20 Nisan 2017 Perşembe

Boğa Yeniayı (26 Nisan 2017) - Astrolozi


26 Nisan günü saat 15:16'da, 6 derece Boğa burcunda Ay ve Güneş kavuşacak ve bizlere 14 gün etkili bahar tadında bir yeniay süreci yaşatacak. Boğa burcunun 1. dekanı bizlere baharı iyice tattıracak. Demeter asteroidi ile etkileşimde olan Yeniay, Andromeda takım yıldızının mitolojik hikayesindeki anne/kız ilişkisine atıfta bulunarak, sorumluluk sahibi ve realist yaşlı Doğa Ana'ya, idealist ve naif bakire çiçekler açtıracak. Ay Duraklarından Şarteyn sınırlarında gerçekleşecek gökyüzü fenomeni için eskiler olumsuz yorumlar yapmış. Bu dönemde iş başlangıçları açısından pek uygun değil, demişler; kavgalar yaralanmalar olabilirmiş, yangınlar çıkabilirmiş. Bazıları ise ekim, biçim, inşaat, felsefi düşünce ve inançların önem kazanacağını savunmuş. Kimi astrolog ise Boğa'nın 1. dekanı için cinsel içerikli skandallar, haberler çıkabilir demiş. Aslında Ay'ın en kuvvetli olarak yüceldiği dekan burası. Dolayısı ile maddi ve manevi değerler açısından olumlu etkiler barındırdığını söyleyebiliriz. Baharın verdiği yoğun bir coşku eğilimi söz konusu; tabii kötü niyetli kişiler tarafından bu eğilim menfii değerlendirilebilir. Kötülüklerin de coşku içerebileceği, coşku ve tutku ile beslenebileceği söylenebilir. Aile olmaya, omuz omuza destekleşime ihtiyaç duyacağımız, anın tadını çıkarmayı, keyif çatmayı önemseyeceğimiz bir Yeniay süreci var önümüzde. 

6 derece Boğa burcunda gerçekleşecek Yeniay'ın Antiscia derecesinde, 11 Şubat'ta gerçekleşen Ay Tutulması derecesini görüyoruz (22 derece Aslan burcu); dolayısı ile bu Tutulma etkilerinin de tetiklendiğini söyleyebiliriz. Ay Tutulması ile ilgili yazımı http://astrolozibyzizi.blogspot.com.tr/2017/02/aslan-burcunda-ay-tutulmas-11-subat.html adresinde bulabilirsiniz. Ayrıca unutmamak gerek ki, bu dereceye yakın Pherkad sabit yıldızı, ayrımcılıklara, düzene baş kaldırıp, aktivist hareketlere neden olabilecek gelişmeleri anlatabiliyor.

Sabit yıldızlara göz atmak istersek;

Zosma / Asc'de (Satürn ve Mars karakterinde); yoksun çocukluk, kısıtlamalarla geçen eğitim hayatı, keskin zeka, korkusuz ancak mutsuz, çocuklukta ailesel problemler ileriki yaşlarda da depresyon nedeni olabilir. Aşırı sorgulayan eleştiren zihin. Kötüye kullanılma, kurban haline düşme. Etkin pozisyona gelmeden çok çalışmak, ezilmek, melankoli, saflıktan dolayı acı çekmek. Egoistliği ve moralsizliği ifade eder.

Coxa / Asc'de (Satürn ve Venüs karakterinde); kendi silahı ile vurulmak anlamında ego problemlerine neden olabiliyor ya da çevresinde egosu yüksek insanlardan zarar görebiliyor

Al Pherg / Asc yöneticisi Merkür'de (Neptün, Satürn ve Jüpiter karakterinde); spiritüellik, bilinmeyene yolculuk, tecrübelerini anlatan, batma, suya gömülme ya da yok olma. Diğerlerine tecrübelerini öğreten.

Metallah / Yeniay'da (Merkür karakterinde); herşeyi hukukuna uygun yapanlar, yaşayanlar ünlü avukatlar, profesyonel hukukçular, mimarlar, inşaatçılar ve masonluk. Adaletin ve gerçeğin bekçileri. Robson, bu yıldız için yardımsever, adil ve doğrucu doğası ile inşaat sektörünü ve masonluğu ifade eden bir yıldız demiş.

Scheat / Yeniay yöneticisi Venüs'te (Mars ve Merkür karakterinde); olumsuz bir yıldız, ünlü ve açık fikirli insanların haritalarında etkili bir yıldız. Farklı fikirler, hızlı düşünme, imkansızı düşünme ve yapma cesaretini temsil ediyor. Alışılmışın dışında zihinsel kapasiteye imkan verir. Hapis, cinayet, intihar, boğulma, talijsizlikler, öldürülme gibi anlamları var; plutonik karakterde özellikle kötücül açılar alıyorsa. Dünya astrolojisinde doğal afetleri beraberinde getirebiliyor; uçak, gemi kazaları oluşabiliyor.

Baharı müjdeler edadaki Yeniay süreci bizlere duygusal ve maddi güvenlik ihtiyacına sokacağından, biriktirmekten ziyade bol para harcama eğilimi verebilir. Finans, borsa, bankacılık, emlak, gayrimenkul, arsa, miras konuları, yabancı ortaklı ya da uluslararası işler, moda, mimari, dekorasyon ve inşaat konuları, sağlık, estetik, güzellik başlıkları altında gelişmeler bu süreçte kapıda denebilir. Farklı kültürler, değişik farklı inanç sistemleri merakımızı kabartabilir, uzak ülkelere seyahatler planlayabiliriz. Büyük markalar, uluslararası şirketler, fuarlar, ihaleler, yeni anlaşmalar, ortaklıklar söz konusu olabilir. Önemli, uzun vadeli atılımlar, radikal kararlar bu süreçte gündem oluşturabilir. Yüksek eğitim, YÖK, YGS ile ilgili gelişmeler yaşanabilir. Miras, vergi, sigorta, kredi, borç, emeklilik gibi konularda bazı kamusal girişimler, süren işler, belki varsa hukuksal davalar geriye dönük olarak bu dönemde sonlanabilir. Yeni girişimlerde, kredi / borç konularında, ödemelerinde ya da girişimlerinde bazı ani pürüzler, aksilikler, gecikmeler yaşanabilir. Sponsorluk anlaşmaları, yüksek eğitimde ihtiyaç varsa burs başvuruları yapılabilir. Yurtdışı bağlantılı eğitim programları, on-line eğitim gibi konular hızlanabilir. Yeni yatırımlar, yurtdışı ile ilgili ticaret, pazarlama işlerinde hareketlenme olabilir. Medya, bilgisayar, teknoloji, inovasyon çalışmaları, e-ticaret alanlarında yoğunlaşma, yenilikler teknolojik buluşlar gündem oluşturabilir.  Lüks ve pahalı her şey ilgimizi cezbedebileceğinden, özdeğer duygumuzu besleme aracı gibi görülebilir ve bu da kredi kart harcamalarında artışa neden olabilir. 

Yeniay'ın belirgin bir açısı olmaması ilginç. Zorlayıcı açılardan ziyade, olumluya çevrilebilecek başka görünümler söz konusu haritada; harika bir uçurtma (Uranüs / Kad / Satürn Büyük Üçgeni'ne eşlik eden Jüpiter ile), bir YOD kalıbı (Ceres / Vesta ve apexte Satürn ile), uğraşla güzel bildirimlere sebebiyet verebilecek Trapez yani Rosetta kalıbı (Kad / Ceres ve Venüs / Satürn karesinin birleşimi). Bu da dinamik bir sürece girdiğimizi söylemekte. Kararlı, sabırlı ve inatçı bir yapıya da işaret eden Yeniay, ilişkilerde, hayat görüşümüzde, ileriye dönük hedeflerimizde içten içe tutku ve ihtiras etkisi ile mücadeleye hazır olduğumuzu fısıldıyor. Sabrın sonu selamet der gibi, sabır ve metanet gösterilen alanlarda başarı şansımızın yüksek olduğunu haber vermekte. Belki bir süredir aksayan maddi konularda bir çoğumuz rahatlayacağız. Hatta ufak tefek ödüller, primler, promosyonlar moralleri yerine bile getirebilir. Hakedenler için motivasyon sağlayacak fırsatlar tatminkar olabilir. Daha önce cesaret gösteremediğimiz bazı kapıları daha kolay çalabilecek, belki söyleyemediklerimizi ifade edebileceğiz. İyimser olmak, yaşama umutla bakmak bazılarımız için kolaylaşacak. İlahi adalet sayesinde gerçekler daha görünür olabilecek. Dargınlıklar ya da küslükler, sorunlu ilişkiler daha yapıcı ele alınabilecek. Gerçekten kim neye ne kadar emek verdi ya da haksızlıkla mı elde etti, Yeniay süreci ortaya dökebilir. Eğer emeğinizden eminseniz, yavaş yavaş, başarıya yaklaşıyorsunuz demek ki.

Sahip olduğumuz değerlerle test edilebiliriz. Tutuku ve ihtiras yüksek ise krizlere de hazır olmak gerek; şimşek hızı ile sınanabiliriz. Hayal kırıklıkları bazı ihtiraslarımızı kamçılayabilir. Bu süreçte inançlarımızı sağlamlaştırma imkanı bulabilir yaşama bakışımızı revize edebiliriz. Birçok işimizde kişilerin gerçek niyetlerini daha çabuk farkedeceğiz. Taraf mı değiştirmiş, sadık mı kalmış, anlaşılacak. Kim güvenilir, kiminle işbirliği yapabiliriz, göreceğiz. Gizli kapaklı iş yapmış olanlar ise hassas bir döneme giriyorlar; aman dikkat.  Bazı sosyal organizasyonlar, davetler, güzellik, estetik girişimleri, alışverişler yaşama renk getirebilecek. İlişkilerde patavatsız, düşüncesizce sözlere aman mahal vermeyin; olumsuz enerjileri çalıştırmaktan çok, olumlu olarak değerlendirmeye özen gösterelim ki olumlu açı kalıplarından yararlanabilelim.
Ülkemiz açısından natal Güneş'imizi karşıt bir açı ile tetikleyecek olan Yeniay, toprak grubunda yılın ilk Yeniayı. Bu uzun vadeli yatırımlarda, inşaat ve emlak sektöründe hareketlenmeleri beraberinde getirebilir. Doğal kaynaklarımız daha fazla gündeme gelebilir. Kadınlarla ilgili konular, belki muhalefet partileri içinde bir kadın figürünün öne çıkması muhtemel. Cinsel suçlar ya da çocuk istismarı ile ilgili olarak bazı kanun değişimleri ya da ön hazırlıkları yapılabilir. Tarımın ve tahılın bereketin tanrısı Demeter ile toprak ürünlerinin artması enflasyon değerleri ya da ekonomi üzerinde olumlu değişimler yaratabilir; ürün ithalatı konusunda yabancı anlaşmalar sözleşmeler yapılabilir. Halk arasında ayrımcılığı besleyecek her türlü hareketten uzak durulmalı; tarafların ısrarlı, inatçı ve mantıksız tutku ısrarları, zorlayıcı hareketler olumsuzlukları beraberinde getirebilir. Uluslararası alanda sanatçılarımız önemli başarılar elde edebilir. Ekonomik zorlanmalar, dövizde artışlar önümüzdeki dönemin ana konuları olabileceği gibi, anayasadaki değişimler hızlıca uygulamaya geçebilir. Halkı temsil eden Ay'ın bu süreçte Satürn karşıtlığı alması, üzerinde baskı hissetmesine daha doğrusu uzayan OHAL sürecine işaret etmekte. Ancak 11. evimizde gerçekleşen Yeniay her nasıl olursa olsun umutların da devam ettiğinin göstergesi. Yöneticilerimizin ise yabancı devletlerle olan münakaşacı tavırları devam edecek görünmekte. Ege kıyılarımızda ise komşumuzla ilişkimiz iyice gerilebilir; hızlıca gelişecek bir durum bizleri zor durumda bırakabilir, ya da başka bir bakış açısı ile Yunanistan ile adalar krizi masaya yatırılabilir.


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder