9 Temmuz 2018 Pazartesi

Jüpiter Geri Hareketi Bitiyor (12 Temmuz 2018) - Astrolozi


Bir süredir 5 gezegen ve Chiron retrosu ile birlikte oldukça zorlayıcı etkiler altındayız..  Bu grubun içinden ilk olarak Jüpiter geri hareketini 12 Temmuz'da sonlandırıyor.. 
9 Mart 2018'de başlayan Jüpiter retrosu taa o günden, 12 Temmuz 2018'e kadar devam ederken, özellikle 12 Aralık 2017 - 9 Mart 2018 arasında olan olayları içselleştirdi. Üzerinde düşünüp, geriye dönük yapmamız gereken hamleleri yapmak durumunda kaldık. Bu dönemde belki, işlerimiz azaldı, gelirimizde düşüş oldu, abartı ve israf çoğaldı, affedicilik, hoşgörü yok oldu, hukuksal, kanunsal bazı işlerimiz de aksilikler, geriye dönük durumlar oluştu.. Geri giden gezegenin gücü azalır, performansı düşer, ehh biraz da dişlerini gösterir, tırnaklarını çıkarır, vaad ettiklerini yerine getiremez... Daha bu liste çoookk uzar..

Jüpiter büyüktür. Enerjileri geniştir, vurguludur. İyi tarafına iyidir, ama gölge yönünde tembelliğe, aşırılıklara, eğlenceye, hayatı hafife almaya, her şeyi olumlu tarafıyla düşünmeye ve bakmaya, abartmaya çok yatkındır. Bu nedenle bir yıldız haritasında Jüpiter’i güçlü olan insanlar, kilo almaya, her şeyi fazla paylaşmaya, abartmaya çok açıktırlar. Bazen nerede duracaklarını bilemezler. Bu etkilerin kişilerin hayatlarında nasıl işlediklerine daha çok yıldız haritalarına bakarak karar veririz. Ancak, geri giden Jüpiter işte bize tüm bu konularda bir dur, kendini dinle, nerede aşırılıkların var araştır ve bul demeye çalışır. Bunu yaparken de hayatın içinde bazı konularda daha dikkatli olmaya bizi yönlendirir.


Tek başına Jüpiter retroları kaos yaratıcı hareketler olarak algılanmaz; yavaşlatıcı bir etkiye sahiptir ve atılımlardan önce kontrol sağlamamıza ve geçmiş eylemlerin yansıtılabilmesi için vakit harcamamıza yol açar. Bu sürecin ana dersi, kademeli ve programlı ilerleme, yaşamdan tat alma duygusu ile barış sağlama idi. Eğer yeterli sabrı ve odaklanmayı gösterdi iseniz sorun yok. Belki bir konuya odaklanmışken, diğer köşelerden başka işler, projeler önünüze yığıldı ve bir sistem oluşturmak durumunda kaldınız. Size Akrep burcunun pek beceremediği esnekliği kazandırmak için evrenin hediyeleri idi bunlar. Bilgeliğin gezegeni olan Jüpiter, öğrenme idrak etme süreçleridir. Kişisel dersleriniz her ne olduysa, 12 Temmuz'dan sonra bu dersleri sakın unutmayın. Yeni kazandığınız Jüpiter bilgeliğini özellikle Temmuz sonunda Merkür, ardından da Ağustos başında Uranüs retroları başlayınca sakın aklınızdan çıkarmayın. Zira bu bilgelik işte o dönemlerde sizi ayakta tutacak.

Akrep burcunda geçirdiği bu retro döneminde bizleri korkularımızla hatta belki yaşamlarımızda görmek istemediğimiz gelişmelerle karşılaştırdı.. Sanki bir yanımız katı olmayı öğrendi, derinlerde yatan birçok sorunumuzla burun buruna geldik; bu kariyer olabilir, aile, ilişki, maddi durumlar hatta etik kurallar ve adaletsizlik ile ilgili oldu. Chiron ile ilişkisi birçok yarayı kanattı; yakınmayı bırakıp dümeni ele geçirmek ile ilgili kararlılık ve cesaret göstermemiz gereken tecrübeler yarattı. Çocuk ve kadın tacizleri, hayvan cinayetleri, katliamlar bunları sanki kocaman bir tepside sundu. Bitecek demek çok zor, çünkü Akrep burcu yöneticisi Mars da retro harekette; Kova burcu ise insan olmakla ilgilidir. Ne kadar insanız, bize hatırlatıyor. Olayları bireysel değil, kolektif ele almak durumunda olduğumuzu ifade ediyor. Mars retrosu devam ettikçe üzüntülerde azalma ya da sorunlarda çözülme olur mu, orası belirsiz; ancak şu bir gerçek ki, Jüpiter büyümenin ve gelişmenin gezegeni olduğundan olayları da arttırabilir. Akademik ve dini alanda yanlış bilgilerin oluşması, aksamaların yaşanması mümkün olabilir. Bunun yanında yurt dışı ile bağlantı işlerde bir süredir itelenen sorunlar gün yüzüne çıkabilir, hava yolları ile ilgili sorunlar yaşayabiliriz. Bazı gereksiz operasyonlar düşünüyorsanız hala olumlu süreçlerde değiliz, ertelemekte yarar var. Bankacılık ve para piyasaları ile ilgili olarak aksaklıklar oluşabilir. Çok çabuk manipüle edilebilir ya da biz bunu çevremizdekilere yapabiliriz. İlişkiler açısından hırs, tutku ve ihtiras yoğunluğu kıskançlıklara, özgürlük ihtiyacının baskılanmasına neden yaratabilir. Ekonomik açıdan global problemlerle karı karşıya kalabiliriz. Akrep burcunun haritalarınızda bulunduğu ev konularında artık olgunlaşmış, bilgeleşmiş olmanız gerekmekte. Güç ve iradenizi mantık çerçevesinden etik ve ahlaki kurallardan ayrılmadan ortaya koymanız lazım. 

Diğerlerini cesaretlendirici, onurlandırıcı hareketler ortaya koyulabilir.  Burada aşılması gereken en önemli nokta malum Akrep'in gölge özellikleri olan;

  • yasak ve gizli olana merak, 
  • hataları kabullenmemek ve düşüncelerini diğerlerine empoze etmek,
  • her şeyin altında birşeyler aramak, 
  • evhamlılık ve anın tadını çıkarmayı devamlı ileri atmak,
  • kuşkular ve kuruntular,
  • diğerlerinin maddi / manevi kaynaklarından yararlanmayı istemek ve kişiyi desteklemelerini sürekli talep etmek,
  • doyumsuz dürtüler yüzünden sadakatsiz ilişkiler yaşamak, 
  • herşeyi kontrol etmeyi istemek, herkesin ona danışmasını talep etmek,
  • kim ne düşünür umursamamak, 
  • kimseye güvenmemek,
  • diğerlerini yönlendirmek,
  • kendi istekleri olsun diye diğerlerini manipüle etmek,
  • nefret ettikleri ölüm ve ayrılık kelimesinin başlarına gelmemesi için yanlış ilişkileri bile yara almalarına rağmen sürdürmeye meyilli olmak,
  • iktidar oyunlarına merak, kimseye danışmadan strateji geliştirmek,
  • normal bir yaşama rağmen geri planda gizemden hoşlanmak ve diğerlerine bunu hissettirmek,

Jüpiter'in temsil ettiği eğitim, hukuk, adalet, uluslararası ve yurt dışı konular, inançlar, yaşam felsefemiz ve bilgimizi derinleştirmek istediğimiz alanlar konusunda destekleyici Jüpiter enerjisi evet başlıyor; ancak Mars geri hareketi bitene kadar temkinli olmakta yarar var. Dolayısı ile başta ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik olmak üzere, Jüpiter'in konuları olan alanlarda bazılarımız başlangıçlar yapabilir, işbirlikleri oluşturabilir, yardımlaşarak ilerleyebiliriz. Adalet ve uyum aradığımız alanlarda daha detaycı ve daha eşitlikçi olmaya her zaman dikkat edelim. Evet duvarın ardından ışık göründü denebilir; ancak kendinizi delikten dışarı savurmayın demek istiyorum..

Jüpiter = "Çok", "Geniş", "Büyük".. Formül bu işte... Kalbinizden ne geçiriyorsanız, size bol kepçeden verecektir.. Eeee, oynamayalım da ne yapalımm???



Zerrin Zindancıoğlu 
ASA, MAPAI, ISAR Cap


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder