28 Nisan 2019 Pazar

Boğa Yeniayı (5 Mayıs 2019) - Astrolozi


5 Mayıs 2019 saat 01:44'te Boğa burcunun 14. derecesinde Yeniay doğacak; Vedik astrolojiye göre Bharani nakşatrasının 3. padasında netleşecek kavuşum senaristleri, film, müzik endüstrisini, yazarları, şifacıları, astrologları, seramik sanatçılarını, heykeltraşları, hemşireleri, çocuk eğitimi ile uğraşanları, jinekologları, otopsi ve adli tıp uzmanlarını, aşçıları, veterinerleri, fotoğrafçıları, çocuk eğitimi ile uğraşanları, aktörleri / aktrisleri ve ünlü kişileri yakından ilgilendirmekte. Bu nakşatra, dışarıya belli etmediğimiz ancak içimizde esen fırtınalardan haber verir. Bu da önümüzdeki süreçte çoğumuzun aile ya da kendi içinde iç meselelerle uğraşacağımızı anlatabilir; bir yandan da milli konuları kastediyor olabilir. Sosyal / hukuksal normların pek umursanmadığı konuları irdeleyebilir hatta böyle tutumlar içinde olabiliriz. Cinsel enerjinin yüksek olması bazı suç oranlarının da artmasına yol açabilir. Bazı gelişmeler ekstrem şekilde hız kazanabilir. Her ne olursa olsun olgunluğun gerekliliği görünür olacaktır. Bulaşıcı hastalıklara, kanla ilgili problemlere, göz hastalıklarına dikkat çeken bir süreç hatta beyin travmaları ile yakından ilişkili. Dışarıdan gizlediğimiz bazı içsel travmalarımızın, yaralarımızın bu dönemde görünür olması, şifa sağlamak açısından imkan verecektir. Bu yolda güç bulacağız; ancak kontrolsüz güç hiç bir zaman gerçek güç değildir, olumlu ve dengeli kullanmaya özen gösterelim. Doyumsuzluklarımız, inatlarımız, hırslarımız, bizleri kontrolü zor durumlara sokuyor olabilir. Belki de kendi kendimize yarattığımız engeller artık daha fazla gözümüze batacak; önemli ilişkilerin sorgulanacağı, cesaretin fazlaca yüksek olacağı günlere hazır olun. Bu süreçte gündemdeki bazı önemli kişiler, liderler, CEO'lar fazlaca konuşulacak görünüyor. Akıl - mantık dengesini korumak zorunda olacağımız gelişmeler arifesindeyiz. Şovalyelik yapmak pek işe yaramayabilir. Bu günlerde her konuyu kişiselleştirmeye sakın kalkışmayın. Kendinizi kalabalıklar içinde yapayalnız hissedebilirsiniz ya da kimsenin sizi anlamadığını düşünebilirsiniz. Sanki etrafınızda sizi herşeyden koruyan kolların, kanatların eksildiğini düşünebilirsiniz.. Bu duyguların sizi şeytanlaştırmasına sakın izin vermeyin. Hep "en iyisi"ni istemiş olabilirsiniz bugüne kadar, hatta belki kendinizden ödün verdiniz "en iyisi"ne ulaşmak için. Şimdi bunları sorgulayabilir hatta hayatlarımızı tamamen değiştirmek isteyebiliriz. Aile içinde ilişkiler ve finans konulu bol sohbetlere hazır olun; korumaya çalıştığınız değerleri savunmak durumunda kalabilirsiniz. Hazım problemleri yaşayabilirsiniz; haa bir de koruma görevlileri, polis teşkilatı ile ilgili haberlere gözümüz takılabilir, zira güvenlik önem arzedebilir.


1. Bölüm / Teknik Bilgiler;
Boğa burcunun Merkür yönetiminde olan 2. dekanında gerçekleşecek Yeniay, toprak elementi vurgusunu arttırmakta. 14 derece Boğa burcuna yakın 2 sabit yıldız dikkat çekiyor; Menkar ve Almach.. Menkar, Balina takım yıldızında; balinanın çenesinde bulunuyor. Almach ise Andromeda'nın ayağında. 2. dekan Boğa sanat ve güzellik konularını ifade eder; hatta bu yetenekleri kişi bir silah gibi kullanabilir bile. Merkür yönetiminden dolayı el becerileri, zihin burada önem kazanır. Kişisel etkilerde, bu dereceden olumlu etki alanlar Yeniay sürecinde estetik, dekorasyon telaşına kapılabilirler. Hatta evde davet vermek, yakınlarla ve aile üyeleri ile bir araya gelmek bu dönem için öngörülebilir; misafir ağırlamaya uygun etkiler var. Yukarıda adı geçen sabit yıldızların bazı olumsuz, yorucu etkileri var; ancak Ay'ın Boğa burcunda yüceldiğini bilirsek, bu güçlü Ay ile bu zorlukları da aşmanın kolay olacağını düşünebiliriz. Bazı bulaşıcı boğaz enfeksiyonlarına, sindirim problemlerine karşı dikkatli olmakta yarar var. Balina tk yıldızı ise dünyanın ortak ruhunu ifade etmekte. Elde ettiğimiz, evrendeki görünen / görünmeyen, olumlu / olumsuz gündeme sahip boyutlarda gerçekleşen herşeyin hızlı bir şekilde gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Yüksek enerjilerden ruhsal olarak hızlı etki alıyorsanız kendinizi bu süreçte koruyun derim; bu şekilde kendinizin ve diğerlerinin enerjilerini ayırt etmekte zorluk yaşamazsınız. Bu duyarlılık sanatçılar için ilham ve performans arttırıcı üretime yol açabilir. Duyguallık ve empati dolu Yeniay etkileri manevi ve ruhsal çalışmalar adına olumlu etkiler barındırıyor. Yeniay ve Ceres arasındaki 150lik açı kollektif bilindışı enerjilerle hızlı bağlantılar yaratabilir.

Menkar'dan başlayacak olursak, genel olarak olumsuz kabul edildiğini belirtmemiz lazım, Satürn ve Venüs karakterinde. Genel olarak, rezaletlere, mahvolmaya, canavardan yara almaya, haksız düşmanlıklara, derin ve bilinçsiz meselelerin aniden ortaya çıkmasına yol açabiliyor. 
Vivian Robson; sorunlu bir yıldız olarak nitelendirmiş ve sert etkilerine dikkat çekmiş. "Güçlü ve kontrolsüz tutkular, kıskançlık, şeytani ortaklıklar, ahlaksızlık, şiddet" diye tarif etmiş. Ancak tabii bu kişisel haritalardaki durumu ile hemen karıştırılmamalı.
R. Ebertin ise; bu yıldız bir çok engelleyici, endişe ve dayanıklılık testlerine tabi tutulan bir Satürn gibidir, demiş. Sebepsiz düşmanlıklara ve bunların kişiyi sertleştirmesine dikkat çekmiş. Bu yıldızıın en büyük sorunlarından biri kalıtımsal ya da boğaz ile ilgili rahatsızlıkları olduğunu belirtmiş.
B. Brady'nin daha olumlu söylemler yaptığını görüyoruz; evet, zihinsel endişe, nefret, kabahat, kadının iradesi, hırsızlık tehlikesi, halk / ailede hastalıklar, kavgalar, yasal kayıplar, miras gibi konuların yanı sıra duygusal olarak kollektifin ihtiyacına bağlı ya da buna duyarlı olmayı anlatan, kişinin eylemlerinin geniş kapsamlı etkileri olarak yorumlamış. Kısacası, halkın / insanların duygusal dürtülerinin, heyecanlı tutumlarının artacağını belirtmiş.
Mars'ı Menkar ile aynı denklinasyonda olan biri olarak, inanın her biri yaşamımda deneyimlendi, diyebilirim.

Almach'a gelirsek; Andromeda'da bulunduğunu söylemiştik; sanat ve estetiğin takdirini anlatma. Turuncu, zümrüt ve mavi arasında dönüşümlü parıldayan bir yıldız; çifti var ve Mars etkisini de bu ikizinden alıyor. Her ikisi de merkezde hareket ediyor. İşte bu durum Venüs etkisine Mars enerjisi katmakta. İnşa etmek, çalışmak, ekmek, biçmek olarak kullanıldığında olumlu. Bu çalışma ve özverinin kişiye tanınırlık, onur ve güç bahşettiği söylenir.
Robson, Venüs'ün özelliklerine sahip, demiş. Onur, seçkinlik, sanatsal yetenekler verir, diye not düşmüş. Ancak toplumsal etkilerde hırslı bir iş anlayışına işaret edermiş. İşte burada Mars etkisini görmekteyiz. 
Ebertin ise Almach'ın değişime, çeşitliliğe, eğlenceye, neşeli doğaya işaret ettiğini savunmuş. Diğerlerininden destek almaya müsaittir, demiş. 
Bazı kayıtlarda bu yıldızın askeri üstünlük sağladığı, sanatsal yeteneklerinin dışında yazmakta ki bu da Marsiyen ikizden kaynaklanıyor. Andromeda genel olarak düşünce saflığını, erdemi, onuru bahşeder; ancak diğer yandan asılsız, boş korkularla savaşmaya ve kolay kırılan cesarete işaret eder. İlişkiler açısından uzlaştırıcı girişimleri anlatır.

Mars Yeniay haritasında "out of bonds" yani sınır dışında; bu da onun ifade ettiklerini son derece pervasızca hatta manik bir şekilde ortaya dökebileceğini anlatıyor. Jüpiter karesi bunu arttırmakta; zaten biliyorsunuz ki mitolojide Zeus, Mars'ın babası. Adaletsizlik içeren bazı suçlamaların önümüzdeki süreçte tersine dönebilecek, geri alınabilecek etkiler barındırdığını da ayrıca belirtmek gerek.

Yeniay dereceleri itibarı ile 13 Temmuz,27 Temmuz 2018 ve 21 Ocak 2019 tutulmalarını tetikliyor; ayrıca Yeniay'dan kısa süre sonra Satürn ve Ketu kavuşumu netleşiyor. Sanki bir takım olayların tekrar gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Yeniay haritasında bariz olan açılar şöyle
Yeniay - Ceres 150lik, 
Yeniay - Satürn üçgen, 
Yeniay - Neptün sextili
Venüs - Satürn karesi,
Mars - Jüpiter karesi
Uranüs - Neptün 45liği..
Bu arada Yeniay 15 derece Aslan burcuna yansımakta; burada bulunan Dubhe sabit yıldızı ihtiraslı, inatçı bir enerji vermekte; bu gölge yanı hedefler konusunda kullanmak enerjimizi boşa harcamamaya yardım eder. Zira ego açısından "ben bilirim" enerjisinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Büyük resmi gözden kaçırmamalı, evrende dengeyi sağlamaya çalışmalı, manen ve madden enerjimizi akıllı kullanmaya özen göstermeliyiz. Aşırı gurur, kibir burada hadikap oluşturabilir. Yaşamı da bazen bir iş adamı edasında yönetmek zorunda kalabiliriz.


2. Bölüm / Pratik Bilgiler;
Boğa Yeniayları, toprağın uyanışını anlatır; şanki bir şekilde doğa şifa enerjisini çalıştırır. Ceres, kızına kavuşur, Dünya'ya bahar gelir. Bir nevi Ceres görevini yapmaya koyulur, inatlaşmayı bırakır. Yeniay bu kez gündelik yaşamdan, yakın gelecek planlarımıza kadar etki edecek bir süreci başlatıyor; yakınlarımız, ailemiz gibi gördüklerimizle olan ilişkilerimizde artış olabileceği gibi, makro düzeyde milli konular odak haline dönüşebilir. Maddi güvence, para ile ilgili her konu iletişim başlıkları haline gelebilir tabii. Aile içinde ya da otorite gördüğümüz kişilerle ilgili bir takım üzeri kapatılmış konuların bu kez çözülmek üzere tekrar gündeme geleceğini görebiliriz. Sanatsal ya da ruhsal arayışlar, gelecekle ilgili umutlarımız ve hayallerimiz için harekete geçme cesareti göstereceğiz; bir nevi uyanış gibi. Sezgilere güvenmek ve inanca sahip çıkmak önemli hale gelecek zira yanıltıcı durumlarla karşılaşabileceğiz. Empati yeteneklerimiz tavan yapabilir; sözel olmasa da ortak anlayış, algı çerçevesinde hissedilir olacak. Bu daha fazla paylaşma, özgüven geliştirme açısından tatminkar olabilir. Aile içinde beraberlikleri sıklaştırabilir, psişik yeteneklerimizi arttırmaya çalışabiliriz; bu süreçte rüyalar oldukça aktif olacaktır. Her türlü meditasyon, ruhsal çalışma son derece verimli olabilir. Yaşamdan daha fazlasını talep etmek bu dönemde bazılarımızı yorabilir; tutkular, niyetler yerine gelsin diye gerekli gereksiz risk almak kolaylaşbilir. Ancak bencillik yukarıda yazdığım sabit yıldız etkilerini harekete geçirebilir; aşırı özgüven bazen utanca yol açabilir, hatta skandallar oluşabilir. Diğerlerine saygıda, oto kontrollü tutumlar içinde olmada, alçakgönüllülükte ve sabırda kusur etmeyelim.

Mükemmellik ve uyum için mücadele etmeye uygun dikkat çekici dişil enerjiler altında olacağız. Biraz doyumsuz, biraz huzursuz etkiler de barındırmakta bu durum. Olumsuz kullanımlarda cinsel ayarsızlıklara ve tabii cinsel suçlara yol açabilir, aman dikkat. Yeme, içme, ilaç tüketimi, tatlı tüketimi açısından dikkatli olunması gereken bir süreç; zira kolayca sınırlar aşılabilir. Koruma içgüdüsü çok artacaktır; güvenlik sektörü ve yukarıda bahsettiğim gibi polislerle ilgili konular gündeme gelebilir. Üretimi teşvik amaçlı sıra dışı önlemler alınabilir özellikle tarım konusunda. Toprak ürünleri ile ilgili şaşırtıcı haberler arifesindeyiz. Bu arada abartılı, fazla ses getiren, fazla al benili gösteren teşvikler gündeme gelebilir; aslında bu içinde tam bir karşıtlık barındıracaktır. Sanki olmayanı olmuş gibi gösteren.. Ceres, özlemi de ifade eden bir asteroid; içimizdeki özlemler ya da tamamen kişisel özlemler denebilir. Özlem duyulan boşlukları doldurmak adına aciliyet içinde hissedebiliriz kendimizi; özlediklerimize bir an önce kavuşma isteği ile.

Yaşamlarımızda ve dünya üzerinde bir çok modası geçmiş, işlevini kaybetmiş olan kalıbın yıkıldığına şahit olacağız; ama bu uzun bir süreç gerektiriyor yani dolayısı ile belirsizlikler içinde olacağımız da aşikar. Ülkemizin haritasında bulunan Akrep stelyumuna tam karşıtlık yapan Yeniay, dış güçlerle, rakiplerimizle aramızda olan bazı silah anlaşmalarını, banka ilişkilerini gündeme taşıyabilir. Sanki bir nevi bir süredir uykuda olan bazı durumlar şimdi bir anda hız kazanabilir. Dünyevi, milli, ailevi durumlar gündemlerimize taşınacak; hatta bazı suikastler, cinayetler tekrar araştırılmak üzere masaya gelebilir. Yeniay haritasındaki Medea etkisi ile hatta biraz uç bir öngörü olsa da zehirlenmenin karıştığı bazı suikastler dünya basınında yer alabilir, tekrar gündem oluşturabilir. Karadeniz bölgesi, illeri ve denizden komşularla ilgili bazı gelişmeler yaşanabilir. İntikamcı her duygu zarar verici çalışacaktır. Gündemde bazı kişilerin hokkabazlıklarına şahit olabilir hatta bu idrake varabiliriz. Hızlı görev değişimleri, kadro farklılaşmaları deneyimlenecektir. Aile sorunları, önemli ortaklı şirket problemleri medyada yer alabilir. Gizli, üzeri kapatılmış, ötelenmiş eski konular, davalar açılabilir; bazı kişilerin suçsuz oldukları anlaşılabilir. Mültecilerle ilgili konular yine manşetlerden inmeyecek görünüyor. 

İç meseleler çoğunlulukla maddi konuları ve iç ilişkilerle ilgili olacaktır; hem maddi hem manevi güvence ihtiyacı yükselmekte. Ne için ve nerede köleleşiyoruz, sorumluluklarımız gerçek mi, ilişkilerimiz gerçekten, güven verici bir dengede mi??? derken kendi öz değerimizi öne çıkarmaya, belki feda ettiklerimizin muhasebesini tutmaya başlayacağız.. Radikal değişim isteği aslında bugüne kadar ki "ben" e karşı olacaktır; bu değişiklikler öncelikle toplum önündeki görünüşümüzle bağlı olarak kendini belli edebilir. Farklı bir giyim tarzı, farklı bir estetik detay, farklı makyaj, farklı stil, hatta evimizde, yuvamızda farklı bir dokunuş.. bir start etkisi barındırabilir. Mesleki seçimlerde rota değişimleri görülebilir; çok farklı bir alana ilgi duymak mümkün. Kalıplaşmış inançları, bakış açılarını değiştirebileceğimiz etkiler altındayız. Ancak çok yakınları bile yargılamak da bu güçlenen özgüven ile öne çıkacağından kimsenin sınırlarını aşmamaya dikkat edilmeli ki zaten bu süreçte birçok sahte ilişkileri ayıklama durumunda kalacağız.

Bizleri zehirleyen çocukluk travmaları, psikolojik hassaslıklarımız, saldırıya açık olduğumuz zayıflıklarımız, yaralarımız bu süreçte rahatlıkla ele alınabilir, bu yolda destek bulunabilir. Hep olmaya çalıştığımız gibi olmadığımızı farkettirecek bu Yeniay. Acıya karşı daha hassaslık içinde olabiliriz tabii. Ancak bu, şimdiye kadar acılar ile nasıl başettiğimizi de sorgulatacak bizlere. Venüsyen yaralar kendini hatırlatabilir; estetik kaygılar, özsaygı, özsevgi, sevgi / saygı beklentisi, para, ilişkiler, tüketen misin / üreten misin, neyi zaman içinde tükettin, şartlara / kişilere fazla mı bağlılık gösterdin, onlarsız adım atamadın mı?? Hepsi Venüsyen.. İşte bu gelişmelerle aslında ne kadar kendimize yabancılaştığımızı da farkedeceğiz.. Ne diyeyim asıl maskelerin düştüğüne şimdi tanık olmaya başlıyoruz; neyin gerçek sevgisini nelerin sahtelerini taşıdığımızı öğreneceğiz hep birlikte.. "Ben" olabilmek için de kuvvet ve cesaret lazım.. İşte şimdi; yelkenler fora..


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap


Kaynaklar; 
- Numerology of Astrology / Degrees of Sun - Lynn Buess
- Fixed Stars - B.Brady
- The Living Stars - Dr. Eric Morse
- Zodiac Decan Handbook / Darkstar Astrology
- Vedik Astroloji - Şebnem Ekşib
- Takımyıldızların Mitolojil Öyküleri / Yasemin Örs


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder