“Sınırları korkaklar çizer, kanatlarını aç.
paramparça düş gerekirse ama güzel uç.” 


İlk mevsim, ilk burç.. "Önce ben" enerjisi.. "Birinç" olmak isteyen, harekete, cesarete, ataklığa aç etkiler..

Yeni olan, daha önce denenmemiş, yaşanmamış ilkleri içeren bir Yeniay var bugün; önümüzdeki 2 hafta etkili. Koç burcununu 18. derecesinde saat 13:23'te. Yöneticisi Mars'ın gölge yanında malum bencillik diz boyu; ama diğer yanında ise bol keseden cesaret ve yürek var. Mars bu süreçte savaşmak, mücadele etmek için gerekli motivasyonu tam olarak sağlayacak. Haritalarımızda Koç burcunun konumlandığı ev ise, hangi konularda cesaret, kararlılık ve "ben yaparım" enerjisini öne sürmemiz gerektiğini söylemekte. 

Koç Yeniay'ları kozmik uyanışları ifade eder; doğa uyanır, hayvanlar kış uykularından kalkar, tomurcuklar patlar, hava ısınır. Bu kez Yeniay'ın hemen yanında Uranüs var; yıldırım hızıyla gelişecek durumunları anlatan gezegenin sistemdeki hareketi bile diğerlerinden farklıdır, aykırıdır. Dünyamızdan çıplak gözle izlenebilen en uzak gezegen, malum Satürn; sınırları tanımlar. Hemen ardında ise Uranüs vardır; bizleri "şişşşt sen, haydi sıradanlıktan çık, sınırları aş" diye uyarır, sistemin dışına çık ki uyanasın.

Bunlardan da anlaşıldığı üzere bu Yeniay sanki önündeki kapının açılmasını bekleyen, burnundan soluyan, deli bir yarış atı gibi. Kapı açılınca, nereye savrulacağı, kimi çifteleyeceği, ne tarafa uçacağı belli değil. Beklenmedik davranabilir. Yani, hiç umulmadık, ani, hızlı, şaşırtıcı, şok edici durumlara işaret etmekte. Bunlar sizi korkutmasın, ani, şok eden durumlar aydınlanmayı ifade eden, gözümüzün açılmasına ve olayları bütünüyle ele almamızı sağlayabilecek, yeni bakış açılarına savurabilir bizleri. Daha önce hiç gitmediğimiz bir yol gibi, farklı perpektifler belirebilir gözümüzde. Uranüs, insanı omuzlarından tutar ve iyice sarsar; amacı dikkatimizi çekmektir. Evet Yeniay'lar, yeni başlangıçları ifade eder ama Uranüs'lü olanları biraz yabani biraz delidir. Delice, ilginç fikirler gelebilir aklımıza. Bu kez Pluto da malum görevde. Eğer yaşamlarımızda değişim istiyorsak; bilmeliyiz ki bir şeyleri elememiz gerek. Uranüs özgürlük der; üzerinde güç, otorite, emir kabul etmez. Şöyle düşünelim; telefonunuzu elinize aldınız ve bir baktınız ki tüm rehber ya da resimler silinmiş. Belli ki telefonun gücünü yükseltmeniz gerek.. İşte böylece yeni bakış açılarına, farklı düşünce normlarına, potansiyellere, çözümlere zorlanırız. 18 derece Koç, Merkür yönetimindedir; Uranüs ise Merkür'ün üst oktavı. Yaratıcı zeka, mantık akıl bu süreçte altın kadar değerli olacaktır.

Haritada geri giden Satürn ile dexter açı, belki daha önce ters giden konularda bu kez yeni fırsatlar oluşturabilir. Tabii Pluto ile direkt bağlantılı bir konum; zira Yeniay / Satürn orta noktasında Pluto var. Siyah ya da beyaz, ya şimdi, ya hiç bir zaman.. Net olmamız gereken bir süreç. Ne yardan ne serden tavır, kesinlikle sonradan problem çıkaracaktır. Mars ise bu Satürn'ün gölgesine yanaşmış, geri hareketi için sanki güç topluyor. Bu görünüm şimdiki başlangıçlar ya da ani değişen şartlar adına tempomuzun hızını iyi ayarlamamızı öğütlüyor. Her ne kadar durumlar aciliyet içerse de, titiz davranmak, üzerimize düşeni layıkı ile yapmak ve adil olmak durumundayız.

Yaşamlarımızda önemli değişimler olabilir; bakış açılarımız bizlere nasıl cevap vermemiz gerektiğini söyler. Şimdi olaylara yukarıdan, büyük pencereden bakmak durumundayız; bu gezegende yalnız yaşamıyoruz. Egomuzu yer yüzünde bırakmak ve kanatları açıp biraz yükselmek.. Bu Yeniay, heyecanlı bir yarış enerjisi içermekte. Tek ihtiyacımız biraz esnek olabilmek ve hızla değişen şartlara ayak uydurabilmek. Kontrolü bırakalım; bakalım hayat bizleri nereye savuracak??


"Sabır oturup beklemek değildir, ileri görüşlü olmaktır,
Dikene bakıp gülü görmektir, geceye bakıp gündüzü görmektir,
Âşıklar sabırlıdırlar ve Dolunay olmak için Ay’ın zamana ihtiyacı olduğunu bilirler."
ŞEMS


Yeniay ile ilgili daha detaylı bilgiyi http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/04/koc-yeniay-7-nisan-2016-astrolozi.html adresinde bulabilirsiniz.


Astrolozi