10 Ağustos 2019 Cumartesi

Kova Dolunayı (15.8.2019) - Astrolozi


15 Ağustos 2019 saat 15:30'da Kova burcunun 22 derecesinde  Dolunay netleşecek; anın yükselen derecesinde 11 derece Yay burcunu yöneticisi Jüpiter kavuşumu ile görmekteyiz.. Dolunayın tam karşısında Güneş ile tam kavuşumda Venüs dikkat çekici. Dolunay Jüpiter günü Mars saati ve günün 9. saat diliminde kesinlik kazanıyor; bu durum Jüpiter özellikleri taşıyan konuları gündeme taşıyacaktır ki rahatlıkla eğitim, uluslararası konular, hukuksal başlıklar, inançlar, yayıncılık alanları önem kazanabilir. Dolunay'dan sadece birkaç gün önce düze hareketine geçmiş olan Jüpiter ise sanki harekete hazır gerilmiş bir Yay gibi, normal hızına ulaşmaya çabalıyor.  
Güneş derecesi, 6 derece Boğa burcunda bulunan Uranüs'e yakın bir dereceye, 7 derece Boğa burcuna yansıyor; bu durum Güneş'e uranüsyen biraz asi ve huzursuz bir etki verebilir. 
Merkür ise 25 derece Boğa burcunda Antiscia'ya sahip; hırslı, tutkulu bazen oldukça inatçı, hatta bolca şüpheci bir iletişim ve düşünce şekli denebilir. 
Ceres, 27 Oğlak burcuna Mars'ın yüceldiği dereceye yansımakta bu anaç yanımızı mücadeleci kullanmamıza yol açabilir; egosal problemler yaratabilir. Sahnede, ilgi odağı olmak ile beslerken kendimizi onaylanma ve kabul görme konusunda sorun yaşanabilir. 
İstanbul'a göre çıkartılan haritada ise Mc derecesi, 29 derece Balık burcuna yansıyor; bu da önemli skandal havasında, hayal kırıklıkları yaratabilecek haberlerin duyulmasına yol açabilir. Tüm bunların yanı sıra Şans Noktası ve Dolunay'ın paralel açısı, bir çoğumuz için önemli şans içeren fırsatlardan haber veriyor ancak Chiron ve Juno arasındaki kontraparalel ile ilişki sorunlarından bahsetmekte.

Vedik astroloji bilgimin yettiğince, az biraz bahsetmek gerekirse (yazıdaki genel yorum batı astrolojisine göredir; vedik kuralları sadece bu paragrafta kullanılmıştır);
Dolunay Dhanishta nakşatrasının 2. padasında kesinlik kazanacak; nakşatra Mars, 2. pada ise Merkür yönetiminde. İletişimin öne çıkacağı, hızlı kararlar açısından olanak tanıyan ancak ikili ilişkiler açısından olumsuz etkiler barındırıyor. Önümüzdeki 15 günlük süreçte el becerilerimizi rahatlıkla kulnanabilir, sanatsal yeteneklerimiz var ise başarı sağlayabiliriz. Müzisyenler, dansçılar, balerinler, şarkıcılar, sporcular özellikle futbolcular, kuyumcular, askerler, şairler, besteciler, astrologlar, emlakçılar, doktor ve cerrahlarla yakından ilişkili bir bölge. Mars enerjisinin yüksek olacağı bu alan için, kontrolsüz gücün asla güç olmayacağını bilerek hareket etmek gerekliliğinden bahsetmek gerek öncelikle. Bu bölge temkin ve dikkat ister, dayanıklılık talep eder; hani bizi öldürmeyen şey güçlendirir, gibisinden. Güneş ise, ben her şeyi yaparım, kendim hallederim, bölgesinde bulunuyor. Dhanishta, gökyüzünün en parlak, en belirgin nakşatralarından biri; dolayısı ile önümüzdeki 15 gün farkedilmek de kolaylaşabilir. Dünyasal alanda özgürlükçü bir bakış açısı verir, erdemli ve yardımsever tutumlar içine girebiliriz. Yapmak, ortaya çıkarmak istediğimizi asla sıradan şekilde yapmak istemeyiz; farklı sunmak ya da gürültülü ifade etmek tam da bu bölgenin özelliklerindendir. Varlık ve zenginlik anlatır, şans verir. Bu bölge yaşama belirli bir ritim kazandırır, hareket getirir. İşler istemediğimiz gibi gittiğinde ise agresif ve stresli yanımızı bir anda hooop görünür olabilir. Disiplinde inatçılık kişilere ciddiyet kazandırabilir ancak tuhaf yapıda kişileri ki insanların kabul etmekte zorlanacağı tipleri çevremize çekebilir. Ticari başarılar, emlak sektöründe hareket Dhanişta'nın konuları arasındadır; Mars vedik astrolojye göre taşınmazların genel göstergesidir zira. Diğer yandan boşanmalar, yol ayrımları söz konusu olabilir. Tam karşısı yani Güneş'in olduğu alan ise Ashlesha alanı; keşfetme arzusunun özellikle kendimizi kandırdığımız alanlarda, çok yüksek olduğu bir bölge. Yeni ve modern olan ilgi çekici gelecektir. Dolunay'ın ait olduğu nakşatra baba / otorite figürlerinin sağlığı ile ilgili sorun yaratıcı rol alabilir. 


1. Bölüm / Teknik Bilgiler;
Dolunay'ın gerçekleşeceği Kova burcunun 3. dekanı Ay ve Venüs yönetiminde; eski ile yeninin yüzleşmesini ifade eder ve bu yüzden de Kova'nın en devrimci bölgesidir diyebiliriz. Bu alan Oğlak, Kova, Kuğu, Su yılanı tk yıldızlarının alanıdır; Kuğu'nun hayal gücü ile suyun dönüştürücü gücünü ifade eden Oğlak'ın sarmal balık kuyruğu ile bağlantılı bir bölge. Satürn malum, Oğlak ve Kova'nın yöneticisi ve çıplak gözle görülebilen son gezegen. Dolayısı ile yanılsamaları sevmez ve açık, direkt kendini ifade eder. Kova en bilimsel, şüpheci, aynı zamanda faklı alemleri keşfetmeye ve tecrübe etmeye açıktır. Kova 3. dekan sınırları zorlar ve ve çoğu test sabrı sayesinde geçer. Oğlak tk yıldızının kuyruk bölgesi Ay ve Venüs yönetiminde olduğundan (2 dişil) bazen çok kaprisli ve şeytani olabilir. Erkeksi sol beyin mantığı ve kadınsı sağ beyin hayal gücünün dengesi şarttır. Baştan çıkarıcı olabilir. Şartları zorlamayı ve oyunda kazanmanın hakkı olduğuna derinden inanır. Bazen çocuksu bir beceriksizlik verebilir.

En yakın sabit yıldız Deneb Algedi; Oğlak'ın kuyruk bölümünde Nashira'nın hemen yanında; yukarıda resimde görebilirsiniz. İyi etkileri ve kişiyi çılgına çevirebilecek haberleri temsil edebiliyor. Robson bu yıldız için, keder ve mutluluk, yaşam ve ölüm gibi zıtlıkları bir araya getirme, örn. suça adalet, üzüntüye mutluluk getirmek gibi demiş, zira bir uçtan diğerine uzanan bir yıldız. Deneb Algedi, Oğlak'ın yargı noktası olarak da bilinir; hakimleri ve din adamları temsil eder. Oğlak'ın güçlü bir yetki gücü vardır, yüksek standartlarını paylaşmayan diğerleri için oldukça yargılayıcı ve eleştirel de olabilir. Ancak itibar, kariyer kaybından sonra başarıya da işaret etmekte. 

Diğer taraftan Nashira da bölgeye çok yakın ve şanslı olanı temsil eden bir yıldız; değişim dolu bir hayata, iyiye dönüşen kötülüklere, bütünlüğe, insanlığa, sosyal popülerliğe ve politik başarılara işaret ediyor.

Dolunay Sadalsuud yıldızına da çok yakın; gizli konuları, 6. hissi, psişik ve medyumik yetenekleri mucitleri, itibarı ama bazen gerçekleşmeyecek hayalleri, arkadaşlar arasında saygı ve itibar kazanmayı, kendine özgü olmayı ifade edebiliyor; kişilik bölünmelerinde rol aldığı gibi şans ve fırsatlara da işaret edebiliyor. Genel olarak insanlık kollektif etkiler barındırmakta, bireysellikten ziyade. Sadalsuud, Kova tk yıldızının sol omuzunda, şanslı yıldızlardan biri. Jüpiter'in kartalı tarafından uzaklara taşınan güzel ve genç bir erkek olan Ganymedes'i sembolize ediyor. Tanrılar, güzel görünümlü kova (bilgi) taşıyıcılarının onlara hizmet etmesini istemişler. Genç hizmetliler de bunu bir onur olarak görmüşler ve gurur duymuşlar. Robson, bu yıldızın aynı zamanda aslında bu hizmetin sorunlara ve rezaletlere, skandallara neden olabileceğini savunmuş kayıtlarında. Sadalsuud etkileri ev içi problemleri, evlilik sorunları, entrikalar, ev / aile çöküşleri, tuhaf ilişki ve evlilik koşulları olarak tarif bulmuş, diğer yandan. Bu yıldız kendini seçilmiş gibi görse de, bu özel olma diğerlerinde kıskançlıklar yaratmış ve entrikalı durumlar oluşmuş, mitolojik hikayeye göre.

Dolunay'ın tam karşısında yer alan Güneş ve Venüs birlikteliği çok güçlü ve Ras Elased Borealis yıldızı ile aynı denklinasyonda; şanssızlıklar olarak yorumlanmış. Mars ile toplumsal ilişkilerde problemlere ve genel olarak şiddetli kavgacılıklara ve yıkıcı bir enejiye, kazalara yol açabilirmiş. Güneş kavuşumları sert ve disiplinli şartları, Venüs ile aktör ve aktristleri temsil edermiş; ancak kişinin doğal yeteneklerini karşısındakileri ezmek için çıkarcı kullanmasına da neden yaratırmış. Kalpsiz, acımasız cesur, patlamaya hazır bomba gibi yıkıcı ancak sanatsal ifade gücü olarak ifade edilmiş. 

Mars ise Alphard ile hizalanmış; aşk ilişkileri, ciddi kazalar, sorunlar ve skandallar olarak tarif edilmiş. Her türlü zehirlenme, ilaç, narkoz, bağımlılıklar, sigara, ilaç alışkanlıkları ile ilgili sorunlar denmiş ve yüksek sezgiler verebildiği gibi moral bozukluklarına da yol açabilirmiş. 

Dolunay Venüs ile tam karşıtlık ve Vesta ile tam kare açı içinde; stresli bir enerji ki sanki kişinin gerçeklerden kaçmak için diğerlerini kullanması tarzında durumlara işaret edebilir. Drama ve rol yapma yeteneğini kişiler bu amaçla kullanabilir. Duygu yoğunluğu nedeniyle odaklanma sağlamak zorlaşabilir. Odağı kaybetmeden histeri krizlerinin önüne geçmek en doğrusu olabilir. Güneş ile birlikte Venüs ve Mars enerjisi sevgi ve şefkate olan ihtiyacın artmasına yol açacaktır; altta yatan gerginlikler bu durumda daha kolay yüzeye taşınır ve ilişkilerde stres seviyeleri zorlanabilir. Dramatik olaylar yaşanabilir. Öfke kıskançlık, korkutma, dürtüsel eylemler ilişkilerde stres ve kaygı eşliğinde beklenmedik değişimlere yol açabilir. Önümüzdeki 2 hafta sabır ve karşılıklı anlayış, koşulsuz sevgi ihtiyacı vurgulanacak görünüyor. Venüs neredeyse Güneş'in kalbinde iken yumuşak ve sevgi dolu ifadeler içerse de Dolunay'a karşıt açısı muhalefet içeriyor. Mars sevgi ve arkadaşlık ilişkilerine öfke katarken, doğada kontrol / güç dengesizliklerini içeren gelişmeler yaşanabilir. Dolunay olumlu bir gökyüzü bölgesinde; ancak Güneş, Venüs, Mars yıkıcı etkiler barındıran sabit yıldızların etkisi altında. Sevdiklerimizle aramızdaki farklılıklar gerginliklere ve anlaşmazlıklara yol açabilir. Mars ve Pluto enerjisi ile öfke, kıskançlık içeren skandal haberler alabiliriz. Başarı ve olumlu kullanım adına sabır, anlayış ve koşulsuz sevgi şart.

Ay ve Venüs karşıtlıkları kendini feda eden bir anne gibi sevgi dolu bir enerji ile duygusal ihtiyaçlar arasında oluşabilecek krizlerden haber veriyor. Örn. geleneksel / dini bir görüşe karşı çıkan modern bakış açısı gibi. Metresiyle karısı arasında kalmış bir adam gibi, kutupsallık söz konusu. Ay ve Venüs karşıtlıkları gönül yarası yaratmadan geçmez. Bazen bağımlılıkların sınır tanımadığı kalp sendromları yaratabilir. Koşulsuz sevgi herkes için hayranlık yaratır, ancak ne kadar verdiğiniz ve karşılığında ne kadar aldığınız arasında denge sağlanmazsa bu koşulsuzluk bozulur. Sinsi bir enerjidir Ay / Venüs karşıtlığı; doğru bildiğinizi çiğnemek zorunda kalabilirsiniz. Bu görünüm eğer bekarsanız, yalnızlığınızı gidermek adına standartlarınızı düşürmeniz gerektiğini ifade edebilir; ancak karakter kusurları bu etki altında kolay farkedilir ve baş etmek zorlaşabilir. Partneri olanlar için farklı ruh halleri ve ihtiyaçların artması nedeniyle sürtüşmeler yaşatabilir. İlişki sorunlu ise krizler çatışmalar yaşanır. Dolunay ile birlikte derin her türlü ilişkide gerilim yaşanabilir. Bu gerilimin görünür olması ise çözümü açısından bence daha kolaylık sağlayacaktır. Güneş, en başta bahsettiğim gibi Uranüs'e, Merkür de Algol yıldızına yansımakta; bu etkiler özgürlük ve hırsın artacağı yönünde diğer işaretler. Vahşet, şiddet yanlısı asla olunmamalı; bu etkileri güç ve irade kullanımında sabırlı ve dengeli ele almak önem teşkil etmekte. Başarıya odaklı bir yapınız varsa, oldukça güç kazanacağınız, başarı elde edebileceğiniz bir süreç diyebiliriz. Ancak çıkarcılık ve ilişkiler konusunda yaşanabilecek gerilimleri sabır ve karşılıklı anlayış ile çözme konusunda kararlılık şart. Kişinin kendi karanlık ve vahşi yönleri ile yüzleşme cesaretine sahip olması bunları sağlıklı bir şekilde ifade edebilmesi Dolunay sürecinde önemli fırsatları içinde barındırabilir. 



2. Bölüm / Pratik Bilgiler;
Dolunay'ın etkili olacak önümüzdeki 15 gün süreçte her türlü ilişki modeli heyecan artışı ve ani değişimler yaşanabilir. Eğer ilişkileriniz size artık heyecan vermiyorsa, bu bitişlere işaret edebilir. Dürtüsel harcamalar, belki yatırımlar yani finansal riskler içerebilecek bir dönem. Gelişmelerden kolay etki alacağımız, kolay nem kapacağımız etkiler altındayız. Aslan burcunda cayır cayır Güneş'e Kova Ay'ı havasıyla kafa tutmaya çalışıyor. Toplum tarafından kabul edilmesi zor gerçeklerle burun buruna gelinebilir. Sistemin ne kadar zorluklar içerdiği gerçeği, tuhaf içgüdüsel farklı eğilimlere çekilmemize yol açabilir. Diğerleri tutumlarımızı garipsese de bunu kendimize bir hizmet anlayışı ile savunmak isteyeceğiz ki bu davranış modeli vurdumduymazlığa varabilir, dikkat. Aile dışında diğerleri ile ilgilenmek, yakın olmak isteyebiliriz bu süreçte. Örneğin çocuk sevmezken, diğerlerinin çocuklarına bakıcılık etmek istemek gibi. İnsani yardım projeleri bu süreçte öne çıkabilir. 

Zekanın parladığı, sözlerin / kelimelerin ikna edici ve şaşırtıcı olacağı, beklentilerin yükseleceği günler öncesindeyiz. Gelecek endişeleri önem kazanabilir. Chiron etkisi ile ilişkilerde, iletişimin ve zekanın nasıl sorun çözücü rol aldığına şahit olacağız ki, kullanıp kullanmamak bize ait. İlişkilerinizde neredesiniz, çıkarcılık mı söz konusu, ya da bu ilişkiler sizi ne kadar besliyor, sorgulamaya başlayacağız. Bireysellik öne çıkacaktır. ilişkilerimize, yaratıcı enerjimize ve tabii finansal şartlara odaklanacağız. Kutupsallık zarar getirir; hemen cephe almamanızı öneririm. Duygusal ihtiyaçlarınızı insan teması ile gideremiyorsanız bu kez kendimizi yemeye içmeye özellikle tatlı tüketimine ve bolca alışverişe vurabiliriz; zira sahip olma tüketme eğilimi artabilir. Ölçüyü koruyorsanız sorun yok; aksi halde kredi notunuz, kart ekstreleriniz, bel / kilo ölçünüz ve duygusal tatmin ibreniz şaşabilir. Estetik endişelerle bir anda oranızı buranızı kestirmek biçtirmek yeniden yaptırmak isteyebilirsiniz de örneğin. Öz sevgi kendinizi kusurlarınızla kabul etme üzerinde çalışmakta yarar var, belki bir süre kalabalıklar içinde olmadan sorgulayabilirsiniz. 

Agresif içgüdüler sizleri ele kolay geçirebilir zira Kova enerjisi ile uydu antenlerimiz çok hassas olacak. Enerjinizi sıkı çalışmaya ve rekabete yönlendirmek, düşmanlıklardan kaçınmak uygun olur. Kendi tutku, ihtiras ve inatçılık sosu ile bulanmış isteklerinizden uzak durmak aksine diğerlerinin ihtiyaçlarını gözetmek, duygusal olarak daha tatmin edici rol alabilir. Yaşamlarımızda önemli dönüm noktası olabilecek mini krizler arifesindeyiz. Baskıyı da kolay hissedeceğimizden nevrotik, takıntılı ve yıkıcı tutum tuzaklarına düşenler bol olacak. Vesta karesi agresif, bol ateşli bir enerji. Bir olay ya da bir kişi kolaylıkla gücünüzü manipüle edebilir, tetikleyebilir. Egosal tavırlar kontrol edilmezse sorun büyük olur. Karmik olarak, sebep ve sonuç açısından evrimsel bir dönem Pluto sayesinde. Sadece gri olmak bile gerekebilir bir süre, baskın siyah ve beyaz dünyasında. Bilinçaltı duygusal ihtiyaçlarımız kabarabilir ve çok tuhaf kişilere, ilişkilere fark etmeden çekilebiliriz. Sizi kontrol eden, gizliliğinizi, bireyselliğinizi manipüle edebilecek kişiler veya durumlar olabilir bunlar. Aklı kullanmanın, aklı selim olmanın gerekliliği işte burada devreye girer.

Teknolojik gelişmeler, gizli bilgiler, her türlü tasarımda değişimler belki farklı moda akımları oluşabilir önümüzdeki 15 günlük süreçte. Bu alanlarda meslek konunuz varsa rahatlıkla ilerleme sağlanabilir. Yükselen derecesindeki Yay burcu ve yöneticisi Jüpiter'in hemen 1. evde bulunması hak, hukuk, adalet açısından ihtiyaç artışını da tetikleyecektir; uluslararası konular, eğitim, yayıncılık konuları da rahatlıkla bu listeye eklenebilir. Jüpiter Dolunay'dan bir kaç gün önce retro hareketini bitirmiş ancak normal hızına kavuşmamış olacak ve diğer yandan da Uranüs geri hareketi başlamış olacak. Teknolojik her işleminizi çok dikkatli ve kontrol ederek yapmanız önemli, hatalar oluşabilir. tatil programlarınızı, rezervasyonlarınızı dikkatlice yapın; bir anda uçabilir. Uçak / tren kazaları duyabiliriz. Merkür / Uranüs etkileşimleri garip tuhaf hava şartlarından haber veriyor, çok dikkat edilmeli; sabit burç etkisi ile dolu yağışı görülebilir. Bir çoğumuz büyük fırsatlar elde edecek görünüyor; umarım fırsatları fark etmek adına vizonunuzu geniş tutarsınız. Yok bu bana göre değil diye bir kenara atmayın gelecek teklifleri; araştırın beyin fırtınası yapın üzerinde. Haritanın Mc derecesinin 29 derece Balık yani Scheat yıldızına yansıması alışılmışın dışında zihinsel kapasiteye işaret etmekte. Bu yıldız dünya astrolojisinde doğal afetleri ve kazaları sembolize edebiliyor; gemi / uçak / kazaları gibi. Ancak imkansızı düşünme ve yapma, gerçekleştirme cesaretini de veriyor. Chiron bu anlamda duygusal endişelerin bir kenara bırakılıp harekete geçme açısından haritanın anahtarı gibi. Duygusal olarak kendinizde yetersizlik hissettiğiniz bir çok konuda öğrenmeye, aratırmaya ve bakış açınızı geliştirmeye özen gösterin derim; sanki kanatlarının olduğunu bilmeyen bir melek durumuna düşmeyin. Cesaret ve kararlılık, kendini geliştirme ve işlevini kaybetmiş olanın geride bırakılarak, özdeğer duygusunu besleme önümüzdeki süreçte büyük başarılar getirecektir. Finansal zorluklar yaşanıyor ancak bu alanda da bakış açınızı değiştirip belki farklı bir alanda deneyim yaşamak, farklı bir yol denemek bizlere yardım edebilir. Daha önce gururunuzun sizi sınırladığı, alışık olmadığınız bir yön bu kez sizi daha ileriye taşıyabilir. Farklılıklarla, zıt kutuplarla, doğru ve yanlışla, güzel ve çirkinle karşılaşmaya hazır olun; her iki taraf sizi çekiştirebilir. Bu zıt kutupluluğu, talihsizlik olarak değil, gerçek olana giden bir yol olarak kabul edin. Gurur ve inatçılık asla seçilecek şık değil bu kez; sabır ve anlayış şıklar arasında ise mutlaka şansınızı kullanın.. Dokunduğunuz yere karanlık değil, ışıltı katın..



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, OPA Member, ISAR Cap


Kaynaklar; 
- Numerology of Astrology / Degrees of Sun - Lynn Buess
- Fixed Stars - B.Brady
- The Living Stars - Dr. Eric Morse
- Zodiac Decan Handbook / Darkstar Astrology
- Vedik Astroloji - Şebnem Ekşib
- Takımyıldızların Mitolojil Öyküleri / Yasemin Örs













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder