17 Kasım 2018 Cumartesi

İkizler Dolunayı (23 Kasım 2018) - Astrolozi


23 Kasım 2018, saat 08:39'da İkizler burcunun 1 derecesinde Ay ve Güneş karşıtlığı netleşecek; kadim astrologlara göre Süreyya durağında oluşacak bu fenomen evlilik, ortaklık gibi konularda, işlerin gelişmesinde, ticari başarı sağlamada olumlu kabul edilmiş. Ancak gözler ve boyun bölgesi, tiroidler için olumsuz olacağı kayıt edilmiş. Maddi güç sağlayabilecek etkiler ancak karışıklıklara neden olabilirmiş. Süreyya takım yıldızı ise bu bölgede etkili olan malum Pleiades takım yıldızıdır; 7 kollu şamdan. Bu takım yıldıza ait ana yıldız Alcyone, Dolunay derecesi ile kavuşumda. Binlerce yıldır insanlığı şaşırtıcı etkiler vermiş Alcyone. Amacı, daha yüksek bir farkındalık için astral ve eterik bedenlerimizi sağlamlaştırarak evrim sağlayabilmektir. Kirlilik dolu şeytani gölge yanları çözebilmek adına sahnede olacak önümüzdeki 15 günlük süreçte. Sanki Perseus'un şeytani Medusa'yı öldürmesi gibi; zira Andromeda'ya yani aşkına ulaşmak için kendini riske atmaya ve dürtüleri ile hareket etmeye hazır halde. Ay, İkizler burcunun 1. dekanında bilinçsizdir; bu derecelere sahip kişiler bilinçsizlikleri ile yüzleşebilirler. Karanlık yanlarımızı görmek zordur. Derin duygusallık rahatsız edici çalışabilir. Ama tüm bunların tersine etrafımızda, medyada kişilerin aşırı abartılı duygusal hallerine tanık olacağız bu kez. Çiğ duygular, sahte ifadeler vs. Dolunay bu tarz nevrotik davranışlara sabır göstermemizi isteyecek. Hoşgörüsüz, sert sözlerle derinlerimizi irrite eden, yaralayan davranışlar. Bu süreci olumlu kullanabilmek, yaralarımızın gölge yanlarımızın iyileşmesine yardım edecek. Gerçeklerle yüzleşmek birçoğumuzun işine yarayacak. Ann Wrigh "kötülüklerin etkisi ve kötülükten kurtulma" demiş 1. dekan İkizler için; bu dekan kendini kandırabilir, şımarık, flörtöz, hoş / yetenekli / güzel / büyüleyici görünmeye çalışabilir. İkizler burcunun yıldızları malum İkizler arketibine uygun özellikler sergiler ve çelişkiler içerir; şu çok iyi ya da bu çok şeytani gibi. Bir ikiz diğer gölgesi ile devamlı savaşır ve diğerini ortadan kaldırmaya çalışan karanlık taraf haline gelir. Bir çok astrolog, Pleiades takım yıldızı ile ilgili paradoksal yorumlar yapmış; ya çok büyük başarı ya da şiddetli ölüm gibi. Bu bölge deneme, tecrübe etme dürtüsü barındırır. Dolayısı ile İkizler 1. dekan, kafa tutma, meydan okuma, ruhsal olarak bir baha temizliği niteliğinde niyetlerde, arzularda değişkenlik, bölünme yaratabilir. Örneğin bir yandan köktendincileri anlatırken diğer yandan inanılmaz derecede haklı görünen, politik olarak doğru olduğunu iddia eden dürüst görünümlü liberalleri de ifade edebilir. Alcyone ile birlikte hatta bohemler, aktivistler, ekosistem savaşçıları listeye dahil edilebilir.


Gelelim Alcyone'ye (0 derece İkizler);
Pleaides takım yıldızının ana yıldızı, haritada olumlu yerleştiğinde sevgi, huzur, öngörü yeteneği bahşetmekte. Ancak Dolunay haritasında yerleşimi pek olumlu değil; Jüpiter karşıtlığının yanı sıra Mars karesi söz konusu. Bu görünüm, yıldızı, cesaretli, öfkeli, bol agresyonlu, tehlikeli dürtüsellik dolu pervasız bir hale sokabiliyor ki bu da özellikle yüz ve gözde yaralanmalara hatta körlüğe, tiroid bölgesi ve boyun rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Zalimlik, acımasızlık, acı kayıplar, üzüntüler karşısında çözümü sabırlı davranışlarda ve önsezi yeteneğinde yatmakta. Jüpiter karşıtlığı ise bu etkileri muhalif ve çatışmalı hallere götürecektir. Boğa takım yıldızının omuzundaki Pleiades bölgesi yoğun dişil enerji barındırır; hatta bu bölgenin eşcinsellikle ilgisi olduğunu savunan astrologlar vardır. Kendini farkettirmek için giyinen, süslenen bir kadın gibi derler hatta; oldukça hırslıdır. Sevgi mi asla yetmez, istediği tutkulu aşklardır. Tüm bunların yanında seyahatler, yolculuklar, tarımda başarı vaadedebilir. Özellikle aile ve aile yaşamını etkileyecek olayları gösterir; Süreyya / Pleiades, mitolojide 7 kız kardeşle ilgilidir. Hatta bazı durumlarda 7 yıl süren sıkıntılı durumları da anlatır. Olumlu hallerde kişileri tercihleri sayesinde şan, onur ve yüksek konumla ödüllendirebilir. Harika akıl verici olurlar. Ama bunun yanında acımasız ve kışkırtıcı olabilirler. Dolayısı ile Alcyone zor konumlarda düşmanlıklara, iktidardan düşmeye, istihbarata, utanca ve şiddete neden olabilir. Her birimizin karanlık yanı vardır; önemli olan bu yanları kabul etmek ve bu gölgelerimize anlayışla yaklaşmak. İçgörü, kendimizle yüzleşme sayesinde defolarımızı bilmek kadar bilgelik yoktur zannediyorum. Körlük ve göz yaralanmaları çoğu nebula yani bulutsu takım yıldızlar için söylenir; ancak bu dar bakış açısı ve görmezden gelme ile de yakından ilişkilidir, yani kendimize kör gözle bakmaya, diyelim. Robson da zaten bu yıldız için rezaletler, şiddete işaret eder ve etkisi açıkça kötülüktür demiş.

Jüpiter Dolunay haritasında çok aktif; Yunan mitolojisinde Apollo ve Dionysos, Zeus'un oğullarıdır. Apollo, Güneş Tanrısı olarak rasyonel düşünce ve düzendir, mantığa, sağduyuya, saflığa işaret eder. Dionysos ise Kaos Tanrısı; şarap ve dans ile ilişkilendirilir. İrrasyonel düşünceye, duygulara ve içgüdülere işaret eder. Apollon için etik sınırlar vardır ama Dionysos dürtüsel olduğundan sınırları tanımayabilir. Karşıt açılar çoğumuzda bu dengelerin şaşmasına neden olacak görünmekte. Jüpiter bu arada Dschubba sabit yıldızı ile kavuşumda; Akrep takım yıldızından bir yıldız. Mars karesi ile birlikte bu yıldız, kitlesel felaketlere yol açabilmekte. Demek istediğim bu zor açılar altında iyi bildiğimiz hem Jüpiter yani Zeus, hem de etik ve bilinçli Apollo, şeytani, kötü bir forma dönüşebilmekte. Dschubba, ani saldırılar, ahlaksızlıklar, utanmazlıklar, gizlilikleri araştırma dürtüsü, yalan, ihanet anlamında. Zorluklar ve engeller yaratabiliyor. Akrep bölgesinden olduğu için silahını önde değil arkasında kuyruğunda tutuyor; oldukça sabırlı ve ihtiyatlı. Cerrahlarla, generallerle, polislerle, özel araştırmacılarla, önemli araştırmacı gazeteciler, gizli servis ajanları ile ilgili ve kalçanın sol yanını anlatıyor. Ayrıca Akrep takım yıldızı Fırat bölgesinin karanlık sembolü ve yasak olan Hayat Ağacı'nı ifade ediyor. Sürüngenlerle, tarıma da zararlı tüm böcek ve haşere ile ilgili şanssız bir yıldız. Bu anlamlar bana önümüzdeki 1 aylık süreçte, askeri olarak Fırat bölgesinde önemli gelişmeler olacağını da söylemekte; umarım canımız yanmaz.

Mars'a baktığımızda ise Fomalhaut gibi önemli bir Kraliyet Yıldızını görüyoruz; Güney'in Gözcüsü. ütopik özlemleri, din ve felsefenin derinlerini seven inatçı ve önyargılı olabilen bir yıldız. İdealler saf ise müthiş bir güç bahşeder; ancak amaçlar uğruna manipülatif davranılırsa, doğru yoldan ayrılırsa kişi, kişiyi al aşağı edebilir. Dünya astrolojisinde hava ve deniz saldırılarına, kazalarına yol açabiliyor. Tüm bu problematik yıldızların yanı sıra, İstanbul'a göre çıkartılmış haritada Yükselen derecesinde Antares Savaş Yıldızı'nı da görüyoruz. Dünyasal olarak felaketlere işaret eden bir yıldız ki köşe noktada etkisi çok daha yüksek; suikastler, saldırılar, deniz kazaları etkileri arasında. Aptalca bir cesarete yol açabiliyor; sonunu düşünmeden, hesaplamadan girilen savaşlar, yapılan saldırılar gibi. Karakteri kavgacı ve saldırgan; aşırılığa kaçıldığında bu etkileri kolayca gösterebiliyor ki Dolunay haritası da abartılara çok açık. Güneş ile kavuşumda olan Toliman da ilginç etkiler barındırmakta; acımasız bir öğretmen olarak ifade ediliyor. Dedikodularla, skandallarla ilgili bir yıldız; karmik problemler, kadın figürleri ile sorunlar ve hukuksal konular üzerinde etkili. Jüpiter ile kavuşumu göz önünde bulundurursak; oldukça bol aksiyonlu bir süreçten bahsedebiliriz.


Gökyüzünden yeryüzüne inersek, Dolunaylar, bir şeylerden arınmamız yönünde çalışır; ancak bu esnada kontrolün bizde olması ve diğerlerinin baskısına maruz kalmamız gerektiğine de dikkat etmemiz gerekir. Tabii bunun yanında diğerlerini de incitmekten uzak durmamız gerek zira oldukça karmik etkiler altındayız. Risk alırken, dürtüsel hareket ederken tehlikeli durumlarla karşılaşabiliriz; stratejinizin çok sağlam olması gerekecek. Aşırı cesaret ahlaki değerleri ezmemeli. Enerjinin Mars karesi ile aşırı yükselmesini dikkatli kullanmak gerekmekte. Bastırılamayan öfke fiziksel olarak ağrılara, kazalara, saldırganlığa ve çatışmalara zemin hazırlayabilir. Hayal kırıklıklarınızı içselleştirmeyin, beslemeyin ve bu olumsuz duyguları gerekiyorsa topraklanarak gerekiyorsa manevi çalışmalarla serbest bırakmayı öğrenin. Birini mi kızdırdınız, sakın savunmasız kalmayın. Duygusal paylaşımlarda  diğerlerinin size ifade ettiğine hemen anlam yüklemeye çalışmayın. Evde kazalara, kesiklere, yanıklara karşı çok ama çok dikkatli olun. Duygusal sıkıntılarla mücadele edenlerde bu tarz olaylar daha da artabilir.  Diğerlerinin duygusal saldırıları sizin de öfke kontrolünüzü kaybetmenize yol açabilir.  Hatta dürtüsel tepkiler eski defterlerin açılmasına yol açabilir. Aşırı korumacılık, abartılı tutumlar, koyu inançlar ve görüş farklılıkları, bilmeden araştırmadan yapılan söylemler üzerinizde baskı yaratabilir. Negatif alışkanlıklar, duygusal bağımlılıklar bilinçsizliğe ve kıskançlıklara yol açabilir. İntikam duygusu yükselebilir. Provakasyon olmadan saldırıya geçmeyi asla düşünmeyin ve stratejinizi, öngörünüzü mutlaka hazırlayın. Aksi halde kazalarla karşılaşabilirsiniz. Fiziksel ve duygusal tükenmeyi önlemek için enerjinizi dengeleyin. 2 zıt kutup arasında gel gitler yaşanabilir. Aşırı harcamalar, lüks merakı hatta bilumia gibi bir anda çok yeyip, sonrasında ölümcül oruçlara başvurmak gibi gel gitler. Ay alışkanlıklardır; Jüpiter ile bu bağımlılıklara dönüşebilir.  Sevgi, para, başarı için hırs artar. Fark edilmeme korkusu ile dürtüler şişer, abartılar oluşabilir. Diğerlerine aşırı abartılı duygusal gösterilerde bulunabilirsiniz; sanki drama kraliçesi ya da kralı haline dönüşebilirsiniz. Bunun sonucunda utançla karışık bir yüzleşme yaşarsınız. İşte İkizler'in gölgesi yani kutuplaşmaları böyle oluşur. Örneğin geleneksel, bağnaz ya da alçakgönüllü olarak algılanan başlıklarda abartılar, gösterişler ve aşırılıklar oluşur. Muhafazakarlık mı? abartılabilir, liberalleşme mi? o da abartılabilir. Ben her uç noktanın da zorlanacağını hatta bu aralar hilafet dedikodularının bile oluşacağını düşünüyorum. 2019 yılı boyunca Jüpiter'in Yay transiti, Neptün ile karesi hatta yıl boyunca Merkür'ün bile su grubundaki retroları bana bunu ifade ediyor; umarım yanılırım. Merkür bu yıl içindeki son retrosunu da Dolunay etkisi ile derinden hissedeceğiz; Ateş üçlüsünü böylece kapatacak ama kapatırken de hem yöneticisi hem de gökyüzünün mercek görevi yapan büyük Jüpiter'i ile sanki final yapıyor. Pişmanlık duyacağınız tüm duygularınızla, hatıralarınızla barışmanızı öneririm; dürtülere dönüşmelerine izin vermeyin. Güneş'in parlak ışığı, gölgelerimize ışık tutacak; şeytani yanlarımızın saklanacak yeri kalmayacak ki bu çoğumuzu çok rahatsız edecek. Kötü huyları, alışkanlıkları, hatırlamak istemediğimiz hatıraları farketmemize neden olacak; biz ise bu kez onları yeraltına sonsuza kadar gönderebiliriz. Şeytan çıkarma işlemi gibi algılayalım. Ama tabii kontrol tamamen bizim elimizde olmalı, şart. Eğer şüpheniz varsa, o zaman kendinizi koruyun ve sadece izleyin, dinleyin. Bu arada beraber ya da emrimizde bulunan çalışanlarla ilgili olarak bazı zorlayıcı durumlar oluşabilir; dikkatli olmakta yarar var. Mesleki konularda ise mutlaka kendimizi geliştirmeye ve bilmediğimizi öğrenme yolunda hareket etmeye özen gösterelim. Hastaneler, hapishaneler, kapalı alanlar bu süreçte gündeme gelebilir. Özellikle yurtdışı seyahati olanlarında daha dikkatli olmalarında yarar var. Hırsızlıklar, eşya ve iletişim cihazları ile ilgili kayıplar söz konusu olabilir. 

Etkilerini daha sonradan daha iyi anlayacağımız bu 15 günlük süreçte yargılama eğilimimiz de artacak; hatta bilmeden araştırmadan yapılan söylemler artabilir. Dini konular, eğitim başlıklı gelişmeler, dini yapılanmalar tepki çekebilir. Özellikle uluslararası arenada suçlu teslimi ya da farklı görüşlerle ilgili gelişmeler gittikçe aratabilir (tr. Satürn ve T.C. natal Mars karesi). Dünya'da birçok aktivist hareket, yürüyüşler, protestolar liderleri zor durumda bırakabilir. Sosyal medyada hatta Kaşıkçı cinayeti ile ilgili olarak tüm detayları bir sabah görebiliriz; bazı ifşalarla sarsılabiliriz. Gerçek bilgi önem arzedecek. Her türlü arenada güven duygusu ile başetmemiz gerekecek. Tepki çeken söylemler, ifşalar açısından çok hareketli bir süreç. Önemli otorite figürlerinin hızlı aldıkları kararlar karşısında şaşırabiliriz; halk olarak üzerimizdeki baskı artabilir ki bu ekonomik alanla da ayrıca ilgili olacaktır örn. faiz arttırımları ya da tam tersi indirimleri ve tabii sonuçları gibi.  Öfke kontrolüne her birimizin ihtiyacı olacak. Öğrendiklerimizle, tecrübelerimizle sınanacağız; ne kadar aklımızı koruyoruz hep birlikte göreceğiz. Bazı üzeri kapatılmış suikastler, cinayetler bu süreçte irdelenebilir. Fanatizm konusu gündemde olacağından, sosyal medyada bu tarz haberler de artabilir. İkizler Dolunayı, ülkemiz haritasında natal Ay ve Güneş orta noktası ile kavuşumda yani ülkemiz ile direkt bağlantılı; sınırlarımızdaki hareketlilik, yukarıda da bahsettiğim gibi Fırat ve çevresi önümüzdeki 15 günlük süreçte önemli gelişmelere sahne olacağa benzer. Bu uluslararası ilişkilerimizde de hiç dinmeyen tansiyonun artarak devamına zemin hazırlayacak görünüyor, hatta yepyeni kriz başlıklarının da çıkabileceği söylenebilir.


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap


1 yorum: