20 Mayıs 2017 Cumartesi

İkizler Yeniayı (25 Mayıs 2017) - Astrolozi


25 Mayıs Perşembe günü saat 22:44'te İkizler burcunun 4. derecesinde bir Süper Yeniay doğacak. Ay, Yeniaay'ın hemen ertesi günü Dünya 'ya en yakın mesafeye geleceği için Perigee konumda olacak; dolayısı ile süper yeniay olarak adlandırılan bir duruma gelecek. Ay, duygularımızı, otomatik hareketlerimizi ifade ettiğinden dolayı, önümüzdeki 15 günlük süreçte bazı çalkantılar içine girebiliriz. Ay Duraklarından Dübran'da gerçekleşecek bu gökyüzü fenomeni ile ilgili kadim astrologlar, pek olumlu kabul edilmeyen bu süreçte fazla konuşmamayı, sırları korumayı tavsiye etmişler; bunun yanında ise bazı toprak ve mülk işlerini çözümlemek adına bu süreci olumlu değerlendirebilirmişiz. Ancak ticarette, iletişimde karşımızdakilere fazla güvenmemek en doğrusu olurmuş. İkizler burcunun 1. dekanı maalesef yanlış bilgilendirmelere fazlasıyla açık; bazı konularda bilgi eksiklikleri sorun yaratabilir. Medya ile yakından ilgili olan bu dekan için, sağduyunun özellikle önemli olduğunu söylemeliyiz. 

Illustrative comparison of a Supermoon and Micromoon.

Haritanın Sabit Yıldızları oldukça önemli zira Yeniay derecesinin haritada majör bir açısı yok. Dolayısı ile arka plandaki yıldızlar bu kez her zamankinden çok ama çok daha önemli:
Menkib / Yeniay derecesinde (Mars ve Satürn karakterinde): düşünmeden hareket etmeyi bundan doğabilecek problemleri ifade ediyor.

Hyades Bulutsusu / Yeniay derecesinde ( Satürn ve Merkür karakterinde) üzüntü ve gözyaşı getiren bir yıldız. Trajik olaylara neden olabiliyor; toplumla ilgili isyan ayaklanma türü eğilimler vs. Robson'a göre; ani üzücü olaylara, şiddete, gelecek ile ilgili çelişkilere, eşcinsel ilişkilere, yağmurlu ve denizilerle çiftçiler için tehlikeli olabilecek fırtınalı havalara ve zorlayıcı şartlara sebebiyet veriyor Depresi durumlar, sorunlar, otoritelerle ilgili krizler ve doğal afetler getirebilir demiş kayıtlarında. Bunun yanıında eğitim ve yayıncılıkla ilgili yazarları ilgilendirebilecek talihsizlikler ve her türlü sahtecilik ve taklit , ayrıca eğitimin yarım kalması ile ilgiliymiş. Reinhold Ebertin ise cinsellik dürtüsünün yükselmesi, korumacılık ve kıskançlık artışı, ahlaksızlıklar, prestij hırsı ve kaybı ki özellikle politikacılar için ifade edilmiş, öne çıkabilir diye ifade etmiş. Tüm bulutsular gibi Hyades de göz ve görüş problemlerini anlatmakta; dolayısı ile göz ile ilgili hastalıklar, kafa veya göz yaralanmalar bazen operasyonlar ve vizyon yani görüş darlığı, cinayetler, ölümler ile ilgili. 

Achrid / Yeniay yön. Merkür'de (Satürn ve Venüs karakterinde) aile problemleri, aile kaybı, anne ve kadın aile üyeleri ile ilgili tehlikeler ve yas ile ilgili.

Kaus Borealis / Asc'de (Jüpiter ve Mars karakterinde) İdealist ve insancıl fikirlerin, inançların, dini akımların kurucularını, zihinsel etkinin kurucularını, şirket ve adalet duygusunu anlattığı gibi önemli eğitim kurumlarının yanı sıra sıfırdan başlayarak gelebilecek bir başarının yanısıra yurtdışı eğitimle ilgili olduğu kayıtlarda mevcut. Bazen din ve inanç farklılıklarının yanı sıra önemli bir kurumun, ya da dini liderin yaşadığı hukuksal problemleri anlatabiliyor. Ayrıca Oğlak burcunun 1. dekanaı genelde politik dönüşümlere olanak tanıyor; öngörü yeteneğinin sağduyu ile birlikte dengelenmesi gerekmekte. Bilinmeyene doğru ilerleyen özgüvenli bir adamı temsil eden bu dereceler için Jüpiter önem arzetmekte; ancak haritadaki zorlu açılar göz ardı edilmemeli. Çok çalışmanın, cesaretin, politik yeteneklerin önemi bu bölümde çok fazla.

Aculeus / Asc yön. Satürn'de (Mars ve Ay karakterinde) yine bir bulutsu yani nebula; dolayısı ile göz ve vizyon sorunlarına tekrar dokunmakta. Kutuplaşmala, sözlü, fizizksel, aleni ya da gizli yavaş ya da hızlı saldırılarla ilgili. Kişi yapılan saldırılar sayesinde güç ve tecrübe kazanabilir, dayanma gücünü arttırabilirmiş. 


Yeniay haritasında Ay ve Güneş'in birleştiği derecede majör bir açı yok demiştik, ancak özellikle orta noktaları incelediğimizde aslında Yeniay'ın ruhunu daha iyi görebiliyoruz. Venüs / Pluto = Neptün / Kad = Neptün / Şans Noktası = Merkür / Satürn = Mc / Şans Noktası gibi liste uzayıp gidiyor. Bu arada ikizler burcunda transit yapan Mars da out of bounds yani en üst deklinasyonda; dolayısı ile gölge yanlarını ortaya koyabilir. Bu arada Ay'ın hızı Perigee durumunun yanı sıra oldukça yüksek. Bu demek oluyor ki oldukça hızlı gelişmelerle karşı karşıyayız. Jüpiter günü Mars saatiı gerçekleşecek Yeniay; gecenin 4. saat diliminde. Yani aile, vatan konuları oldukça önemli olacak. Jüpiter ve Venüs karşıtlığına kare yapan Pluto Juno ile beraber haritanın 1. evinde; Minerva üçlüsünün üyelerinin arasındaki bu sert ilişki farkındalık ve idrak konusunda önemli testler geçirebileceğimizi fısıldamakta. Olgunluk ve objektivite eşliğinde içimizdeki bilge insanı öne çıkartmamız bu dönemde şart olacak. Sorunlu kombinasyonların yanında KAD / Satürn / Uranüs arasındaki Büyük Ateş Üçgenini Mars, etkili bir Uçurtma kalıbına dönüştürmekte. Kendimizi zorladığımız, yaratıcılığımızı hızlıca aktive ettiğimiz ve tecrübelerimizden dersler çıkararak, yardımlaşma ile ilgili oladuğumuz alanlarda kanatlarımızı açarak bir uçurtma gibi yükselebiliriz. Aile, gayrimenkul, miras gibi konularda umulmadık fırsatlar elde edilebilir. Eski dostlarımızı, ilişkilerimizi araya soğukluk girse de koruyup kollamak isteyeceğiz. Mars ve Satrün karşıtlığı ile otorite figürleri ile olan ilişkilerimizde, sağlık konularında ve fedakarlık gerektiren alanlarda ise yorulmamız mümkün.

Gelelim işin Türkçesi'ne:))) Entellektüelliği, iletişimi, eğitimi, ticareti, seyahatleri, bilgiye olan merakımızı destekleyen bir Yeniay süreci var önümüzde. Cesareti ve kararlılığı uyandıracağından, kalıcı olmasını istediğimiz değişimleri gerçekleştirme fırsatları yaratabilir. Toplantılar, görüşmeler, sosyal aktiveteler hız kazanabilir. Eğitim, yayıncılık alanlarında işlerimiz varsa bol koşturmalı bir döneme giriyoruz. İlişkiler açısından ise bol ihtirasi tutku, kıskançlıklar ve cinsellik önem kazanabileceği gibi maddi açıdan da önemli dönüşümlere imza atabilir. Küskünler evet belki barışabilir ancak şüphe duygusu varsa eğer önemli bitişlerden de bahsetmek durumundayız. Maddi alandaki zorlanmalar, gayrimenkul, emlak konularındaki problemler bu süreçte bazılarımızın hayatlarında öne çıkabilir; çözüm aramak amacı ile hızlı düşünerek kararlı hareket etmek durumunda kalabiliriz. Bazılarımız belki yerleşim yerlerini değiştirmek, farklı bir şehirde yaşam sürmek isteyebilir; yeni bir yaşama adım atabilir. Harita yükselen yöneticisi Oğlak olduğundan kararlılık, sorumluluk sahibi olmak, görev bilinci ile yükselme, topluma çevremize kendimizi kanıtlama isteği de yoğun çalışacak. Denenmemişi denemek adına daha cesaretli olacağımız için teknoloji ve bilişimle ilgili yenilikler bizleri daha fazla ilgilendirecek; eğitim ve medya alanında ise hızlı düzenlemeler, değişimler yaşanabilir. Asc yöneticisi Satürn'ün 12. evdeki duruşu ile özellikle tutuklu bulunan gazeteciler, yazarlarla ilgili gündem hareketlenebilir. Çalıştığımız ortamlarda bizleri yoran ilişkilerle karşılaşabiliriz. Yaşamda heyecan mı kaybettik; üzülmeyin bol hareketli bir süreç var önümüzde. Etrafımızı eleştirmemeye, kritize etmemeye dikkat edilmesi gerek. Kol, bacak ve kaslarımızla ilgili rahatsızlıklar öne çıkabilir. Ailemizde oluşabilecek sağlık problemleri koşturma gerektirebilir. Yardımcılarımız, asistanımız, hizmetliler ve çalışma arkadaşlarımızla sorun yaşanabilir. Bazılarımız bir evcil hayvan edinmek isteyebilir. Satır araları, detaylar bizleri yorabilir. Kariyerimizle ilgili yeni kararlar, düzenlemeler yapılabilir. Tasarımcılar, sanat ve spor camiası, yazarlar, gazeteciler, modacılar önümüzdeki süreçte bol bol konuşulabilir. Satürn ve Mars'ın ilişkisi nedeniyle Suriye konusunda önemli 2 gücün (ABD ve Rusya) çekişmeleri daha görünür olabilir. Dünya üzerinde bazı grevler, ayaklanmalar haber olabilir. Mülteciler ve sığınmacılarla ilgili olarak vatandaşlık hakları tartışma konusu olabilir. Eşcinsellikle ilgili olarak dünyada önemli haberler duyabiliriz.

Ülkemiz bu süreçte dünyada önemli haber başlıklarını süsleyebilir (İstanbul göre Güneş / Ay = Asc / Mc = Venüs / Pluto). Toplumsal imajımızı zedeleyecek bazı olayların oluşması yorumlar arasında sayılmalı. Suriye ile ilgili bazı üzeri kapatılmış konular, mecliste yeni düzenlemeler, yönetim kadrosunda hızlı değişimler gündemi epey yorabilir. Olumsuz ya da yağışlı ve fırtınalı hava şartları toprak mahsüllerinde zarara neden olabilir. Ekonomik olarak yeni düzenlemeler belki vergilendirmelerin yanı sıra sığınmacılarla ilgili yukarıda da bahsettiğin vatandaşlık konuları gündem oluşturabilir. Muhalefet partilerini de ilgilendiren bazı gizli ilişkiler belki söylemler duyulabilir. Bazı yöneticileri prestij kayıplarına şahit olabiliriz. Yeniay haritasının Mc derecesiniz ülkemizin Güneş derecesine yakınlığı ile Cumhurbaşkanımızın sert söylemlerine, radikal bazı yeni kararlarına ve bunların meclis bünyesinde kabul olması için baskılayıcı tavrına şahit olabiliriz. Komşularımızla ilişkilerimiz ise bu konuların ana başlığı olacak görünmekte. Bazı işbirliklerinin askıya alınması maalesef mümkün ki buna ticari anlaşmalar da dahil edilebilir. Suriye ile ilgili olarak Rusya ve ABD arasındaki duruşumuz ise bizleri en zorlayacak konu gibi algılanabilir. Yeniay'ın Asc derecesinin ülke Asc'sine neredeyse tam karşıtlığı, işbirliği içinde olduğumuz ülkelere ilişkilerimizde bazı sorunların çok daha görünür olağına işaret etmekte; krize dönüşebilecek gelişmeler, kalleşliklere, belirsizliklere sürüklenebilecek durumlar maalesef kapıda ki bu da ülke olarak önümüzü görmede problem yaratabilir.



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap

2 yorum:

  1. İkizler Yeniay'ına yakışır şekilde ayrıntılı ve aydınlatıcı bilgilendirmeniz için çok teşekkürler sayın hocam. :)

    YanıtlaSil