9 Haziran 2017 Cuma

Jüpiter Geri Hareketi Bitiyor - Astrolozi



6 Şubat 2017'de başlayan Jüpiter retrosu taa o günden, 11 Haziran 2017'ye kadar devam ederken, özellikle 10 Kasım 2016 - 6 Şubat 2017 arasında olan olayları içselleştirdi. Üzerinde düşünüp, geriye dönük yapmamız gereken hamleleri yapmak durumunda kaldık. Bu dönemde belki, işlerimiz azaldı, gelirimizde düşüş oldu, abartı ve israf çoğaldı, affedicilik, hoşgörü yok oldu, hukuksal, kanunsal bazı işlerimiz de aksilikler, geriye dönük durumlar oluştu.. Geri giden gezegenin gücü azalır, performansı düşer, ehh biraz da dişlerini gösterir, tırnaklarını çıkarır, vaad ettiklerini yerine getiremez... Daha bu liste çoookk uzar..

Jüpiter büyüktür. Enerjileri geniştir, vurguludur. İyi tarafına iyidir, ama gölge yönünde tembelliğe, aşırılıklara, eğlenceye, hayatı hafife almaya, her şeyi olumlu tarafıyla düşünmeye ve bakmaya, abartmaya çok yatkındır. Bu nedenle bir yıldız haritasında Jüpiter’i güçlü olan insanlar, kilo almaya, her şeyi fazla paylaşmaya, abartmaya çok açıktırlar. Bazen nerede duracaklarını bilemezler. Bu etkilerin kişilerin hayatlarında nasıl işlediklerine daha çok yıldız haritalarına bakarak karar veririz. Ancak, geri giden Jüpiter işte bize tüm bu konularda bir dur, kendini dinle, nerede aşırılıkların var araştır ve bul demeye çalışır. Bunu yaparken de hayatın içinde bazı konularda daha dikkatli olmaya bizi yönlendirir.

Dev turuncu gezegen, hele ki üçlü yöneticiliğe sahip olduğu Terazi burcunda, tüm olumsuzlukların içinde cebindeki şekerleri dağıtmaya başlayacak. 
11 Ekim 2017'ye kadar Terazi burcundaki seyahati devam edecek. Artık onun o koruyucu kalkanını üzerimizde hissedebiliriz; başarısız olduğumuz alanlarda artık şans bizden yana olabilir; tabii eskiden yaptığımız hataları yapmamak kaydı ile.. Dev, bizlere ikinci şansları sunmaya geldi. Olaylar hızlanabilir, gündem değişebilir. Kendimizi ve başkalarını önemsememize, haklılığımıza, ciddiyetimize, samimiyetimize ikna etmek için binlerce bahane bulsak da, kalbimiz her zaman gerçeklerin farkındadır. İşte o vicdan, Jüpiter'dir. Gerçekle yüzleşmek zordur! Ama hatalarla hatta boş vermişliklerle yeni bir yola çıkmak da mümkün değildir. İleri harekete geçtiğinde elimizdekilerle yeni bir şans, talih, bereket ve bolluk anlayışı ile devam edeceğiz. Sanki gökyüzü geri hareketteki günlerde dedi ki; evet, sen ne yaptın bu inanılmaz düzen için, bir faydan var mı bu sisteme. Hak yolunda ne kadar adilsin ki, adalet istiyorsun? 


Bazılarımız, yarım bıraktıkları eğitime devam edecek, yardımlaşma, hayır işleri çoğalacak, bir süredir beraber olamadığımız kişilerle bir araya gelebilecek, din, ticaret, felsefe konularında asparagas haberlerden yakamızı kurtarabilecek, yurt dışı ile bağlantılı işlerimizde, seyahatlerimizde akıcı etkiler bulabilecek, internet, medya alanlarında balon haberlerden arınabilecek, eğitim öğretim konularında gelişmeler, iyişleşmeler kaydedebilecek, ahlak, erdem ile ilgili tüm alanlarda yavaşlamalar ve engelleyici etkiler azalabilecek.. Tabii söylemeye gerek var mı bilmiyorum ama Terazi burcunda olan bu seyahat ilişkiler ile ilgili konuları daha öne çıkarttı. Bu dönemde Jüpiter, Uranüs ve Pluto ile bir T-Kare kalıbı oluşturdu . Sıkıştık da sıkıştık.. Gölge yanının etkisi ile, olayları balon kıvamına getirdi.. Şimdi ise her geçen gün bu karelerden uzaklaşacak; evet biraz ağır ama bu da bir ümit..

Terazi burcu, uyum ve denge arayan, ilişki kurabilen iyimser, duyarlı, huzur arayan, ılımlı sevecen, tarafsız, adil ve eşitlikçi bir burç. Jüpiter, Terazi burcunda üçlü yöneticiliğe sahip yani zayıf değil dedik. Terazi en çok ikili ilişkilerle alakalı; Koç gibi tek başına değil de, ilişkiler sayesinde farkındalık düzeyine erişmek amacıyla buradadır. İlişkilerde denge, huzur ve adalet onun için önemlidir. Uzlaşmakta ustadır. Diğerlerinin nasıl hissettiklerine önem verir ve bu şekilde barış sağlayabilir. Jüpiter'in bu burçta konumu, yaptırım gücüne müsait. Terazi'nin aradığı özellikler Jüpiter doğasına uygun; yani özelliklerini rahatça sergileyebilir. Hukuk ve adalet sisteminde eşitlik ve haktan yana olabilmek, sosyal alanda işbirliği yapabilmek, halkla ve uluslararası ilişkiler kurabilmek adına uygun bir pozisyon. Diğerlerini cesaretlendirici, onurlandırıcı hareketler ortaya koyulabilir.  Burada aşılması gereken en önemli nokta malum Terazi'nin gölge özelliği olan kararsızlıktır. Jüpiter'in temsil ettiği eğitim, hukuk, adalet, uluslararası ve yurt dışı konular, inançlar, yaşam felsefemiz ve bilgimizi derinleştirmek istediğimiz alanlar konusunda destekleyici Jüpiter enerjisi bizlere yardımcı olacaktır. Dolayısı ile başta ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik olmak üzere, Jüpiter'in konuları olan alanlarda başlangıçlar yapabilir, işbirlikleri oluşturabilir, yardımlaşarak ilerleyebiliriz. Adalet ve uyum aradığımız alanlarda daha detaycı ve daha eşitlikçi olmaya her zaman dikkat edelim.

Jüpiter = "Çok", "Geniş", "Büyük".. Formül bu işte... Kalbinizden ne geçiriyorsanız, size bol kepçeden verecektir.. Eeee, oynamayalım da ne yapalımm???


Zerrin Zindancıoğlu,

ASA, MAPAI, ISAR Cap





2 yorum: