10 Haziran 2022 Cuma

Yay Burcunda Süper Dolunay (14 Haziran 2022) - Astrolozi

 


14 Haziran 2022 saat 14:52'de Yay burcunun 23:25. derecesinde Dolunay kesinlik kazanacak. Bu esnada sosyal hayatımızı geliştiren, bizi çevremizle meşgul eden hareketli İkizler ayının da son haftasında olacağız. Dolunay ufkumuzu genişletmemizi ve daha büyük düşünmemizi isteyen, özgür ruhlu Yay burcunda olduğundan tam zıt yönde. İyimser düşünmek adına ilham verici çalışacağı gibi, Satürn'den destek almakta. Neptün ile niyetlere biraz hassasiyet katacaktır. Sanki şu an her şey mümkün tarzında bir inanca da yol açabilir. Ama dikkat etmekte yarar var, Neptün muhakeme gücümüzü gölgeleyebilir ve gerçek olanın tüm ayrıntılarını kavramamızı zorlaştırabilir. O yüzden şimdi aklınıza birden düşen projelerin, niyetlerin sizi şaşırtacak şekilde ilerlemesini göz önünde bulundurmak çok önem arz ediyor. Hayat sizle bir oyun oynayabilir, dikkat. En derinde sakladığımız belki geciktiğini düşündüğümüz fikirlerimiz, inançlarımız, umutlarımız ve hayallerimizi artık dış dünyada görmek istiyor olabilirsiniz. Bunları deneyimlere hatta maceralara dönüştürmek artık durdurulması zor dürtüler haline gelmiş olabilir. Hele ki Ay'ın Dünya'ya yakınlığı sebebiyle bu daha da derin hissedilebilir; bir Süper Dolunay öncesindeyiz.  Yılın tam ortasında, hedeflere ilerleme konusunda ne kadar ilerledik, kendimize soracağız. Yılın başından beri alınan kararları, nerede olmak istediğimizi ya da nereye vardığımızı sorgulamak gibi. Belki bir ilişkiye girmek, yeni bir iş kurmak, bir yaşam tarzı değişimine adım atmak istiyorsunuz. Dolunay 2022'de yapmak ve başarmak istediğimiz şey ile şu anda bulunduğumuz yer arasını muhakeme gerekliliği doğurabilir. Yola devam etmek için geride bırakmamız gereken hangi alışkanlıklar ya da bağımlılıklar var? Artık boşuna yapılan işler, boşa kürek sallamalar ya da tembellik etmek gibi hatta gereksiz zamanımızı alan, dikkatimizi dağıtan her şeyi tesbit etmek için kullanılabilir. Dolunay daha derine inmek ve yüzeysel, gereksiz olanın ötesine bakmak adına uygun. Kısacası kestirmeden gidilecek ya da kestirme yollarla vakit kaybettiren tutumların zamanı değil. Dikkat dağıtıcı ya da kafa bulandırıcı Neptün karesi ile birlikte Venüs ve Uranüs ile Mars ve Chiron arasında eş zamanlı gerçekleşecek kavuşumlar, üzerimizde etki bırakacak bir Dolunay olduğuna işaret ediyor. Değişime açık olmak, işler planlandığı gibi gitmese de hala çıkış sağlayacak yollar bulmamıza yardım edebilir. Kendinize ve sezgilerinize güvenin. Doğru bir başlangıç yaptıracak şartlar kendini mutlaka gösterecektir. 

Büyük hayaller kurdurtabilecek Süper Dolunay, sisli puslu görünen yolun içinde bir Yay etkisi yapacak gibi. Yay maceracıdır, bilgeliktir, öğrenmeye / deneyimlemeye isteklidir. Sonsuza dek öğrenci olmaya müsaittir. Eğer bu aralar üzerinde bir ağırlık hissediyorsanız, şimdi bu ağırlığı bir kenara bırakma fırsatı da sunacaktır. Bir merakın peşinden gitmek, hayatın gerçekten bir macera olduğunu hatırlamak mümkün. Evet, bazı etaplar zorlu görünebilir ama her şey bir deneyimdir ve bazen her şeyi aşırı ciddi algılamak zorunda da değiliz. Yay oyunbazdır; hayatın getirdikleri arasında sizi gevşetebilecek detaylar bulmanın da zamanıdır. Siz ne mutlu eder, neşelendirir? Her şeyin geçici bir macera olduğunu düşünerek yaşama bakmak arada sizi rahatlatacaktır. Bu bakış açısı sizi kafa karışıklıklarınızdan kurtarabilir ve Dolunay enerjisini verimli kullanmanıza yardım edebilir. Son bir kaç ayın zorlukları ve değişimleri kişileri huzursuz ve endişeli hallere soktu. Bazen basit olmak, basit düşünmek sizi daha rahatlatabilir. Herhangi bir gerginliği, endişeyi, kararsızlığı biraz geride bırakın ve eğlenmek, mutlu olmak için zaman ayırın. Deneyimler gelir, gider. Yayın okunu gökyüzüne yönelttiği gibi siz de enerjinizi istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz. Nisan ayından beri Dünya olarak çok önemli şeyler yaşadık. Dönüşüm her zaman gerektiğinde bir şeyleri salıvermeyi gerektirir. Belki bu aralar verecek hiç bir şeyiniz kalmamış gibi de hissediyor olabilirsiniz. Başka nelerin temizlenmesi ya da tamamlanması gerektiği konusunda kendimizi belirsiz hatta kafası karışmış hissedebiliriz. Bilmemek bir sorun değildir. Bazı şeylerin duraklaması da sorun değil. Ya da sıkışmış hissetmek de. Yönünüzü kaybetmiş gibi hissetseniz de bu yaşamın ilerleyişinde sorun yaratmaz. Neptün görülen Dünya'nın üzerine perde çeker. Neptün ne zaman güçlü çalışsa, anlaşılması zor olaylar olur. Nasıl devam edeceğimiz, sonraki adımın ne olacağı konusunda kafa karıştırır. Neptün ayrıca hayal gücü ve maneviyat ile ilgilidir. Sis yaratır ki etrafımızdaki uğultulara güvenmek yerine içeri çekilip içsel sesleri dinlemek gerektiğini söyler. Neptün peçe gibi toplumun, başkalarının bizim hakkımızdaki düşüncelerinden, etrafımızdakilerin fikirlerinden uzaklaşmamıza yardımcı olabilir. Bir şeyler size ters geliyorsa dikkat vermek her zaman en iyisidir. Bazen sezgiler ile korku ve endişe ayrımı yapmak zordur, bu da sorun değil. Sadece kendinize zaman verin ve gözlemleyin. Bir karar vermeniz gerekiyorsa elinizdeki kaynaklarla, sahip olduklarınızla ilerlemeye çalışın ve yeteneklerinize güvenin. 

Dolunay, Ophiuchus (Yılancı) tk yıldızında bulunan Ras Alhague sabit yıldızına oldukça yakın bir bölgede. Ptolemy'e göre Satürn ve Venüs, Alvidas'a göre Jüpiter ve Venüs karakterinde bir yıldız. Yılancının sol dizinde bulunuyor ve etkileri çok iyicil kabul edilmemiş. Samimi bir yapı, şeref, başarı ve medeni cesaret bahşetse de israfa, enerjiyi boşa harcamaya, ahlak yoksunluğuna, kötü işlerde başarıya, kronik rahatsızlıklara, kol / ayak / bacak yaralanmalarına, umutsuzluğa, strese yol açıyor. Dünya Astrolojisinde ayaklanmalar ve ayaklanmaların baskılanması, depremler, seller, salgınlar, yıkımlar, icatlar ve değişen para piyasaları ve yeni iletişim kanallarına / yollarına işaret ediyor. Ay ile hizalandığından çevreden destek almaya, para piyasalarında çalkantıya, hayvancılıkla ilgili işlere işaret etmekte. Sert açılar altında ise tehlikelerle gelen başarılara, şanssızlıklara, entrikalara ve facialara, gizli düşmanlara, kıskançlığa, yakınlar nedeniyle sorunlara ve alışılmadık ölümlere yol açmakta. Ras Alhague, Yılancı tk yıldızındaki en parlak yıldız. Eris'e benzer bir enerjisi vardır. Yılanın kıvrımları ile çevrili takım yıldız yükseldiğinde, bu etki altında doğanlar için olumlu kabul edilmiş. Robson bu tk yıldız için kadınlar yoluyla yaşanabilecek talihsizlikler ve sapıklıklar, ayrıca zihinsel verimsizlik yorumu yapmış. 

Yay burcunun 3. dekanı Satürn ve Güneş (Aslan üçlüsü) ile yönetilmekte. 21. yüzyılın başlarında zorluk yaratacak bir dekan olarak görülüyor. Yukarıda bahsettiğim gibi Eris ve Sedna enerjisine benzeyen bir etki barındırdığı söylenir. Genel olarak yanlış anlaşılan, sürgüne gönderilen ve inançları yüzünden işkence görmeye yol açabilirmiş. Eğer bu dekanda doğmuş biri iseniz sevgi dolu yetiştirildi iseniz, doğa ile iç içe iseniz, aktif bir ruhsal yaşama sahipseniz, altın değerinde etkiler de verecektir. Ancak eğer cevabınız hayır ise, karanlık tarafınızda hainlik yatabilir. Yay burcunun 3. dekanı, geceleri sürünen yılanlar, ejderhalar ve akrep iğneleri ile dolup taşar gökyüzünde; son derece hassas bir bölgedir. Bu alanda gezinmek bir labirentte bulunmaya benzer ve karanlıkta yolunuzu bulmak için sezgilerinizi kullanabilmeniz gerekir. Evrene, sizi olmanız gereken yere götüreceğinden emin olmak gerekir. Bu alan iki aşırılık içeren uç içerir. Ay ile birlikte olması belki de bir avantaj olarak görülebilir; psişik kalkanlar inşa etmemize yardımcı olabilir tıpkı bir bağışıklık oluşturmak gibi. Bu çılgın bölgedeki Dolunay yaşamda duraklama duygusu yaratabilir. Olumlu etki alıyorsanız, uyum hissedene kadar beklemek ve sabır göstermek kolaylaşır. Başka bir olasılıkla, kimsenin yüzleşmek istemediği canavarlarla karşı karşıya gelinebilir. Aynı zamanda saflıkla birlikte idealist yaklaşımlar, bazılarımız için her şeyin üstesinden gelmeye yarayabilir. Gizlenen iblisler o zaman üzerlerindeki güçlerini kaybedecekler, diye eski kayıtlarda yazılıdır. Satürn'ün bu dekanı yönetmesi bir tür karşı tarafın haksız olduğunu kanıtlamaya çalışan inada yol açmakta. Karşılaştığımız her zorluk, sanki "gel sen de gel" tutumu içine girmemize yol açabilir. Ama dikkatli olunmazsa kendimizi yakmak bu etki altında kolaydır. Ayaklarınız bu süreçte hep yerde olmalı. Size yapılması zor ve karmaşık görevler verilebilir ve siz bu görevleri yerine getirdikçe daha fazlası ile karşılaşabilirsiniz. Satürn ile güçlü iş, çalışma etiği yaratacaktır. Demek oluyor ki önümüzdeki süreç çok sıkı çalışmak gerekecek. 

Yay 3. dekan gerçekten kelimeleri pek kullanmaz hatta onları dinlemekte zorlanır. Genelde hisleri kuvvetli kişiler olurlar ve bu yüzden de başları belaya girebilir. Yay 3. dekan bir büyücünün karanlık ruhunun dibini görebilir. Dışarıdan son derece düzgün görünen ancak gerçekte pek de öyle olmayan konuları, kişileri kolay fark eder. Çoğu zaman bazı şeylerin onları neden korkuttuğunu bilmezler. Dolayısı ile bazen anti-sosyal, soğuk, hatta sosyopatik olma ile suçlanabilir. Yapamayacağı şeylerin başında dalkavukluk ve basit konuşmalar, lafazanlık vardır. Yalan söylemesi zordur. İletişime geçmesi için karşı tarafın yaydığı titreşimlerin de yüksek olmasını bekleyebilir. Kendinde başarısızlık gören 3. dekan, rahatlıkla ilaçlara ya da zihnini rahatlatacak alışkanlıklara kayabilir. Satürn etkisi ile bu alışkanlıklar onları zayıflatır ve zombiye dönüştürebilir. Dolayısı ile 3. dekan için psikoaktif ilaçlar kullanmak konusunda çok dikkatli olunmalıdır. Süper duyarlı olmaları kolay bunalmalarına yol açabilir ve içlerine kapanabilirler. Dolayısı ile bu dekan insan ırkının ruhsal durumuna ilişkin bir ayna ya da barometre işlevi görebilir. Yılancı tk yıldızının bu alanı aslında bize saldıran ejderhaların, korkularımız olduğunu anlamamıza yardımcı olabilir. Balık burcunun bazı dekanları gibi, bu dekanın da topraklanmış, saf ve güvenilir olması hayati önem taşımakta. Sonuçta bu dekanın,  yeryüzünün titreşim potansiyelini ortaya çıkarabilmesi için toksinlerden uzak durmaya ihtiyacı vardır. Satürn sayesinde yeryüzündeki gerçek psikopatların korkulu rüyası olmaya aday olduğundan, bu bölgenin kutsal bir enerji içerdiği söylenebilir. Bu dekanın güçlü olması, büyük ayaklanmalara yol açacak kadar zihni etkileyebilir. En öndeki Koçlara benzemez enerjisi. Yay 3. dekan arka planda çalışır ve bilgelik yayar, hayatımızda büyülü işler yapmamız için ilham verir. Demek istediğim o ki, evet tehlikelidir ama uyanışa yardım eden bir güç içerir. Süreç başladığında, farkındalık tsunamisi gibi durdurulamaz olduğunu kanıtlar. Bu nedenle kontrol şarttır. Dolayısı ile uyuşturulmaları, küçümsenmeleri, sürgün edilmeleri, susturulmaları, yakılmaları, zihinlerinin kontrol edilmesi bazen gereklidir. Yay 3. dekan Yeni Dünya düzenine karşı çıkanlar açısından olumlu çalışabilir; bir nevi düzenin değişimi için fayda getirebilir. Bu konuda sorumluluklar ağır olabilir am bu esnada ruhlarını şeytana kaptırmamaları şarttır. 3. dekan neyi başaracağı konusunda gerçekçi ise yaklaşımlarında sabır gösterecektir ve diğer dekanlara göre çok daha idealisttir. Evet büyük hayalleri var ve bunları gerçekleştirmek için uzun bir yol katetmek gerektiğinin farkındadırlar. Çalışkanlık belirgindir ve her durumun arka planının araştırmadan dikkat çekici açıklamalar yapmaz. Bu dekana sahip kişiler ayaklı bir kütüphane gibi olabilir, bilgiyi severler. Ebedi öğrenci olabilirler. Karmaşık kişilikleri onları diğer karmaşıklıkları inceleyerek kendilerini anlamalarına yardım edebilir. Tehlikeli alanlara girmekten korkmazlar. Kara mizah anlayışına sahiptirler. Sağlıklı bir merak ve şüphecilik onları iyi bir öğretmen ya da danışman yapabilir. Okültizm açısından bu bölge kötü bir üne sahip. Ebertin, bu bölgenin Neptün eğilimlerinden bahsetmiş ki bundan yukarıda toksik maddeler olarak bahsettik. Alkol, ilaçlar ve uyuşturucular açısından önümüzdeki süreçte dikkatli olmamızı hatırlamak gerek. Belki de yaşamlarımızda yapmamız gerektiği gibi vücutlarımızda da detoks yapmak iyi gelebilir. 


Vedik Astrolojiye göre Dolunay Jyeshta nakşatranın 4. padasında netleşecek. 29 derece Akrep ile gandanta etkisi altında acımaz etkiler barındırabilir. Vicdanı harekete geçirecek olaylar kişileri zorlayabilir. Gandanta su burçlarından ateş burçlarına geçişteki son 5 dereceyi ifade eder ve kördüğüm olmuş olaylara işaret edebilir. Belki de çözmekte zorlandığımız için geriye attığımız sorunlar ile tekrar yüzleşme gerekliliği doğabilir. Jyeshta, polislerle, hükümette çalışanlarla, raporlama yapanlarla, itfaiyecilerle, gizli işlerle uğraşanlarla, politikacılarla, bürokratlarla, askerle ve müzik sektörü ile ilgili. Kadın figürlerle ilgili yaratabilecek bazı etkiler var ki Merkür yönetimindeki nakşatra alım- satım ve seyahat konularında destekleyici rol alabilir. 4. bölge diğerlerine göre çok daha duygusal ve içe dönmeye meyillidir. Duygusal konularda korumacılık öne çıkacaktır. Bu bölge ayrıca toplum içinde önemli misyonları olan kişileri de anlatabiliyor. Ay ile birlikte Jyeshta maddi konularda bazı hızlı tutumlara, kararlara sebebiyet verebilir. Diğer yandan orman yangınları ile de dikkatli olmak Jyeshta söz konusu olduğunda söylenebilir. Söz konusu bölge saygı ve itibar talep eden bir alandır. Bu arzu ile yapıla uygunsuz seçimler bizleri üzebilir, dikkat. Bu süreçte kararlı olmak, arzu ettiğiniz şeyler konusunda özverili çalışmaya istekli olmanız beklenir. Bu yüzden ne için mücadele ettiğinizin farkında olmanız gerekir. Eğitim açısından olumlu bir süreçtir. Sıkı çalışmak önemlidir. Yardımlaşma artar ve destek görmeniz de mümkündür. Sosyal sorumluluk projeleri açısından olumlu girişimler söz konusudur. Muhafazakar ve gelenekçi görüşler bu süreçte geride bırakılabilir. Maddi açıdan Jyeshta etkisi bazı devlet yardımlarının, iyileştirme çabalarının görülmesine yardım edecektir. Otorite figürleri açısından kişisel haritalarda destek verecek bir alan. Ani maddi yardımlar oluşabilir. Ülkemiz açısından belki asgari ücreti artışı, bazı vergi indirimleri, emekliler ile ilgili gelişmeler söz konusu olabilir. Tabii Neptün karesi bu iyileştirme ile ilgili olarak bazı belirsizliklerin de kafaları karıştırmasına işaret edebilir.  Bazı huzursuzlukları uyandırabilir. Geçmişteki sorunlar uyumsuzluk yaratarak su yüzüne çıkabilir. Ay Düğümleri ile Satürn görünümü bazı zorluklara işaret etmekte. Bu nakşatra hedeflere ulaşmak için bazı fedakarlıklar daha doğrusu esnek olmayı talep edecektir, bir şeylerden vazgeçmek gerekebilir. Eğer sebat gösterirsek bu süreçten daha güçlü çıkmamız mümkündür. Diğer görünümlerle birlikte hızlı karar verilmemesi gereken bir süreci tarif etmekte. Normalden daha farklı seçimler yapmaya kalkışmak bizleri hatalı karar vermeye meyilli yapabilir. Toplum huzuru önem arz edebilir. Ülkemiz açısından gizli konulara belki de güvenlik amacı ile yapılacak operasyonlara işaret edebilir. Özellikle uluslararası konularda hızlı gelişmeler yaşanabilir. Hayvancılık ve sağlık özellikle ilaç sektörü ile ilgili yeni düzenlemeler yapılabilir. Bazı kesimler açısından oluşabilecek maddi destekler bir süre bazı sektörleri rahatlatabilir. Tarım / hayvancılık ve taşıt / otomotiv alanında bazı yeni ithalat anlaşmaları yapılabilir. Hızlı destek paletleri açıklanabilir. 


Zerrin Zindancıoğlu

ASA, MAPAI, Member of OPA, ISAR Cap
Profesyonel Astroloji Derneği (P.A.D.) Kurucu Üyesi


Kaynaklar; 
- Numerology of Astrology / Degrees of Sun - Lynn Buess
- Fixed Stars - B.Brady
- The Living Stars - Dr. Eric Morse
- Zodiac Decan Handbook / Darkstar Astrology
- Vedik Astroloji - Şebnem Ekşib
- Takımyıldızların Mitolojil Öyküleri / Yasemin Örs

- Darkstar Astrology
- Öner Döşer - Astrolojide Sabit Yıldızlar






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder