30 Eylül 2017 Cumartesi

Merkür Terazi Burcunda (30/9 - 18/10/2017) - Astrolozi

Vee Merkür, 18 Ekim'e kadar sürmek üzere Terazi burcundaki transitini başlattı..
Bu konumda Merkür, dostça ve diplomatikçe davranmak ister; ilişkilere daha akılcı yaklaşımlar sergilemek amacındadır. Müzakere becerilerimizi geliştirmenin yollarını düşünmek adına olumlu bir dönem. herhangi bir durumun her yönünü ele alabilmek ve hızlı kararlar vermek taraftarı olacağız. Kararsızlıklar tabii ki Merkür'ün gölge yanlarından sayılabilir; ancak hedefimiz kararlı hareket olacaktır ki buna dürtü de hissedeceğiz. Barış oluşturmak, barışmak için harekete geçmek isteyenlerimiz olacak; kötü adam olmak istemeyeceğiz. Ama Terazi burcunun gerekliliği olan diğerlerinin görüşlerine saygı göstermek şart. Böylece daha adil olmak mümkün olacaktır.

Aşağıdaki haritaba Merkür'ün Terazi burcuna geçiş anını görüyorsunuz; yükselen derecesindeki Aslan burcu ve Ay Düğümünün bu posizyona yakınlığı ile olayları kontrol isteğimiz her zamankinden yoğun çalışabilir. Asc'de sabit bir burç olması gelişmelerin istikrarlı bir tabana oturtulma arzusunu da ifade ediyor. Asc yöneticisi Güneş ile Merkür ilişkisini gezegenin yanık olması olarak değerlendirebiliriz; ama neyse ki Merkür Güneş'in önünde ki gezegen olumlu özelliklerini bu şekilde gösterebilir. Haritanın 2. evinde ancak 3. burcunda olması sebebiyle de maddi, manevi tüm değerlerimiz söz konusu olacaktır. Merkür'ün yön. Venüs'ün pozisyonu da bizlere her türlü ilişki formunda, belki bugüne kadar olur olmaz idare ettiğimiz durumlar konusunda artık pek de sakin kalamayacağımızı ve bir çoğumuzun önemli patlamalar yaşayacağını anlatmakta. Venüs ve Mars birlikteliği her ne kadar tutku dolu aşk ilişkilerini ifade etse de yanı başımızdaki savaş ve barış konularını da 1. eve yani süreçteki gündeme taşıyor. Özellikle Sabah Yıldızı olarak doğan Venüs'ün Mars ile kavuşumları savaş anlamında yorumlanmış bazı kayıtlarda. İlişkiler alanında sanki önemli bir dönemden geçiyoruz her birimiz. Bazı ilişkilerimizi sonlandıracak ya da hiç olmaz dediklerimizi başlatacağız. Bu kez yalnız karar vermek isteyebilir başımızın dikine de gidebiliriz. Ama bileceğiz ki bu bizlerin kararı olacak.


Büyüyen Ay'ın Jüpiter ve Uranüs ile oluşturduğu partil öncü T-kare formu oldukça bıçak sırtında etkiler içermekte, ki Ay ve Asc arasında rahatsız edici quinconx adını veridğimiz 150 derecelik bir açı var; bazı olayların büyümesi, genişlemesi muhtemel. Eleştirilerden kaçınmakta yarar var, söyleyemediklerimiz tamam bizleri hasta etmesin ama, ifadelerimizde kimsenin de hakkını yemeyelim. Sosyal açıdan yakın çevremizle daha fazla vakit geçireceğiz, iletişim artış gösterecek. Bazılarımız meslek ve kariyer alanında yeni anlaşmalar, ya da teklifler yapabilir alabilirler. Dikkatli değerlendirmek, şartları iyi ölçüp biçmek çok önemli. Merkür ve yöneticisi Venüs arasındaki karşılıklı ağırlama dediğimiz oluşum her iki gezegenin birbirini desteklemesine yardımcı. Yapıcı olmak yıkıcı olmaktan bu kez daha kolay olabilir. Kelimelere sözlere fazla takılabiliriz, Chiron yaraları kanatabilir; bu konum moral bozukluklarının da artabileceğine işaret ediyor. İfadelerimizde kaba olmayalım. Bunun yanında Terazi burcunun temsil ettiği sindirim, böbrek mesane gibi bölgelere dikkat etmekte yarar var. Bazılarımız Ay'ın da 6. eve yakınlığı ve 12. evi yönetmesi sebebiyle sağlıkla ilgili yoğun bir döneme girmiş olabilir. Asc derecesindeki Alfard sabit yıldızı her türlü zehirlenmelere olanak tanıyan bir yıldız; ilaç, gaz, narkoz, ısırıklar, bağımlılıklar vs. Aynı derecelerde bulunan diğer bir yıldız ise Al Jabbah; yöneticilere amirlere karşı ayaklanma ve bunlardan doğabilecek tehlikeler anlamında. Üzerimizde baskı olduğuna inanıyorsak, karşı koyma eğiliminde olacağız. Son günlerde yöneticilerimizin vergi zamları ile ilgili uygulamaları artan protestolara neden olabilir ki haritanın bu alanları da oldukça aktif. Dedikodular duyabiliriz, söylenmemişleri konuşmak isteyebiliriz. Ancak dediğim gibi kafamızın dikine gitmek, kırıcı olmak kazanmak yerine kaybettirecek görünüyor..

Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder