28 Nisan 2016 Perşembe

28 Nisan 2016 - Astrolozi


Ay, bugün tümüyle Oğlak burcunda kalacak; ciddiyet ve sadelikle işlerimizi ele alabileceğimiz bir gün. Hedeflerimize ilerlerken takip edeceğimiz yol, sonunda başarı kazanmaktan daha fazla tatmin duygusu yaratabilir. Çalışkanlık, titizlik, pratiklik bugünün özellikleri. Tabii çevremizdekilerden de bizler gibi davranmalarını talep eder olmak pek mümkün.

00:56'da Ay ve Neptün arasında oluşacak ılımlı görünüm sayesinde amaçlarımız konusunda daha teslimiyetçi ya da fedakar davranışlar içinde olabiliriz. Çevremizdekilere karşı olan hassasiyetimiz, merhamet duygumuz ise bu saatlerde yoğun olabilir. Yalnız kalmak, yaratıcılığımızı aktive etme, planlar oluşturma adına işimize yarayabilir.

04:45'te ise Ay ve Jüpiter arasında, ardından da 18:06'da Ay ve Kuzey Düğüm arasında oluşacak üçgen açı ileriye dönük hedeflerimiz konusunda yapıcı etkilere belki eşzamanlılıklara işaret edilebilir. Yeni tanışmalar, çevremizdekilerle fikir alış verişleri, yardımlaşma konuları aslında bizlere daha fazla yardım eder olabilir. Olayları geniş pencereden ele alabilir, geçmiş tecrübelerden dersler çıkarabiliriz. Plan ve proje üretmek adına uygun etkiler var bugün.

12:20'de önce Ay ve Pluto kavuşumu, ardından da 19:58'te Ay ve Uranüs karesi, malum öncü gruptaki Pluto / Uranüs arasındaki kare açıyı harekete geçirecektir. Ani, şaşırtıcı gelişmeler bizleri zor durumda bırakabilir. Ancak önceden detayları üzerinde hazırlandığımız konularda, önemli motivasyon kaynakları oluşabilir ve yaratıcılığımızı aktive edebiliriz. Önemli değişimler adına etkin bir transit ve gün boyu etkili. İlerleme şansı ise bir önceki paragrafta yazdığım genişletici, iyimser etkiler sayesinde bir çoğumuza beklenmedik başarılar getirebilir. Ancak hazırlıksız yakalanırsak, telafisi imkansız zorluklara da neden olabilir.

Vee 20:19'da Merkür geri hareketi, gezegenin tamamen hız kesmesi ile birlikte başlıyor. Merkür 23 derece Boğa burcunda iyice frene basıyor. Cumartesi'ye kadar sürdüreceği bu durağan pozisyon, ardından geri gitmek üzere harekete geçecek. 24 Mayıs'ta, 14 derece Boğa burcuna geri gelecek olan Merkür, retrosunu sona erdirecek. Bu süreçte yeni girişimler, cihaz ve araç alımları, imzalar, anlaşmalar, sözleşmeler tavsiye edilmez; ancak önceden süre gelen bağlantılar üzerinde detaylandırıcı, titiz çalışmalar ise meyvesini mutlaka verecektir. Zira önümüzdeki günlerde Boğa burcunun yönetici gezegeni Venüs, evine, Boğa burcuna geçiş yapınca özellikle estetik, ilişkiler ve gelir bağlantılı konularda destekler verecektir. Ama dediğimiz gibi, geçmişte başlayan konularda. Merkür'ün geri hareketi süresince elimizdeki konulara iki kez kontrol etmek, detaylar adına çalışkanlık göstermek, iyice anlayıp, öğrenmeye çalışmak ve tabii tüm ihtimalleri hesaplamak, başarı sağlayabilir.

23:53'te ise Ay ve Merkür arasında oluşacak üçgen açı, duygular ve mantık arasında akıcılık verebilir; ancak durağan pozisyonda olan gezegen nedeniyle istediğimiz verime ulaşamayabiliriz. İletişim trafiğinde önemli artışlar görülebilir; ancak bunları mantık süzgecinden geçirmek en doğrusu olacaktır. Zaten gece yarısının hemen ardından netleşecek Ay ve Chiron arasındaki ılımlı görünüm de, geçmiş tecrübelerin yardımı ile yoğurdu üfleyerek kaşıklamamıza yardım edebilir; kendi kendimize çareler üretebilir, şifa enerjisi aktive edebiliriz.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder