14 Nisan 2016 Perşembe

Mars Retrosu Başlıyor (17 Nisan 2016) - Astrolozi


Bir Volkan düşünün; normalde patlayarak yeraltında biriken enerjiyi salıyor ve denge sağlanıyor. Mars, bana hep volkanları hatırlatır.. Kontrolsüzce patlar, gürler, lavları fışkırtır sonra da süner.. Fazla enerjisini salıverdikten sonra, hiç de korkutucu bir yanı olmaz.. Mars, bir ateş elementi; o olmadan insanlar canlılıktan yoksun olurlar. O, tutku ve dürtülerimizi, enerjimizi, girişimci yanlarımızı ve motivasyonumuzu temsil eder; coşku verir, hatta bazen bir volkan gibi davranışlarımızın sonucunu düşünmek için bir saniye bile durup düşünmememize ve bunun sonucu yıkıcı sonuçlara yol açabilir. Aslında azı da zarar, çoğu da zarar diyebileceğimiz, biraz dikkatli kullanılması gereken bir enerji. Mars, 2.5 yılda bir geri gider; enerjisini geri çektiğinde, bu enerjiye ihtiyaç duyan pek çok olay yavaşlar, gecikir, ertelenir. Bedensel enerji daha düşük çalışır; fiziksel güç gerektiren konularsa olumsuzluklar oluşur. Hayatın eski hızını isteyen kişiler için de büyük bir sorundur.

Mars, 16 Nisan 2016'da geri harekete geçmek üzere hızını yavaşlatıyor ve 17 Nisan itibarı ile retrosuna başlayacak; 30 Haziran 2016'ya kadar sürecek bu hareketi.. Bizim şu, arada gökyüzüne doğru lavlarını savuran volkan var ya, hayal edin ki yeraltına doğru patlıyor.. 17 Nisan ve 26 Mayıs arasında Yay burcunda, 26 Mayıs ve 30 Haziran arasında ise Akrep burcunda gerileyecek.


Geri hareketinde bir gezegen hepimizi biraz tedirgin ediyor. Aslına bakarsanız ödev verildiği gün, zaman var nasılsa deyip son güne kadar oyalanan halimizi anlatıyor. Geri gelip bizi kontrol edeceğini düşünüyoruz sanırım ve haklıyız da, gerçekten de kontrole geliyor. Bir gezegen durağanlaştığında yani aslında açılar yüzünden tam olarak dünyamıza enerjisini aktaramadığında retro halde diyoruz, enerjisini tam olarak hissedemediğimiz için de hangi dereceye kadar gerileyecekse o dönemin enerjileri, olayları ile ilgili tekrar eden bir gündem yaratabiliyor. Mars, hareketin, enerjinin ve kişisel girişimlerin gezegenidir; normalde kişi kendi ile yarışmıyorsa, bu dönemde başkalarıyla da hiç yarışmaz. 

Mars gezegeninin geri hareketinin etkilerini özetleyecek olursak;

18 Şubat - 17 Nisan tarihleri arasındaki genel gündeminizi bir hatırlayın, bunların tekrar önünüze gelmesi olasıdır. Öte yandan önce Yay burcunun konuları olan yurt dışı, uluslararası, hukuk, yüksek eğitim, medya, yayıncılık, uzak seyahatler, farklı kültürler ve inançlar, din, konularda ve ardından da Akrep burcunun temsil ettiği ortaklaşa gelir, kredi, borç, vergi, sigorta, burs, prim, miras, nafaka ve eş geliri gibi alanlarda enerjinin aktarımı, ilerlemek ve sonuçlandırmakla ilgili kesintiler olabilir.
Yay ve Akrep burçları haritanızda hangi yaşam alanlarıımıza geliyorsa oralarda gecikmeler, ilerletmekte zorlandığımız olaylarla  karşılaşabilirsiniz. Bu alanlarda problemler ve sürekli bir erteleme eşliğinde aşırı tartışmacı ve kolayca kışkırtılabilen, kızgınlığını aniden ifade eden, öfkesiyle ilişkilerini yıkan, yeni oluşumlar için hep cesaretlendirilmesi gereken, gelgeç duygular içinde birine dönüşebiliriz. Çözüm bizim içimizde, mesajı okuduğumuz sürece enerjiyi doğru yere aktararak yorgunluk yerine sonuca odaklanabiliriz. 

Bu dönemde üzerinde çalıştığımız yeni projeler iptal olabilir ya da beklediğimiz gelişmeler kaydedilmez. Kazalar, kavgalar, çatışmalar artabilir, nedeni bilinmeyen bir sinir halidir. Özellikle stres kaynaklı sağlık problemlerinde artış görülebilir. Bizlerin de enerjimizin düşük olacağı gibi tüm işlerimizde genel bir yavaşlama görülecektir. Mars geri harekette iken çok zorunlu değilseniz, ameliyatları ertelemenizde fayda var.

Mars Yay ve Akrep süreci çok önemli değişimleri tetiklerken, Marsın Retro süreci hayatlarımızda önemli döngüleri işaret ediyor olacak. Gerilim ve tartışmalardan mümkün olduğunca uzak durmalıyız.  Yay burcunun doğa ile olan bağlatısı nedeniyle bazı doğal afetler, yangın ve benzeri etkilere karşı daha dikkatli olmalıyız, trafikte ve iletişimimizde, sinirlerimize dikkat etmeliyiz. Dikkat dağınıklığı, sakarlık, kontrolsüz güç, telaş, sabırsızlık önemli kazalara neden olabilir. Enerjinin kendini sakladığı bu sürecin bitiminde, yani Mars kendi yönettiği Akrep burcunda geri hareketinin sonuna geldiğinde, daha da artmış bir mücadele gücü verebilir. Gecikmiş işler ve önemsenmemiş hastalıklar ileri hareketi ile birlikte daha rahat ele alınabilir, kontrol edilebilir.
17 Nisan ve 30 Haziran 2016 arası için nacizane tavsiyelerime gelince;
*bu dönemi kızgınlık ve patlamalar yerine sabır ve sakinlik içinde geçirmek,
*hızı düşen işlerimiz ile ilgili plan ve projeler üretmek,
*amaç ve hedeflerin üzerinden geçmek,
*risk alarak, girişim yapmak yerine rezervlerden kullanmak,
*hukuk konularıyla ilgili yeni davalar açmak yerine, olayları tekrar değerlendirerek, yeni yönetemler belirlemek,
*önceden planmamışsa, acil olmadıkça ameliyatlardan uzak durmak,
*risk ve kaza potansiyeli olabilecek tüm aktivitelerden uzak durmak,
*ticaret ve spekülatif alanlarda riskten ve yeni girişimlerden uzak durmak,
*yurt dışı, hukuk, yüksek eğitim, medya, yayıncılık bağlantılı işlerde başlangıçlardan uzak durmak, halen devam eden işleri gözden geçirmek, elde olan teklifleri değerlendirmek
*pasaport ya da gümrük işlemleri için tüm ihtimalleri göz önüne alarak önlem almak
*yurt dışı seyahatlerde tüm olumsuzluklara karşı önlem almak (kazalar, hastalıklar, hırsızlıklar)
*bu süre içinde kredi, borç başvurusu bulunmamak, vergi, sigorta, emeklilik, burs, prim, miras, nafaka gibi işlerde geçmişe dönük kontrolleri, muhasebeyi yapmak
*mümkünse daha fazla spor ve fiziki çalışma gerektirebilecek aktivitelere katılarak içte biriken enerjiyi olumlu kullanmak,
*enerjinin dengelenmesi için doğada daha fazla vakit geçirebilmek, dua, meditatif çalışmalar için vakit ayırmak.
*gerekiyorsa psikolojik destek almak, konsantrasyon arttırıcı egzersizler yapmak,
*daha önce denenmemiş alternatif tıp çözümlerine başvurmamak,
*kişilerin hayat görüşleri, felsefeleri ya da inançları ile ilgili daha iyimser yaklaşımlar sergilemek
*iddiacı, inatçı ve kontrolcü hareketlerde bulunmamak; aşırı hırs, ihtiras ve tutkudan uzak durmak

(Mars, 26 Mayıs ve 30 Haziran arasında Akrep burcunda geri harekette iken Merkür de Boğa burcunda retro harekete başlayacak; birbirlerine karşıt poziyonda olacaklar. Bu görünüm. 2003 yılı içinde Balık ve Başak aksında gerçekleşmiş. Sonuçları ise, Filipinler'de başarısız darbe girişimi, terörist bombalama eylemleri, Birleşmiş Milletler'in Bağdat'ı bombalaması, hükümetlerde devrilmeler, referandumlar, hükümetlerde politik liderlerin istifaları olmuş.)

Yeniye başlamakta, adım atmakta zorlayan geri hareketinde ki bir gezegen geçmişte yarım kalmış işleri bitirmek için güzel bir fırsat verebilir. Bu dönemde yeniyi başlatmak yerine eskiyle vedalaşmak, tamamlamak ve belki de fark etmek için kullabiliriz bu enerjiyi, herhangi bir olayda ısrarcı olmak yerine yeni bir yöntem denemeyi seçmeliyiz.. Ne ilginçtir ki, Mars retrosu tam da bahar ortasına denk gelmekte, zaten düşük olan enerjimiz bir de bahar yorgunluğu ile birleşecek.. İsteksiz, ruhsuz, sanki canımız çekilmiş gibi hissedebiliriz kendimizi; ama dedik ya bu bir süreç.. 30 Haziran'da bitecek geri hareket ile toparlanmaya başlayacağız ve müthiş bir enerji yoğunluğu hissedeceğiz, zira Mars güçlü olduğu Akrep burcunda ileri harekete dönecek; yarım kalan girişimlere başlamak adına uygun dönemler bizi bekliyor olacak. Pürüzlü ve tıkanan işler o tarihten sonra daha hızlı gelişme kaydedecektir.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder