11 Ağustos 2019 Pazar

Jüpiter Düz Harekete Geçiyor (11.8.2019) - Astrolozi



Jüpiter, 11 Ağustos 2019 saat 13:30 sularında 11 Nisan'da başlatmış olduğu geri hareketini 14 derece Yay burcunda iken sonlandırıyor. Jüpiter, bilgeliği, şansı ve ilerlemeyi temsil eder; ancak geri hareketi "kötü şans" anlamına asla gelmez. Bu süreç aksine yansıma ve yavaşlama zamanlarıdır. Bu dönemde belki işlerimiz azaldı, gelirimizde düşüş oldu, abartı ve israf arttı, affedicilik / hoşgörü azaldı, hukuksal / kanunsal bazı işlerimizde de aksilikler, geriye dönük durumlar oluştu. Geri giden gezegenin gücü azalır, performansı düşer; ehh biraz da dişlerini gösterir tabii, tırnaklarını çıkarabilir ve vaad ettiği potansiyellerini gösteremez.. 

Retro başlangıcında gezegen 24 derece Yay burcunda idi, şimdi ise 14 derece Yay burcunda geri hareketi sonlanıyor. Bu derecelerde ilerlerken yıl boyunca yönettiği diğer burç olan Balık'taki Neptün ile kare açısı, Yay burcunda çok kuvvetli olan Jüpiter'in enerjisini biraz zaten genel olarak dağıttı. İnançlar, kanunlar, adalet ve eğitim tabii uluslararası konularda işler sanki işin içinden çıkılmaz bir hale geldi, kafalar karıştır. Belki bir çok kararımızda bozulmalar, değişiklikler belirsizlikler eşliğinde oluştu. Şimdi Jüpiter'in ileri hareketi ile bunları daha net görme şansı bulacağız. İnce bir ahlak çizgisinde yürüyormuşcasına, etik standartlara uymayan detaylar daha belirgin hale dönüşebilir. Dürüstlüğün, doğruluğun ve iyi ahlakın önemini anlamamıza yardım etti. Jüpiter büyüktür; sistemimizdeki en büyük gezegendir. Enerjileri geniştir, vurguludur. İyi tarafı çok ama çok iyidir; bol kepçeden vermeyi sever. Ama gölge yönünde tembellik, aşırılık, sofuluk, fanatizm, eğlenceye düşkünlük, yaşamı hafife alma, her şeyi olumlu düşünmeye ve dolayısı ile oluşabilecek aksilikleri öngörememeye, adaletsizliğe, abartmaya çok ama çok yatkındır. Haritalarında güçlü Jüpiter etkisine sahip kişiler de kilo almaya, her şeyi fazlaca paylaşmaya ve abartmaya meyilli olabilirler; bazen nerede duracaklarını bilemezler. Geri giden Jüpiter bizlere bu konulardan bir dur, kendini dinle, nerede aşırılıkların var, araştır, bu dedi 11 Nisan'dan beri. Bunu yaparken de yaşamın içindeki bazı konulardaki adaletsizlikleri, haksızlıkları, aşırılıkları gözümüze soktu.

Jüpiter retrosu olumsuzluk içermez; iş biraz bundan farklıdır. Herkes yanlış kararlar alabilir ancak bunları dürüstçe kabul etmek ve gerçeği kabul etmek burada önem kazandı. Belki kendimizi kandırdığımız durumları bu süreçte farkettik, belirledik. Bu sanki kişinin kendine bir itirafı gibi de algılanabilir. Kasten ya da kaza ile birilerine zarar vermiş isek, şimdi düzeltmeye çalışmak adına uygun bir zaman başlıyor. Yanlışlarımızı görmeye ve başkalarının canının yanmasına neden olduğumuz yerde nasıl düzenleme, iyileşme sağlayabiliriz ile ilgili felsefi bir bakış açısına sahip olmamıza yardım edecek. Belki uzun bir özür yazısı, konuşması hazırlamak doğru olabilir. Gezegen ileri harekette iken daha olumlu ve yerinde kararlar verilebilir. Ateş elementindeki bu hareket daha net düşünmemize ve hedeflerimize nasıl ulaşacağımızla ilgili daha olumlu ve doğru kararlar vermemize yardım edebilir. 3 Aralık 2019'a kadar Yay burcunda, ardından Oğlak burcuna geçiş yapacak.. 14 derece Yay burcunda biten retro hareket, Antiscia kurallarına göre ortalama 16 derece Oğlak burcuna yansır; 15 derece Oğlak'ta bugünlerde Satürn transiti yaşıyoruz. Aralık'tan sonra da Jüpiter Satürn ve Pluto ile birlikte Oğlak burcunda yoğunluk oluşturacak ki sanki şimdiden bu beraberlik enerjisini yakından hissetmeye başlayacağız, yansıma sayesinde. Ahlak, gerçeğe dayalı iyimser bakış açısı, engelleri ve baskıları aşma isteği, adres değişimleri, kontrollü büyüme, sınırların esnekliği, yavaş ilerleme söz konusu olacaktır. Ahlak kurallarının yaşama entegrasyonu şart olur böyle zamanlarda, kişiler kendilerini disipline edecek yollara daha seçici daha eleştirel, ama daha dürüst eğilim gösterirler. Bu etkiler bizlere büyürken sabrı ve azmi öğretir.

Bazılarımız yarım bıraktıkları eğitime devam edecek, yardımlaşma, hayır işleri artacak ve bir süredir bir arada olamadığımız kişilerle bir araya gelecek. Din, felsefe, uluslararası ticaret konularında asparagas haberlerden yakamızı bir nebze kurtarabileceğiz. Yurt dışı ile bağlantılı işlerimizde, seyahatlerimizde daha akıcı enerjiler oluşacak. İnternet, medya alanlarında balon haberler azalacak, eğitim ve öğretim konularında gelişmeler, iyileşmeler kaydedilebilecek. Ahlak, erdem ile ilgili tüm alanlarda yavaşlamalar ve engelleyici etkiler azalacak. Gölge yanı sebebiyle bu başlıklarda bazı olaylar bir balon haline dönüştü. Yaz ortasında 5 gezegen retro konumda idi, 31 Temmuz'da Merkür geri hareketini bitirdi ve biraz rahatlama sağladı. Şu anda gökyüzünde Aslan burcunda gezegen toplaşması yaşıyoruz, Merkür de 11 Ağustos'ta Aslan burcuna geçiş yapıyor, ve Yay burcunda ileri harekete geçecek Jüpiter, Aslan bölgesine üçgen bir açı ile destek veriyor. Mars da bu oyunun bir parçası ki tüm ateş elementlerinin doğal as oyuncusu. Sanki ileri, geleceğe doğru itekleneceğiz. Bu değişimin, hızlanmanın önünde durmak mümkün değil. Belki yaşam çok da istediğiniz yönde itelemiyor olabilir sizleri, haritalarınızın durumuna göre; işte burada Satürn yansıması devrede diyebiliriz. Her ne olursa olsun, gönülsüz de olsanız, bilin ki ilerleme zamanı geldi, emin olabilirsiniz. Enerjinizi, yeteneklerinizi, dürüstlüğünüzü ortaya koyun; gerçek yaşam ödüllerinin gelmesi de bu çabaya bağlantılı, bilin. Endişeler, tereddütler olabilir; hepimiz insanız. Değişen şartlar, değişen alışkanlıklar, günlük rutinler herkesi korkutur, siz tek değilsiniz. Değişen şartların, huzursuzluk yaratmasına engel olun, değişime karşı esnek davranın. Yay, değişken nitelikte bir burç, esneklik ister. Ayak uyduramayan, eski olana sarılıp kalan, değişime direnen ve bu konuda fanatik davranan için üzgünüm ki bir reçetem yok. Her birimiz seçimlerimize göre yaşıyoruz ve bu bizlerin özgür iradesi.. Gökyüzünün işaret ettiği yöne gitmek yerine geride kalmayı seçmek de en tabii ki sizlerin özgür iradesi.. Bizler gökyüzünü sadece yorumluyor ve rüzgar nereden esiyor, anlatmaya çalışıyoruz. Yakınmak, yaşamı yargılamak yerine belki de eli taşın altına koyma zamanı gelmiştir..



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, Member of OPA, ISAR Cap












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder