmiş gıdalar, sanat, müzik, dans, moda tasarımı, mücevher ve takı sektörü, turizm, nakliye, otomotiv, finans kurumları, petrol, tekstil, kimya mühendisliği ve su ile ilgili taşımacılıklar gündeme gelir. Bu alanlarda yeni kanunlar, yeni şartlar kendini gösterebilir. 

Ülkemizin 12. evinde gerçekleşecek Yeniay natal Ay Düğümleri ile kare açı içinde olduğundan önümüzdeki dönem zorlayıcı etkiler barındırabilir. hastaneler, sağlık ve yardım kuruluşları açısından gelişmeler dikkat çekici hal alabilir.  Gizli olayların haberleri duyulabilir. Dernek, vakıf gibi kuruluşlarla ilgili bazı sıra dışı haberler duyulabilir. Kredi ve faizlerle ilgili yeni kararlar gündemi meşgul edebilir. Sınırlarımızdaki operasyonlar ile ilgili istenmedik durumlar oluşabilir. Muhalefet partileri ile ilgili sürtüşmelerin sertleşmesi ve başka tutuklamaların gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Hatta partilerle ilgili kapatma konusu gündeme taşınabilir. Mars ve Jüpiter genel olarak yangınlarla ilgili olduğundan önümüzdeki süreçte dikkatli olmak tavsiye edilir. Enflasyonu da alevlendirecek bu etki natal Uranüs karesi etkisi ile bir anda radikal ekonomik kararlar sonucu yaşanabilir. Mars ve Jüpiter silahlı saldırılar belki terör olayları, iç güvenlik sorunları anlamına gelebilir. Savaş haberleri de gündemde daha fazla yer bulabilir. Sıcaklıkların bir anda artması söz konusu. Ancak bir çok yörede yağışların sorun yaratması da söz konusu. Söz konuşu kavuşum 10. evimizde netleşeceğinden hükümet tarafından bazı cesur açıklamalara zemin hazırlayacaktır. Ancak bu yeniliklerin altı sağlamlaşmamış olabilir. Bazı alanlarda Merkür geri hareketi önceden alınmış kararlarda da yeni düzenlemelere gidilebileceğini söylemekte. Sanat ve spor camiasında yaşanabilecek durumlar medyayı meşgul edebilir. Tarım ve hayvancılık açısından yeni kararların, teşvik desteklerinin artık alınması gerekliliği ile de Yeniay vurgu yapıyor. Erken seçim ifadeleri yavaşça gündeme gelmeye başlayabilir. Sağlık açısından baş ağrıları, kol - bacak kas problemleri ve uyku sorunları görülebilir.


Zerrin Zindancıoğlu

ASA, MAPAI, Member of OPA, ISAR Cap
Profesyonel Astroloji Derneği (P.A.D.) Kurucu Üyesi


Kaynaklar; 
- Numerology of Astrology / Degrees of Sun - Lynn Buess
- Fixed Stars - B.Brady
- The Living Stars - Dr. Eric Morse
- Zodiac Decan Handbook / Darkstar Astrology
- Vedik Astroloji - Şebnem Ekşib
- Takımyıldızların Mitolojil Öyküleri / Yasemin Örs

- Darkstar Astrology
- Öner Döşer - Astrolojide Sabit Yıldızlar






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder