23 Temmuz 2016 Cumartesi

23 Temmuz 2016 - Astrolozi


Ay, gün boyu Balık burcunda seyahat edecek bugün.. Duyarlı, idealist, ileriyi gören davranışlara işaret eden bu transit bazen gerçekleri reddedecek kadar da hayalperest olmamıza sebep olabilir. Ara sıra tutan inatçılık ve özgüvensizliğin yanı sıra genelde şartlara uyabilen, değişim gösterebilen romantik duygular içinde olabiliriz. Bir karar vermenin tüm sorumluluğunu taşımanın yükü çok ağır gelebilir; tavsiyelere ihtiyaç duyabiliriz. Utangaçlık nedeniyle de gizli yeteneklerimizi ortaya çıkarmada zorlanabiliriz. Sanat alanında üretici ve yaratıcı olabilir, ihtiyacı olanlara yardım etmek, yalnız kalarak çalışmak tam da bugüne göre olabilir.

05:16'da Ay ve Satürn arasında kare açı kesinleşecek; karamsarlık, endişe, şüphe duygularına oldukça açık bir görünüm. Olumsuz özelliklere daha fazla takılabilir özellikle büyüklerimizle ilişkilerimizde istediğimiz akışı yakalayamayabiliriz. Yaşam yolunda engelleniyormuş gibi hissedebilir ilerleyemediğimizi kolayca düşünebiliriz. Bu saatlerde enerjimizi düşürmemeye belki dinlenmeye özen göstermemiz daha uygun olabilir.

07:33'te ise Ay ve Neptüm kavuşumu netleşiyor; Balık burcunun özellikleri daha da belirgin olacak. Kolay anlaşılır bir etki olmasa da çevremizdekilere karşı olan hassasiyetimiz tavan yapabilir.  Biri ile özdeşleşmek, yakın olmak, olayları beraber ele alığ incelemek dürtüsü yoğunlaşacak. Değişik fantaziler ve hayalperestliğe açık bir etkileşim. Kuşkulara ve aldanmaya da neden olabilşr. Dalgınlıklar, küçük yanlışlıklar ve sakarlık tipi ufak kazalara neden olabilir. Mümkünse sanatsal bir konuya eğilmek daha doğru olabilir.

10:48'te Ay ve Güney Düğüm arasında yaşanacak kavuşum nedeniyle, geçmiş daha fazla kafamızı kurcalayabilir. Satürnyen bir etki verecek bu transit nedeniyle birilerine hesap veriyormuş hissi üzerimizde oluşabilir. Kayıplar, elimizden kaçan fırsatlara odaklanmak yerine belki bu tecrübelerden dersler çıkararak yeni yöntemler oluşturmak daha doğru olabilir. 

15:08'te Ay ve Pluto arasındaki ılımlı görünüm ile birlikte bir fikri kafaya takarak üzerinde yoğunlaşabilir. Kararlı bir şekilde olayların derinine inebilir, araştırmalar yapabiliriz. Elimizdeki konularda güç ve irade kullanma şansımız daha yüksek olacaktır.

23:24'te ise Ay ve Jüpiter karşıtlığı nedeniyle bencillik, kibir dolu duygular bizleri zorlayabilir. Kendimizi dev aynasında görmek kolaylaşabilir. İnançlarımız, yaşam felsefemiz ve bildiğimize inandığımız alanlarda ısrarcı davranabiliriz. Bazı durumlarda ise aşırı iyimserlik nedeniyle problemleri kolayca küçümser tavırlar içine girebiliriz; bu var olan bazı sorunları yok saymamıza neden olabilir.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder