16 Mart 2014 Pazar

16 Mart 2014 ve Başak Dolunay'ı - Astrolozi


Ay, her 28 günde bir yaptığı gibi, geldi Güneş'in tam karşısına yerleşti.. Güneş'ten aldığı tüm ışığı yeryüzüne aktarıyor; gece karanlıkta bile ışıl ışıl andınlanıyor ortalık.. Güneş bir burçtan geçerken, o burcun temel konuları esas odak noktası haline gelir; dolunaylarda da Ay, bu odak noktalarını bir de kendi filtresinden geçirip bize doğru enerjileri yollar.. Bu durumda Başak'taki dolunayı anlayabilmek için önce Balık burcundaki Güneş'i iyi anlamak gerek..

Bu dönem bilinçaltımızı biraz incelememiz gereken bir dönem; hep geriye attıklarımız, üzerini örtmeye çalıştıklarımızla yüzleşme gibi diyebilirim. Hep biliyorsunuzdur mesela, bir korkunuz vardır; ama bu korkuyu hep görmezden gelmişsinizdir. İşte Güneş Balık'ta iken bu korku ile yüzleşmek, kendimize dürüst olabilmek, eksik ve doğrularımızı bulmamıza yarar. Egoya sıkı sıkıya sarılıp, bu korku ile savaşacağınızı zannediyorsanız tabii yanılıyorsunuz; itiraf ve bu korkunun varlığını kabule geçiş, ve bazı yanlarımızı feda etmeye karar verebilmek, düzeltme yönündeki en büyük adımdır. Yani Balık burcu geçişinde biraz parazit olarak gördüklerimiz ile yüzleşmemiz mümkündür; tabii istersek. Gelelim Başak burcundaki Ay'a.. Ay'ın bu transitinde duyguları ortaya koyma eğilimi görülecektir. İhtiyaçlar, bakış açımız ne yönde ise, nasıl görülüyorsa doğrudan o şekilde ele alınır. Bu görüş bazen duygusal, bazen mantık çıkışlıdır. Yani birbirini tutmayan enerjiler verebilir. Kendimizi baskı altında hissedebiliriz. Eğer duygularımızı uygun bir şekilde açıkalayabilirsek negatif baskıdan da kurtulabiliriz. Aksi halde, sinirlilik, asabiyet, ters davranma ve ilişkilerde sorun yaratabilir. Başak sistemlidir, her şeyi kontrol isteği duyar, ince temizliğe bayılır; bazen o kadar çok şeyi üzerine alır ki, sonunda yorulup hepsinden yakınır, kritiğe başlar. İşte tam bu noktada bu dolunay bize, biraz teslimiyet diyor.. 

Evet kocaman bir düzen var, tıkır tıkır işliyor ve zannetme ki sen bu düzen dışındaşın; onun bir parçasısın, detayısın.. Her ne kadar üzerini örttüğün olumsuzluk varsa, şimdi hasat zamanı, temizlik zamanı.. Tam bir bahar temizliği.. Bunları belirle, idealize et ve ince ince, ufak detaylarına kadar üzerilerinde çalış.. Karmaşa içinde kaybolacağına, ortalığı düzenle, netleştir.. Yapacağın her ince ayar, seni bir adım daha özgürleştirecek.. Ama ilk önce o üzeri kapalı, kabul etmeye korktuğun noktalarla yüzleş..

Şahsen benim bu dolunaydan anladıklarım bunlar; şimdi ise biraz da teknik detaylara değinelim..

Dolunay, bugün 19:07'de 26 derece Başak burcunda gerçekleşecek.. Dolunay haritasında Yükselen'de Terazi burcu var ve yöneticisi Kova'daki Venüs ile aralarında muhteşem bir üçgen açı mevcut. Bu görünüm yönetime başkaldıran bir yapı sergilemekte; kişisel özgürlük dürtüsünün önemine işaret. Özgürlüğün baskılanması, korku verebilir. Kova'daki Venüs, sıradışıdır, farklı olanı ister, düzen onu biraz sıkar; adalet için hümanizm der.. Zaten Mars da Terazi'de ve geri harekette.. Sanki içte patlamaya hazır bir yanardağ var.. Baharda patlamaya hazırlanan bir tomurcuk misali, sancı çekmeye benziyor. Ama bir de Venüs'e yaklaşan bir Uranüs desteği var ki; hiç beklenmedik bir anda sanki onu emellerine ulaştıracak gibi, özgürlük yolunda duble destek veriyor.. Terazi içinde fırtınalar kopsa da biraz kararsız. İlişkilerde, adalette dengeyi bulmakta zorlanıyor, yüzleşmesi gereken durum ise harekete geçebilmek; zira tam karşısında 7. evinde Uranüs var. Belki başarabilmesi için bir takım ilişkileri kopartmak gerek.. Terazi'nin yücelme yöneticisi Satürn de 2. evde dolunaya destekleyici açılar yapmakta. Özdeğerlerimizi korumak, bu yoldaki sorumluluklarımızın farkında olabilmek için bazı olumsuzluklarla yüzleşmek gerekmekte. Dolunayın yöneticisi Merkür ve Mars arasındaki uyumlu açı da bilinçle, akılcı kararların çözüm olduğunu söylüyor; zaten Kuzey Ay Düğümü ile Mars yanyana, yapılması gereken de bu diyor.. Özellikle ikili ilişkilerde akılcı hareketler, ivme kazandıracaktır. Yönetici Merkür de Neptün'e doğru ilerlemekte; bu dönemde sanatçıların ve gençlerin ön planda olacağını gösteriyor, beraberce yaptıkları Mars açısı, yaratıcılığın akılcı ve idealist kararların başarılı olacağına işaret.

Dolunay'ın 12/6 aksındaki durumu, mükemmellik, tamamlanmak için titiz bir çalışmayı talep etmekte.. Hiç korkmaya gerek yok; dediğimiz gibi Satürn'ün destekleyen gücü arkamızda.. Satürn tembelliği sevmez, taşın altına elimizi koymamız gerekir. Böyle de buyuruyorsa vardır bir bildiği.. Bireysellikten çok artık BİZ kavramını destekleyici akılcı kararlara ihtiyaç var.. Haritanın 3 ana köşesine yerleşmiş Jüpiter, Uranüs ve Pluto T-karesi, değişimin pek de sessiz sedasız olmayacağı yönünde.. Daha bir çok skandal olaylar duyacağız, hazır olun; bunlar da bazı düğümlerin çözülmesine neden olacaktır. Şaşırmalarımız, "yok artık" dedirtecek durumlara hazır olalım. Yükselendeki öncü burç, olayların hızlı gelişeceğini anlatıyor.

Yeteneklerimizi, yaratıcılığımızı en önemlisi, bilinçli, akılcı kararlarımızı kullanarak, bağımlılıklarımızdan kurtulabilir; bu şekilde özgürleşip, yolumuza devam edebiliriz. Ama önce tüm o kokuşmuş, modası geçmiş, halının altına süpürülmüş detaylar ile yüzleşmek gerek.. Artık bunların varlığını kabul edip, çaresine bakmak; iyileştirmek ya da tamamen kurtulmak, Başak burcunun emrettiği gibi, hasat için bahar temizliği şart..

Bitirmeden önce 12/6 aksının hastalıklara da işaret ettiğini söylemek gerek; Başak burcu sindirim sistemi üzerinde etkilidir. 26 derecede ise Labrum sabit yıldızı ile kavuşan dolunay, bağırsak ve mide rahatsızlıklarında artış yaratabilir; tabii 12. evdeki durum biraz da psikolojik zayıflıklara işaret, sanki birbirini tetikleyen fonsiyonlar gibi.

Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder