7 Kasım 2015 Cumartesi

Akrep Yeniay'ı (11 Kasım 2015) - Astrolozi


11 Kasım 2015 Çarşamba günü, 19:46'da Akrep burcunun 19. derecesinde bir Yeniay doğacak; tutku, ihtiras, kararlılık, güç ve irade vaadetmekte. Bol bol yüzleşme var, gizli saklı olan belki kendimizden bile gizlediğimiz yanlarımızla hem de..

Hep beraber sabit yıldızlara göz gezdirelim.. 19 derece Akrep; Yeniay derecesinde Zuben Elschemali (toplumsal kuralları hiçe sayma, sabit fikirlilik, sorumsuzluk ve toplumu etkileme gücü) ile Serpentis'i (trajedi, talihsizlik, sabır ve ızdarabı deneyimlemek) görüyoruz. Güzel açılarına rağmen, sabit yıldızlar biraz hak etmeyenin acı ve zorluk çekebileceğini fısıldamakta. Zaten Yeniay, Ay duraklarından İklil durağında; burada da talihsizliklere işaret edilmiş. Biraz ölümler ve felaketlerle ilişkilendirilmiş ve yanlışlarla, hatalarla yüzleşme ve hesaplaşma olarak ifade edilmiş. Hemen bu noktaya yakın olan Merkür derecesinde ise asterizmlerden Jyestha'yı görüyoruz ki, bedellerin ödenmesi olarak açıklanmış. Bunların tümü, bu Yeniay'ın bir nevi hesaplaşma belki bağımlılıklarımızdan zor olsa da kopma, bedellerin ödenmesi gibi anlaşılabilir. 

Yeniay yönetici Mars ise Markeb ile kavuşumda; seyahatler, eğitim ve din ile ilişkilendirilmiş. Duygusal ve ifade olarak sürekli bir kararlılık içinde olmayı tarif etmekte; tabii mücadele içinde, özgüvenle ve cesaretle. Genel olarak sabit yıldızlar kötümser konuşsa da haritanın Yükselen derecesine kavuşum yapmış olan Şans Noktası bence ışıldamakta hem de Alphena ile birlikte; bir misyonu, bir hedefi olan kişilerin bunu korumaları neticesinde büyük şanslara işaret etmekte. Su grubunun yoğun olması sebebiyle yoğun duygusallığa işaret eden Yeniay etkileri, affedicilik ve ilahi olana teslim olma, idrak yönünde bizlere yardımcı olacaktır.


Yeniay'ın dedik ya Asc yücelme yöneticisi Jüpiter ile ardından Mc'deki Chiron ile harika açıları var.. Büyüme, genişleme adına fırsatlar sanki bize şifa getirecek gibi.. Uzun zamandır kanayan yaralarımıza sanki merhem olacak şanslarla karşılaşabiliriz. Adalet ve bilgelik aynı zamanda, her zaman bulunmaz. Hak, hukuk yerini bulabilir. Bir nevi ilahi yasalar işleyecek gibi.. Önümüzdeki 15 günlük süreçte ise belki yeni yasalar gündem oluşturabilir. Haritada beni huzursuz eden açı Jüpiter ile Uranüs arasındaki 150'lik açı.. Kazalara, afetlere neden olabilir. Bazı yargı ile ilgili konularda sonlanmalar oluşabilir; aile, vatan konularında bazı durumlar finale ulaşabilir. Elektrik, teknolojik ev aletleri ile ilgili kazalarla karşılaşabiliriz; dikkat etmekte fayda var. Tabii bunlara uçak, metro ve tren kazalarını (Uranüs) da eklemek gerek. Önemli bir görünüm içinde olduğunu söylemeliyiz; zira Yeniay, Jüpiter ve Uranüs ile birlikte YOD açı kalıbı içinde.. Tanrı'nın parmağı denen ses getirebilecek bir açı kalıbı apexindeki Uranüs ile ani sürpriz gelişmeler yaşanabilir.

Evet Yeniay gerçekten amaçlarını tutku ile bağlı olan kişilere, gerçekten çalışana başarı vaadediyor; ama huzursuzluk, sinir, belki biraz da sabırsızlıklar agresyona da neden olabilir. Öyle tereyağından kıl çeker gibi değil yani başarıya giden yol. Sanat dalları, sanatçılar, mimarlar, tekstil, inşaat sektörü, emlak piyasaları şenlenecek gibi. İletişim, araştırma, sorgulama içinde olacak, sosyal olarak hareket kazanacağız. Zor geleni, yokuşa giden işi, içimiz kanasa da belki bağımlılıklarımızı kararlılıkla geride bırakmaya çalışacağız; kangren olan parmağı kesip atmayı istemek gibi. Düğümler'in aks değiştirmesi bizlere yepyeni yol ayrımları sunabilir; bakış açımızı değiştirmekte zorlanmayabiliriz. Doğru kurgulanmış işler, işyerleri ya da şirketler, ortaklıklar ve tabii beraberlikler adına önemli fırsatlar oluşabilir; ancak hak yerini bulacak unutmayalım. Bir çeşit fatura kesilecek.

Ekonomik olarak zorlayıcı gelişmeler, para piyasalarında sert, ani hareketler bizleri zorlayabilir; altın ve döviz piyasaları tren çarpmışa dönüşebilir. Baskı altında tutulan kurlar maalesef infilak edebilir. Dersler alındı ise, hatalar kabul edildiyse, feda edilmesi gerekenler feda edildiyse, yüzleşmeler başarı ile atlatılabilir. Kendimizden bile gizlediğimiz bazı unsurlarla burun buruna gelebilir, kabul etmek zorunda kalabiliriz. Yorucu bir süreç olduğu yadsınamaz; çalışan, yorulan, ter, emek harcayan ise yolunda ödüller bulabilir. Plansız ani gelişmeler karşı önlem almakta, sistem üretmekte fayda var; acil durum paketimizi hazırlayalım. Benim tavsiyem adil olmak, hatta kendimize bile. Hedeflerimize kararlı bir şekilde sahip çıkmak, kolay vazgeçmemek en önemlisi. Maddi veya manevi değerlerimizi bol keseden harcamayalım; ihtiyacımız olacak. Fanatik her türlü düşünceden ise uzak duralım. Bizleri zorlayan duygularımızın aslında altında ne yatıyor, öğrenelim, kabul edelim. Bu yüzleşmeler, kabul edişler için de cesaret, özgüven içinde olalım.


Güneş ve Ay beraberliği, tüm ilişkilerimizde yolunda gitmeyen belki haksızlığa uğradığımızı düşündüğümüz, yanlış giden şeyleri görmemezden geldiğimiz unsurları (Hera - Astrea) daha görünür hale getirecek. Bazı bitişleri farketmekten belki kendimiz derinlerimizde korkuyor olabiliriz. Bu haritalarımıza bağlı olarak bulunduğu ev konularında anlamsız tutkulara, bağımlılıklara neden olmuş olabilir. Kaçıp kurtulmakta, geride bırakmakta zorlandığımız, bir şekilde belki kendimizi kullandırttığımız alışkanlıklarımız olabilir (Bacchus - Icarus). Kendimizi kendimize ispat etmek amacıyla bu konuları tekrar gözden geçirmek (Sisyphus - Juno / Mc -Melpomene), sonuçları trajik olsa da çözüm yolunda sorumluluklarımızı üzerimize almak Yeniay sürecinde mümkün. Hepimiz için Hades, hayatlarımızda önemli bir dönüşüme, iyileşmeye yardım edebilir; çürüyeni çöpe atma zamanı gibi. İçimizdeki dahi ile, bilge ile temas şart tabii.. (Chiron / Uranüs) Belki topluma farklı görünse de sorunlu olan her şeyi geride bırakabilmek adına Yeniay bize destek verecektir. Kader yolunda önemli ayrımlarda bulunduğumuzdan (Düğümler / Kronos), bunu başarabilecek de sadece biz olabiliriz; seçimleri kendimizle yüzleşerek sadece biz yapabiliriz.


Ülkemiz açısından ise biraz karmaşık bir duruma işaret eden Yeniay (Arachne / Admetos), bazı çözümsüzlüklere, engellere şahit olmamıza neden olabilir. Yeni yasalarla bazı kısıtlamalar söz konusu. Yöneticilerle ilgili önemli değişimler, farklı uygulamalar yapılabilir. Bu süreçte başkanlıkla ilgili söylemlerin epey yoğunlaşacağını söyleyebiliriz (Mc - Uranüs / Transpluto). Önemli sanat başarıları, kadınlarımızla ilgili haberleri duyabilir, sevinebiliriz. Yeniay derecesinin Neptün'e olan sert açısı ile komşularımızla aramızdaki belirsizliklerin devam edeceği yönünde tabii bol yağışlı günlerin de bizleri beklediğini söyleyebiliriz. Çözüm amaçlı görüşmeler, barış amaçlı görüşmeler maalesef bir netlikle sonuçlanmayabilir. Bazı yargı ile ilgili davaların ise bu süreçte sonlanması haberlerini duyabiliriz; özellikle askerlerle ilgili olarak süren davaların bittiğine şahit olabiliriz. Bazı yurtdışındaki dini liderler ilgili olarak da yönetimdeki kişilerin oldukça faal bir şekilde çalışma sürdürdüklerini söylemek gerek (Satürn - Siwa / MC - Uranüs).


Astrolozi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder