12 Temmuz 2016 Salı

12 Temmuz 2016 - Astrolozi


Günün büyük bölümünde Ay, Terazi burcundaki hareketini sürdürecek; ikili ilişkilerimiz, rekabet içeren konularımız, ortak halledilecek işler önem kazanabilir. İletişimin öne çıkması, karşımızdakilerin görüşlerine kulak vermemiz, politik ve nazik davranışlar prim yapabilir. Herkesi görüşünü almak, güvendiğimiz kişilere fikir danışmak da günün konuları arasında.

03:51'de Ay ve Güneş kare açı içinde olacaklar; Ay'ın ilk dördün fazı. İlişkiler konusunda riskli saatler denebilir. Neyse ki saati nedeniyle pek çoğumuz bu enerjiyi hissetmeyebilir. Duygusal tansiyonumuz yükseleceğinden bu ilişkilerimize de yansıyabilir. Duygular ve mantık arasındaki uyumsuzluk bizleri zorlayabilir. Alınganlık, kapris, inatçılık ufak detaylardan büyük krizler oluşmasına neden olabilir.

08:33'te Venüs, 5 Ağustos'a kadar kalmak üzere Aslan burcuna yerleşecek; eğlence, iyi vakit geçirme, keyif çatma ve ilgi duyduğumuz alanlarda yaratıcılığımızın artması açısından hareketli bir süreç. Gönül maceraları, kumar türü oyunlar, sanatsal aktiviteler, coşup taşma isteği, nefse set çekmeyi zorlaştırabilir. Çocuklarla iyi ilişkiler kurmak, anlaşmak, onlarla ilgili faaliyetler adına olumlu. Aşk ilişkilerinde dengeli bir şekilde sevgi paylaşılabilir, romantizm artabilir. Yaratıcı yetenekleri kullanabilir, kendimizi ifade edebilecek, resim, heykel, çiçek, dekorasyon faaliyetlerinde bulunabiliriz. Galeriler, konserler sergiler ziyaret etmek adına değerlendirebiliriz. Olumlu olarak, sevgi ve aşkta gösterişçi, sıcakkanlı, cömert, koruyucu ve kararlı, parlak ve abartılı objelerden hoşlanma, zevklerde zenginlik, abartı, sinemada, sahnede, glösteri sanatlarında başarılı, sosyal alanda aktif ve gösterişçi, romantik davranışlar içine girebilir; ancak olumsuz olarak sevgide abartı, kaba, maddi değerleri çarçur eden, aşırı lüks ve risk düşkünü hareketler içinde olabiliriz.

12:29'da yaşanacak Ay ve Uranüs karşıtlığı içsel huzursuzklara ve anlamsız telaşa neden olabilir. Duygusal açıdan hassas olmak, beklenmedik, değişiveren duygu patlamalarını beraberinde getirebilir. Sakin konuşmalar bile aniden tartışmalara dönüşebilir. Bizi şaşırtacak üzücü ya da sevindirici haberler alabiliriz. Asi ve emir almaya tahammülsüzlük, değişim ve özgürleşme isteği şaşırtıcı reaksiyonlara neden olabilir.

18:00'de Ay ve Merkür karesi netleşecek; ilişkiler, trafik, iletişim açısından riskli saatler denebilir. problemli olduğumuz kişilerle mümkünse bu saatlerde sorunlarımızı halletmeye çalışmayalım; ters etki yapabilir. Mümkünse duygusal ve fiziksel rahatlama çalışmaları yapmak, söz ve davranışların üzerinde takılı kalmadan olayları akışına bırakmak en doğrusu.. Ay, bu açının ardından boşluğa girecek ve 23:52'de Akrep burcuna geçene kadar açısız kalacak. Dolayısı ile bu etki tüm akşama yayılabilir. Önemli başlangıçları, girişimleri ertelemekte yarar var.

23:52'de Ay'ın Akrep burcuna geçişi ile birlikte; güç ve irade gerektiren, kararlılık ve konsantrasyon isteyen işlerimizi ele almamız kolaylaşabilir. Bazı duygularımızı, fikirlerimizi kendimize saklayabilir, çevremizdeklieri de kontrol altına almak isteyebilir,z; diğerlerinden taleplerimiz artabilir. Derinleşmek, yoğunlaşmak, araştırma yapmak çok daha kolay gelebilir. Zorlu olaylar karşısında güçlü bir asker gibi sağlam durabiliriz.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder