3 Nisan 2016 Pazar

Koç Yeniayı (7 Nisan 2016) - Astrolozi


7 Nisan 2016 günü 13:23'te Koç burcunun 18. derecesinde bir Yeniay doğacak; önümüzdeki 2 hafta ektilerini hissediyor olacağız. Bu yıl gerçekleşecek 6 Süper Ay'dan ilki yani Ay, Dünya'mıza oldukça yakın. Yeniay, Erraşa Ay durağı sınırları içinde; iş yaşamı adına olumlu etkiler barındırmakta. Tarım açısından, tüm bahçe ve bahçecilikle ilgili işlerde malum bahar mevsimi dolayısıyla oldukça olumlu. 

Yeniay derecesinde Nodus II sabit yıldızı var; geçtiğimiz 23 Mart Ay Tutulmasında da Nodus I vardı hatırlarsanız. Hani şu Draco ile ilgili, Eris'in hikayesi. Aynı hikayenin devam etmesi tabii söz konusu. Uzun uzun tekrar yazmak istemiyorum ancak bu yıldızların bir şekilde İşid'i ifade ettiğini düşünüyorum ve bununla ilgili yorumlarımı sayfalarımda geri giderek bulabilirsiniz. Bazı olaylar bu Yeniay ile start alarak büyüyebilir diye düşünüyorum. Bunun haricinde Nodus II açgüzlülükle, ihtilafa düşme ile de direkt bağlantılı. Bazı haritalarda özellikle Güneş ile Yeniay kavuşum yapanlarda kalp rahatsızlıkları uyanabilir, gerekli kontrolleri yaptırmak en doğrusu olacaktır. Bu sabit Yıldızın böyle sevimsiz etkileri mevcut. Gelelim Koç Yeniay'ının yöneticisi Mars'a; 8 derece Yay'da. Antares'e fazlasıyla yakın; savaş yıldızı. Bu dev kırmızı yıldız, Mars ile tetiklendiğinge genelde tarih boyunca savaşlara, yangınlara, aşırı sıcaklara neden olmuş.  Korkusuzluk ve aşırı cesaret verebiliyor. Ani gelişebilecek olaylara, sürpriz gelişmelere, kazalara, göz ile ilgili problemlere neden olabiliyor. Bunun yanında Mars derecesine çok yakın olan diğer bir sabit yıldız da Han; gizli olana ulaşma becerisi verebilen bu yıldız özellikle ameliyat olacaklar için çabuk iyileşme şansı sunmakta. Bazı hastalıklar için harekete geçme zamanı da diyebiliriz; ancak bazı böcek sokmalarına, zehirlenmelere karşı dikkatli olma uyarısı var. Önemli tıbbi buluşlar için olumlu süreçler olmuş, bu sabit yıldızın etkili olduğu dönemlerde. Tüm ruhani ya da medikal şifalanmala için olumlu bir Yeniay dönemi diyebiliriz. Gelelim Yükselen derecesine; Alterf yıldızını görüyoruz. Bu yıldız Satürn ve Mars karakterinde güçlü bir Aslan motifi çiziyor. Ancak aslanın en büyük korkusu egosal; kontrolü kaybetmek. Bazılarımız kendi korkuları ile yüzleşebilirler ve kayıplar yaşayabilirler.Korkularımız bizlerin zayıf yanlarıdır. Tehlikeler, yaralanmalara işaret edebilir; öğüdü ise her zaman arkamızı kollamamızdır. Hedef odaklı olmak, korkuları yok etmek sayesinde önemli kalıcı başarılar vaadedetmekte bu yıldız. En büyük düşmanımız saklanmak, korkmak ve çekimser kalmak olacaktır bu dönemde.


Çok güçlü bir Yeniay diyerek başlamalıyız söze. Asc yöneticisi Güneş, yüceldiği pozisyonda Koç burcunda. Koç burcunun 2. dekanı da bazı yöneticilerin hapsedilmesi, üzüntüsü, ölüm tehlikesini anlatmış eski astrologlarca.  Önemli başlangıçlara, düzen ihtiyacı nedeniyle cesaret ve özgüven duymaya işaret ediyor. Yranüs beraberliği oldukça önemli; geçmiş ve gelecek bağlantısını anlatmakta. Geçmiş ne kadar kaos içeriyorsa, bilmek gerekli ki gelecek de bir o kadar değişime gebe olacaktır. Satürn'ün üçgen açısı ile bazılarımız için yeni planlar adına olumlu, disiplin gösterebileceğimiz, kalıcılık yakalayacağımız bir dönem diyebiliriz. Ancak bu Satürn geri harekette; bilmek gerekir ki x2 çalışmak gerek. Eski tecrübelerden mutlaka dersler çıkarılmalı ki aynı hatalarla tekrar yüzleşmeyelim. Geçmişi akıllıca kullanmak gerek bu dönemde; ama yeniye açılabilmek adına. Hedeflerimizi mutlaka listeleyelim, projelendirelim, sisteme sokalım. Bu Yeniay bir değişimden diğerine, bir kaostan diğer beklenmedik gelişmelere uçurabilir bizleri; hazırlıksız yakalanmayalım. Geçmişi temizlemeden yeniye geçmeyelim. Özellikle tüm ilişkiler ve gelirle ilgili konularda çok ama çok dikkatli hareket edilmeli; malum Venüs bu Yeniay'a eşlik etmekte. 9. evdeki bu konum geleceğe yönelik hedeflerimizle ilgili olarak bize motivasyon kaynağı olacaktır. Bunun yanında yurt dışı, eğitim, hukuk, seyahat, medya, felsefe ve din ile ilgili konular yaşamlarımızda beklenmedik bir hızla gündem oluşturabilir. Bu gündemler ise eskisinden çok daha ses getirici olabilir. Dünyamız için ise global bir kaos denebilir. Bir nevi ateşe benzin dökmek gibi diyebiliriz. Hırslar, inatlar, dik kafalılıklar bolca görülebilir; ama yukarıdaki sabit yıldızlar paragrafında bahsettiğim gibi unutmayalım ki bu duygulas tamamen egosantriktir, bu tuzaklara düşmemek gerek. Aksi halde kendi silahlarımızla yaralanabiliriz.

Haritanın Mc derecesinin de yöneticisi Venüs; Mc'de ise Azha yıldızını görüyoruz. Yeniay sürecinde hızlı başlayan ilişkiler, evlilikleri ortaklıklar oluşabilir. Unutmamak gerek ki, kendi yetersizliklerimizle, yanlışlarımızla başladığımız ilişkiler uzun vadede mutsuzluk ya da başarısızlıklar getirebilir; işte Azha bunu ifade etmekte. Kısacası bu süreçte oluşacak evliliklerde, ortaklıklarda, şirket birlikteliklerinde her önlemi hesapladığımızdan emin olmalıyız; sonradan üzülebiliriz. Ayrıca bu konum, toplumda bazı önemli kişilerin ayrılıklarına, gizli ilişkilerine de işaret edebilir; duyabilir, şaşırabiliriz. Bunlar hem magazin hem de politika, parti ilişkilerinde gözümüze çarpabilir.

Koç yeniayları, yeni mevsimin habercisidir; havalar ısınır, önemli uyanışlar olur, en önemlisi doğa uyanır. Bir tomurcuğun açması da mücadele, güç ister, aşk gibi tutku ister. İşte tam da bu noktada Yükselen Aslan sayesinde, yürek gücümüzü de ortaya koymamız gerekecek. Evet enerjimizi, gücümüzü son demin kadar kullanabiliriz ama bunun yanında egomuzu korumaya çalıştığımızdan oluşan korkularımızı da sağlama bağlamamız gerekmekte; arkamızı boş bırakmamalıyız. Vesta'nın pozisyonu, Neptün / Asc / Satürn ile trapez açısı, yüreğimizdeki ateşi ne kadar kuvvetli, sadık ve güvenerek aktif tuttuğumuzu ima ediyor. Hepimiz kuşkuar, endişeler duyabiliriz; bunlar bizim özümüzde var. Satürn / Neptün / Jüpiter T - karesi aktif. Her türlü fanatik düşünceye müsait yapılar. Ama Yeniay / Asc-Şans Noktası / Satürn birlikteliği kocaman bir Büyük Üçgen oluşturmuş haritada. Büyük düşün, kendine güven, geçmişten dersler çıkar ve şansını kendin hazırla buyurmakta. Karamsarlığa mahal verilmemeli; kimseye bu süreçte kolay kolay ihtiyaç duymayacağız. Sorunlu ilişkilerde çok kolay son noktayı koyabileceğiz. Yakın ilişkilerde değişimler söz konusu. Dikkat çekici, ses getirici işlere müsaitiz. Griye pek yer olmayacak hayatlarımızda bu aralar; net, kesin ve kararlı olacağız. Öncelikli hedeflerimiz ise son derecek görünür olacak; kendimize, etrafımıza son derece net olabileceğiz. Haa kıvırtan olmayacak mı? tabii ki olacak; ama tuzak zaten tam da burada. Kin duygularımız mı var derinlerimizde; rahatlıkla dışa vurabilecek, ifade edebileceğiz. İnceldiği yerden her şey kopabilir, Yeniayı bu. Şu pencereden uçup gitsek, derecesinde pervasız davranışlar sergilenebilir. Yaşamlarımızdaki başlangıçlar bile şaşırtıcı olabilir. Aldanmalara, aldatmacalara pek müsait değil gökyüzü; her şey görünür olacak. Su grubunun azlığı nedeniyle duygusallık yerine aksiyon var. Hava grubunun ise eksikliği maalesef mantık gerektiren bakış açılarında da zorlanabileceğimizi ifade etmekte. Bu ukalaklıklara neden olabilir; dikkat. Hiç olmazsa Merkür pozisyonu itibarı ile bu durumu kurtarmaya çalışsa da, maalesef açısız. İstikrar istiyoruz da neyi nasıl yapacağımız konusunda pek görünür bir iz yok, her yerde patlayabiliriz.

Otorite figürlerinden bol bol haber alabiliriz bu süreçte; dedik ya Mc yöneticisi Venüs, Yeniayla beraber. Mars da Mc derecesine parti bir 150'lik açı yapmakta. Bu açılar doğaları gereği plutoniktir. Bekleyelim görelim; önemli hızlı gelişmeler düzen değişimleri getirebilir. Çocuk istismarı ile ilgili radikal adımlar olarak da yorumlayabiliriz tabii bu görünümü. Genel olarak toparlamak gerekirse, bir endüstri devi ile ilgili haberler, uçaklarla ve havayolları ile ilgili ani gelişmeler, bol İşid haberleri, bazı büyük firmalarla ilgili evlilikler / ayrılıklar, bol ihtiras dolu aşk haberleri, ilaç, alkol, tekel ile ilgili gelişmeler, özel yaşamlarda önemli kadersel başlangıçlar / sonlanmalar olarak yorumlanabilir bu süreç. Köprülerle ilgili haberler duyabiliriz. Önemli anlaşmazlıklar, yabancılar ve yolculuklarla ilgili konular, araç alım satımları gündeme gelebilir. Evet stres ve huzursuzlukla bolca var; ama hangi dönüşüm süreçleri bunları içermez ki?? Eski metotlar, sistemler kesinlikle işe yaramaz; şimdiden listeden çıkarılmalı. Beyin fırtınaları yapalım, yeni olana, yeni metotlara yönelelim. Yeni senaryolar hazırlıyor gökyüzü; ayak uyduralım. Bilelim ki; akacak kan damarda durmaz.


Uranyen prensipte; 90'lık açıdan haritaya ele aldığımızda ise Yeniay'a Pluto ve Uranüs'ün yanı sıra Zeus ve Kara Ay'ı görüyoruz; asteroidlerden ise Niobe, Atlantis, Circe ve Urania aktif. Genel olarak Niobe / Pluto beraberliklerinde çocuklarla ilgili ölüm ve taciz olayları öne çıkmakta. Bu konu gündemi epey zorlayacak umarım. Bu konum bana aşırı gururun yanlış durumlara yol açabileceğini düşündürdü. Egomuz ve ruhumuz genellikle hep mantık arar; belki şimdi bakış açılarımızı değiştirme zamanı gelmiştir. Eski inandığımız bilinçaltı kayıtlarımız bu süreçte değişmeli. Kuramsal somut ilkelerimiz, bilgilerimiz bu dönemde bozulabilir. Dar çerçevelerden uzak durmakta yarar var. Şimdiye kadar kullanmadığımız bakış açılarını mantıklıca ele almak durumundayız; gururu tabii bir kenara bırakarak. Aksi halde bu süreçte yaşanacak kadersel hızlı dönüşümler (Chiron - Ay Düğümleri / Asc - Şans Noktası), fırsatlar kaçırılabilir ki, umutsuzluk çektiğimiz konuları bu fırsatlarla rahatlıkla şifalandırabiliriz. Bir çok konuda kendimizi suçlamak yerine sakinlikle ve sabırla iletişim kurmaya çalışmak, zihinsel becerileri kullanmak (Venüs / Merkür) önemli başarılar yakalamamıza yardım edebilir. Titislik gösterdiğimiz projelerimizde istikrar yakalanabilir. Bir çoğumuz kariyer yaşamlarında önemli başlangıçlar yapabilir (Venüs - Lachesis / Mc); girişimler için uygun bir dönem. Yeniay'ın tam karşısında Valentine'i görüyoruz; kalpten istediklerimizin görünürlüğüne işaret ediyor. Öncelikler mi arzular mı bu dönemde belli olacak. Tabbi yürekli olamayı da tasvir ediyor bu görünüm. Bunun yanında kalp rahatsızlıklarının artacağını da; maalesef.

Ülkemiz için zor bir dönem olduğunu söylemeliyiz. İdarecilerimizle ilgili olarak niyetlerin daha görünür olacağı bir süreç. Yeniay'ın n. Chiron ile ilişkisi nedeniyle yöneticilerimizin bu süreçte hedefleri ya da arzuladıkları konularla ilgili olarak eleştiri kabul edemeyeceklerii ve ani gelişmeler yaşayabileceğimizi söylemeliyiz. Çalışan kesim, silahlı kuvvetler ve güvenlik güçlerinin yaşadıkları olumsuzluklar devam etmekte. Meclis, üyesi olduğumuz bazı oluşumlar konusunda hızlı gelişmeler yaşanabilir. Hızlı ve şaşırtıcı söylemler duyabiliriz. Yeniay yükselen derecesinin n. Neptün'ü tetiklemesi ve yaptığı açılar sonucunda mültecilere bağlı olarak işsizliğin yükselmesi, ekonomik zorluklar oluşabilir. Bazı grevler söz konusu olabilir. 4. evimizdeki natal Mars'ımızın direkt etki alması, iç güvenliğimiz, toprak bütünlüğümüz, yer altı ve tarım kaynaklarımız ayrıca muhalefet partileri ile ilgili hızlı, ani beklenmedik olayların yaşanabileceğini fısıldamakta. Özellikle bazı tehlikeli patlamalar, can kayıpları önemli gelişmelere neden olabilir. Kadınlar ve çocuklarla (Mc / Venüs) ilgili meclis içindeki çalışmalar hız kazanabilir. Yönetim kadrosundan önemli birine üzülebiliriz; ki spor ve sanat kesiminden de üzücü haberler alınabilir. Başkanlıkla ilgili olarak pek çok söylem bugünlerde oluşabilir. Pluto / Transpluto ve Hades - Ay / Kronos - Güneş orta nokalarımızı tetikleyen bu Yeniay önemli bir dönüşüm sürecine girdiğimizi, pek çok şeyin eskisi gibi olmayacağını, ülkeminizi kadersel aşamaların kapısında olduğuna işaret etmekte. Hele ki Yeniay yöneticisi Mars'ın n. Düğümlerimize olan yakınlığı oldukça münakaşacı, sert hatlı, mücadele gerektirebilecek durumlardan haber vermekte. Ayrıca Metis - Venüs / Kronos - Güneş hattından dolayı, yöneticilerimize yakın bakın kadın figürleri ile ilgili basın haberleri ile sarsılabiliriz.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder