19 Temmuz 2016 Salı

19 Temmuz 2016 - Astrolozi


Ay, bugün tümüyle Oğlak burcunda ve önünde zorlayıcı açıları var. Oğlak geçişi Pluto ve Uranüs açıları ile birlikte hızlı gelişmelere, ani değişim dönüşümlere neden olabilir. Öncü bir burç olduğundan hazırlıksız, plansız her türlü tepkisel davranıştan uzak durmak en iyisi. Sistem geliştirmek, çalışkanlık sergilemek, olayları duygulardan arınmış bir şekilde mantıklı değerlendirmek, sorumluluk ve görevlerin farkında olmak adına olumlu kullanılabilir.

04:24'te Ay ve Pluto kavuşumu netlik kazanacak; derinleşme, konsantre olmak adına duygusallığa, bir fikri kafaya takma gibi etkiler verebilir. Olayların ardındaki gerçeğe ulaşma dürtüsü yoğun çalışabilir. Tutku ve ihtiras türü, güç ve irade isteyen işleri ele almak adına olumlu kullanılabilir ancak karşı konulması zor bir enerji verecektir; dikkatli olmakta yarar var.

09:27'de Merkür ve Satürn arasındaki üçgen açı netleşecek; gün boyu etkisinde olacağız. Fikirlerde doğruluk, kalıcılık, sağlamlık yaratabilir ve kritik yapabiliriz. Pratik düşünce, isabetli kararlar, işlerliği olan yollar oluşturulabilir. Bir konu üzerinde yoğunlaşabilir, sabır ve metanet gösterebiliriz. Zeka ve akıl kapasitemizi rahatlıkla zorlayabiliriz. Yol gösterici, nasihat verici yardımlar alabilir, iletişim yoluyla diğerleri üzerinde etkili olabiliriz. Tasarım işleri, disiplin ve ciddiyet isteyen düşünsel konuları, eğitim, yayıncılık, medya, seyahat, ticaret, nakliye, ulaşım alanları ile ilgilenmek adına da uygun etkiler.

11:38'de Ay ve Jüpiter arasına üçgen açı kesinleşecek; olayları bütünüyle ele almak adına olumlu. Yardımlaşma, dürüstlük ve cömertlikle bir arada yapılacak konular ele alınabilir. Farklı düşünceler, değişik bakış açıları, ön yargısız incelenebilir, bilgide derinleşme isteği yoğunlaşabilir. Başlangıçlar, girişimler genişleyerek hız kazanabilir.

20:05'te ise Ay ve Uranüs karesi oluşacak; huzursuzluk, telaş, aykırılık ve asi duygulara davetiye çıkarıcı bir görünüm. Ne yapmamız gerektiğinin söylenmesi bile bizleri başkaldırıya itebilir. Rutin düzenimizin değişmesi gerektiği düşünceleri kafamızda yoğunlaşabilir. İlişkilerde ufak detaylar birden büyüyebilir ve yol ayrımları oluşabilir. Hızlı ve ani gelişmelere hazırlıksız yakalanmak ise ileride sorun yaratabilir. Yaratıcı zekamızı aktive etmek, teknolojik, bilimsel çalışmalar yapmak, gruplara beyin fırtınaları oluşturmak adına olumlu kullanılabilir.

Ay önce, 21:07'de Chiron ile ardından da 22:11'de Mars ile yapacağı ılımlı dokunuşlarla, Chiron ve Mars arasındaki üçgen açıyı harekete geçirecek. Gecenin ilerleyen saatlerinde yaşamlarımızda farkettiğimiz yanlışlar, eksik enerjiler konusunda çareler üretmek ve çözümleyici başlangıçlar yaratmak adına bizde mücadele hissi oluşturabilir. Diğerlerine tecrübelerimizle yardımcı olup, rehberlik edebiliriz. Bu şekilde kendi içimizdeki problemlere de şifa olabiliriz. Eğitim, sağlık alanında çözümler üretebilir, enerjimizi yükseltmek için özgüvenli girişimlerde bulunabiliriz. Gece yarısının hemen ardından gerçekleşecek Dolunay'ın karamsar etkisi bugünden itibaren yoğun hissedilebileceğinden Chiron ve Mars'ın enerjisini pozitif kullanmak hepimize iyi gelebilir.


Zerrin Zindancıoğlu, ASA, MAPAI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder