7 Ekim 2014 Salı

8 Ekim 2014 / Koç Burcunda Ay Tutulması - Astrolozi


Ay tutulması 8 Ekim'de saat 13:50'de gerçekleşecek. Bu bir Tam tutulma ve 4'lü sistemi oluşturan serinin 2. tutulması; hani Kanlı Ay dediklerinden.. Güneş, Dünya ve Ay'ın aynı hizada bulunacağından, tutulma sırasında Güneş ışınları, Dünya astmosferi nedeniyle Ay'ın etrafında kırmızı bir renk oluşturacak; Ay kırmızı görünecek. Bu kırmızı gölgeli Tutulmaların 2.sinin yaşayacağız ve 4 adete tamamlanacak. Dolunay zamanında Ay, Dünya’nın düğüm noktalarıyla aynı derecelerde buluşacak. Dünya Güneş’le, Ay’ın arasına girecek ve Dünya’nın gölgesi Ay’a düşecek. 8 Ekim 2014 Çarşamba günü gerçekleşecek bu yılki ikinci tam ay tutulması ise Kuzey Amerika’nın batısında, Pasifik Okyanusu’nun ise neredeyse tamamında, Avustralya ve Asya’nın kuzeydoğusunda izlenebilecek. Tutulma Afrika, Avrupa ve Ortadoğu’nun büyük bölümünde hiç görülmeyecek. İzlenebildiği bölgelerde çeşitli toplumsal, jeolojik, kültürel olaylara neden olabilir. Ay, Dünya'nın Düğüm derecelerine oldukça yakın olduğundan bu bir Tam tutulma olacak. Güneş ve Ay'ın karşı karşıya gelmeleri, oluşanları ortaya çıkartma bakımından bir doğurma dönemi yani müşterek sıkıntılı dönemlere işaret eder. Eğer zayıfsak, temellerimiz sağlam değilse; etki alacağımız kesindir. Tutulmaların, tutulma burçları tarafından yönetilen yerlerde ve seyredilen bölgelerde daha etkilidirler. Bölgemizden seyredilmese de; sert etkilerinden dolayı etki almamız mümkün. Toplam 59 dakika süreceğinden etkisinin de ortalama 1 ay kadar devam edeceğini bilmek gerek.

Tutulma 13:50'de 15 derece Koç burcunda gerçekleşecek; Koç burcunun 2. dekanatı Doğu sistemlerine göre Aslan burcu yani Güneş yönetiminde. Eski kaynaklarda Koç burcunun 2. dekanatında olacak tutulmalarla ilgili olarak bulaşıcı hastalıklara dikkat çekilmiş; hızla yayılabilecek salgınlar. Günümüzde de Ebola salgınını düşünürsek zannediyorum bu haber pek şaşırtıcı olmaz. 
Ay, bireylerin sağlığı, genel konuları, halkla ilişkileri, bu alanlarda değişiklikleri anlatır; verdiklerimiz, yaptıklarımız, enerjimizin verimi, ne konularda sıkıntı çekebileceğimiz, diğerlerinin hareketlerinin bizlerde nelere neden olabileceği konuları arasındadır.

Güneş yönetimindeki etkilere bakarsak da, hemen aklımıza otorite konumundaki kişiler gelebilir. Haritada Güneş'in sert etkiler altında olması yöneticilerle ilgili tersliklere işaret ediyor; Uranüs karşıtlığı, Pluto karesi.. Jüpiter üçgeni ile aşırı iyimserlikle takılan pembe gözlükler ardından problemlerin küçümsenmesi sayılabilir; Mars sextili ise bu kişilerin özgüvenlerinin yüksek ve davranışlarının cesaret ve ataklık içereceğini görüyoruz. Güneş tansiyon yükseltici yani kan basıncı üzerinde etkili özellikler içerir. Tutulmanın olacağı Koç burcu ise kısa sürede gelişebilecek anlaşmazlıklara, insanlardaki duygu patlamalarına kısacası savaş seslerine işaret etmekte. Bu haritada Güneş'in 8. evi yönetmesi ve 3. evde yücelmesi ile komşularımız ve yakın çevremiz ile ilgili kriz oluşturacak iletişim şeklini ve direkt olarak zorlanılacak krizleri anlatıyor; bunun yanında 8. ev mali krizlerden de haber vermekte. Tutulma zaten 3. evde ve yönetici Mars hem 11. evi hem 3. evi yönetmekte; 1. evde ise yüceliyor. İçinde bulunduğumuz gruplar, meclis, yeni kanunlar, yeni kararlar eşiğinde olabilir; bazı ortak kararlara uyma zorunluluğu altında olabiliriz. Bu kararların ise bizleri krize sürüklemesi muhtemel.
Tutulma derecesine kavuşum yapan Uranüs ile beraber Ay 3. evde; yani Uranüs baş rolde. Eski Çin'de Uranüs'ün ilişkilendirildiği Kova burcu "Kara Savaşçı" adı ile anılırmış. İnsan doğrudan Kova burcu ile özdeşleştirilmiş.  Kova'nın klasik yönetici Satürn'ün harita üzerindeki etkisi yadsınamaz; zira tutulma haritasında Oğlak burcu yükselmekte; Satürn 10. evde görülse de aslında haritanın 11. burcunda yani Akrep'te. Bu taraftan baktığımızda yine ortak idari kararların aslında üzerimizde büyük baskılar yaratabileceği sonucuna geliyoruz. Haritadaki Ateş grubunun ve Öncü elementlerin yoğunluğu hızlı gelişmelere neden olacak gibi. Mars / Jüpiter / Uranüs-Ay arasındaki Büyük Ateş üçgeni de zaten 3. / 8. / 12. evleri birbirine bağlıyor. Bazı gizler, sırlar Tutulma ışığı ile aniden ortaya dökülebilir ve kontrol dışı gelişmelere neden olabilir. Üçgen'in bağlantıları ortaya bir Uçurtma açı kalıbını çıkarıyor; Apex'te yani odak noktasında Güneş var; otorite konumu.. Bizi yönetenlerin kararları direkt olarak ilintili. Bu açı kalıbının temel felsefesi, bu 4. gezegenin yani Güneş'in bulunduğu burç ve evin özelliklerinden yararlanarak kişisel amaçları için başkalarının kaynaklarını kullanmasıdır. Terazi burcu ve 9. ev ve 10. burç, politik yaptırım gücüne, hukuk ve anayasa konularına, dini konuları yönetime karıştırmaya işaret ediyor. Bazı gerçekler bu hızlı gelişmeler dahilinde ortaya dökülecektir; geri giden Merkür etkisi ile daha önce üzerinde düşünülen bazı konular uygulamaya geçebilir, görünür olabilir. Üçgen'in bir kolunu oluşturan Mars'ın 12. evdeki duruşu ile gerçeklerin ortaya dökülmesi kontrol dışı gelişebilir diyebiliriz. Oldukça hareketli bir dönem var önümüzde. Diğer bir taraftan bu Uçurtma kalıbına göbekten kare yapan Pluto, bir düzenin bozulması ve yerine yeni bir düzenin gelmesi olarak yorumlanabilir. Asc'ye yakınlığı ile oldukça önemli bir hale geliyor. Bu bana bazı hesapların çarşıya uymayabileceğini de fısıldıyor; otoritenin desteklediği bazı konularda bazı terslikler oluşabilir. Açı kalıbına başka bir yönden yorum katmayı denediğimde ise yurtdışından gelebilecek dini bir baskının, otoriteye baskı oluşturabileceğini ve Merkür etkisi ile bazı eski dosyaların otoriteye karşı sorun tehdit oluşturabileceğini düşünüyorum. Ev konumlarından dolayı hukuk, yurtdışı, seçim, eski konular gibi başlıkları bir araya getirince HSYK seçimleri dikkatimi çekiyor; Uranüs başrolde olunca düzenin yerle bir olması söz konusu diye düşünüyorum. Merkür'ün Neptün ile üçgen açısı eskiye dair ne varsa çözülebileceğini, görünür olacağını da fısıldıyor. Bu arada dikkatimi çeken konu da 18 yıl önceye gidip 1996 yılında Refah Partisi'nin ilk defa seçimlerden 1. parti olarak çıkmasını farketmem oldu.. Kimbilir belki de bir sonun başlangıcıdır bu tutlma; sanki bir dönem gibi..

Neden mi bu kadar politikaya kaydım? Çünkü Tutulma haritasının Asc derecesi ülkemizin Yükselen derecesine tam karşısında; direkt ülke olarak etki altındayız.  Ayrıca Tutulma haritasında Ay, alt noktaya yani IC'ye oldukça yakın; ciddi politik ve kurumsal değişimler oldukça yakın. 3. evin başrolde olması ile yakın bir zamanda bu konuda iletişim yoğunluğunu farketmemize neden olacaktır. Çıkarsal bazı hareketlerin sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak olan otorite, Pluto etkisi ile zorlanmalara maruz kalabilir. Terazi burcundaki bu konum ile ilgili olarak yurtdışı ilişkiler, komşularımızla iletişimimizde Marsiyen etkiler gündeme gelebilir. Bu arada Mars'ın tutulma derecesi olan 15 derece Koç'a, 15 derece Oğlak'tan kare ile (16 Kasım 2014) ve 15 derece Koç'ta kavuşum (12 Mart 2015) ile dokunacağı tarihlerde, Tutulma etkileri ciddi bir aktivasyona maruz kalabilir. Mars'ın şimdi ki 12. ev Yay geçişinin, ülkemiz haritasında 6. ev geçişi ile transiti güvenlik güçleri, ordu, kamu ve sağlık ile ilgili konularda ciddi sıkıntılara da sebep olabileceği gibi, kontrol dışı gelişmelerin bazı konuların aydınlanmasına neden olabileceği yolunda.

Gelelim biraz makrodan mikroya.. Doğa basittir; karmaşık ve dolambaçlı olan sadece bizlerin aklıdır. Yani, Ay tutulmaları ortalam her yıl 2 kez olan bir doğa olayı.. Güneş ve Ay ortalarına dünyayı almış raksediyorlar.. Her şey aslında dengede ve sadece olması gerektiği gibi..

İkili ilişkiler bu tutulma ile ilgili mercek altında; bir çoğu bitecek bir çoğu da yepyeni başlayacak.. Ama oluş şekli şaşırtıcı olacak, orası kesin.. Ani ve keskin yol ayrımları, hayatlarımızda yepyeni başlangıçlar yeni sayfalar açılmasına neden olabilir. Bu bir ortak, bir eş, bir arkadaş olabilir. Ama yeni bir düzen. Tutulmanın 3. evde oluşu ile kararlarımız, başlangıçlar adına önem taşıyor. Ay'ın en sevdiği evlerden biri 3. ev klasik astrolojide. Sadece doğal yöneticisi Merkür'ün geri harekette olması olayları zorlayacaktır. Ancak bunu bir zorluk olarak değil de; Retro hareketin gerektirdiği gibi belki de çok önceden ele alınması gereken bir konu olarak algılamak ve gereken düzeltmeleri, gerekli hamleleri planlamak en uygunu olacaktır. Yok halen alışkanlıklarımızdan, karasızlıklarımızdan yakınıyorsak ve uzaklaşamıyorsak, Pluto can yakabilir yeni düzeni kurarken.. İkilemler en büyük tuzak olabilir; Koç burcunun emrettiği gibi net ve kararlı olanlar puanları toplayacaktır. Bir tarafta Venüs hem de yanık, karşıda Uranüs, artı Pluto karesi ilişkilerde deprem etkisi yaratabilir. Venüs estetik, sanat ve kadınları da temsil eder.. Özellikle estetik girişimler, kadınlarla iletişim ve sanatsal olaylar bu 1 aylık dönemde ana başlıklara oturabilir hayatlarımızda. Keskin virajlardan uzak kalmaya çalışsak da bu başlıklar içinde kendimizi bulabiliriz. Olaylara objektif, mantık çerçevesinde, fazla duyguları, endişeleri karıştırmadan yaklaşmak en doğrusu olabilir. Yepyeni fırsatlar dökülebilir önümüze Jüpiter bu haritada 8. evde zayıf da olsa, hediyelerini bize bahşedebilir; ancak endişeler, korkular bu hediyeleri farketmememize neden olacaktır. Jüpiter / Mars / Uranüs arasındaki ateş üçgeni bir çoğumuza müthiş fırsatlar sunabilir; hızlı, ani ve şaşırtıcı fırsatlar.. Ateş elementi ve öncü grup üyesi olan burçlar tutulmadan direkt etki alacaklar; benim ricam negatif beklentiler, endişe doğurucu duygular yerine pozitif fırsatları görmeye çalışmak.. Belki bizleri zorlayan ayrılıklar, bitişler yaşanabilir ancak; bu tablonun ardında yepyeni fırsatlar hazır bekliyor olacaktır.

Hepimiz sadece haritalarımızdaki yaşam planının el verdiği şekilde gelişmelere maruz kalabiliriz. Tersliğin zemin varsa, terslik yaşanabilir. İnsanoğlunun bilgeliği, bu tersliği bütünüyle engellemek ve durdurmak için yetersiz olmasına rağmen; maalesef insanın bilmek istediği şeydir bu. Çünkü, bizlerin izni veya engellemesine tabi olmayan bu tip şeylerin kavranabilir yasalar tarafından yönetildiklerini ve Tanrısal Aklın doğal ifadeleri oldukları için de O'nun iyi niyetli kontrolü altında bulunduklarını biliriz ve bilmeliyiz. Hep denilen gibi; Yukarıdaki, Aşağıdaki gibidir.. Tüm evren matematiksel bütünlüğü sayesinde bizler için anlaşılır hale gelen bir Zihnin ifadesi.. O yüzden tekrar ediyorum ki; Doğa basittir.. Karmaşık ve dolambaçlı olan sadece bizim aklımız.


Astrolozi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder