6 Ağustos 2019 Salı

URANÜS RETROSU BAŞLIYOR (12.8.2019 - 7.1.2020) - Astrolozi




Yunan mitolojisinde, Uranüs, dünyayı yaratan yüksek bilinç olarak görünür. Uranüs, gökyüzünün sembolüdür ve orijinaldir. En önemli mitolojilerde bu figür yaratıcı olarak geçmektedir. Uranüs, cinsel açıdan Dünya ya da Gaia olarak bilinen Tabiat Ana’yı uyandırır. Mitolojiye göre, Gaia’yı tohum yağmuru ile hamile bırakmıştır ve böylece, Dünya ve gökyüzü birleşmiş ve hayat meydana gelmiştir. Yunan hikayesinin babası olarak bilinen Uranüs hayatın düğümlerini çözmüştür.
Uranüs, kolektif gezegenlerden biridir; transitleri kurulu düzenimiz ve dolayısıyla üzerinde ego inşa ettiğimiz tüm değerlerimiz, bakış açılarımız, yani kendimizi güvende hissettiğimiz sınırlarımız zorlanır. Kolektif gezegenler bizi büyümeye zorlar, alışılmışın dışına çıkmaya ve tekamül etmeye, kendimizi aşmaya zorlar. Böylece hayat yolumuzda, misyonumuz doğrultusunda zorlukları aşmak, başarmak ve amaca ulaşmak söz konusu. Uranüs, bilincimizin gölgede kalan kısımlarını aniden aydınlatır, bizi sarsarak uyandırır; sanki bir yıldırım gibi özgürleşmemizi sağlar. Tabii etki altında kaldığımızda hayatımız kabusa dönüşebilir. Dengemiz, alışık olduğumuz değerler bu noktada işlemez, varsayımlarımız geçersiz olur. O zavallı egomuz, ne yapacağını şaşırır, zira önüne gelen sorular daha evvel çalışmadığı yerdendir; adapte olabilmek için zamana ihtiyacı vardır ama Uranüs bu zamanı ona vermez. Dehayı, dahi aklı, bilimi, matematiksel zekayı, konuşma gücü yüksek kişileri, muhalif olan zekayı, üst aklı, üst iletişimi ve geleneğin dışındaki kuşağı da temsil eder. Dünyamız üzerinde sosyal, ekonomik etkiye sahiptir. Doğal felaketleri, uzay ve gökyüzü ile ilgili farklı sıradışı hareketleri, uçak ve gemi kazalarını, keşifleri ve gelişmeleri anlatır.

Uranüs de bir buz gezegenidir; 12 burcu yani tüm Zodyak'ı 84 yılda dolaşır. Bu süre, genelde bir insan ömrüne eş tutulur. Bir yılın içinde ortalama 3 ay geri harekette kalır. Bir burçta 7 yıl kalır. Kuzeyden güneye dönen tek gezegendir yani diğer gezegenler gibi dönmez, bir nevi yuvarlanmadır bu; anarşist ruhlu ya.. Ve bu dönüş sırasında da manyetik bir ses çıkarır. Dört kutuplu bir gezegendir; doğu ve batısında da birer kutbu vardır. Kısacası 4 manyetik alanı bulunur. Güneş sisteminde en büyük manyetiksel alana sahip gezegendir. Atmosferinde büyük manyetik fırtınalar oluşur ve dolayısı ile sürekli elektrik üretir. Elektriği ve gökyüzünü temsil etmesi bundandır; bunlarla ilgili tüm kavramları içerir. Örneğin elektrikli aletlerdeki arızalar Merkür ile ilişkilendirilse de Uranüs'ün de etkisi altındadır. Ayrıca tüm hava araçlarını, uçakları, göçmen kuşları da temsil eder. Geleneksel hareketi normalde retrodur. Bu onun normal gezegen hareketidir, sanki düz hareket gibi. Düz harekete geçtiğinde ise, diğer gezegenlerde algıladığımız retro hareket etkisi yapar; yani geri hareketi olumlu olan tek gezegendir.

Sinirli bir gezegendir diyebiliriz, elektrik yüklü ya, dolayısıyla sinir sistemini, asabiyeti, sinir ağlarını, beyin hastalıklarını, tümörleri, siyatik sinirlerini, kol ve bacaklardaki kasları, hatta felçleri temsil eder. İleri hareketi, diğer gezegenlerden almış olduğu açı değerlerine göre bazen çok gergin, karışık, ani, farkındalığa ulaşmaya çalışırken sabırsız davranan problemli gelişmelere neden olabilir. Uranüs ayrıca kazaları da temsil eder, sert açılarında kaza haberleri eksik olmaz. Uranüs ayrıca, iki cinsiyetin karışımını yani eşcinselliği de temsil eder.

Uranüs, 12 Ağustos 2019'da geri hareketine başlayacak, 6 derece Boğa burcundan; 7 Ocak 2020'de 2 derece Boğa burcuna ulaşana kadar sürecek. Daha önce dediğim gibi Uranüs retrosu, diğer gezegenlerin geri hareketlerine göre daha sakindir; o yıldırım etkisi biraz azalmış gibidir. İleri hareketinde ani, sürpriz gelişmeler yıldırım hızıyla gelir; ani ödüller, hızlı değişimler oluşur. Özgürlüğün ve uyanışın gezegeni tabii. Ancak retrograde olduğunda ise gezegenin iç dürtüsü, bizleri farklı olmaya, geleneklerin ve alışılmışın yani kuralların dışına çıkmaya teşvik eder. Özel ve tek olma isteği içten içe büyür. Kişisel özgürlükler, başkalarını etkileme isteği artabilir Baskın olmayı ne kadar başarabiliriz?? İşte o ancak gezegen ileri harekete geçtiğinde belli olur.. Geri harekette yaşadığımız içsel bir değişim sancısıdır. Söz konusu geri hareket Boğa burcunda olacağından, önümüzdeki 5 ay boyunca konforumuza ne kadar bağlıyız, bizleri güvende ve değerli hissettiren neler yaşamlarımızda kafamızı yorabilir ve materyalist değerlerimiz ile ilgili şok edici durumlar içinde kalabiliriz. Elimizden alınabilecek maddi değerler bizler için ne kadar önemli, kimlik duygumuz bu değerlere ne kadar bağlı. Sahip olduğumuz değerlerin gerçekten değerini biliyor muyuz, iyi kullanabiliyor muyuz? Maddi alanda istikrarı korumak isteyeceğiz ancak hem bireysel hem kollektif olarak zorlanacağız. Eğer bir bolluk içinde iseniz birden bire bu bolluğun sizleri aslında tatmin etmediğini anlayabilirsiniz. Uranüs uyanış ve aydınlanma ile ilgilidir. Her durumda da yaşamda sizleri destekleyecek şekilde yeniden yapılandırma konusunda yaratıcı olmanız gerekecek ama bunu anlamak için hayat sizi biraz sallayacak. Değişik ve farklı, kendinize özgü olmaya önem verin; Uranüs taklitlerden nefret eder.

Boğa fiziksel kaynaklara ve Dünya'nın kendisi ile alakalı; bu yüzden Tabiat Ana yani Doğa ile olan ilişkilerimizde uyanış çağrısı gibidir Uranüs retrosu. Çok fazla baskı oluşursa, beklenmedik kırılmalara yol açabilir. Uranüs yeniden düzen için oluşacak en önemli çatlamadır. Çevresel anlamda var olabilmek adına daha iyi çözümler, buluşlar, kararlar alınması şarttır; retro bu alanda fark yaratmaya başlama zamanını da ifade ediyor. Tasarrufa önem verin; örneğin dişlerinizi fırçalarken belki suyu kapatmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz, ya da kesilen ağaçların yerine yenilerini dikmek adına kampanyaların düzenlenmesi gibi. Uranüs özgürleşmeyi teşvik eder; her birimiz derinlerimizde nasıl hapsedildiğimizi, kişiliğimizin bastırıldığını biliyoruz. Peki anahtar kimde? Kimse sizi hapsetmemişse eğer neden rol yapmaya, maske takmaya devam ediyorsunuz, düşünün. Altında kimlik kaygısı ve değer görmemek olabilir mi? Kendi kilidinizi açmak size çılgınca gelebilir ki bu çılgınlık tam da Uranüs'e göre. Ancak kendinize nazik ve anlayışlı davranabilirseniz en derindeki doğal size özgü doğal kaynağa da rahatlıkla erişebilirsiniz. Dünya'yı sizle birlikte iyileştirmenin ve kaynakları akıllıca kullanmanın daha modern yollarını bulmak bu retro sürecinde mümkün olabilir. Astrologlar retro süreçlerinin geriye dönük dönemlerin tekrar ele alınması ve iyileştirilmesi ve düzeltilmesi olarak kullanın der. Uranüs gerçekçi olmak ile ilgili; yaşamı kontrol edemediğimiz ise bir gerçektir. Neden yaşamınızı daha iyi hale getirecek değişiklikleri önceden yapmadınız? İşte karar verme süreci sezgisel uyanış ile Uranüs geri hareketinde start alabilir. Kalbiniz gerçekten size derinden bir şey anlatmaya çalışırsa, kulak verin; kuralları bir kenara atın. Uranüs, çizginin dışında olmak ile ilgilidir; harekete geçmek için hazırlanın, kozanın içinde geçirdiğiniz zamanın kanatlarınızın çıkması için gerekli olduğunu bilin. Deli olmak demektir Uranüs; kalıp dışına çıkmaktır ki bu çoğu zaman çılgınlık gerektirir. Beklenmeyen beklemek Uranüs konusudur; bilinen bir şey asla uranüsyen değildir. Delilik derken yıkıcı versiyondan asla bahsetmiyorum; sizi zihninizi kurtarmaya ve uyanmaya davet ediyorum. Gerisini merak etmeyin; zira adım doğru sezgisellikle atılmışsa, gerisi kendiliğinden İlahi mekanizma tarafından siz ulaştırılacaktır, güvenin.

Uranüs ani değişim, isyan ve stresin tezahür ettiği alanları hedefler. Bazıları bu noktalara travma der ve uranyen olaylar da hakikaten böyle hissettirir. Uranüs etkisi kaygı ve diğer psikolojik rahatsızlıkları serbest bırakabilir. Ama diğer yandan akıllara durgunluk verebilecek bir dehayı da temsil edebilir; delilik ve yüksek zeka, deha arasında ince bir çizgi vardır. Zeka, yaratıcılığı en yüksek formda kullanabilmektir, size güven veren, daha önce denenmiş ve doğru olduğu bilinen klasik bir yolun dışına çıkmaktır. Şimdi içsel değişim yapma zamanı, ama iç değişimler genellikle dış değişimlere yol açar. Uranüs kendi özgürlük ve bireysellik anlayışımıza dokunmamızı talep edecek; tüm kafesleri, kilitli yerleri açmak gibi kısıtlama olmadan tam da kim ve ne olduğumuz gibi, artısıyla eksisiyle. Zihni, kalbi, bedeni ve ruhu özgürleştirmek, ilişkileri, rutin iş / özel hayatı yaratıcılıkla değerlendirmek / oluşturmak, ilgi alanlarını ve diğer deneyimleri değiştirmek. Uranüs aslında fazla bir şey istemiyor; basitçe ve safça kim olduğunuzu, kendiniz gibi yaşamayı, bağımsızlığı, özgürlüğü ve zekayı kullanmamızı talep ediyor. İşte bu bakış açısı ile bugüne kadar değer verdiklerimizin yeri bambaşka olanla kafamızda değişebilir. Zenginlik bildiğimiz zenginlik, konfor ve lüks, bildiğimiz konfor ve lüks olmaktan çıkar; gün gelir değer yargıları tamamen değişir. İşte gerçek uyanış da budur; bilmem anlatabildim mi?? Eee GÜNAYDIN her birinize o zaman..



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, Member of OPA, ISAR Cap






5 yorum:

  1. Süper ötesi bir yorum ve yazı..ellerinize sağlık Zerrin Hanım.. günaydın

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem dile getirilmiş bir yazı. Anlamayana yazık. Supersiniz.

    YanıtlaSil
  3. Bir boğa olarak çok endişeliyim.7 yıllık bir kaos.

    YanıtlaSil
  4. Zaten uranusun amacı kaos bu kaos içinde ayakta kalanı ortaya çıkarmak gerçek gerçeği hakedeni yertutani değil

    YanıtlaSil
  5. Uranüs, boğada ve 10.evde geriliyorsa nasıl bir değişime tanık olacağım? yada beni nerelerde zorlayacak, değişim isteyecek? bu benim için pozitif mi yoksa negatif mi bir durum yaratacak?

    YanıtlaSil