4 Mart 2018 Pazar

Jüpiter Geri Hareketi Başlıyor (9 Mart - 10 Temmuz 2018) - Astrolozi




Etkilerini anlamak önce zannediyorum önce Jüpiter'i tanısak daha iyi olur.. Jüpiter diğer adlarıyla Erendiz ya da Müşteri, Satürn ve Mars arasındaki en büyük gezegendir, sanki küçük bir güneş sistemi gibidir. Gücü, bizi korkutan sınavların gezegeni Satürn'den daha fazladır. Turuncu dev bir gaz topu gibi olup, 4 adet büyük, 1.000'e yakın küçük uydusu bulunur. Bu büyük uydularının bazıları neredeyse Dünya'mızın yarısı kadardır. Güneş'e benzer özellikleri vardır; kendi kendine enerji üretir. Burçları, retroları ile beraber 12 yılda dolaşır. Yani metrik sistemi oluşturur; yılda bir burç atlar ve Dünya'mızdan Venüs'ten sonra çıplak gözle görülebilen en parlak gezegendir.

Jüpiter, şans, büyüme, gelişme, neşe ve keyif için gerekli etkileri verir. Açılma, genişleme, fırsatlar, felsefeler, dini görüşler, ahlak kavramı, uzak yolculuklar, ukalalık ve çok bilmişlik.. Eski Astrologlar Jüpiter için evrendeki Yaratıcı'nın 2. parçası demişler; sanki bir sigorta yani ekstra bir güçtür. Tanrı'nın bize yardım eden yönü diyebiliriz. Yunan mitolojisinde büyük Zeus ile temsil edilir. Rengi turuncudur, hatta bir yerlerde Budist rahiplerinin tuniklerinin bu yüzden turuncu olduğunu okumuştum. Maddeye hakim olan, içimizdeki aydınlığı, maddenin üzerindeki ruhu, hiç solmayan bir ışık gibi temsil eder. İçimizdeki ahlakı, çalışma hayatımızı, olayları kavrayışımızı ve abartma şeklimizi de anlatır. "Çok" ve "Bolluk" demektir. Kenidmizi nasıl görüp, görüşümüzü genişletebilmemizle yakın ilgilidir. Eğitim, ruhsal seviyemiz, karşımıza çıkan olanaklar, şanslar ve fırsatlarla ile bağlantılı. Haritalarımızdaki Jüpiter açıları bunları nasıl değerlendirebileceğimizi yansıtır. Güçlü bir Jüpiter, optimist ve pozitif düşüncelere sahip insanların haritasında bulunur. Bu kişiler, zorluklar karşısında, yenilgiyi kabul etmezler ve çıkış noktalarını kolay yakalarlar.


Jüpiter, insanları belli sistemlerle daha iyiye ulaştırmak için doğmuş olan dinleri de temsil eder; hayata baktığımız bir pencere gibidir. Karmadaki sorunları çözebilen bir etkisi vardır; büyük bir koruyucudur. Sanki bir kalkan gibi bazı kuyruklu yıldızların ve astroid kuşağının, Jüpiter'in çekim alanına kapılıp dünyaya ulaşamadığını biliyoruz. Sayısı 9'dur. Zodyak'taki doğal evi 9. evdir. 1'den birlik ile başlayıp, 8'de sonsuzluktan geçip 9'a yani tanrısallığa ulaşılır; 9 kutsal bir sayıdır. Feng Shui'de mekanlar 9'a bölünür ve Jüpiter Grand Duke olarak adlandırılır. Tüm Doğu inanışları Jüpiter üzerine çalışır ve tek tanrılı dinlerde de anlamı öne çıkar. 3 büyük peygamberin Jüpiter ve Satürn'ün kavuşum dönemlerinde doğduğu rivayeti vardır.


9 Mart ve 10 Temmuz 2018  arasındaki Jüpiter retrosunda ise bizler, görünenin ardındaki gerçeklere daha çok odaklanabiliriz. Hayatta çok güçlü olabiliriz, örneğin, çok güzel, çok zengin veya çok akıllı vs. Ancak bunlara sahip olmak, ego, kibir gerektirmez. Bizler bir puzzle parçalarıyız; yani bir Bütün'ün. İşte bunu farkettiğimizde Jüpiter kalkanı, ödülleri çalışmaya başlar. Ancak bu retro dönemi bu kalkanın çalışmaktan çok, kişilerin bu idrake varmaları için işleyen bir süreçtir. Hayatta kendimizi gösteriş şeklimiz bile değişebilir. İmajımız, kendimizi ifade ediş biçimimiz hatta fiziki kilo değişimi görülebilir. Her zaman yiyip de kilo almadığımız bazı besinler, bu süreçte kilo yapabilir. Aslında bu değişimler içsel çelişkiler sonucunda doğar; bir tepki gibi. Bugüne kadar yaptığımız doğrular, yanlışlar, felsefi bakış açılar, inançlar sorgulanacaktır; gerçeği arama dürtüsü yoğunlaşabilir. Tabii eğer şişirilmiş egolar var ise, ilk sınanacak bunlardır. "Ben şunu yaptım senin için" yakarışları retro sürecinde daha fazla duyulabilir. Büyüttüklerimiz, şişirdiklerimiz, abartılarımız testten geçecektir. Sakıncalı ve saklı görüp üzerini kapatmaya çalıştığımız yanlarımız, ortaya dökülebilir. Bu dönemde inançlar üzerinde ciddi değişimler, iç sorgulamalar yaşanabilir. Farkındalık düzeyi ile ilgili olarak daha da yanlış inançlar peşinden gidilebilir. Ancak şu bir gerçektir ki, farkındalık ne kadar yüksek ise büyük gezegen görevini o derece güçlü yapar, o derece ayrıcalık verecektir. Nerede ne hatalarımız varsa, bu dönemlerde yüzümüze vurulabilir, sivri yanlarımızı yontmak, yumuşatmak için güzel ve değerlendirilmesi gereken bir süreçtir. Farkındalık aslında hazmedilmiş olmalıdır, işte bu retro dönemi bunu ifade eder.


Duygusal olarak iç sorgulama dönemi diyebiliriz. Hangi duygumuzu şişiriyoruz, hangi yeteneklerimizi abartıyoruz, sevgilimizle ya da çocuklarımızla ilişkimizde çok mu bencil davranıyoruz, cömertlikte, hayırseverlikte aşırılığımız mı var, bizi ilgilendirsin ilgilendirmesin etrafımızdaki olayları çok mu kontrol etmeye çalışıyoruz, kendimizi fazla mı öne sürüyoruz, cümlelerimize hep "ben" ile mi başlıyoruz ya da eleştiriye hiç mi tahammülümüz yok. İhtiraslarımız, tutkularımız, inatlaşmalarımız ne? İşte yüzleşeceğimiz konular.. Jüpiter ilerlemenin, optimizmin ve idealizmin gecegeni. Geri harekette olduğunda bizler kendi dini ve felsefi inançlarımızı, ideallerimizi hatta ahlak anlayışımızı bize öğretildiği tarzda değil de, kendi bildiğimiz, doğru gördüğümüz şekilde oluşturmak isteriz. Sezgisel sorularımızın cevaplarını sadece kendi içimizde bulabiliriz. Olaylara fazlaca geniş çerçeveden bakar, detayları atlayabiliriz. İşte tam bu noktada Akrep burcunda sergilenmesi gereken konsantrasyon, odaklanma, en derine inme ve dönüşüm yaratma gücü, iradesinde boş vermişlik görülebilir. 



Malum bu geri hareket bu yıl Akrep burcunda gerçekleşecek;  Jüpiter bu burçta sadece 18 - 23 dereceler arasında Terim yöneticiliğine sahip. Yani pek bir söz sahibi diyemeyiz. Geri hareket 23 derece Akrep burcunda başlamakta. Bu derecelerde bulunan Unukalhai Sabit Yıldızı ise kazalarla, şiddet içeren olaylarla, sinirsel gerginlikler ve rahatsızlıklarla, iyileşmesi zor kronik hastalıklarla, politika ile ve spor başarıları ile ilgili bir yıldız. Bu dönemde bu gibi başlıklar daha öne çıkabilir. Kronik rahatsızlıklar varsa daha derin araştırmalar yapmak için uygun bir süreç denebilir. Retro hareket 10 Temmuz'a kadar süreceği gibi, Jüpiter'in geri hareketin başladığı 23 derece Akrep burcuna ulaşması Ekim ayı başlarını bulacak; yani üzerinden retro tozunu ancak o tarihlerde atabilecek. Akrep burcu tabu olarak gördüğümüz inançlarımız, bırakmakta zorlanabileceğimiz tutkularımız, ihtiraslarımızla da ilgili. Bunun yanında ortak gelirler, kendi gelirimizin dışında elde edebileceğimiz kazanımlar, ödüller, vergi, sigorta, burs, prim, harcamalar, miraslar ve yüzleşmelerden doğabilecek krizlerle bağlantılı. Derin araştırma gerektiren, yüzeyin ardındaki gerçeği ulaşmak da Akrep burcu konularından. Dönüşümler, bir nevi ölün ve ardından gelecek yepyeni bir doğumla da anlatılabilir.


Jüpiter'in geri hareketi süresince Akrep'teki başarı çıtası biraz geri çekilecek görünüyor. Bir olumlu yanı, Akrep burcu yöneticisi Pluto'dan sextil ve Jüpiter yönetimindeki balık burcunda bulunan gezegenlerden üçgen açı almakta. Bunlar destekleyici yani gerekli konular ele alındığında çözümlerin bulunabileceği görünümler. Akrep güçlü dönüşüm gücü ile ilgilidir. Jüpiter ise inançlarınızı ve etik anlayışınızı. Bizler inançlarımız gereği bir çok olaydan derin etkiler alırız. Örneğin berbat biri olduğunuzu ve başarısızlığı hak ettiğinize inanıyor olabilirsiniz; ya da haksız olduğunuza.. ya da başkalarından çok daha iyi olduğunuza.. Bu fikirler bizlerin bilinçaltında kayıtlı düşünceler olabilir ki bu tamamen Akrep'in konusudur. Bu fikri gerçek olarak kabul edersiniz ki bu da Jüpiter ile ilgilidir. İşte bu doğru zannettiğiniz gerçeklerin aslında görünmez duvarlar olduğunu anlamak bu retro zamanlarında mümkün olur. Doğru bildiğiniz konusunda inatlaştığınız bazı huylarınızın, belki bir ömür boyu sarıldığınız kalıpların ardında bambaşka gerçekler yatıyor olabilir. Bu tabularınızı yıkmak ya da düzeltmek adına önümüzdeki süreç kullanılabilir. Böylece yaşamınızda gerçekten yeniden bir doğuşu aktive edebilirsiniz.

Akrep burcunun diğer anlamlarını da göz önüne alırsak, kendi gelirimiz dışında cebimize girebilecek kazançlar konusunda bazı yavaşlamalar, süreçlerin uzaması, işlemlerin su gibi akmaması gibi durumlar yaşanabilir. Eş geliri ya da ortak kazanımlar konusunda bazı problemler yaşanabilir. Dürüstlüğü, cömertliği ya da etiği daha fazla sorgular olabiliriz. Geriye dönük bazı harcamalar, vergiler, sigortalar, primler incelenebilir gerekli düzenlemeler yapılabilir. Hak, hukuk, hakkaniyet başlıklarında öncelikle kendimizde önemli düzenlemelere gitmek durumunda kalabiliriz. Biz gitmez isek zaten bazı gelişmelere bizleri bu noktaya iteleyebilir. Akrep burcu cinsellikle ilgilidir; bu süreçte bu alandaki yozlaşmalar ele alınabilir ve gerekli düzenlemelere gidilebilir.


Kendimizi ve başkalarını önemsememize, haklılığımıza, ciddiyetimize, samimiyetimize ikna etmek için binlerce bahane bulsak da, kalbimiz her zaman gerçeklerin farkındadır. İşte o vicdan, Jüpiter'dir. Gerçekle yüzleşmek zordur! Ama hatalarla hatta boş vermişliklerle yeni bir yola çıkmak da mümkün değildir. İleri harekete geçtiğinde elimizdekilerle yeni bir şans, talih, bereket ve bolluk anlayışı ile devam edeceğiz. Sanki gökyüzü diyor ki; evet, sen ne yaptın bu inanılmaz düzen için, bir faydan var mı bu sisteme. Hak yolunda ne kadar adilsin ki, adalet istiyorsun? Takkeyi önümüze koyup, belki kendimizi biraz frenlemek ve gereken düzenlemeleri yapmak için gökyüzü yine bizlere fırsat sunuyor..


Zerrin Zindancıoğlu
ASA, MAPAI, ISAR Cap


2 yorum:

  1. Gerçekten farkındalığı hazmetmemiz çok önemli..Çok güzel farkındalıklar yaşayıp,olgunlukla bunun mutluluğunu yaşayacağımız günler diliyorum..Her zamanki gibi çok güzel bir yorum..Emeklerinize sağlık..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil