17 Eylül 2017 Pazar

Başak Yeniayı (20 Eylül 2017) - Astrolozi


20 Eylül sabahı saat 08:30'da Başak burcunun 27. derecesinde Bir Yeniay doğacak; 21 Ağustos Güneş Tutulması ardından ilk yeniay. Tutulma ile start alan değişim rüzgarları, uzun vadeli hedeflerimizde takip ettiğimiz yolda cesaret, kararlılık emrediyordu; bu etki 6 ay sürecek. Şimdi ise önümüzdeki 28 gün boyunca yani 19 Ekim Yeniayı'na kadar söz konusu yolumuzda küçük ayarlamalar gerektirecek. Tutulma haritasında var olan Uranüs üçgeni, bu kez Yeniay haritasında zorlayıcı bir quinconx (150 derecelik) açıya dönüşmüş; demek ki değişen koşullara ayak uydurmak, uyum sağlamak konusunda sıradışı gelişmeler yaşanabilir. Hedeflerin daha ulaşılabilir hale gelebilmesi için asıl amacın değişikliklere, ayarlanmalara, düzenlemelere ihtiyacı olacaktır. Planların merkezine kendimizi oturtacağımız gibi, tüm olasılıkları da masaya sereceğiz sanki. Tüm eski alışkanlıklar, bakış açıları, davranışlar, inançlar bu yolda sorgulanabilir. Ay Duraklarından Surfa'da gerçekleşecek Yeniay için kadim astrologlar Ay'ın burada olumsuz etkiler yaydığını kabul etmişler ve Mars'ın bu konuma yakınlığı varsa kötümserliğin yükselebileceğini söylemişler. Bazı ahlaksızlıkların ya da ahlaksız kişilerin gündeme gelmesi olarak bu süreci yorumlamışlar.

Sabit Yıldızlar;
Asc'de Merga (Mars ve Satürn etkisinde); yanlış anlaşılmalar, en yakının düşman haline gelmesi, ebeveyn ile çocuklar arasında anlaşmazlıklar, bireysel yapılan sporlar, yanlışlıkla suçlanma, büyük sorumluluklar
Asc derecesine yakın Kratz (Mars ve Satrün etkisinde) ; yalanlar ve aldatma ile ilgili

Asc yön. Venüs ile birlikte Regulus (Jüpiter ve Mars karakterinde); Venüs ile birlikte bu Krailiyet yıldızı aşk ilişkilerinde ya da ortaklıklarda hayal kırıkları, beklenmedik ani gelişen önemli ses getirici olaylara, şiddet içerebilecek gelişmelere ve ilişki problemlerine neden olabilir; intikam duygusu ilişkilerde sorun yaratabilir.

Asc yücelme yön. Satürn ile birlikte Ras Alhague (Neptün, Satürn ve Venüs karakterinde); hataların düzeltilmesi, yara alma, bağımlılıklar ve alışkanlıklar örn. sigara alkol, uyuşturucu vs., cinsel sapkınlıklar, zehirlenmeler örn. böcek, gıda, ilaç ya da alkol vs., epidemik enfeksiyonlar, biri yüzünden hataya düşmek ve zarar görmek, pusuya düşürülmek, önceden hesaplanmış suçlar, şifa enerjisi, tıp insanları ve çalışanları.

Yeniay derecesinde Zavijava (Merkür ve Mars karakterinde); bu derecede bulunan gezegenler yaptığı işin detayına inebilen birini tarif etmekte, komutanları simgeliyor. Önemli değişim gücü verebilen bu yıldız en zor fırsatlarda hatta yas içinde olan kişilere bile son anda bazı fırsatlar getirmesi ile tarif edilmiş.

Yeniay derecesine yakın Alkaid (Mars, Uranüs ve Satürn karakterinde); ölüm ve yas tutma ile ilgili, mayın kazaları, evlerin, köprülerin çökmesi, sismik hareketler, toprak kaymaları, hava ile ilgili afetler terör saldırıları. Özellikle bu derece eğer bir ülkenin ya da şehrin haritasında varsa, o bölge önemli felaketlere neden olabilirmiş.

Yeniay derecesine yakın Labrum (Venüs ve Merkür karakterinde) Katolik Kilise'sini ve Kutsal Kase'yi anlattığı söylenen bu yıldız psişik güç verdiği gibi bazı soruşturmalara, skandallara neden olabiliyor. Aşırı zorlukla gelen arınma süreçlerini anlatabiliyor.

Yeniay yöneticisi Merkür ile Zosma (Satürn ve Venüs karakterinde); yoksun çocukluk ve kısıtlamalarla geçen eğitim yaşamını tarif ediyor, korkusuzluk ancak mutsuzluk veriyor, ailevi sorunlara ve depresyona neden oluyor. Zihnin aşırı sorgulayıcı halinin yanı sıra kurban haline düşmeyi, ezilmeyi, saflıktan acı çekmeyi ifade edebiliyor. Egoizmin ve moralsizliğin gölge yanlarını anlatıyor.



Başak burcunun 3. dekanında oluşacak Yeniayı tarif edebilmek için bu dekanın tarif ettiklerine bakmak gerek. Bu bölge kişisel fedakarlıkları, suyun iyileştirici gücünü, arınmayı, kurban / şehit sendromlarını, bazı kişilere kancayı takmakla ilgili. Kutsal Kase'yi tarif eden sabit yıldız Labrum'un aktif olması Hristiyan dünyası ile ilgili olabilir. Yeniayın ve Ceres'in olumlu açısının yanı sıra Jüpiter ve Uranüs arasındaki kışkırtıcı görünümler söz konusu. 3. dekan başak son derece hassas, kırılgan ve hastalıklara açık bir bölge. Bağışıklık problemlerinin artmasına neden olacaktır. Başak Ayı bir hastabakıcı gibidir, şifacıdır; ama önce kendisine bakar. Bu demek oluyor ki kendimizi ihmal edersek, çoğu işimizde sorun yaşayabiliriz. Ayrıca bu dekan hayırseverlik, etrafına beslenme sağlayan, çevresindekileri koruyan kollayan onların barınmasına yardım eden özelliklerden bahsetmekte ki zaten haritada Ay ve Ceres arasında aynen bunları tarif eden bir sextil var. Hoşgörü ve lüks ihtiyacı artabilir, cömertlikler görünür olabilir. Ancak bunların yerine getirilmemesi söz konusu olduğunda bu dekanın gçlge yanı olan kızgınlık ortaya çıkabilir. Hayalkırıklıklarına açık görünümler.. Biraz yaşamı mizahi algılamak bu dönemde işimize yarayabilir, bazı belirgin durumları daha hafif atlatmaya yardım edebilir. Nostaljik hatıraların uyanması, alışkanlıkların genç nesillere aktarılması, çocuklara miras bırakılacak değerlerin söz konusu olması muhtemel. Çevremize sevgi dağıtma, ihtiyacı olanlara yardım bu süreçte öne çıkacaktır. Buradan da anlaşılacağı üzere kurban / kurtarıcı kutupları oluşabilir. Tüm hükümetlerin vatandaşlarının desteklerine ihtiyaç duyduklarını göreceğiz. Bunun yanında bağımlılık içeren her olguya dikkat edilmeli. Uyuşturucu ticareti, hatta insanların düşünmelerini engelleyici Tv programları daha da gündeme gelecektir. Halkı uyurgezer duruma sokan sistemler bu süreçte sorgulanabilir.

Chiron / Satürn ve Yeniay arasındaki önemli T-Kare derin ve acı veren yaralarımızı uyandıracak gibi. Hedefler doğrultusunda kullandığımız yöntemleriniz ya da beklentilerimizi dengelemek hiç de kolay olmayacak gibi. Yaralarımızın kaynağı ile yüzleşmeden de başarı gelmeyecek gibi. Bu Yeniay karmik yaralarımızı acıtıyorsa, bizleri zayıflatıyorsa, uzun vadeli hedeflerimizde önemli ayarlamalar yapmamız gerektiğini bilmemiz gerek. Güneş ve Chiron karşıtlıkları yaşamın adaletsiz olduğunu ve bunun ruhumuzu acıtabileceğini anlatır. Kibir, ego bu durumda zarar verir; değişimlere direnmekle kırılmalar yaşanabilir..

* Depresyon
* Güven kaybı
* Kalıcı hasar alacağımızı düşünmek
* Kincilik
* Aksilik bekler olmak
* Mağduriyet ya da günah keçisi rolüne bürünmek
* Diğerlerini mağdur etmek ya da suçlamak
* Tüm gölge yanlarımızı diğerlerine yansıtmak
* Yaşama gücünde, hevesinde azalma

Sık sık ani gelişen ve değişim içeren olaylar, gerginlik yaratıcı hale gelebilir. Kendimizi kısıtlanmış hissetmek ise değişimlerin rahatsız edici algılanmasına neden olacaktır. Bir şey başlatmak için heyecan hissedersiniz, ama yakınlarınız aynı coşku içinde olmazlar örn. Özellikle yakın arkadaşlıklarda, aile ile ortak girişimlerde bu görülebilir. Tasarladıklarınızı ayrıca mali olarak da detaycılıkla hesaplamalısınız; evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Seyahatler, yeni ilişkiler, eğitim, maceralar ile kişisel gelişim sağlanabilir. Ancak bir yandan da bakarsınız ki eski sorumluluklar hala sizi beklemekte.. Çok istediğiniz bir seyahate çıkarsınız ama eve dönmek için can atarsınız. Çevreye saldırı, ise savunmanın en iyi biçimi düşüncesi yükselebilir. İç güvensizlikler mücadeleci ve manipule edici hale gelebilir. Kaos oluşturmadan, işleri bozmadan, yaratıcı, ustaca çözüm yolları oluşturmak için azla yetinmeyi, pratik olmayı ve üretkenliği öğrenmemiz bir çok soruna çare olacak. Uranüs / Jüpiter karşıtlığı ile sinirlerin gerginliği, değişim sürecinin baskısı ve otorite figürlerinin zorlamaları ile yoğunlaşabilir. Beklenmedik olaylar, işyerinde belki aksilikler bizleri rutin yaşamımızdan, planlarımızdan uzaklaştırıyor görünebilir. Esnek olmak değişen şartlara ayak uydurmak şart görünüyor. 

Mütevazılık, çalışkanlık, mükemmelliyetçilik ve tabii ki titizlik yanında disiplinli, programlı çalışmak büyük başarılar sağlayacak. Haritanın yükseleni Terazi uyum ve denge talep ediyor; sosyal yaşam daha aktif görünüyor. Merkür / Neptün karşıtlığı kafa karıştırıcı rol alacaktır, dikkat. Toprak elementinin yoğunluğu ile Güneş Tutulmasındaki Ateş fazlalığına dinginlik getirir umarım. Üretici sektörlerin öne çıkacağı bir dönem. Dini konuların, dini binaların, din adamlarının çok konuşulacağını söyleyebiliriz. Ülkelerarası ticari anlaşmalar, ilişkiler ise gündemden pek inecek gibi değil. Havacılık sektöründe, bu sektördeki önemli şirketlerde önemli kadro değişimleri oluşabilir. Merak, araştırma, öğrenme özgüveni de arttıracaktır. Eğitim konusunda önemli şaşırtıcı değişimler de zaten herkesin bilgisi dahilinde. Başak / Balık tutulmalarından bu yana hedefler konusunda elinden geleni yapanın karmik olarak ödüllerine yakın olduğunu söyleyebiliriz; maddi - manevi, işte - kariyerde. Ev, araba, toprak almak isteyenler, yatırım fırsatı bulabilirler. Kamuda çalışanlar arasında bazı torpil skandallarına artık pek şaşırmayız herhalde. Yöneticilerimizin aldığı bazı kararlar ama çok ses getirecek gibi; bazı ihraçlar oluşacak gibi. Bizler detaylıca ve adilce kendimizi değerlendirme fırsatı bulacağız. Daha fazla sorumluluk almamız gerekebilir; yükselecek endişelere, özgüvensizliklere mahal vermeyelim sakın. Uzun zamandır bir türlü gereken değişimleri hayatlarında gerçekleştiremeyenler için içsel çatışmalar, huzursuzluklar maalesef can acıtıcı olacaktır. Önemli U dönüşleri için esneklik şart, tekrar hatırlatmakta yarar var. Unutmayalım ki, iyi ve rahat zamanlar zayıf ve tembel bir nüfus, zorlu ve kötü olarak nitelendirdiğimiz zamanlar ise çok güçlü bir nesil yaratır. Başak enerjisi ile sorgulayıcı, eleştirici özelliklerimizi kendi işlerimize yöneltmek, belki basit nitelendirdiğimiz günlük işlerimize yoğunlaşmak en doğrusu olacaktır; koltuk değneklerini atıp süpürgeyi ele almak için en doğru zaman. Dikkatimizi kendimize çevirelim.


Ülkemiz için muhalefet ve yöneticiler arasındaki söz düellolarının daha sertleşeceğini söylemek mümkün. Eğitim ve her türlü ticari konuda önemli U dönüşleri Jüpiter ve Uranüs karşıtlığı ile maalesef hızlıca gerçekleşiyor. Yeniayın ülkemiz haritasında natal Ay'a karesi ve Güneş Dönüşü haritasında Mc ile partil kavuşumu halk ve yöneticiler arasındaki baskılayıcı, mücadeleci ilişkilerin de habercisi. Yurtdışına yapılan yardımların gündeme gelmesi, belki askeri bir şahsın bu süreçte gündem yaratması ya da askeri bazı kararların sorgulanması söz konusu. Yeni vergiler ya da zamlar söz konusu olabilir; bu alanda mecliste yeni kararnameler gündeme gelebilir. Topraklarla, madenlerle ilgili bazı tehlikeler, depremler, kaymalar maalesef oluşabilir. Güvenlik konusunun oldukça gündem yaratacağını söyleyebiliriz. Spor camiası, eğlence sektörü ya da sanatçılarla ilgili gelişmeler yaşanabilir. yabancı ülkelerle olan ticari anlaşmaların bu süreçte de çok konuşulacağı malum. Uluslararası bazı anlaşmalar daha da zora girebilir. Suriye ile ilgili gelişmelerde maalesef şehit haberleri canımızı yakabilir; yönetimin kararlarını sorgulayabiliriz. Bu süreçte sağlık açısından ise yabancı komşu ülkelerden dolayı oluşabilecek salgın hastalıklar daha fazla gündeme gelecektir.



Zerrin Zindancıoğu
 ASA, MAPAI, ISAR Cap




2 yorum: