22 Ekim 2019 Salı

Akrep Yeniayı (28 Ekim 2019) - Astrolozi


28 Ekim saat 06:39'da Akrep burcunun 4. derecesinde Ay ve Güneş kavuşumu kesinleşecek; yıldırım etkisi yaptıracak Uranüs karşıtlığı ile tam derece içinde.. Öngörülemez, düzenden uzak, huzursuz ve itici etkilere sahip, kaza, yangın, savaş ve depremlere açık bir etkiden bahsedilebilir. Böyle zamanlarda hele ki Uranüs söz konusu olduğunda esneklik, ani değişen şartlara ayak uydurmaya çalışmak önem arz eder. Dürtüsel hamleler beklenmedik farklı krizlere yol açabilir. Güneş günü Merkür saati ve gecenin 12. saat diliminde doğacak Yeniay, belirsizlik içeren haberlerin artmasına, endişeli durumlara yol açabilir.  Şüpheler yükselebilir ikilemler yaratabilir. Yeniay'dan kısa süre içinde Merkür'ün başlatacağı retro hareketi, neyi çözemediysek önümüze bir arada dökebilir ve sert / beklenmedik gelişmeler aniden oluşabilir. Sınırlarımızı belirleme isteği yükselecektir ki bu bazen ayrıştırıcı görüşler nedeniyle hatırlanabilir. Gerçek ve güvenli olanın ne kadar da önem arz ettiğinin farkına varabiliriz; bu derinden farklı bir boyutun kapısının açıldığı yolunda hisler verebilir. Bir şeyler için düğmeye basılmıştır ve geriye dönüş çok zordur. Bir nevi derin sondaj gibi psiko analizler yaptıracak etki kararlarımızı sorgulatabilir hem de şimdiye kadar hiç olmadığı kadar derin ve ciddi bir düzlemde. Su elementinin yoğunluğu söz konusu olduğundan deniz, yağış, sel haberlerinden bahsedebiliriz ki Su elementi bazen yanıltıcı etkiler de verebilir. Su ile ilgili evinizde bir takım arızalar varsa, şimdiden önlem almak doğru olur. İlişkiler açısından oluşacak dengesiz durumlar bir çoğumuza yol ayrımları, vedalar, sonlanmalar getirebilir; gerçeklerin görünür olması, duyguları gerçeklikle ele almak bu durumlarda rol alacaktır. Bir anda kariyeri bırakıp, tası tarağı toplayıp uzak bir köye yerleşip domates, biber yetiştirmek isteyenler artabilir. Kışkırtıcı etkiler dikkatsizce yapılacak hamlelere de gebe ki bu durumlar, etki geçtikten sonra pişmanlık oluşturabilir. Dost / düşman ayırıcı etkiler zaten bir süredir aktif ki iyilerin mücadelelerini de göreceğimiz yolunda iş görecektir.

Ülke açısından fazla yorum yapmak istemiyorum ancak bu anlaşmalar, sözleşmeler pek uzun süremeyecek görünüyor bana. Bu dengelerin bozulması ekonomik açıdan çok zorlayıcı bir hal almaya başlıyor; acil önlem alınmalı ve akılcı kararlar alınmalı. Tepkileri röportajlarda, twitlerde göstermek işi pek çözmeyecek görünüyor ki çözemediğine tanık da olacağız; söze değil eyleme dikkatlerimiz kayacak. Eski davalar, mahkemeler, miras, nafaka, temyiz davaları, satılamayan mülkler, burslar, teşvikler, her türlü borç, harç, vergi, sigorta hatta belki aflar bu süreçte gündeme gelebilir. Malum Akrep burcundan söz ediyoruz. İşte tam bu noktada bankaları da göz önüne almalıyız diye düşündüm ve Halkbank davası son günlerde konu olarak aktif olduğundan beni incelemeye yöneltti. Bilmek isteyenlerimiz için 23 Mayıs 1938 Ankara doğum anına sahip Halkbank, 17 Mayıs 2018'de New York'ta sonlanan dava ile ilgili olarak tekrar gündemde. Bu tarihler üzerinde yoğunlaştığımda, Başlayacak Merkür retrosunun an haritasındaki Ay'ın Halkbank Mars ve Venüs'ünü harekete geçirdiği gibi Yeniay'ın da tam olarak Merkür'ünün karşısında olduğu dikkatimi çekti. İşin ilginci de 13 Mayıs 2020'de yaşayacağımız Venüs retrosu da tekrar Halkbank Mars'ının üzerinde start alıyor. Demek istediğim bana göre dosya yakın zamanda tekrar açılır ve Mayıs / Haziran 2020 tarihlerinde etkisini hep birlikte görebiliriz. Hele ki Halkbank 2020 Güneş Dönüşü haritasında da bu durum net olarak zaten görülmekte; ilgi duyanlar inceleyebilir. Ülkemizin Güneş derecesinin tam üzerinde oluşacak Yeniay önemli olayların vuku bulacağını ifade etmekte. Yeniay haritasında zorlayıcı Mars / Satürn karesi var tam derecede; Mars, o esnada İstanbul ilimizin Asc derecesi ile partil kavuşumda. Özellikle il yönetimini yakından ilgilendirebilir bu durum. Her ne gelişme olacaksa İstanbul ile yakından ilgili olacağa benzemekte. Meclis alanından ve hazine bölgesinden, uluslararası üye olduğumuz birliklerle ilgili evden transit Uranüs geçmekte; dengesizlikler belirginleşebilir. Yeni yasalar, yeni kararlar ya da önceden alınmış kararların zora girmesi, iptali söz konusu olabilir. Açısız bir Jüpiter var Yeniay haritasında asteroidlerden Vesta ile 150lik açı içinde; ekonomik açıdan ortalığı ateşe verecek bir görünüm. Döviz / borsa için beklenmeyeni bekleme zamanları denebilir ki 150lik açı işleri duvara toslatabilir zira astrolojik açıdan kaza açısı olarak tarif edilir.

Toplumların ve mikro anlamda da ailelerin ortaya çıkma, oluşma biçiminde hepimiz görev alıyoruz ve her tecrübenin aslında en derin anlamda ortağıyız. Kendimizi güvende hissetmek adına kaçıp da kafamızı kuma gömmeye, gizlenmeye çalışmayalım. Biz sadece insan değil, çevremizdeki koşulların da gücüyüz (Yeniay / Kuzey Ay Düğümü üçgeni). Birbirine bağlı manevi ve fiziksel enerjik bir bilincin tümünü oluşturuyoruz. Gücünüzü küçümsemeyin. Kendinizi kim olarak görmek istediğiniz hepimizin sorumluluğu. İçsel özgürlük işte bu ortak bilince bağlı. Benlik hep genişler, büyür, gelişir; bu büyümeye direnmek / kucaklamak bizlerin özgür iradesi. Sürekli geriye / geçmişe takılmak ise ilerlemeyi engeller. Özel alanlarımız, etrafımızda hiç kimse yokken ki halimizdir; hani saç fırçası ile banyoda yalnız avaz avaz şarkı söylerken kimse tarafından izlenmediğinizden emin olduğunuzda davrandığınız özgürlük gibi. Bazılarımız bu sırlara sıkı sıkıya sarılır, hiç açık etmez bu çılgınlıklarını, halbuki o hal, Öz'dür. Hayatta diğer ilişkilerin etkisi olmadan çoğumuz kim olduğumuzu bile bilmiyoruz. İşte Akrep Yeniay'ı bu kilidi açmaya, kim olduğumuzla yeni bir hayat oluşturmaya bizleri teşvik edecek. Kendimizi nasıl tanımladığımız, bize öğretilmişin dışında, daima bize bağlıdır. Ama önce devrelerin bir yanması gerekebilir; yıldırım çarpmışcasına. Yaşınız ne olursa olsun kim olduğunuzu henüz bilmiyorsanız sorun değil; neyi seviyor neyi hayal ediyor ve ne şartta kendinizi maskesiz rahat hissediyorsanız onu keşfetmeye karar verin öncelikle. Diğerlerinden öğrendiğiniz korku ve güvensizlikleri bırakmaya davet edin kendinizi. Tamamen kendi ışığınızla adım atın ve etraftaki gölgelerin kayboluşunu izleyin. Yaşamın size sunduğu nefes kesici, eşsiz biricik kimliğinizi keşfetmek, büyümek için doğduk her birimiz; bu keşif mutluluk yoludur. Bu sadece size aittir ve sadece siz kiminle, hangi "ben" ile yola devam etmek istediğinizi bilirsiniz. Gerçek olan ve kalpten gelen ile mi, yoksa size öğretilen, diretilen ile mi? Eee Cadılar Bayramı zamanındayız; eski zamanlarda bu bayram hasat bayramı olarak kutlanmış. Geldi yine bir hasat zamanı diyelim bizde; ama neyin hasatı, siz karar verin..

Akrep zamanları kendimizi yeniden şekillendirmemiz gereken dönemleri tarif eder. Bazılarımız koşulların getirdiği şartlara direnmeye meyillidir bu içsel sismik değişimlerle nasıl rahat edeceğimizi öğrenmek ve kendi belirsiz vizyonumuzu büyütme çalışmaları gibi algılanabilir. Akrep Yeniayı içimizde huzursuzluk veren gizli bir yeteneğe sarılma / yansıtma isteğini de arttıracaktır. Bunu uygulamak zor olabilir zira haritada Ateş elementi zayıf ancak karar verme ve yaşama zorunda olacağız öncülerin yoğunluğu ile. Özgür hissetmenin ne demek olduğuna dair enerjisel frekansı / sürtüşmeleri yükseltebilir. Kim olduğumuzla ilgili özgür / tarafsız düşünmeye çalışın ve dünyadaki / yaşamınızdaki alanınızı yaratın. Boğa'daki Uranüs, Akrep Yeniayı karşısında iken hepimizin bildiğimizi zannettiğimiz tüm olguları yıkmaya hazır. Kendimizi sahte gerçeklere bağlayan her şeyden kurtarmamız gerektiğini hatırlatıyor. Unutmamak gerekir ki; "Tarih sadece tekrarı yapan biz olduğumuz sürecek kendini tekrar eder."..



Vedik'çe;

Yeniay, Swati nakşatranın 2. padasında gerçekleşiyor, bu pada Satürn yönetiminde ama Swati Rahu etkisinde. İş odaklı bir bölge, parasal konuları öne çıkartıcı etkilere sahip. Satürn etkisi ile birlikte bir takım kalıpları vardır ve bu kalıplar zorlayabilir. Böbrekler, üriner bölge hassaslaşabilir, egzama, cilt problemleri oluşabilir. Bağırsak hastalıkları görülebilir. İş adamları, politikacılar, kamu hizmetleri, avukatlar, savcılar, hakimler, hostesler, pilotlar, taşımacılık, hava taşımacılığı, sigortacılar ve seyahat sektörleri etki alır bu bölgede. Swati Rahu yöneticiliğinde; Yeniay haritasında da 10. evde, Aridha yönetiminde. Bilim araştırma, eletrikle ilgili ani gelişmelere yol açabilecek bir bölge. Zihin bu alanda yoğun çalışabilir ki özellikle yönetimsel konularda bu durum öne çıkabilir. Astım, akciğer, kulak, sinir sistemi sorunları alerjiler deride ve mental problemlere yol açabilir. Fırtınalar tahribata yol açabilir. Empatide zorlayan bir bölge. İktidarı kötüye kullanma ile ilgili kibirli ve inatçı olabilir. Kaos yaratır bu haldeki Rahu. Amacı aslında yıkımdır. Fethetmek, ele geçirmek ister ve mücadelecidir; İstanbul'u da yakından ilgilendiren dereceler nedeniyle özellikle taşımacılık konusunda yönetim sorunları daha da gündeme oturacak göründü sanki (Haydarpaşa / Sirkeci / İBB). Nerede duracağını bu haldeki Rahu bilmekte zorlanır. Aridha, fırtınanın en karanlık noktasını tarif eder, kaos içerir, zalimdir. Hile yapabilir ve egosuna yenilebilir. Swati de de sınırları aşma etkisi görülmekte zaten hatta borderline problemleri yaratabilir. İyinin yaratılması için kötünün görünür olmasını temsil eder ve avcıdır. Parasal konularda inişler görülür. Kendini bir şeye inandırma yolunda inatçı olabilir. Sezgileri güçlü ve kendini hemen buna göre önleme alır. Kafes içinde saldırmaya bir kaplan gibi huzursuzdur bu haldeki Rahu. Beklenmeyeni bekle enerjisi taşır. Geciken bazı durumları ele alma zamanı olarak görebiliriz bu süreci; sanki yaşamın döngülerini değiştiren bir zamanı tarif eder gibi. Swati diplomatları, siyasetçileri sanatçıları anlatabiliyor. Sosyal alanda özellikle Güneş Swati'de iken yöneticilerin siyasetçileri bu kaos yaratıcı enerjilerinden tüm dünya nasibini almaya sanki şimdi başlıyor gibi. Swati dönemlerinde ayaklanmalar, halk hareketleri görülebiliyor ki bir çok ülkede bunlar yaşanmakta zaten. Yaşamın her alanında büyük dönüşümleri ifade ettiğinden bunun sancılı olması da tabii ki söylenebilir. Bu süreçteki kararlarda, hamlelerde asla geç kalınmamalı zira gölge yanında erteleme, gecikme enerjisi hakimdir. Swati'nin başka bir gölgesi yobazlık olabilir; zira kin ne düşünür umursamada fanatizm içerebilir. Ay, Swati bölgesinde bu gölge yanları öne çıkarabilir; stratejik olmanın önemi büyür. Denge oluşturmak adına sanki bir nevi savaş vermek anlamına gelir ancak Mars, Yeniay'a göre 12. evde durduğundan kararsızlık bu savaşta sorun yaratıcı rol alabilir ki Satürn'den de görünüm almakta. 

Swati, 3. pada'nın yöneticisi Purva Aşhadha nakşatrada ve yine 3. pada'da; Ketu ile birlikte 4. evde. Endişe ve korku verebilecek bir etkide. Sakinleşmenin önemi burada vurgulanıyor. Tanrısı Apaz, Su Tanrısı; derin sularla ilgili ve gücün birliği anlamında. Doğada yıkım yaratabilecek bir enerjisi de var. Sınırlar çizilmezse beklenmedik kötülükler verebilir. Kadere kafa tutma anlamında ama bu güç kasırgaya, yıkıcı bir afete dönüşebilir; kontrol kaybedilmemeli ki bu endişe ve şüphe ile ortaya çıkabilecek durumlar sebebiyle kaostan ötürü oluşabilir. İçinde bulunduğunuz şartların gerçekliğinden kaçmamalısınız ve görmeniz gerekene kafanızı çevirmeyin. Tiyatral, sahte yaşamlar vardır gölgesinde; zira diğer yön yani dönüşüm onu korkutur ve rahatı bozulmasın ister. Ancak bazı zamanlar vardır ki dönüşüm kaçınılmazdır. Hayatlarımızda her türlü yozlaşmış değerin bu aralar fırtınalar, depremler yaratması olası anlayacağınız. Siz gereğini yapamıyorsanız, evren bu yönde çarklarını döndürmeye başlıyor anlayacağınız.. Bu görünümleri mutlak bir fırtına gibi algılamayın; bazı haritalarda ise hedefe odaklanmak, kim ne diyor umursamadan inandığınız yolda ilerlemek yolunda rahatlıkla kullanabilir ve arzuladığınız niyete, tamamen size özgü bir yaratıcılıkla ulaşabilirsiniz. Yeniay'ın Rahu ile olumlu görünümü zamanın hızlanmasına işaret etmekte; bir yerlerde taşlar tam da olması gerektiği gibi yer değiştirmeye başlayacak. Bu rüzgarı arkasına almayı bilenin ise çok ama çok işine yarayabilir ki bunu kriz yönetimini becerebilen çok daha kolay başaracaktır..



Teknik Bilgi;

Mevsimsel zodyakta 4 derece Akrep, Yıldızsal olarak Başak tk yıldızı sınırları içinde ve Bakire'nin eteklerini temsil eder. Genel olarak Akrep 1. dekanında zaten ayrıca Taç, Çoban, Haç tk yıldızları da bulunur. 4 derece Akrep'e en yakın sabit yıldız Syrma; etek bölgesindedir. Hz Musa ve Hz Muhammed'in haritalarında bulunduğu söylenir; dini ağırlıkta anlam ve dini / manevi uygulamaların, çalışmaların önemini kesinlikle destekler. Bu durum bazen fanatik gösterilere de yol açabilir ki Yeniay derecesi Siwa ile tetikleniyor ve oluşturduğu orta noktalar bazı terör saldırılarına zemin yaratabilir. Eric Morse bu bölge için, Bakire'nin etekleri din adamlarını, koyu dini görüşleri anlatabilir, demiş. Sanki etek, korumak, saklamak adına bir kapak oluşturur ve ikili ilişkilerde, sosyal alanda ağır sorumluluklar, gizli sorgulamalar, manevi gücün kazanılması olarak tarif etmiş ayrıca. Syrma, astrolojide sorgulayan, manevi gücü edinme ve ağır sorumluluklar anlamında. Hatalar varsa af dilemek hatırlanır bu alanda, bir nevi günah çıkarma gibi ki ruhsal olarak evrim yaşatır ve güç kazandırır. Tam karşısında ise 4 derece Boğa burcunda Sheratan yıldızı duruyor, Uranüs etkisinde; bedensel yaralanmalarla ve doğal afetlerle ilgili sarsıcı bir enerji barındırır. Usulsüz yenilgiler verir, yangınlara, savaşa, depreme yol açar. Koç tk yıldızının boynuzundadır ve şiddeti tarif eder, tehlikeli bir doğaya sahiptir. Dürtüsel, aptalca hareketlerde sorun yaratır özellikle Uranüs etkisi ile birlikte. İnşaat, arsa / gayrimenkul satın almak adına olumlu çalışabilir; tarım, yeni nesil, büyüme ve doğumlarla ilgilidir. Evlilikleri ve doğumları temsil edebilir. Ancak diğer yandan aile içinde üzüntüleri de beraberinde getirebilir. Yıkıcı kelimesi üzüntü, acı, keder, ızdırap içerir. Yıkıcı enerji,  duygusal düzeyde kırıcı bir darbe yaşatabilir. Hepimizin yaşamın bir parçası olduğumuzu ve kaybetmeyi de kabul etmeyi öğrenmemiz gerekir. Ama genelde hep savunmacı olur ve direniriz; bir nevi yerimize çakılmayı seçeriz. Gitmeye hazır olduğumuzda, Evren'in kaybımızı değerli ve gerçek başka bir değer ile değiştireceğinde, yerine başka bir şey koyacağına güvenmeliyiz. Karmik olarak bu yıkıcı düşüş kavramı, geçmişte manipülasyon amaçlı büyücülükle kullanılmış. 3 derece Akrep Pluto'nun en kuvvetli olduğu derecedir. Karmik hesaplaşmalarda hayatın kaybedilmesi dahi söz konusu olmuş o zamanlarda. Ya herro ya merro tarzında, grisi olmayan ince, bıçak sırtı seçimler gibi hatta geçilen köprülerin yıkılması da bu kavramlara eklenebilir rahatlıkla. 

1. dekan Akrep, Mars yönetimindedir; keskin bir silah gibidir. Bu bölgeden hep kötü olarak bahsedilir zira savaş gezegeni Mars ile yönetilir. Ama bu her zaman zarar vereceği anlamına gelmemeli; bir mızrak ucudur aslında. Akrep'in en akrep bölgesidir. Haç tk yıldızı da burada ki ağır bir yoğunluk verir. Haç, psişik ya da manevi kabiliyetlerin sorumluluğunu üstlenmenin gerekliliğini anlatır; bir nevi Hz İsa'nın ölümü gibi. Kehanet yeteneği verir 1. dekan. Başka boyutlara girebilmek adına iyi / kötü yönde kullanılacak bir güç bahşeder, seçim kişiye aittir. Sanki kara / ak büyü arasındaki fark gibi aslında. Azıcık ondan azıcık bundan tamamı büyü ama, vallahi iyi niyetten.. diye kendinizi kandırmayın. Akrep'in manyetizması, çekiciliği, hükümdarı Mars'tan gelir; dünyevi anlamda çalışmayı, hayvanlara çobanlık etmeyi bilir. Çoban tk yıldızı da bu alanda. Kolay tahrik olabilecek ve ileri doğru fırlayacak bir sürüyü tarif edebilir. Kimse onları fark etmemiştir, koyunlar gibi hep sessizdirler ama birden bir araya gelince birleşince bir bakarsınız ki bamm, işte oradalar ve güçlüler. Bu rakipleri arasında güç sağlar ama başlangıçta küçümsenmişlerdir. 

Akrep 1. dekan mükemmel görünmez gizemli bir adam gibidir; klasik bir casus havasında. Özellikle politik alanda harika propagandacı bir enerji verir. İnandıkları bir şey için çok şeyi riske edebilir bu dekan; pire için yorgan yakabilir. Çok iyi sorgulayıcıdır, cevap alana dek sondaj yapar. Diğer yandan da ağzını açmadan tüm işkencelere karşı koyabilir. Sınırlarını rahatlıkla zorlar bu bölge. İnandıkları şeye olan derin inançları onları en korkunç ızdıraplara fırlatabilir; malum Pluto'nun yüceldiği derece, en sınırdaki, en karanlıktaki gezegen. Güneş burada yüksek bir lipidoya sahiptir. Cinsel konular gündeme gelebilir. Arzular güçlenir, istekler şiddetlenir. Saplantılı tutumlar doğru bilgiye ve olgunluğa erişmek adına doğru kanalize edilmeli. Aksi halde avlanma dürtüsü ezici olabilir. Karmik çok etkiler barındırır bu alan; açlık duyulan ve doygunluğu düzenleme döngüleri ile başa çıkmayı öğrenmek gerekir. İçsel vahşi yaşamı dizginlemeyi, sinirleri kontrol etmeyi becerenler psikolojik alanda uzmanlaşır ve bağımlı, sorunlu kişilere yardımcı olabilir. Tatmin olmadığında gözlerini açlık bürüyebilir. 

Her zamanki gibi ister Vedik ister Batı astrolojisi deyin; ancak bilin ki yorumlar sanki özellikler birbirinin tamamlar nitelikte. Astrolojik açıdan olumsuz görülen ve talihsiz olduğu belirtilen, Pluto'nun yüceldiği dereceye olan 1 derecelik yakınlığı nedeniyle, Ay'ın bu bölgede açgözlü ve cinsel olarak doyumsuz olması ifade edilmiş. Enerjiye olan açlığında acımasız yani plutonik bir hale dönüşebilir. Doğanın acımasız, ölümcül, yeniden doğum döngüsünü anlatır bu alan. Doğanın plutonik  aşamadan geçmesi gerekse bile, bu her zaman oluşacak yeni bir düzen içindir. Bir şeyleri düzeltmek için, bazen önce yıkılması gerekir. Bu kez aşırı kutupsallıkla birlikte, ya hep ya hiç mantığı söz konusu; uç sınırlar kısacası. Sağlam olan ayakta kalır ve dönüşür. Yeniay burada beklenmedik bir mükemmellik yaratmak için çalışacaktır. Saldırgan politik tavırlara, isyana, ekonomik alanda yaşanacak şoklara açık bir süreç; hızlı rota değişimleri içeriyor. İsyanlar, ayaklanmalar artabilir. Etrafımızda çılgın kışkırtıcı bir enerji oluşabilir. Yeni biri hayatınıza girer ve bir şeyleri tahrip edebilir ve sonra da geldiği gibi gider ama düzen alt üst olmuştur. İlişkiler için zorlu bir ay. Kişisel özgürlük ve daha fazla bağımsızlık için ihtiyaç artar ve ilişkilerde de mesafeler oluşabilir Bencillik problemleri büyütür. Esneklik ve değişen koşullara uyum sağlamak şart. Başlangıçta üzse de açık fikirli olabilirsek daha iyi fırsatlar sunabilir. 



Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, Member of OPA, ISAR Cap



Kaynaklar; 
- Numerology of Astrology / Degrees of Sun - Lynn Buess
- Fixed Stars - B.Brady
- The Living Stars - Dr. Eric Morse
- Zodiac Decan Handbook / Darkstar Astrology
- Vedik Astroloji - Şebnem Ekşib
- Takımyıldızların Mitolojil Öyküleri / Yasemin Örs



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder