27 Temmuz 2019 Cumartesi

Aslan Yeniayı (1 Ağustos 2019) - Astrolozi


1 Ağustos 2019, saat 06:11'da Güneş ve Ay kavuşumu netleşecek; Jüpiter günü Jüpiter saatini işaret eden bu zaman dilimi ayrıca günün 1. saat dilimine ait bölgede gerçekleşiyor. Jüpiter bu anlamda olayları mercek görevi üstlenebilir ve büyütebilir. Yakın çevre, halk açısından etkiler barındıran bir Yeniay dönemine merhaba diyoruz; Yeniay haritasında İstanbul'a göre Yeniay tam olarak Yükselen derecesi üzerinde. Yeniay'ın Uranüs ile karesi, Jüpiter ve Pluto arasındaki paralel açı genel olarak anlamı pekiştirici dönüştürücü olayları da beraberinde getirebilir. 

Vedik Astroloji'ye göre Pushyami nakşatranın 4. bölgesinde netleşecek olan etki Jüpiter ve Mars etkisini çalıştırır nitelikte. Pushyami genel olarak yiyecek içecek sektörü, catering işleri, otelciler, turizm, eğlence sektörü, danışmanlık, psikologlar, rehberler, fizyoterapistler, beslenme ve diyet uzmanları, çocuk bakımı konuları, ev ve emlak işleri ile yakından ilgilidir; Mars ile mistik konulara eğilim verir. Bu alanlardaki meslekler ile ilgili haberlerin oluşması ya da yaşamlarımızda bu mesleklerle ile iletişimin artması söz konusu olabilir. Sağlık açısından ise mide sorunlarına, gastrite, ülsere, safra kesesi taşlarına ve sorunlarına, sindirim sistemi rahatsızlıklarına yol açabilir. Cilt problemleri, egzama ve kanser türleri özellikle göğüs bölgesi ile ilgili başlıkları da tarif edebilir. Süt ve süt ürünleri ile ilgili alerjiler, ya da bu tarz şirketlerle ilgili haberler duyulabilir. Organizasyonlar davetler açısından uygun bir süreç olabilir ancak her konuda net olma ihtiyacı doğar; belirsizlikler rahatsız edici olabilir. Bazı bağımlılıklar sorgulanabilir ki bu ilaca, maddeye, kişiye ya da duygulara bağımlılıkları içerebilir. Kişi bu yüzden kurban veya mağdur rolüne bürünebilir. Bazı skandal haberler duyulabilir. Evde ve ülkede huzur önemsenir aksi halde kaygılar yükselebilir. Konfor önem kazanır, tembellik artabilir ki tatil adına bu olumlu olabilir. Eleştiriye sabır göstermek zorlaşabilir, inatçılık artabilir. Kreatif yeteneklerin bir çok işte kullanılabilmesi mümkün olur ki sanat camiası ile ilgili bir nakşatra. Kabul edilmiş ve alışık olduğumuz standartların değişmesine pek ılımlı bakmak istemeyiz böyle dönemlerde; aksi halde iradesiz ve uyuşuk enerjiler içine girebiliriz. Kaygı bozuklukları ile ilgili psikolojik rahatsızlıkları görülmesi söz konusu olabilir.



1. Bölüm / Teknik Bilgiler;

Aslan Yeniayı, Yengeç takım yıldızı bölgesinde gerçekleşecek; Asellus Borealis ve Asellus Australis yıldızlarının yani Kuzey ve Güneş Donkey / Eşek tk yıldızının olduğu bölgeye çok yakın Praesaepe sabit yıldızına çok yakın. M44 adı verilen bu alana Beehive denilen Arı Kovanı bölgesi olarak bilinir. Asellus Borealis ve Asellus Australis astrologlar tarafından Ascelli olarak adlandırılmış. Arı Kovanı bölgesi ise çıplak gözle görülecek 40 ve üzeri yıldızdan oluşan bir nebula yani bulutsu. Ayrıca diğer bir adı ile Beşik bölgesi olarak da adlandırılıyor ki bu kümeyi çevreleyen Ascelli Arı Kovanı'nı koruyor. Hristiyan aleminde İsa'nın doğumunun resmedildiği tasvirlerde, eşeğin genel olarak yemlik arkasında durduğu görülür; 8 derece Aslan'ın yani Arı kovanı kümesinin bu kutsal doğum ile ilgili olduğu söylenir. Ascelli ve Praesaepe benzer etkiler vermekte; dolayısı ile ayırt etmeden yorumlamaya çalışacağım. 
Ebertin bu bölge için uyarıcıların, lüks ve pahalı gıdaların, narkotiğin, uyuşturucunun bölgesi olduğunu savunmuş ve bu yolla oluşabilecek suistimallerden bahsetmiş. Saldırganlık, dikkat eksikliği, vahşet, şiddet olarak yorumlamış ancak saldırganlığını yüceltilmesi durumunda olağan üstü bir başarı / zafer işareti oluşması mümkün demiş.

Robson'a göre bu alan hayırsever, teşvik edici nitelikte ancak şiddetli ölüm tehlikesine açık bir bölge imiş; ciddi büyük kazalara, büyük yangınlara karşı dikkat edilmesi ve sorumluluk üstlenmesi gerekir demiş. Hastalıklar, rezaletler, maceralar, küstahlıklar, ahlaksızlıklar, vahşilikler olarak tanımlamış ve körlüğe, göz problemlerine dikkat çekmiş. Genel olarak nebulalar söz konusu olduğunda astrolojik olarak körlükten söz edilir ki bu aslında fiziksel olmanın yanında vizyon ve bakış açısı darlığını beraberinde getirebilir. Kovan bağlantısı ise Robson sanayi, düzen ve verimlilik, halklar / insanlık, büyük işletmelerin kurucularını kaybetme tehlikesi ile şans ve fırsat yakalamak olarak tanımlamış. 

Mors, söz konusu küme ile ilgili insanların hırslı, istekli, işbirlikçi olmayan halleri ile inatçı ve sabırsız etkiler altında olmasına dikkat çekmiş. Mors, Yengeç tk yıldızının tüm özellikleri bu bölgededir der ve başkaları ile iş birliği içinde olmanın, omuz omuza vermenin başarının anahtarı olacağını savunmuş.

Güneş, bu bölgede darbelere, bıçaklanmalara, ciddi kazalara, ameliyatlara, ateşli silahlara, batık paralara, kafa kesmeye, asılmaya, cinayetlere, şiddetli yangınlara, rezaletlere ve hapse girmeye, kötülüklere, ahlaksızlıklara görevden alınmalara yol açabiliyor eski kayıtlara göre. Körlük, yüz bölgesinden yaralanma, yüksek ateşli hastalıklar, yüz ve kollarda yaralar, yüksek şehvet ve ihtiras, sürgünler de bu listeye dahil edilebilir. Ay ise, iltihap nedeniyle ateş yükselmesine, bağ ağrılarına ve körlüğe neden olabiliyormuş. Çinliler bu yıldız grubuna "Ataların Ruhu" adını vermişler ve ölüler alemi ile tuhaf deneyimler yaşanabileceğine inandılar. Manevi, ruhsal psişik derin çalışmalar adına olana veren bir bölge diyebiliriz. Güneş bu alanda diğerlerinin niyetlerindeki olasılıkları görmeyi sağlayan bir sezgisellik verebilir. Ay ile ise sezgiyi daha derine psişik bölgeye taşır ve sanat açısından sıradışı bir yetenek bahşedebilir; müzik, resim, edebiyat ile ilgili özellikle. Besteciler, psişik kişiler ya da iyi astrologlar bu derece ile yakın ilişkili olabilirler. Bu sezgiselliğin yanında sabır veren bir bölge de diyebiliriz. Bunun dışında Ascelli ve Venüs ilişkisi deniz kazalarında hayatlarını kaybedebilecek çocuklara gençlere işaret edebiliyor; aklıma hemen mülteci ölümleri gelmedi değil.

Ay, Aslan burcunun 1. dekanında pek güçlü hissetmez kendini ancak maddi açıdan olumlu etkiler barındırır. Miras yoluyla maddi bir olanak ya da miras kalan bir özelliği, huyu anlatıyor olabilir. Durum her ne olursa olsun ailevi değerler milli bağlılıklar bu bölgede test edilir. Zira bu bağlılık ve sağlamlık soyun devamı için gereklidir, sanki aktarılacak bir gen gibidir. Aile / soy / vatan ile ilgili tanımlamalar bu dönemde önemli bir baskı oluşturacaktır. Aile üyeleri arasında sanki aynı arı kovanı gibi hızlı zihin aktivasyonu hızlanmaya başlayabilir. Yeniay istenmeyen çocuksu davranış kalıplarından kopma gereği hissettirecek ki bu pek kolay olmayacak. Olumlu yanı. 1. dekan Aslan'ın eski kuşaklara duyduğu sevgi ve saygıdır. Bu bizleri atalara, aile / milli ruha yaklaştırır. Birinin arkanızda durduğunu bilmek güven vericidir. Olumsuz yanı ise olumsuz / sağlıksız / sağlam olmayan  aile iskeletini parçalayabilecek güçte olmasıdır ki bu aile içinde tartışmaları hukuksal davaları tetikleyebilir. Diğer yandan bir de gözden ırak, kayıp aile üyeleri ile tekrar irtibatı sağlaması olabilir. 

Ateş elementi yoğunluğu, tüm bunların yanı sıra yüksek cesaret ve harekete geçme isteğini besleyecektir. Mars ve Venüs etkisi ile arı gibi daha çalışkan daha hırslı ve dinamik hissedeceğiz. Küçük çocuklar, yaşlılar, hayvanlar açısından sıkıntılı bir süreç gibi algılanabilir zira en belirgin Yeniay açısı Uranüs karesi. Ateş enerjisi genişlemek, uçmak isteyecek ki Jüpiter etkisi yoğun bir sürecin başındayız; geri tutulmaktan, kısıtlanmaktan hiç hoşlanacak halde olmayacağımız kesin. Bu sanki büyük bir coşku ile büyüyen, ileri akan pozitif bir enerji gibi önünde durmak, durdurmaya çalışmak imkansız. Satürn burada rekabetçiliğe ve mücadeleye açık bir süreci de anlatmakta. Venüs ilişkisi lükse, paraya, sevgi ve maddi refaha, barışa tabii ki Ay ile şefkate açlığımızı ifade etmekte.


2. Bölüm / Pratik Bilgiler;
Aslan Yeniayı'nın dokunduğu haritalar sanki her şeyi tersine çevirebileceğini düşünerek, devrimci tutumlar içine rahatlıkla girebilir. Yeni sanat akımları önümüzdeki 4 haftalık süreçte popüler olabilir. Sosyal medya üzerinden arkadaşlıklar, aşklar oluşabilir, hatta sosyal medya, internet kazanç  kaynağı haline dönüşebilir ya da bir anda bu alanda önemli kararlar alınabilir. Bu etki altında başlayacak ilişkilerde ciddi taahhütler altına girmemek daha uygun alacaktır yalnız, bilmek gerekir ki bu ilişkiler kısa soluklu olabilir. Flörtöz ilişkilerin arttığına tanık olacağız. Kripto paralar ile ilgili önemli gelişmeler duyulabilir. Para harcarken, yatırım yaparken dikkatli olunması gereken bir zaman süreci özellikle ilk 15 gün. Gereksiz alışverişler dürtüsel harcamalara yol açabilir. Hızlı para kazanma hırsı yükseleceğinden bu ani kayıpları da beraberinde getirebilir. Modern ve muhafazakar görüşler arasında tartışmalar artabilir. Kuralları bir kenara bırakmak isteyen özgün, bireysel harekete etmeye meyilli kişiler, kendine buyruk zihinler. Tutucu ve talepkar bir kişiliğe sahipseniz, bu süreç öfke nöbetleri geçirmenizi kolaylaştıracaktır. Uranüs enerjisi patlayıcı bir etki verir; nerede son bulacağı pek söylenemez. Dramatik olaylar kargaşaları, kaosu besleyebilir bu görünümler altında. Beklenmeyeni beklemek hiç de yanlış olmaz; kesin söylenebilecek tek şey budur. Yeniay ve Uranüs karesi kök salma sorunlarını, erken çocukluk travmalarını tetikleyebilir. Beklenmedik değişiklikler, belirsizlikler, kaygı ve gerginliklere yol açabilir. Örneğin ülkemizde idari kadrolarda ya da bazı banka sistemlerinin yöneticiliklerinde hızlı görevden alma / atamalar yaşanabilir ve isimler bizleri oldukça şaşırtabilir. 

Moda, estetik, dekorasyon, renovasyon işlerinde artış bu dönem için söylenebilir; zira biraz değişim peşinde olma dürtüsü hepimizi etki altına alacak görünmekte. Venüs ilişkiler ve maddi alanlarda ani, beklenmedik değişikliklere, sabırsız enerjilere yol açabilir; karşılıklı anlayışa, işbirliğine açık olmaya dikkat etmek işimize yarayacaktır. Venüs'ün 4 derece Aslan konumu ile 26 derece Boğa'ya yani Algol yıldızına yansıması, hırsları, ihtirasları, kıskanç ve inatçı enerjileri besleyecektir. Yeniay derecesi yani 8 derece Aslan da 22 derece Boğa burcuna yansımakta; ülkemizin Jüpiter'i ile bu derece kare açıda. Hizmet ve sağlık alanında ya da silah alımları ile ilgili olarak bir takım mücadele edilmesi gereken durumların artması, dengenin sağlanamaması söz konusu olabilir. Sanat camiasında bazı üzücü haberler, skandallar duyulabilir. Önümüzdeki 15 günlük dönemde odak noktamız ilişkiler ve maddi konular olacağa benziyor. Venüs ve ülkemizin Ceres karşıtlığı, Ceres'in Mars'ın yücelim derecesine yansıması ekonomik olarak bazı hareketlenmelere müsait bir süreçten de ayrıca haber veren diğer bir görünüm. Ceres ayrıca 8. ev konumu ile ülke haritasında genç ölümlerine işaret ediyor olabilir. Yeniay haritasındaki Hopi, Pluto ve Ceres etkileşimi azınlık ve mültecilerle ilgili olarak önemli ve kesin kuralların, iade süreçleri ile ilgili bir sürecin başlamasından da haber veriyor. Çok fazla sorumluluk almamız gereken şartlar oluşabilir. Dürtüsel tepkiler, isyanlar, saldırgan enerjiler, sabırsızlıklar, iş birliğine açık olmamak ilişkilerde dengesizlikler, yol ayrımlarına, finansal strese neden yaratabilir. Yeniay'ın Astrea asteroidi ile ilişkisinden bu süreçte dinlemeyi öğrenmenin önem vurgulanmakta; bazen bir kör gibi etrafı dinlemek hatta belki ruhsal çalışmalara önem vermek bu süreci olumlu atlatmaya yardım edebilir. Zihnin bir arı kovanı gibi çalışması bazı aceleci tutumlarda yanlış hamleleri beraberinde getirebilir. 

Temmuz ayı içinde yaşanan bazı ailevi / milli / toplumsal olumsuzlukları giderebilecek etkiler de var tüm olumsuz etkilerin yanında. Görselliğin önem kazanması moda, estetik, dekorasyon sektörlerinde hareketlenmeyi olumlu etkileyebilir. Aslan burcu ve Güneş astrolojide altın madeni ile ilişkilidir; altın gibi parıldamak isteyebiliriz, ayrıca altın fiyatları açısından sert hatlı hareketler söylenebilir. Hazır cevap olacağız her birimiz; yüksek bir özgüven daha önce sus pus olduğumuz konularda açıkça fikir yürütme isteğini besleyecek. İfadelerimizde, ilişkilerimizde söyledim oldu tarzında kesip atıcı bir şekil öne çıkabilir. Sanat, bilim, felsefe, teknoloji ve iletişimin artışına önemine şahit olacağız. Sosyalleşeceğiz, sanki dışarı açılmak isteyeceğiz; Yengeç burcu içe dönük bir enerji barındırmaktaydı, şimdi ise Aslan enerjisi ile sahnede, gündemde olmak çok ilgimizi çekecek. Gazeteciler, TV kanalları, medya şirketleri, sanatçılar, sporcular, yazarlar ve para yönetiminde öne çıkmış isimler Poseidon / Venüs orta noktasına denk gelen Yeniay sürecinde çok konuşulacaktır.  Toplumun önde gelenlerin yaşamlarındaki ilişki sorunları gözler önüne serilebilir, hatta hızlı inişlere, itibar kayıplarına ya da tam tersi manşetlere oturmalarına şahit olabiliriz. Lüks kampanyalar, lüks tüketim tartışılacak. Bazı kişilerin hayatlarında önemli kariyer fırsatları oluşacaktır, ya da hızlı ilişki başlangıçları, hızlı kariyer fırsatları hatta belki hızlı piyango zenginlikleri gibi uranüsyen etkilerden bahsedilebilir. Uranüs çok önemli uyanışlara, aydınlanmalara yardım edecektir. Kolektif alanda daha fazla sorumluluk almak önem kazanacaktır. Soyut, psişik enerjilerin de yükselmesi ilham ya da hızlı kavrayışlara, önemli icatlara, teknolojik yeniliklere yol açabilir. İnançlarımızın, değerlerimizin sınanacağı, dürtüsel tepki mekanizmamızın sınava tabii olacağı, grisi olmayan net olmak gereken bir 15 gün var önümüzde. Kazalara, hastalıklara karşı önlem almak uygun olur. Spora başlamak, bir hobinizi yaşamın merkezine koymak,Kararsızlık, belirsizlik yanlış yaptırabilir; duygusal cömertlikten yolunuzu asla ayırmayın. Beklenmedik gelişmeler, ani olaylar riske almak durumunda bırakabilir bizleri; kumar oynamak zorunda kalabilirsiniz. Hızlı düşünmek, pratiklik önemli; sezgilerinizi dinlemeyi, 5 duyunuzun size rehber olmasına izin verin.. Yinelemekte yarar var; Uranüs Yeniay haritasında ilişkiler, harcamalar ve yatırım konusunda dürtüsel hatalara açık olacağımız bir süreci anlatıyor. Evet krizleri fırsata dönüştürenlerimiz tabii ki olacak; ancak arada şok edici kayıplara uğrayanlarımız da.. Dikkatli, sabırlı, gözlemci tutumlar ve sezgileri okuyabilme bu süreci Aslan'ın tahta çıktığı bir döneme çevirebilir. İlahi bilgeliğin, olgunluğun şart olacağı, çocuksu tutumlardan uzak durmamız gerektiği bir Yeniay diyebiliriz..



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, OPA Member, ISAR Cap


Kaynaklar; 
- Numerology of Astrology / Degrees of Sun - Lynn Buess
- Fixed Stars - B.Brady
- The Living Stars - Dr. Eric Morse
- Zodiac Decan Handbook / Darkstar Astrology
- Vedik Astroloji - Şebnem Ekşib
- Takımyıldızların Mitolojil Öyküleri / Yasemin Örs







3 yorum:

  1. Merhaba zerrin hanım burda da desteğini göstermek amaclı yazıyorum saygilar

    YanıtlaSil
  2. yazdığınız tüm etkileri aile bireylerim ile birebir yaşıyoruz oğlumu ani duygu yükselişleri agresif küstah gereksiz cesaret bağımlılıkları konusunda dizginleyemiyorum.ne yapacağımı da bilmiyorum tansiyon 20 yaşama hevesim kaçtı yazıyı okuyup videoları da dinleyince ümitlerim yeşeriyor bu bir süreç er yada geç geçecek sabır diyorum kendime. .yüreğinize emeğinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil