29 Mayıs 2015 Cuma

29 Mayıs 2015 - Astrolozi


Ay, tüm gün Terazi burcunda; adil ve nazik olmaya ihtimam gösterebileceğimiz, karşımızdakine söz vermek isteyebileceğimiz en önemlisi objektif olmaya çalışabileceğimiz bir güne merhaba.. Estetik, uyum ve denge bizler için bakış açılarımızda önem arzedecektir. 00:24'te Ay ve Mars arasında oluşacak üçgen açı ile cesaret ve ataklık, özgüven dengeli bir şekilde kullanılabilir. Bir dezavantajı var; o da Mars'ın açıları yüzünden acele kararlarda hata yapabilme ihtimali. Biraz maymun iştahlılık ve harekete geçme dürtüsü düşüncesizce davranışları bizi itebilir. Özellikle Ay'ın öncü bir burçta olması nedeniyle oluşacak aşağıda belirteceğim Uranüs ve Pluto açıları sonradan pişmanlık getirebilecek umarsızca hareketlere neden olabilir.

07:10'da Ay ve Pluto arasındaki kare netlik kazanıyor. Aklımıza düşeni, taa derinlerimize işlemiş gibi hissetmek, kriz oluşturabilecek ortamlara bizi sokabilir. Büyük değişimler yaratmak adına evet uygun bir görünüm belki ama; düzenimizi değiştirebileceğinden üzerinde iyi düşünmüş olduğumuza dikkat etmemiz gerek.

09:23'te ise Ay ve Jüpiter arasında ılımlı bir etkileşim gerçekleşecek; iyimser ve problemleri küçümsemek, umut dolu olmak bazı detayları es geçmemize neden olabilir. Bu saatlerde ikna ve yardımlaşma, destekleşim gerektiren konularda başarı sağlayacaktır. 

10:00'da bir süredir Mars ile kavuşumu sayesinde hisseder olduğumuz geri giden Merkür'ün Neptün ile karesi netlik kazanıyor. Mars ile beraberliği, astrolojide nötr kabul edilen Merkür'ün Marsiyen bir hava kazanmasına neden olmakta; biraz kavgacı ve fazla atak. Bu transit bilinçaltını yanıltıcı, muhakeme gücünü azaltıcı, biraz rahatsız edici ruhsal etkiler verebilen bir görünüm. Bugün yapılacak çalışmalar ya da alacağımız kararlar daha sonra bizi üzebilir. İş, hayat, sosyal veya kişisel anlaşmalar yapmak, kararlar almak adına hiç uygun değil. Akıl karışıklığı, belirsizlik, düşüncelerde bulanıklık, gerçeklerin farkında olarak adam kayırma ve taraf tutma, içgüdüsel harekete eğilim gibi mantıksız davranışlara neden olabilir. Pratik uygulamalar bize zor gelecektir. Farkında olmadan yaptıklarımız istenmeyen sonuçların doğmasına neden olabilir; sonradan şaşkınlık yaratabilecek durumlar, "ben nasıl yaptım bunu" dedirtecek bir etki.

15:17'deki Ay ve Uranüs karşıtlığı ise huzursuzluklara neden olabilecek bir etkileşim. Rutin hayatın bizi sıkması, değişik olan her şeye abartı bir ilgi verebilir. Biraz dikkatli olmak gerek; zira, duygular oldukça hassas olacağından akıl duygu çekişmesini yoğun yaşayabiliriz. Uçuk fikirlere, hareketlere meyledebiliriz. İletişim şekilimize de duygular karışacağından, bir bakarız ki konuşmalar tartışmaya dönmüş. Üzerimizdeki sıkıcı baskıdan, tutukluluk halimizden içsel yoğun kurtulma dürtüsü bizi isyankar bir hale sokabilir. Ancak ne kadar zorlu olursa olsun, hazır olduğumuz konularda da harekete geçirecek "start" düğmesi olanak bu transiti değerlendirebiliriz, pek tabii.. 

23:20'de ise oluşacak Ay ve Venüs karesi, etrafımızdakilerin fikirlerini hiçe sayarak, kendi isteklerimizi ilişkilerimizde öne çıkarmamıza neden olabilir. Çıkarcı ilişkiler, olayları kendimize yontmak açısından bizi zor duruma sokabilir. İlişkiler açısından biraz kritik bir saat. Yükselen dürtüler anlamsız yeme içme, alış veriş dürtülerine dönebilir; özellikle diyabet hastalarının bu saatlerde buzdolabı ziyartelerinin önüne geçmeleri gerekmekte. Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve günü açısız tamamlıyor.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder