22 Nisan 2016 Cuma

22 Nisan 2016 - Astrolozi


Bugün, sabah 08:23'te Akrep burcunun 2:30 derecesinde Dolunay gerçekleşecek; derin duygusallığı temsil eden Akrep burcunun hem modern yöneticisi Pluto hem de modern yöneticisi Mars geri harekette iyice derinleri kazmakta. Ve bu Dolunay klasik astrolojiye göre gezegenlerle temel açı içinde değil; dolayısı ile yöneticilerinin durumları ve Boğa burcundaki Güneş ile Akrep burcundaki Ay'ın karşıtlığı odak noktaları oluşturuyor.

Boğa, fiziksel, dünyevi güvenliğe önem verdiğinden maddeye düşkündür. Arkasını duvara yaslamaktan yanadır. Boğa, doğanın ona sunduklarını, baharın saran ılık havasını ve çalışmanın değerini temsil eder. Akrep ise, sezgilerine, duygularına önem verir. Soğuk havayı anlatır. Boğa maddesel başarılara yönelirken, Akrep ruhun peşindedir. Akrep paylaşmaktan yanadır; Boğa ise tek başına olmaktan. Akrep ruhun derinlikleri derken, Boğa dünyevi keyiflerin peşindedir. Akrep, dış görünüşün, banka hesaplarının, tutkuların ardına sığınmaz; onun için önemli olan gerçektir. Boğa için önemli olan ise sahip oldukları yani elinde var olanlardır.

İşte şimdi Dolunay, bu konuları gündeme getirecek. Ölüm ve yaşam, kazanç ve kayıp gibi kontrast içeren başlıkları. Unutmamamız gereken ise iki zır kutubun bir bütünü oluşturduğu. Duygulara kazı yapıp, derinlerde yatanı gün ışığına çıkarmak, belki yüzleşmek gibi.. Çevremizdekilere, kendimize karşı ne kadar şeffafız? Bunu irdeleyeceğiz. Dünya yaşamını deneyimleyen ruhlarız hepimiz; tuzaklara düşebiliriz.

Akrep'in gücü, ölümden, yeniden doğmaktan, değişimden, krizlerden, en önemlisi kaybetmekten hiç korkmamaktan geliyor. Akrep bunların, ruhun yalculuğunun renkleri olduğunu bilir. Bazen ilişkiler, düşünceler, kararlar ve hayaller yenilenmeli, ayıklanmalı; belki son kullanım sürelerini doldurmuşlardır. Şimdi Akrep, bu gücü Boğa'ya öğretmeye çalışacak. O beraberliklerin, fikir birliklerinin güç oluşturduğunu bilir; desteklere açıktır. Yardım istemekten sakın çekinmeyin; paylaşın, hayvanlarla, insanlarla, doğa ile.. Çoğumuz korkularını, gizlemeyi ya da derinde yatan gerçekleri öğrenecek. Kızgınlıkları, hırsları, utançları, üzüntüleri, yaraları saklamaya çalışacak. Ama görünür olmaları gerçek şifayı sınacak. Güvenin değeri tam burada ortaya çıkacak. Çıplaklık özgürlüktür. Yüklerden, çöplerden, problemlerden özgürleşebilme adına en derinlerimizi görünür yapabiliriz. Önümüzdeki 15 günlük Dolunay sürecinde itiraflar bazı ilişkileri çok daha kuvvetlendirebileceği gibi bazılarını ise toptan silecek.

Her ne olursa olsun bu savaştan Akrep'in iradesi ile çok daha güçlü çıkacağız; yara alsak da almasak da. Bakalım Akrep'in kalbi, iğnesini nereye yönlendirecek??

Dolunay ile daha geniş bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/04/akrep-dolunay-22-nisan-2016-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder