30 Temmuz 2016 Cumartesi

30 Temmuz 2016 - Astrolozi


Dün de belirttiğim gibi bugün gece yarısının hemen ardından Uranüs geri hareketi start alıyor, 30 Aralık 2016 tarihine kadar da devam edecek. Bu konu ile ilgili geniş bilgiyi, bu geri hareketin ne ifade ettiğini http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2016/07/uranus-retrosu-baslyor-30-temmuz-30.html adresinde okuyabilirsiniz.

Ay, günü tamamen İkizler burcunda ilerleyerek geçirecek. Temel özelliği iletişim ve bilgi olan bu transit hızlı düşünüp hızlı hareket etmemize yardım eder. Adapte olamayacağımız iş pek olmayabilir gün içinde. Keskin kavrayış ve iletişime espri katma yeteneği ile sohbetler hoş bir hal alabilir. Her şey hakkında bir bilgimiz olması ise tabii ki muhtemel; ancak fazlası, derin konular ise canımızı sıkabilir.

10:06'da Ay ve Jüpiter karesi nedeniyle iletişimde abartı, yoğunlaşma, kibir ve ego içeren konuşmalar, aşırı iyimserlikten doğabilecek problemleri yok sayma, küçümseme dürtüsü sabah saatlerinde yaşanabilecek ihtimaller. İnanç ve görüş çakışmaları içeren tartışmalar da cabası olabilir. Bilgide derinleşmeye, bildiğimizi sandığımız konularda inatlaşmaktan uzak durmaya, gerektiğinde sorunlara müdahale etmeye ve yardımlaşmaya, güç birliğine dikkat edersek bu transitin olumlu yanlarından yararlanabilir; dürüst, yenilikçi, özgürlükçü, adil özelliklerini görebiliriz.

10:55'te ise Ay ve Venüs ılımlı açısı kesinleşecek; Cumartesi gününe yakışır, güzellikler ve sevgi ile ilgili bir transit. Çevremizi güzelleştirmek, dostlarla sıcak ilişki kurmak, sorunlu ilişkilerde düzelme oluşturmak adına oldukça uygun. Yeme içme, alışveriş ve tembellik dürtüsü ise bazılarımıza hoş bir öğle geçirtebilir.

14:16'da Ay ve Uranüs arasında oluşacak diğer bir ılımlı açı ile ise hızlı tanışmalar, dostluklar, grup ve dostlarla beraber hareket etme isteği, yenilikçe özgürlükçü fikirler ve yaratıcı zeka gerektiren konular rahatlıkla ele alınabilir. Çevremizde değişimlere farklılıklar ihtiyaç duyabilir, hiç imkanımız yoksa dahi hiç olmazsa bulunduğumuz ortamlarda değişiklikler uygulamak isteyebiliriz. Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve günü açısız tamamlayacak; dolayısı ile Uranüs enerjisini günü geri kalan kısmında ılımlı bir şekilde hissedebileceğiz.

15:14'te Ay ve Chiron karesi netleşiyor; bazı rahatsızlıkları uyandırabilir, kendimizi hasta ve karamsar hissedebiliriz. Geçmiş olumsuz tecrübelerin kafamızı yorması, olumsuzu düşünmeye yol açabilir. Bu görünümüz, geçmişten dersler çıkararak, kabule geçerek, olgunlukla hedeflerde önlem ya da ders gibi algılarsak olumlu motive edici etkileri üzerimizde etkili olabilir. Yakınlarımızla sohbetler onlara tecrübelerimizle rehber olma sayesinde içimizi acıtan belki vicdani birçok yarayı da şifalandırma şansı bulabiliriz.

Merkür 21:18'te zodyak içinde en rahat ettiği Başak burcuna geçecek; 30 Ağustos ve 22 Eylül arasındaki geri hareketini de dahil ederek, 7 Ekim'e kadar Başak burcundaki transitini sürdürecek. Fikirsel zenginlik, iyi organize olabilme, kalemi kullanma yeteneği, verimli çalışma yolları oluşturma, iyi iş ilişkileri, müşterilerle rahat bağlantıya geçme, pazarlamacılık yeteneği, planlamada, ayrıntıları hesaplamada, kusursuz iş çıkarmada olumlu etkiler verecektir. Sağlık konularımızda hareketlenmeler olabilir; ama tabii ters etkilerde vesveseler de artabilir. Sert açılar altında eleştirel yanımızın da daha görünür olmasını sağlayabilir; Monoton ve istenmeyen konularda çalışanlar için zekasal ve hareketsel enerji artışını kullanamamak yüzünden huzursuzluklar ve kararsızlıklar oluşabilir. Can sıkıntısı ise gereksiz şovlara, dedikodulara ve eleştirilere yol açabilir. Genel anlamda, olumlu olarak metotlu, dikkatli, titiz, çalışkan, detaylarda çok iyi, iyi bir işçi, organizatör, pratik, sağduyulu, matematikte ve mantık kullanmada iyi, araştırmacı olabilmenin yanı sıra; olumsuz olarak, fazla dırdırcı, huzursuz, sürekli şikayet eden, sinirli, aşırı mantıklı, hayal gücü dar özellikler içine girilebilir.

Gece yarısının hemen ardından boşlukta ilerleyen Ay, 00:09'da Yengeç burcuna geçiş yapacak..


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder