6 Nisan 2017 Perşembe

Terazi Dolunayı (11 Nisan 2017) - Astrolozi


11 Nisan 2017 tarihinde Terazi burcunun son dekanında 21 derece ile bir Dolunay doğacak. Bu bölgede Ay peregrine; yani kısacası rahat değil aksine huzursuz. Bir gök cismi peregrine olunca gücünü gösteremez ve vaat ettiklerini ortaya koyamaz. Ayrıca Dolunay'ın Jüpiter kavuşumu, Uranüs'e ve Eris asteroidine karşıtlığı, Pluto'ya ve Vesta'ya karesi ile kocaman bir Şubat ayından beri aktif olan Grand Cross'u belirgin hale getirmesinin yanı sıra Mars ve Ceres kavuşumuna 150'lik açısı, oldukça problematik görünüm sergilemekte. Hızlı gezegenlerin çoğu geri harekette; zamanın yöneticileri, akrep ve yelkovan yani Satürn ve Jüpiter de onlara eşlik ediyor. Bu durumda bu dekan, yöneticisi Venüs'ün retro ve Lucifer (Sabah Yıldızı) konumu nedeniyle gölge yanlarını gözler önüne serecektir. Venüs tüm Zodyak'ta en sevdiği derece olan 27 Balık'ta ancak haritanın Almuten Figuris'i olan Satürn onun da yolunu keser durumda. Ayrıca bu olunay'ın Antiscia derecesi Şubat ayında gerçekleşen Güneş Tutulması ile aynı, 8 derece Balık. Bu durumda otorite figürleri, yöneticilerimiz ve kişilik özelliklerimizle yaratıcılığımızı yakından ilgilendirmekte. Az sonra inceleyeceğimiz şans yıldızı Spica'nın güçlü etkisi her ne kadar olumlu enerji katmak istese de bakalım ne derece etkin olacak? Merkür'ün hem Asc yöneticisi olması, hem de Dolunay saatinin günün 3. saat diliminde netleşmesi, haritadaki önemini az önce belirttiğim Satürn desteği alması ile akıl yoluyla, sabırla, istikrar için verilecek kararların, bu kadar olumsuz görünüm içinde bir çoğumuzun işine pek yarayacağını söyleyebiliriz; yani duygular değil, akıl..

Sabit Yıldızlar;
Tabit / Asc (Jüpiter - Satürn karakterinde) kıskançlıklar, ilişkilerde yol ayrımları, sevdikleri kaybetme, bağımlılıklar, tutsaklık, saldırıya uğramak ve büyük ses getirici ayrılıklar

Caph / Merkür - Asc yöneticisi (Satürn - Venüs karakterinde) İslam kültürü, bölgelerle ilgili problemler
Sharatan / Merkür (Mars - Satürn) yaralanma, deprem, doğal afetler, yangınlar, afetlerden, zor duruma düşenlerden yarar sağlayanlar, askeri endüstri

Heze / Dolunay (Venüs karakterinde) Hristiyanlıkla ilgili, geç itibar görme, geç güç elde etme.

(Not: Haritada hem İslam hem de Hristiyanlık ile ilgili göstergelerin bulunuşu taraflar arasında oluşabilecek anlaşmazlıklara ya da gelişmelere de işaret edebilir gibi geldi.)

Spica / Dolunay (Venüs - Mars) başarı, tanınma, zenginlik, sanat ve bilim alanında başarı, yetersizlik, adaletsizlik, vicdan azabı, lüks düşkünlüğü. Spica olumlu ve zamanında kullanılırsa büyük fırsatlara neden olur yani ne zaman nerede ne adım atılacağı konusunda dikkatli olmak gerekir. Robson, bu yıldız ile ilgili mutluluk ve iyi şans getirebilir, dini tercihlerimizi ifade eder ve beklenmedik başarılara olanak tanır demiş.

Foramen / Dolunay (Satürn - Jüpiter karakterinde) göz ve kulak sorunlarına, görme ve vizyon problemlerine neden olabiliyor. Trafik, nakliye, lojistik ve otomotiv sanayi ile ilgili, uzun yolculukları, yabancı ülkeleri, uçak kazalarını ve liderlik etmeyi temsil edebiliyor.

Azelfafage / Venüs - Dolunay yöneticisi (Venüs - Merkür karakterinde) büyük aşklar, sanat alanında başarı, baştan çıkarıcı fikirler

Etamin / Satürn - Dolunay yücelme yöneticisi ve Almuten Figuris (Mars - Ay) konsantrasyon, ezoterizm, prestif kaybı




Oldukça bıçar sırtında etkiler barındıran Dolunay, şans ve fırsat içerebilecek gelişmelerin bir anda önümüze çıkabileceğini ancak kullanılamama, zamanında harekete geçememe gibi engellerin de etkili olabileceğini fısıldamakta. Dolunay Spica etkisi ile, güneş sistemimizin en önemli gezegenlerinden Jüpiter'i koltuğunun altına almış, iyimserlik ve mutluluk verici görünüyor dışarıdan. Olumlu kullanım için bu ruh halini etrafımızdakilerle paylaşma eğilimi içinde olmak isteyeceğimizi söyleyebiliriz. Sosyalleşme adın olumlu bir görünüm. Sosyal ve kültürel deneyimler yaşamı renklendirebilir.  Spiritüellik, sezgisellik yüksek olabilir, okültistler, yaarlar, sanatçılar yaratıcılıklarını kullanabilir. Tüm sanat camiası için çok olumlu bir görünüm. Ancak bu harika vaatler, haritanın diğer köşelerini incelediğimizde birçok da risk içermekte. Ani şok edici gelişmelerle sarsılabiliriz. Beklenmedik olaylar, ruh halinin ani değişimi, sorun çıkarıcı. Korku, endişe, manipülatif girişimler, ayrımcılık, kutuplaşma, bağnazlık, bağımlılıklar ve cinsel suçlar gündeme gelebilir. Ancak bunlardan ayrı Mars ve Ceres kavuşumunun Pluto ile üçgeni ve 5. evdeki Jüpiter'in Ay ile birlikteliği bebek isteyen çiftler için büyük vaatler sunmakta.

Dedik ya önce ulaşılması zor bazı hedefler ardı ardına Dolunay sürecinde önümüze düşebilir. Ancak bizleri bu kez imkanlarla sınayacak. Yani başarı yolunda tuzaklar kurmuş; bakalım hangimiz yakalanacağız diye bekliyor. Zaten masum bir Dolunay olduğunu söylemek güç. Haksızlıklar, zorlayıcı davranışlar, eğer zamanında gerektiği gibi ekmediysek, şimdi hasat zamanında zararlı çıkacağımız günler. Özellikle Eylül Terazi Yeniayından itibaren belki gereksiz büyüttüğümüz ya da hiç yok saydığımız bazı olayların bizleri şaşırttığına tanık olacağız. Güç kullanma ve kutuplaşma bu sürecin ana fikri gibi. Doğru yolda mıyız, yanlışta mıyız, Dolunay'ın ışığı ile farkedeceğiz; farketmeyen pek kalmayacak gibi. Hukuk, adalet, mahkemeler, meclis, anayasa, uluslararası şirketler, aile şirketleri, dini temalar, sanat ve spor camiası, magazin siteleri, evlilik programları, tüm ikili ilişkiler, moda kozmetik, dekorasyon, pahalı markalar ve lüks tüketim ürünleri kuvvetli etki alacaklar.


Tüm ilişkilerimiz, finansal konularımız ve gündelik alışkanlıklarımız, geçmişte sonlandırılmayı bekledikleri halde gerekli ilgiyi göstermediğimiz, yok varsaydığımız durumlar artık pek geçiştirilmeyi kabul etmeyecek. Konuları bireysel halletmek zorlaşacak zira hep bir muhatap bulunacak. Tarafların da rahat etmesini, beklentilerinin gözetilmesini hedef edinmeliyiz. Affedicilik ve birlik bilinci he zaman prim yapacak, unutmayalım. Kişilerin ne derece ileri gidebileceği bu süreçte test edilebilir; duygular körelebilir.  İnsanlığın gerçek boyutunu, aslında değerlerimizin ne kadar değiştirğini ve asla eskisi gibi olamayacağını netlikle görebileceğiz. Kimler gaddar kimler insancıl, artan ego ve narsist hareketler neticesinde belli olacak. Önemli birliklerin, derneklerin, grupların aslında kendi içlerindeki muhalefete tanık olacağız. Gerekli tüm düzenlemeleri , kendimizi geri çekmeden bir Aslan Kral edasında adil ve politik bir şekilde ele almaya gönüllü olmalıyız. Aksi halde hayatlarımızda önemli köşelerde dengeler altüst olabilir. İlişkilerimizi masaya yatıracağız. Bir süredir uzayıp giden işlerimizde hareket hissedeceğiz. Kariyerimizi, ilişkilerimizi, maddi durumumuzu sorgulayacağız. Radikal değişimler kapıya dayanacak; belki bir çoğumuz iş değiştireceğiz. Alışık olduğumuz, uzun süreli monoton ilerleyen yaşam bölümlerinde değişimler yaşanabilir. Belki şartlar tatmin edici görünmeyebilir ilk başta; ancak unutmayalım ki, bu gezegenler ömrü billah geri gitmeyecekler. Yaz sonu itibarı ile gösterdiğimiz sabrın, zamanında kullanılan fırsatların meyvelerini toplayabileceğiz.

En büyük zararı kararsızlık içine düşersek tadacağız. Kararsızlık, ikilem yaşama ya da endişe duyguları Spica'nın bahşettiği fırsatları, yok biraz daha bekleyelim daha büyük balık yakalarım edası maalesef evdekinden de olmanıza neden olacak. Tüm Dolunay sürecini yönetecek olan Venüs Dolunay'dan birkaç gün sonra düz harekete geçecek ve ardından hızlıca Koç burcuna ilerleyecek. Estetik, kozmetik, dokerasyon ve sağlık alanlarında hızlanma, hareketlenme kaydedilebilir. Tabii diğerlerinin de bu alanlara para harcaması normal.  Medyatik ayrılıklar, birliktelikler duyulabilir; önemli aile şirketlerinde yönetim değişimleri haber olabilir. 

Merkür'ün geri hareketi hem maddi hem manevi değerlerimizi merkeze oturtmamıza neden olacak.Duygusal olarak maddi olarak kendimizi sağlama almaya ihtiyaç duyacağız. Yaratıcılık gerektiren konulara, yardım çalışmalarına, hümanist organizasyonlara ilgimiz artabilir. Sanat camiasında dernekleşme, gruplaşma, birleşme gibi haberler gelebilir. Mutluluk ya da eğlenmekten çok güven arayışı realist olarak artabilir. Hırs, dengeleri aynen kararsızlık gibi bozabilir. Zira bir süredir en karanlıklara kilitlediğimiz yaralarımız, hassaslıklarımız bu süreçte görünmez bir değnek tarafından dürtülebilir. O noktaların artık pansumana ihtiyacı var; dolayısı ile kararlı, cesaretli, akılcı kararlar önem kazanacak. Ancak hırs, endişe ve kararsızlık bir çoğumuzu tuzağa düşürebilir, dikkati olmakta yarar var. Kimse ile kendimizi ayrı yere koymayalım; kutuplaşma güç ayrımına neden olacaktır. Sevgiye 1 adım yaklaşmamız yaşamın bize doğru 5 adım atmasına yardım edecek; ufacık bir dokunuş kocaman bir kapı açabilir bu süreçte. 

Ülkemiz açısından 5. ev sınırlarında deneyimleyeceğimiz Dolunay gençlerimizi, kadınlarımızı, meclisi, milletvekillerini, sanat ve spor camiasını, eğlence yerlerini, borsayı ve spekülatif alanlarını gündeme oturtabilir. Yöneticilerimizle ilgili olarak bazı eksik bilgilerin, gizliliklerin belki daha önce farketmediğimiz detayların daha görünür olması ve bunların şok edici şekilde ortaya dökülmesi söz konusu. Yabancı ülkelerle olan bazı anlaşmalarda, sözleşmelerde sorunlar yaşanabilir. Memurlar, işçiler ya da ordu ile ilgili olarak bazı engelleyici gelişmeler yaşanabilir. Satürn'ün natal Ay karşıtlığı ile halk üzerinde önemli bir baskıya neden olabilir. Muhalefet partileri ile ilgili bazı bilgiler, haberler duyulabilir. Manipülatif bazı gelişmeler halk arasındaki kutuplaşmayı besleyebilir. Dolunay'ın ülkemiz Merkür / Calypso / Atlantis bölgesi üzerinde olması, perde arkasında dönen bazı adaletsizlik içeren ilişkileri görünür yapacak. İktidar partimizin yabancı işbirlikleri nedeniyle ilişkilerinde sorun yaşaması muhtemel. 


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder