17 Nisan 2016 Pazar

Akrep Dolunay'ı (22 Nisan 2016) - Astrolozi


22 Nisan 2016 Cuma günü, saat 08:23'te 2 derece 30 dakikada Akrep Dolunay'ı gerçekleşecek. Ay duraklarından Gufur'da olacak olan Tutulma genelde hayırlı ve başarı vadeden etkiler içerirmiş tarihte; ancak satürn'un Tutulma derecesine 45 derecelik açısı bu etkiyi kırabilecek nitelikte. Maddi etkilerle direkt bağlantılı. Asterizmlerden ise Visakha'ya denk gelen bu derece; içgörüye erişim olarak adlandırılmış.

Dolunay derecesi Princeps ve Miaplacidus sabit yıldızlarına çok yakın. Princeps, acele ve tedbirsiz hareket edildiğinde önemli problematik, koatik olaylara sebep olabiliyor. Araştırma ve zeka gerektiren konuları da sembolize etmekte; bilim alanında ise önemli başarıları da temsil edebilmekte. Miaplacidus ise geminin omurgası olarak adlandırılmış; sağlam bir duruşu ifade etmekte, çökmesi ya da çökmemesi için inaç ve tutku gerekmekte. Güneş'e bakarsak Mira yıldızını görüyoruz; bazı fiyaskolara, başarısızlıklara, düşmanlıklara ve suçlara işaret etmekte. Potansiyel yeteneklerimizi kullanamama tehlikesi barındırmakta. Ayrıca Güneş derecesibe yakınlığı ile Angenetar da dikkat çekmekte ki dünyadaki önemli nehirleri ifade ediyor. Astrolojik olarak aile ve soyla bağlantıyı temsil etmekte; verilen sözlerin tutulmasını, aksi halde doğabilecek sorunları anlatmakta. İstanbul'a göre çıkarttığım haritada ise Yükselen derecesinde Tabit yıldızını görmekteyiz; Avcı takım yıldızından bir yıldız. Suçluların cezalandırılmasını, zindana atılmasını anlatmakta. Bir suçun ortaya çıkarılmasını anlatıyor. Dolunay'ın yönetici gezegeni ise malum 17 Nisan'dan beri Antares derecesinde geri gitmekte, Akrep'in kalbinde. Neptün ile karesinden dolayı da zehrini akıtmak üzere. Savaşı, aşırı cesareti temsil eden bu yıldız biraz tehlikeli Koç Yeniay'ından beri zaten Mars etkisi altındayız ve bu Antares kaftanına sarılı Mars'ın etkisi maalesef 24 Ağustos'taki Mars / Satürn kavuşumuna kadar da devam edecek. Uranüs'ün 22 derecedki Koç burcundaki duruşu da hiç masum değil; Baiten Kaitos ile birlikte (şok edici olaylar, terör hareketleri) ve bu da Mart 2017'ye kadar uzayan bir hikaye ile karşımızda.


Haritada 5 gök cismi geri harekette; 5 - 6 gün sonra da Merkür bu listeye eklenecek. Oldukça nadir görülen bir gökyüzü olayı; olma ihtimali % 4. Bu etkileşimler zamanın oldukça ağırlaşacağına, hem fiziksel hem de psikolojik olarak tehlikeli zamanlara işaret ediyor. Yüksek tansiyon, şeker hastalıkları, kalp rahatsızlıkları, bağışıklık sistemi açısından çok riskli; belki biraz doping yapmak iyi olur. Alacağımız negatif haberleri içselleştirmemiz, panik atak tarzı duygular içinde olmamız, sağlığımızı da kötü etkileyebilir. Genel olarak aten Satürn'ün Ay Düğümleri ile olan karesi başlı başına kadersel olumsuzlukları anlatmakta. Dolunay ise tam da Jüpiter / Satürn karesinin göbeğinde. Krios noktası ise, ilginçtir ki neredeyse Asc; sağlam tutmamız gereken konu bu, Dolunay sürecinde mantığımız, aklımız, bildiklerimiz ve en önemlisi iletişim şeklimiz. Bize bizden başkası pek yardım edemeyecek kısacası. Tutkularım ne (Akrep), elimdekiler ne (Boğa)? Kim güçleniyor, kim kaybediyor? Aman sıkıntı, huzursuzluk olmasın diyen Güneş'e (Boğa), gittiği yere kadar diyen bir Ay (Akrep). Belki kendimizden bile sakladığımız ihtiraslı duygularımız bir kamikaze edasında karşımıza çıkacak. Bitişler isteyecek bu Dolunay; korkular, önyargılar bir bir sıraya girecek. Doğmak için ölmek gerekecek. Yüzleşmekten çekindiklerimiz koyunların arasındaki kurt misali görünür olacak. Haydi in derinlere, yer altına, deş oraları diyecek; aman sakın üzerini kapatmaya kalkma. Sahte olan, anlamsız görünen ise sonsuza kadar yok olacak. Minerva'ya ulaşmaya sanki bir tık kalmış gibi bir çok kişisel haritada, bu yüksek enerjiler olumlu kullanılırsa önemli başarılara sebebiyet verebilir. Birçoğumuz, ilişkilerimizle bu süreçte dönüşeceğiz; Tiana ve Pluto ilişkisi sayesinde kadersel olarak dönüşümler yaşayacağız.

Dolunay'ın Ceres ile 150lik açısı dişil enerjiyi epey yükseltiyor. İster yemek, ister anaçlık, ister sex, ister para deyin; bir çeşit doyumsuzluk yaratabilir. En mükemmeli yaratmaya çalışsan kadınsı modeller, hırçık dişil enerji uyanacak içimizde. Antares formatı ile Mars zaten aktive olmak için aportta. Bu hırs, ihtiras çoğumuzu içten içe çürütebilir; dikkat. Ultra diyorum, feminen diyorum, enerji diyorum; yıkar geçer; amann.. Bu Dolunay zaten gladyatörlerin antreman yaptığı arenaları hatırlatıyor bana; savaş için kaslarını çalıştırıyorlar. Zaten Mars Antares derecesini çentikledi ya; hepimiz dünyayı savaş alanı gibi görüyoruz. Gücümüzü göstermek için fırsat kolluyoruz. Açlıktan gözü dönmüşler gibi sanki bizi yiyip bitiren bir enerji. Öl ya da öldür düşüncesi. Akrep burcunun 2. derecesinde Mars son derece güçlü. Dolunay'ın da temel bir açısı olmadığından, yöneticisi Mars zaten başlı başına ana başlık. Doğa her zaman içinde doğruyu barındırır. Bu bazen başarısızlık, yenilgi de getirebilir. Bu sürece direnmek yerine, şartlara çabucak adapte olmak şart. Sert konsantrasyonlar barındırıyor; belki tahmin edilemeyen "en doğru"yu sunacaktır.Net, siyah veya beyaz; ama kesinlikle gri değil, gizli olanı dirilt cinsinden. Unutmayın, yaşam döngülerden oluşan bir oyun; iyimser düşünmeye çalışmak, bu sağanak yağmurların biteceğini bilmek en doğrusu.

Dolunay, lokomotif tip bir haritaya sahip; başı Jüpiter çekiyor. Abartılar, yüksekler, en fazlalar pek revaçta. Neptün / Satürn / Jüpiter / Asc arasında ise kocaman bir değişken Büyük Kare açı kalıbı var. Aslında her şeyin yolunda gideceğine olan inancımız belki problemleri küçümsememize varan pozitif düşünce olarak lokomotif tipi anlatabiliriz. Pluto ise bu harita tipinde tam ortada, 8. evde. Evet istek, tutku belki tam ama eksik olan güç ve irade, belki de yüzleşmelerden duyduğumuz korku. Neyse ki Asc yöneticisi Merkür / Pluto ve Güney Düğüm Uyumlu bir Büyük Üçgen içindeler. Derine inerek geçmişte yapılan hataların sonuçlarından dersler çıkararak düze çıkmak, şifalanmak mümkün. Düşündüklerimiz ve söylediklerimiz farklı ise korkmak lazım tabii; zira önümüzdeki 15 günlük süreçte kendimizden bile sakladıklarımızla burun buruna geleceğiz. Saplantılı duygularımızla sınanacağız; ihtiraslarımızı görür olacağız. Bu arada akıl almaz ilişkilerle karşılaşabilir; gizli durumlardan haberdar olabiliriz. İç sesimiz, empati yeteneğimiz, sezgilerimiz her zamankinden fazla çalışacak; medyumlar gibi olacağız. Rüyalarımız netleşecek. Rezaletler duyacağız, düşmanlıkları farkedeceğiz. Sahip olmak ve sahiplenilmek, en önemli hale gelecek. Başımızı yaslamak isteyeceğiz. Herşeye hakkımız var olduğunu kolayca düşübneceğiz. İnsanlardan beklentilerimiz artacak; aman fazlası büyük tuzaklar. Cinsellik, adrenalin, ihtiras ortaya dökülecek. Mücadeleci yanımız pek bir ortada olacak; köşeye sıkışırsak çıkartacağımız tırnaklarımız hazır. Uyum sağlamaya pek meyilli olmayabiliriz; dedik ya sanki savaşmak daha kolay gelecek.. Bu bir çok ilişki tipinde biyük sorunları da beraberinde getirebilir elbet. Güvenlik, spor, fiziksel enerji gerektiren meslekler, çocuklar, gençler, eğitim alanları açısından gelişmeler yaşanabilir. Bildiğimizi okumak, hele ki yürek burkan konular karşısında bir asker gibi hissetmek mümkün. Sanki düşüncelerimizi ifade etmek yerine direkt eyleme geçmek daha kolay gelecek. Alışık olduğumuz düzenler konusunda sıkıntıl durumlar oluşabilir. Sağlamlık, istikrar istediğimiz konularda atağa geçmeye pek bir hazır olabiliriz. Önemli evlilikler, ortaklıklar konusunda ani gelişmeler yaşanabilir.


Uranyen prensipte ise Dolunaya yakın Eos / Nemesis / Demeter / Cupido A / Hidalgo ilişkisinden bizleri bir süredir rahatsız eden olaylara, kişilere karşı olan tepkimizi artık saklayamayacağımızı görüyoruz. Özellikle yakın ilişkilerimizde bu tarz patlamalar yaşayacağız. Saklamaya çalıştığımız bir çok düşünce belki planlı belki plansız bir anda ortaya dökülebilir. Kalbimizi koyduğumuz hedeflerimizle ilgili güçlü iradeli adımlar atabiliriz. İnsanları şaşırtabiliriz, belki bildiğimiz kurallar sinsilesine aykırı hareket edebiliriz. Etrafımızdaki bazı kişilere ters gelen hareketler içinde olabiliriz. Ama artık saklamakta zorlanacağız. İçten patlayan volkan misali, çekindiğimiz durumlar içinde bulabiliriz kendimizi. Bilinmeyene doğru ilerliyormuş gibi hissetsek de iç sesimize kulak vermek en doğrusu olacaktır. Bilgi ile yetinmeyip, kalbimize başvurabiliriz. Güçlü etkili bu motivasyonu, gerçek niyetlerimiz doğrultusunda kullanmak, bu enerjisi yüksek kadersel günlerde epey işimize yarayabilir. Yoğun enerjiler bazı hastalıkları beraberinde getirebilir. Bu rahatsızlıkların gerçek nedenlerine ulaşmak, tedavisine uğraşmak, direnmek yerine çözüm odaklı olmak en doğrusu olacaktır. Hataya düşmemek adına, sezdiklerinizi mantık süzgecinden bilgece geçirmek de kılavuzumuz olmalı. 


Ülkemiz açısından ise eğitim sitemimiz, gençlerimiz, tekel ürünleri, eekonomimiz, ğlence ve spor merkezleri ile ilgili bol bol haberlere hazır olabiliriz. Yönetim kadrosundan bazı kişilerin gözden düştüğünü, suçlandığını görürsek, pek şaşırmayalım. İktidar partisi ile ilgili önemli yol ayrımları oluşabilir. Eğer barış görüşmeleri adı altında bazı çalışmalar yapılırsa, devamından şüphe duyalım. Başkanlıkla ilgili olarak yoğun çalışmaların, sahne arkasından ilerlediğine emin olalım. Bu süreçte kadınların öne çıkabileceğini söyleyebiliriz. Kadınlarla, sanatçılarla ilgili önemli gelişmeler sevindirici olabilir. Yönetime yakın kişilerdin mahkumiyetleri epey başlıkları ilgi çeker duruma getirebilir. Sansasyonel birliktelikler, ayrılıklar duyabiliriz. Ekonomik problemler nedeniyle iflas haberlerinde artış görülebilir. Yeni kurallar, yasalar bu süreçte fazlaca tartışılır olabilir hatta bu konuda şaşıracağımız haberler buyabiliriz. Gizlice yürürlüğe girebilecek yeni kanunlar oluşabilir. Dolunay Asc'si, progre Uranüs'ü ve natal Mc'yi partil tetiklemekte; yönetim değişikliği, başkanlıkla ilgili hazırlıkları ana gündem maddesini oluşturacak görünüyor. Geri giden Jüpiter'in de natal Uranüs'ümüze etkileşimi ile gizliden gizliye çalışmaların titizlikle ilerlediğini ifade etmekte. Dolunay yönetici Mars ise Düğümlerimize kare; oldukça zorlayıcı bir dönemin bizi beklediğini söyleyebiliriz. Terör ve güvenlikle ilgili üzücü haberlerin pek ardı kesilmeyecek gibi maalesef.


Astrolozi





3 yorum:

  1. cok ayrıntılı güzel bir yazı ama günes burcu arslan ay burcuboga yükselen akrep olarak icim daraldı simdiden zerrin hanım sevgiler

    YanıtlaSil
  2. zor zamanlardan geçiyoruz maalesef..

    YanıtlaSil
  3. Balık yükselen başak sağlık piskoloji ve uykusuzlukla etkiliyor hayırlısı diyelim.

    YanıtlaSil