5 Nisan 2016 Salı

5 Nisan 2016 - Astrolozi


Ay gün boyu Balık burcunda ve balzamik fazda. Balık burcunun özelliklerinden olan yoğun duygusallığı besleyecek de yoğun açılar içinde olacak Ay; çevremizdekilere karşı olan merhamet duygumuzda artış olabilirz, diğerlerine kolay inanabiliriz. 01:41'de oluşacak Ay ve Neptün kavuşumu sayesinde ise bunlar daha da artabilir. Olayları bütün olarak ele almak, bazı manevi çalışmalar yapmak ve biraz da teslimiyet en doğrusu olabilir. Olumsuz etkileri arasında endişeler, korkular, özgüvensizlik artabilir, dikkat. Sezgilerimiz de bu saatlerde yoğun olabileceğinden belki içsesimize dinleyebilmek adına yalnız kalmak en doğrusu olacaktır.

08:33'de Ay ve Jüpiter karşıtlığı, ardından 12: 32'de Ay ve Pluto ılımlı görünümü sayesinde yüksek konsantrasyon gerektiren konularda başarılı olmak mümkün. Ancak bazı problemleri küçümsemek, egosal davranışlar sergilemek de bu görünümlerin diğer yüzü; çevremizdekileri kontrol altına almak isteyebiliriz. İnatçılık, ısrar gibi hareketlerde bulunmamak en doğrusu olacaktır. Pluto ve Jüpiter arasındaki üçgen açının hareketlenmesine de yarayabilecek bu görünüm sayesinde kendimizi geliştrimek istediğimiz konuları ele alabilir, sosyal, dini, kültürel ve eğitimsel önemli planlar oluşturabiliriz. İlham arttırıcı özelliklerini olumlu kullanmak en doğrusu.

10:42'de oluşacak Ay ve Satürn arasındaki kare açı bizleri biraz karamsarlığa düşürebilir; gezegenin retro hareketi ile engelleniyormuş, onaylanmıyormuş, sevilmiyormuş gibi hissedebiliriz. Olumsuz düşüncelere mahal vermeden yüzümüzü ileriye dönmek en doğrusu olacaktır. Özgüvenimizi yüksek tutmamız gereken bir saat.

18:51'de Ay önce Venüs ile, ardından 19:25'te Güney Düğüm ile ve son olarak da 20:49'da Chiron ile kavuşum yapacak; dolayısıyla geçmiş kafamızı epey yorabilir. Hatta geçmişteki olumsuzluklara odaklanmak ğek bir kolay olabilir. Bu etkileşimlerin en doğru kullanımı, geçmiş tecrübelerden dersler çıkarabilmek, çevremizdekilerin rehberliğine izin vermek olabilir. Nostalji karamsarlık yerine yeniye açılacak bir kapı olmalı. Aynı hataları yapmamak adına yeni bakış açıları oluşturabilir, bir çok yaramıza merhem olabiliriz. Bazı eski dostlarla karşılaşmak bu saatlerde mümkün.

Bir kaç gün etkisini hissedeceğimiz Güneş ve Satürn arasındaki üçgen açı 18:09'da kesinleşiyor. Yaşamımızı gösden geçirmek, alışkanlıklarımızı, yaşamdaki duruşumuzu, yakaladığımız pozisyonları kontrol etmek adına çok olumlu. Planlarımız varsa, rahatlıkla eksiksiz test edebilir, gerekli düzeltmeleri yapabiliriz. Organize olabilmek daha kolaylaşabilir. Titizlik ve dikkat isteyen teknik ve zihinsel konuları ele almak adına harika günler.

18:50'de Venüs, 30 Nisan'a kadar kalmak üzere Koç burcuna geçiş yapıyor. Tüm ilişki tipleri için sürecin hızlanması mümkün; ilişkiler konusunda daha girgin, kararlı, net veya aceleci davranışlar sergileyebiliriz. Sevilme ve beğenilme dürtümüz artabilir, kendimizi diğerlerini ifade etme yönünde acelecilik duyabiliriz. Olumlu olarak, ilişkilerde girişken, canlı, direkt ve sıcak olabilmenin yanı sıra, olumsuz olarak;  aşkı kolay tüketebilen, düşüncesiz ve bencil, patavatsız, kontrolsüz, elindekini çarçur eden biri haline dönüşebiliriz. Maddi konularda ve ilişkilerde çabuk, acele kararlar vermek, bazı durumlarda bizi zor durumda bırakabilir.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder