20 Ağustos 2013 Salı

20 Ağustos 2013 - Astrolozi




Ay tüm gün Kova burcunda ilerlemeye devam ediyor. Zekamızın oldukça keskin olduğu, kendimizi diğer insanlardan farklı hissedeceğimiz bir gün geçireceğiz. Kurulu bir plan uygulamak yerine sezgilerimizin sesini dinleyeceğimiz, farklı olma eğilimini dizginlemek zorunda kalsak, kalabalığa karışsak da, eninde sonunda, hem de en olmadık yerde, isyankar tabiatımız ortaya çıkabilir. Bugün sindirilmekten, kişiliğimizi ortaya koyamamaktan korkabiliriz. Grup aktiviteleri, toplumsal konular, zihinsel çalışmalar, reformist hareketler, orijinal, kendine özel fikirler ve her türlü entellektüel faaliyetler için oldukça formdayız. Aile ve yakınlarımıza karşı umursamaz olmakla suçlanabiliriz, dikkat..

Dün geceden etkisi başlayan Ay ve Uranüs olumlu açısının enerjisi öğleye kadarki saatlere damgasını vurabilir; ufak, değişik, alışılmadık sürprizlerle karşılaşabiliriz, kafamızda ampuller yanabilir. Akşama doğru, Ay ile Merkür karşı karşıya gelecekler ve tabii Güneş de Merkür ile kavuşmaya hazırlanıyor. Sabah olan Uranüs açısını destekleyici bir açı gibi görünse de, duygularımızla mantığımız arasında bir mücadele yaşayabiliriz. Eski ön yargılar, çocukluk anıları, geçmiş tecrübeler öne çıkabilir. Duygularımızı paylaşmak isteği de farkedilir olacaktır; işte tam bu konuda ufak tefek problemler yaşayabiliriz.

Sabaha karşı 04:44'te gerçekleşecek Dolunay'ın etkisi bugün iyice hissedilir olacak. Bu Dolunay'da Merkür ile Güneş kavuşumda; diğer tarafta ise Jüpiter, Uranüs ve Pluto arasında bir T-kare var. Dolunay bu T-kareye 135'lik ve 45'lik açılarla dokunuyor. Etrafımızda son derece net dışsal olaylar yaşanacaktır, özellikle toplumsal. Sanki hiç bir şey yerinde durmuyormuş gibi, bu açılar olay yağdırabilir. Doğamızın daha derin yönlerinin farkına vardıkça, daha fazla seçeneği kullanmaya başlayabilir, hayatlarımız üzerinde daha fazla kontrole sahip olabiliriz. Yaratıcılık gerektiren her iş dalında büyük gelişmeler yaşanacağı, teknoloji ile ilgili yeniliklerin ortaya çıkabileceği zamanlar yaşayacağız. Din ve inançlar arasında marjinal krizler görülebilir. Sertlikten ve şiddetten lütfen uzak duralım. 

Bir süredir zaten devam eden Uranüs ve Pluto etkileşimine Jüpiter'in de gruba katılması ve Dolunay'ın bu T_kareye dokunuşu, Mayıs'ta başlamış olan Değişim Rüzgarları filminin 2. perdesini vizyona sokacaktır. Evet, bu gelişmeler hızlı olacak diye düşünüyorum çünkü T-kare öncü grupta. Bir nebze diğer gruplara göre aşılması daha kolay. Ama şaşırtıcı ve şok edici.. İnsan ilişkileri üzerinde oldukça zor etkileri görülebilir ve bizleri zorlayacaktır. Bunlar içsel olmaktan çok dışsal yaşanacak olaylara işarettir.

Evet zorlanacağız ama Chiron'un, Düğümler'in ve Jüpiter'in güzel güzel başka yardımcı etkileri de var, bu konuda daha önce yazmıştık. Yol ayrımlarındayız hepimiz ve maalesef acısız olamıyor olması gerekenler. Bu zorlayıcı görünümler bizi bir yerlere sapmaya itekliyor, eskisinden farklı yollara ama bizi ilerletecek yollara.. Aslında herşey olması gerektiği gibi ilerliyor sadece bizler yeniye çabucak uyum gösteremiyoruz.. Direnmemek, olacak olana teslim olmak ve olacağa güvenmek, bu günlerde yapabileceğimiz en uygun şey olacaktır..



Twitter: @Astrolozi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Astrolozibyzizi/





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder