7 Ekim 2013 Pazartesi

7 Ekim 2013 ve Venüs Yay burcunda - Astrolozi





Venüs Yay'da
Venüs bugün 20:53'te Yay burcuna geçiyor ve 5 Kasım'a kadar da burada kalıyor..
Yay'ın yönetici gezegeni Jüpiter, doğal iyicil olduğundan, Venüs de bu burçta daha ziyade iyiye eğilimlidir. Yay burcunun kendini açıkça, bazen düşünmeksizin ifade eden, ihtiyatlı olmayan, tersine sınırsızca açık, hatta patavatsızca yönleri, Venüs'ün burada yerleşimiyle ilişkilere yansır. Bu da ilişkilerde aceleciliğe ve yüzeyselliğe neden olabileceğinden sağlam temellere oturtulmasında sorunlar çıkabilir. Bu yerleşim sosyal ortamların özellikle spora olan ilginin artacağına da işarettir. İlişkilerde dürüstlük ve ahlak teması oldukça öne çıkar. Duygularınızı ve aşkınızı  açıkça ifade edebilirsiniz. Sevdiğiniz insanların eksikliklerine ve hatalarına karşı toleransımız artabilir. İlişkilerde ve arkadaşlıklarda özgürlük teması önceliklidir. Tutucu ve sahiplenici ilişkiler bu dönemde zorlanabilir.

Bu transitte sevgi ve güzellikler üzerine yepyeni deneyimler yaşamak, çok çeşitli olaylarla karşılaşarak zengin bilgiler elde etmek mümkündür. Ön yargılı görüşleri değiştirmek için çeşitli sanat etkinliklerine katılmak, değişik müzik konserlerine gitmek faydalıdır. Ayrıca değişik ülkelerin etnik yemeklerine de ilgi artabilir aman yemek yeme de artacağından, abartıya kaçmayalım..

Uzunca, zevkli ve eğlenceli olabilecek, ayrıca yeni yerler görerek ufkunuzu genişletebileceğimiz gezi imkanları doğabilir. Tatil yapmak için iyi bir zamandır. Sevilen biri ile yapılacak yolculuklar ilişkilerin adil bir şekilde ortuya konulmasına izin verir. Bu zamana kadar birlikte olunan kişilerden farklı insanlara ilgi duyulabilir. Bunlar yabancı uyruklu biri veya daha evvel yurt dışında yaşamış kişiler olabilir. Onların değişik tecrübelerinden, bilgilerinden, yaşantı tarzlarından faydalanmak kapasiteyi genişletecektir. Eğer açılarınız uygunsa, yurtdışı ile olan ilişkilerden, medya ve internetten, reklam ve pazarlama yollarından hatta hukuki konulardan gelir elde etmek mümkündür, ayrıca akademik kariyerde ilerlemek de bazılarımıza nasip olabilir.

Bugünn..
Ay güne Akrep burcunda ilerleyerek giriyor, en zor durumlarda bile kontrolümüzü kaybetmeyeceğiz. Tepkilerimizi ve düşündüklerimizi ortaya dökmedikleri gibi kendimize sakladığımız kendi dünyamızda dışarıdan bize ulaşılması biraz zordur. Anlaşılması güç gizemli davranışlar içinde olabiliriz. Sık sık yanlış anlaşıldığımız hissine kapılabiliriz. Kendimize çok güvenebilir, içimizde fırtınalar esse de, yüzeyde sakinliğimizi korumak oldukça kolay olacaktır.

sabaha karşı Ay önce Merkür ile kavuşacak ki zaten Merkür ile kolkola ve ardından Pluto ile uyumlu bir açı yapacak. Haftanın ilk günü, akıl ve mantık,  ruh halinin etkisi altına girebilir. Yani sabahın çok erken saatleri karar almakta duygusal davranabilir ve yanlışlar yapabiliriz, o yüzden ilerleyen saatleri beklemekte fayda var. Ancak Pluto ile olan etkileşim haftaya canlı başlayacağımızın işareti. Karşılaştığımız olayların derinine inmek sabah erken saatlerde hiç zor olmayacak. İşlerin gerçek durumlarını araştırır, köklü olanları ortaya çıkarır ve yapıcı olabiliriz. Ayrıca bizde var olan bir merak, bir ilgi açığa da çıkabilir. 

Hemen ardından Merkür ve Pluto uyumlu açısı devreye giriyor ki bu zaten bir kaç gün etkili olacak. Dikkat arttırıcı, zoomlama yaparak bir şeyin iç yüzünü kavrama özelliğini açıcı, gerçeklerin tabaka tabaka içine girerek gerçek bilgiyi buldurabilecek, derinliklerdeki gizemi yansıtabilecek bir transittir. Medyumik özellikler artabilir. Kendimizi zeka ve düşünce yönünden geliştirme, psişik, matematik, ekonomik, genetik, seks, tıp, astroloji gibi derinlikli konuları öğrenmek için uygundur, ayrıca para, mal, mülk, miras, sigorta gibi konularda görüşmeler yapmak, kararlar almak veya bunlar amaçlı kısa seyahatler yapmak mümkündür. Sorularımızın cevaplarını bulmak için sıkı çalışma enerjisi verecektir. İnandığımız olguları inatla tutkuyla savunuruz. Olumsuz bir yanı ise inatçı ve düzeltememe endişesi içinde bırakmasıdır. Haklı bile olsak bundan kaçınmak gerekir.

Sabahın ileri saatlerinde Ay Satürn ile kavuşarak birkaç saatliğine duyguları, içimizdeki gizli düşünceleri saklama ihtiyacı duyacağız. Ortamdan sıyrılma, yalnızlık duygusu, hatta depresyona kayma gibi hissedişler olabilir. Şayet hayatı kötü gören, bıkkın ve negatif bir insansanız, bu saatlerde dikkatli olun, birden ipleriniz kopabilir. Evle ve otorite figürleri ile ufak problemler çıkabilir, kontrolü elden bırakmamakta fayda var.. Kararlı ve kendimizden emin hareket etmek güçlü destekler alabileceğimize ve haftaya harika başlamamıza neden olacaktır.

Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder