26 Kasım 2017 Pazar

İkizler Dolunayı (3 Aralık 2017) - Astrolozi


3 Aralık 2017 saat 18:47'de, İkizler burcunun 11. derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek; Ateş ve Su elementinin yoğun olduğu anın haritasının Güneş günü Mars saati vuku bulması da oldukça ilginç tabii..  İstanbul'a göre çıkartılan haritada 0 derece yengeç yükselmesi daha da ilginç; öncü, hızlı, korumacı ve çook duygusal.. Sanki bir nevi ateşli, hareketli, aksiyonu bol günlere geri dönmek gibi.. Evet Ay 11 derece İkizler burcunda; ancak Antiscia derecesi 18 derece yengeç ve Pluto ile karşıtlık yapmakta; ayrıca İkizler yöneticisi Merkür, Dolunay'dan sadece 8 saat evvel geri hareketine başlamış, hızı oldukça düşük ve deklinasyon açısından oldukça problematik bir konumda ve tabii malefiklerin en güçlüsü Satürn ile de kavuşumda. Ay Duraklarından Dübran'da oluşacak Dolunay için kadimler pek olumlu yorumlar yapmamışlar ve fazla konuşmamak, sırları korumak, toprak ve mülk işlerini çözümlemek için tavsiyeler vermişler. Bu süreçte özellikle ticaret alanında karşınızdakilere fazla güvenmemek gerekirmiş. Sepharial'ın kayıtlarında ise İkizler 2. dekan için orduların ani hareketleri, özel ve kamusal mallara el konulması olarak yorumlar yapılmış ki zaten İkizler burcu insanla eşleştirilen bir burç olduğu için insan hareketleri üzerinde etkili olacağı savunulmuş. İkizler ile anılan şehirler Londra, Melbourne ve San Francisco için bu süreçte önemli gelişmeler olabilir diyebiliriz.

Dolunay haritasına ilk bakışta en dikkat çeken 11 derecelerin birbirleri ile etkileşimi; özellikle Ay ve Güneş karşıtlığının Neptün ile yaptıkları T-kare formu ve tam kavuşum dediğimiz hali oldukça problemli. Yalanlar, aldatmalar, kayıplar, hayal kırıklıkları, hırsızlıklar, dolandırıcılıklar, deniz ve su ile ilgili problemler, dedikodular, skandallar ve hastalıklar, salgınlar, ayrıca tabii bol yağışlı havalar anlamına gelen bir görünüm. Jüpiter ve Neptün arasındaki haritanın tek olumlu açısı ise Dolunay'dan sadece 13 saat önce netleşmiş halde olacak; inançlar ve iyimserlik açısından olumlu etkiler verebilir az da olsa.  Merkür'ün yeni başlamış retrosu ile bazı fesatlıklara, haylazlıklara işaret etmekte. Bu aldatıcı dolunayın etkilerini azaltmak için manevi duyguları yüksek tutmak ve olaylara olumlu ve geniş bakış açısı ile bakmak lazım. Ancak ağır gezegenlerin unutmamak gerek ki etkileri dönemsel ve global hissedilir, bu kaçınılmazdır. Evet Jüpiter ve Neptün olumlu açılar içindeler belki ama, Dolunay derecesine göre zorlayıcı açılara sahipler; zorlu meydan okumalara yol açabilirler. Açılar arasındaki bu tekrarlanan 11 dereceler, görünümlerin de ne kadar güçlü olacağına işaret ediyor.

Neptün karesi ile gerçekleri sorgulamak için farklı ve tuhaf dürtüler, deneyimler yaşayabiliriz. Olasılıkları ve gelişmeleri doğru algılayamamamızdan doğacak durumlar bizleri zora sokabilir. İlk izlenimler üzerinde sakın kesin ve önemli kararlar vermeyin. Kendimizi aldatabilir ya da bizler aldanabiliriz. Sahtekarlıklar açısından oldukça sisli, puslu etkiler altında olacağız. Aşırı duygusallık, duyarlılık daha fazla incinmemize neden olabilir. Çok fazla rüyaların peşinden koşmamalı, hayalperest davranmamalı, zannettiklerinize ispatlanmadan inanmamalısınız. Diğerleri ile kolay empati kurup, herkesi herşeyi sezdiğinizi zannedebilirsiniz. Bu diğerlerine ve kendimize de kolayca acı çektirmemize eğilim verebilir; vicdan olaylarına girmemek en doğrusu, vicdan ile de kandırabilirsiniz tabii. Acı çekiyorsanız ya da yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka güvendiğiniz kişilere bunu ifade edin. Kafa karışıklıkları, yanılma, aldanma, hayal kırıklıkları bir arada fiziksel canlılık yani sağlık ve egonun üzerinden duygusal problemlere de yol açabilir. Sorularınıza cevap bulmakta zorlanabilirsiniz ve tabii yanlış teşhisler de konulabilir; depresyon, enfeksiyon ve psikolojik sorunlar ile sağlık açısından önemli problemlere neden olabilir. Paranoya ya da depresif duygularınız ile başınız dertte ise, ilaç, madde veya alkol kullanımlarında da çok dikkatli olunmalı. İftiralar, kayıplar, skandallar tüm ilişkiler de Neptün etkisi ile yanıltıcı bir hal alabilir. İş ilişkilerinde, toplantılarda ve tüm görüşmelerde özenli ve dikkatli davranmaya özen gösterilmeli. Kişisel ilişkiler için sahtekarlık ve aldanmalardan zarar görebilirsiniz. Sır tutmak zorlaşabilir ya da tam tersi gerçeği ortaya çıkarmak için güç sarfetmeniz gerekebilir.

Ay ve Güneş karşıtlıkları astrolojide en güçlü açılardan kabul edilir; Orta Noktalarının Mars ile tetiklenmesi ve Neptün etkisi ile bazı depremlerden de bahsedilmeli tabii. Özellikle Dolunay sırasında Güneş, Ay ve Dünya arasındaki dizilim bu riski arttırmakta. Tüm bunların yanı sıra her zamanki gibi sabit yıldız listesi vermekten çok gökyüzünün en önemli 2 yıldızından bahsedeceğim biraz. Ay ile kavuşumda olan Aldebaran ve Güneş ile kavuşumda olan Antares ki bunlar sıradan yıldızlar değil. Her ikisi de çok parlak ve gece gökyüzünde izlenebiliyorlar. Mitolojilerde, dinlerde, tüm kültürlerde önemli olan Kraliyet Yıldızlarından ve Dört Melek'ten ikisi ile ifade edilmekte.. Kraliyet Yıldızlar, Regulus, Antares, Fomalhaut ve Aldebaran.. Bu 4 yıldız cennetin koruyucularıdır. Gökyüzünde bir Haç oluştururlar ve elementlerin dengesini ifade ederler. Kısa bir not daha eklemekte yarar var, Ay ve Güneş orta noktasını tetikleyen Mars'ın Antiscia derecesi de 3 derece Balık ile Fomalhaut kavuşumunda; ancak bu diğerlerine göre daha zayıf bir etki olduğundan bu yıldızdan bahsetmeyeceğim.

10 derece İkizler ile aynı deklinasyona sahip Aldebaran;
 Boğa Takım yıldızından Boğa'nın Gözü, Baş Melek Mikail ile ilişkili, Doğu'nun Gözcüsü, Mahşerin 4 Atlısından Beyaz At, ruh ile eşleştirilir.

10 derece Yay ile aynı deklinasyona sahip Antares;
Akrep Takım yıldızından Akrep'in kalbi, Baş Melek Uriel ile ilişkili, Batı'nın Gözcüsü, Mahşerin 4 Atlısından Kara At, beden ile eşleştirilir. 

Antares ve Aldebaran'ın astrolojik etkileri yaşamda aşırı düşüş ve çıkış ya da tersi olarak yorumlanır. Onları yönetmek çok zordur. Ancak düşüşten sonra da işleri bitmez. Dr. Eric Morse'a göre bu önemli karşıtlık (Aldebaran ve Antares) eğer gezegenlerle birlikte ise ki Dolunay haritasında bu etki var, ya bir savaşın başlangıç tarihini ya da liderlerin çatışmasını, barışın bir tarafın ezici yenilgisinden önce oluşmayacağını ve büyük ölçüde dünyada yükselecek savaş etkisini anlatmakta. Bu eksen 2. Dünya Savaşından önce ve süresince aktifmiş; 2 agresif liderlerin atlarının üzerine çıkıp harekete geçmelerini ifade edermiş. Vivian Robson'a göre 
Ay ve Aldebaran kavuşumları;
"iş, şeref, kazançlar için fayda ancak felaket riski, ev içi, toplumsal, dini, milli konularda bazen olumlu ancak şiddetli ölüm etkisi"
Güneş ve Antares kavuşumları;
"rezalet, yıkım, askeri tercihler, ihanet, taahhüt edilen ya da olası şiddet, ateş, hastalık, sağ göz yaralanmaları, şiddetli ölümler, dini temalar, samimiyetsizlik, şeref ve zenginlik" olarak yorumlanmış.
Kısaca Antares'i şöyle hatırlatmakta yarar var; 24 Ağustos 2016'da Mars ve Satürn kavuşumu bu deklinasyonda olmuştu ve ardından tetiklenmeleri ile birlikte ordumuz Suriye'ye girmiş, Rus uçağının düşürülmesi, Reina saldırısı gibi üzücü olaylar yaşamıştık.

Aldebaran ile kavuşumda olan Dolunay, kişisel haritalarda bazılarımıza iş ile ilgili başarı ve zenginlik vaadedebilir; aynı zamanda mutlu ve uyumlu ev hayatı ve barış sağlayabilir. Neptün etkisi ile eğer ki işe yalan, dolandırıcılık, aldatmacalar karışırsa, rezillik ve skandallara da neden olur. Bu şekilde elinizdeki refah ve mutluluk yok olur. Diğer yandan kendinizi de yalancılardan, sahteciliklerden ve dolandırıcılardan koruyun tabii ki. Bu zorlu etkilerden faydalanmak için dürüstlük ve ahlak şart. Aldebaran ve Ay kavuşumları adil davranıldığında bizlere profesyonel başarı ve mutluluk ödülü bahşedebilir. Antares ve Güneş ise başarı ve mutluluğa giden yolda bizleri hile yaparak kandırmaya, kestirme yola sapmaya ve tuzağa zorlayabilir. Sahtekarlık ise sonuçta başarısızlık, utanç ve yıkıma neden olur.

Bu Dolunay çok ama çok ciddi etkiler barındırmakta; özellikle dünya barışı ile ilgili. Merkür'ün sadece 8 saat önce başlayan retrosu ve Satürn kavuşumu dolunay sürecine ağır ve kasvetli bir hava verecek. Kötümserlik ve olumsuz düşünce, Neptün'ün hileli ve hain etkisi ile biraraya kesinlikle getirilmemeli. Ay ve Güneş karşıtlıkları genellikle ikilemler yaratır; ev mi kariyer mi, güvenmek mi, aldanmak mı gibi gibi. Hepimiz herşey olmak isteriz, hepsi bir anda olsun diye çabalarız. Şimdi ise yönetmek ama saygı da uyandırmak, etik davranmak ama kısa yoldan kazançlı çıkmaya çalışmak, ifade etmek, anlaşılmaya çalışmak ama susmak ve konuşamamak gibi etkiler var. Hani çocuğuna sadece rehber olduğunu iddia eden ama aslında çocuğunu bir piyon gibi yöneten ebeveyn modelleri gibi. Zıt kutuplar madalyonun iki yüzü aslında. Tüm gerçekleri ortaya çıkarıp dengede kullanabilmek önemli. Gerçekleri yüzeye çıkarırken kesinlikle başka gizemlere, gerçeklere rastlayabiliriz; bölücülüğe karşı duralım ve kutupları bir arada omuz omuza tutalım. Jüpiter için Sümerler, kölelerin Tanrısı demişler; Dolunay'da Jüpiter'in quinconx (150)lik bir açısı var, bu karmik ayarlamalar getiren bir görünümdür ama eyleminde kesinlikle gizemli davranır. Düşük bazı enerjiler bu süreçte yüksek enerjileri kırmaya çalışacak; sanki şövalyenin ejderha ile düellosu gibi hile karışmamalı. Pluto etkisi ile bir çoğumuz yüzleşmeler yaşayacak; hak, hukuk, adalet savaşlarına hazır olun. Zihin ve zeka ön planda tutulmalı.

Ülkemizin 12. evinde gerçekleşecek bu Dolunay için pek iç acıcı yorumlar yapmakta zorlanabilirim; zira Cumhurbaşkanımızın da Ay ve Mars kavuşumunun Antares ile aynı deklinasyonda oluğunu biliyorum.  Hızlı ve acele yorumların oldukça sorun çıkarması muhtemel ve Nato'dan ayrılma konusunun gündemi mesgul etmesi olası (Cupido / Hades / Persophene). Progres Jüpiter'imiz üzerinde olacak Dolunay TSK ile ilgili önemli kararlara ya da yeni yapılanmaya ya da bazı gizliliklerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Eğitim sistemi, gençlerle ilgili kararlar mecliste tartışmalara neden olabilir. Ekonomik olarak dolar artışları daha bir çok zamma neden olacak. Dolunay'ın natal MC'ye yaptığı kare, Amerika'da devam eden dava iktidar partisini daha fazla zorlayacak görünmekte. Retro Merkür ve Satürn kavuşumunun natal Ay'a yaptığı kare ile halkımız ve duygusal güvenlik ihtiyacımızın bu süreçte pek tatmini söz konusu olmayabilir; yabancı ortaklarımızla olan sorunlar ülke içi yaşama da özellikle ekonomik açıdan etki edecektir. Önemli yazarlar, şirket yöneticileri ve liderlerin kaderleri bu süreçte çizilebilir. Lachesis'in haritalardaki etkisi ile bazı ilişkiler bu süreçte kızağa alınabilir. Zira natal Venüs / Mars orta noktamızı tetikleyen transit Mars, sanki meydan okumaların yeni başladığını ifade ediyor bana. Özelleştirme ile ilgili bazı haberlerin de bu dönemde aydınlanan gizemlerle gündem yaratması olası ki özelleştirmelerin daha da yoğunlaşacağını söyleyebiliriz. Natal Vulcanus üzerinde gerçekleşecek Dolunay ile patlayan iletişim trafiği, bizleri sosyal medya ve haber kanallarından gözümüzü ayıramayacak hale getirebilir; umarım aldanmayız, aldatmayız..


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI; ISAR Cap







9 yorum:

  1. Zerrin hnm emeğinize bilginize sağlık çok açıklayıcı bilgiler teşekkürler iyiki varsınız

    YanıtlaSil
  2. Harika bir yazı olmuş emeğinize sağlık yükselenim 19 Yengeç Venüs 14 Ay12 ikizlerde sanırım etkilenecek olanlardan biriyim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ayın ve venüsün yönettiği evlerden etki alırsınız muhtemelen yakın çevre den

      Sil
  3. 31 Mayıs 1974 saat 13.33 te dünyaya gelmişim , tek sorum olacak size güzel günler geliyor mu artık? Cevaplarsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. satürn karşıtlığından kurtuluyorsunuz 20 aralıktan sonra

      Sil
  4. Zerrin hanım merhaba, 25 Mayıs 1975 Adana saat 13:00 Merkür,Yükselen 11 derece Başak,İkizler, ne yazarsanız kabulüm :) teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. burçlar ile ilgili bir iki gün içinde youtube video çekeceğim oradan takip edin, kariyer meslek ya da otorit figürleri ile ilgili sorunlar oluşabilir

    YanıtlaSil